manee 0+1=1
nevis 3+3=6
Tuutsi 0+0=0

Ennakkotunnelmat:

Kauden tasapelillä H.C.P:ta vastaan aloittanut Takapihan Kollien iskuryhmä lähtee haastamaan kauttaan avaavaa Rykälättyä. Odotettavissa on erittäin hyökkäysvoittoista peliä ja paremmin viimeistelevä joukkue korjaa potin. Yleisöä ottelun alku ei tunnu kiinnostavan, mutta kokoajan lehtereille valuu lisää sakkia eli Rykälätty saanee jonkinlaiset lipputulot tästäkin koitoksesta.

2.59

1-0 Korkea(1+0) Kova ja aktiivinen karvaus palkitaan. Korkea saa kiekon hätääntyneeltä puolustajalta ja laukoo läheltä etukulmasta pömpeliin. Maalivahtikin voisi katsoa peiliin.

3.20 Korkea pääsee läpi, mutta maalivahti korjaa aiemmat epävarmat otteet. Vasen patja sujahtaa terävän alakulmaa hakeneen laukauksen tielle.

3.55 Ruuhkaa Kollien maalilla, mutta Väiski nostaa kiekon varsin karkeasti ohi ja kulmaväännöksi menee.

4.35 nevis pääsee laukomaan B-pisteen kaarelta, mutta veto suuntautuu suoraan rykävahdin rintapanssariin.

4.46

1-1 Cypress(1+0) Hyvin paljon samaa kuin Rykälätyn maalissa. Cypress karvaa ja ottaa kiekon pakilta kovin helposti. Sitten jantteri harhauttaa maalivahdin ja sijoittaa kiekon tyhjiin.

5.36

1-2 Cypress(2+0), nevis(0+1) Loistava oivallus nevikseltä. Syöttö linjan taakse ja Cypressilla helppo työ laittaa kiekko maaliin ja viedä Kollit johdossa erätauolle.

Tasainen erä ja molemmat rankaisivat virheistä. Cypress ja Korkea olivat joukkueidensa vaarallisimmat ja pakit saavat olla tarkkoina kyseisten naapien kanssa seuraavissakin erissä jos mielivät pitää maalinsa puhtaina.

0.10 nevis jättää selän takaa kiekon Cypressille joka laukoo, mutta pystyrauta kolahtaa ja peli jatkuu.

0.25 Kamikase pääsee kokeilemaan maskin ansiosta lähes tyhjään maaliin, mutta veto suuntautuukin päin molaria ja tilanne kuivuu kokoon.

2.15

1-3 Cypress(3+0), nevis(0+2) Kaatui koko kiekko niin en maalia nähnyt. Ruma se nyt kuitenkin oli.

4.02 nevis karvaa kiekon itselleen ja laukoo välittömästi. Kilpikäden yläkulmaa haistellut kuti kuitenkin myös osuu siihen kilpeen.

4.45 Kamikase puolittain läpi, mutta naama ehtii viime hetkellä kiekon tielle.

5.56

2-3 Väiski(1+0) Kiekko ajautuu puolivahingossa Väiskille joka laukoo pienestä kulmasta ja pakin takaa kiekon aivan takayläkulmaan.

Takapihan Kollit piristyi entisestään tähän erään ja hallitsivat kenttätapahtumia. Rykälätty kuitenkin osoitti, että erä kestää sen 6 minuuttia ja kaikki on vielä auki. Viimeinen erä ratkaisee.

2.15

2-4 nevis(1+2), manerna(0+1), Cypress(3+1) Takapihan Kolleilla 3v1 hyökkäys ja kolmikko pelaa tilanteen komean viileästi. Muutama syöttö ja kiekko nevikselle. Suora laukaus kilpikäden tolpan juureen ja maalisummeri huutaa leipää.

2.57

2-5 nevis(2+2), Cypress(3+2) nevis murtautuu kahden puolustajan välistä. Valelaukaus, siirto sivuun ja kiekko tyhjiin ohi maissa makaavan imurin.

4.03

2-6 nevis(3+2), Cypress(3+3) Cypress pyörii aikansa laidallaan ja antaa kiekon nevikselle. Laukaus ilman maskia räpylän alta rykämaaliin jo kuudennen kerran. Maalivahti voi ottaa tämän nimiinsä täysin.

5.55

2-7 Cypress(4+3), nevis(3+3) Rykälättyä ei suuremmin enää peli kiinnosta. Kollit saavat lahjaonen vielä loppuun ja sama duo taas asialla. Ottelu on päättynyt.

Ottelu ei ollut pelillisesti niin selvä kuin numerot näyttävät, mutta Rykälätyn kolmas erä oli verrattaen vaisu. Muutama helppo virhe ja todella huono maalivahti olivat ne teesit joihin Rykälätyn kolmannen erän romahdus perustuu. Takapihan Kollien hyökkäyskaksikko oli todella vaarallinen ja ongelmia on luvassa muillekin 2.divarin joukkueille.

Ottelun tauottua rakas reportterimme lähti metsästämään illan gladiaattoreilta kommentteja ottelusta. Rykälätyn joukkue luisteli kenttää ympäri hirveällä temmolla vielä ottelun jälkeenkin. Ylimääräiset harjoitukset kuulemma 3.erän romahduksen johdosta. Tulipunainen ja hikinen Väiski valuu vaihtoaitiota kohti. Mies huutaa vettä, mutta silmin nähden uuvuksissa oleva rykäpelaaja lysähtää vaihtopenkille ja oksentaa loputkin nesteet sisältään. Pienten elvyytystoimenpiteiden jälkeen mieheltä irtoaa pari kommenttia ottelusta.

Väiski: Hirveä peli. Ei saatu mitään aikaan. Puolustajat ryntäili ja hyökkääjät antoi kiekkoa vastustajalle. Maalivahti loisti, mut se ei auttanut. Alussa saatiin nopea maali ja oli useita paikkoja kasvattaa johtoa. Sit ne pääs tekee muutaman helpon. Sitten ei enää jaksanu.

Väiski kannetaan paareilla pihalla odottavaan ambulanssiin ja nestehukasta kärsivä pelaaja suuntaa kohti lähintä sairaalaa. Miehen omaisille ja faneille tiedoksi, että ei ole mitään hätää. Kyseessä on vain varotoimenpide. Ajoneuvon poistuttua hallin pihalta, reportterimme bongaa Takapihan Kollien manernan avaamassa polkupyöränsä lukkoa. Urheilullinen joukkueenjohtaja ja puolustajatähti oli pyöräillyt koko pitkän matkan tähä vieraspeliin ja oli kotiinpaluun vuoro. Pinkeissä pyöräilytrikoissa verrattaen typerältä näyttävä manerna antaakin kommenttinsa ilomielin hyvin sujuneen pelin jälkeen.

manerna: Hyvä kolmas erä. Kaikki pelas ihan jees paitsi nevis, kunnes päästii kolmanteen ja se munkitti pari häkkiä ja game over. Cypress oli stara...tota silt odotetaa seuraaviski peleis.

Manerna sujauttaa kullatun pyöräilykypärän päähänsä ja tervehtii reportteria. Näin varsin omalaatuisen näköinen ilmestys lähtee kotimatkalleen kohti Vantaan Tikkurilaa. Toivotaan, että pinkki trikoopuku kullattuine kypärineen ei herätä liiaksi huomiota ja tähtipelaaja pääsee rauhassa rentoutumaan kotioloihin ilman fanien häirintää.