4:27 2-0 Koala
5:04 3-0 lasse89 (Jackal, Koala)

saves: VZ EM 1 PU 4

Eräraportti:

Peliin lähdettiin sarjajohtaja Völligin ollessa selkeä suosikki. HC PU:ta motivoi kuitenkin miltei pakkovoitto pudotuspelipaikan saavuttamiseksi. Pystyykö lokki-Sekka kaksikko haastamaan Völligin kuuman kaksikon lasse-Koala?
Yleisöä paikan päälle oli saapunut myöhäisillan koitoksen alkuun mennessä vain 12 kiekkofania.

Ottelu lähtee käyntiin tasaisissa merkeissä, ensimmäiset kaksi minuuttia ovat aika
tapahtumaköyhää kiekkoa. Heti kohta tämän huomion tekemisen jälkeen VZ EM kuitenkin iskee. Nikkke rakentaa alueella ja kiekko karkaa tuurilla Koalalle, jonka vedon jälkitilanteesta
lasse värkkää mustan maaliin ensimmäisen kerran. Tämän jälkeen Völlig saakin pyöritystä PU:n maalille enenevässä määrin. Tulostakin syntyy ja Völllig siirtyy 3-0 johtoon ennen erän päätöstä. Täysin Völligin erä ensimmäisen maalin jälkeen.
PU:n puolustus ei löytänyt keinoja estää Koalan ja lassen kiemuroita.

Vaihdot: Hietsu Jackalin tilalle.

Tilastot:

ei maaleja

Saves: VZ EM 5, HC PU 7

Yleisöä toisen erän alkuun mennessä on kerennyt kasaantua jo reilut 30 silmäparia.
VZ EM jatkaa painamistaan PU:n yrittäessä löytää epätoivoisesti tilaa pelinrakentelulleen.
Nopeat vastaiskut eivät toimi Völligin puolustuksen ottaessa hyökkääjät kiinni tiukasti
jo keskialueelta. Sekka saa aikaan muutamia vetoja, muttei mitään erityisen vaarallista.
Pieniä pyyhkeitä myös PU:n karvaukselle, joka ei tunnu saavan painetta vastustajan puolustukselle ja näin VZ saa kiekkoa alueelle suhteellisen helposti. Kahden ja puolen minuutin kohdalla Sekka pääsee vihdoin laidasta läpi vastaiskun myötä, mutta veto tiukasta kulmasta suuntautuu tolppaan. VZ EM sen sijaan luo paikkoja hienoilla
kuvioilla, joissa kaikki pelaajat ovat enemmän tai vähemmän mukana. Erä etenee tällä
kaavalla loppuun asti. PU sa hieman lisää terää vastaiskuihinsa tässä erässä ja pelaa
jo parempaa peliä kuin toisessa erässä ollen silti selvä altavastaaja pelitapahtumia katsellessa. Ei kuitenkaan yhtä pahasti kuin ensimmäisessä erässä. Lupaa hyvää kolmanteen?

Vaihdot: Nikkke katsomoon, Jackal kehiin.

Tilastot:

16:47 3-1 Sekka (L.Lawson, Dufva)
17:45 4-1 Hietsu (Koala)

saves: VZ EM 7, HC PU 5

Yhteensä: VZ EM 13, HC PU 16

PU nostaa ehkä hieman hyökkäystasoaan viimeiseen erään ja VZ EM ottaa hieman varmemman päälle. Peli tasoittuu ja molemmat saavat kohtuullisia paikkoja luotua itselleen. Juuri ennen kolmen minuutin krouvia PU luo muutaman paikan liukuhihnalta ja pakottaa Jackalin venymään 2v1 tilanteessa parhaimpaansa. Ahkera hyökkäily kostautuu kuitenkin vastaiskuna, josta Koala ei saa nättiä takalaidan kautta pistettyä syöttöä ujutettua PU:n kassarin taakse. Tämän jälkeen VZ saa ensimmäistä kertaa erän aikana luotua
edellisistä eristä tuttuja kiemuroita vihulaisen alueella. Juuri ennen viimeisen minuutin alkamista lokki karkaa laidasta ja tarjoilee makoisan vetopassin, josta Sekka ei erehdy. Tilannetta edelsi lassen hieno torjunta vastakkaisessa päädyssä, jossa hän pysäytti Koalan vedon perseelläään. Heti kavennuksen jälkeen PU saa täysin samanlaisen tilanteen, mutta tällä kertaa Sekka ei onnistu. Viimeisetkin pyristelyt lopettaa Hietsu 15 sekuntia ennen ottelun päätöstä iskemällä kiekon rysään Koalan tarjoilusta.

Yhteenveto: Ensimmäinen erä oli VZ EM:n totaalista hallintaa ja ottelun ratkaisut nähtiinkin jo ottelun alussa lassen heiluttaessa verkkoa kauden 28. ja 29. kerran. Maaginen 30 maalin raja jäi kuitenkin vielä saavuttamatta, nimittäin toisesta erästä alkaen peli tasottui silmin nähden. Toinen erä oli kuitenkin VZ:n erä ja vain heikko viimeistely esti heitä tekemästä enempää maaleja. Kolmas erä oli ottelun tasaisin ja siellä PU esitti vihdoin tasokkaampaa peliä ja saikin nostettua itsensä vielä iskuetäisyydelle. VZ EM oli kuitenkin parempi joukkue ja ansaitsi 4-1 voittonsa kahden
ensimmäisen erän dominoinnin ansiosta.

Tähdet:

*** Koala - pyöritti peliä nätisti ja viimeisteli ottelun voittomaalin.
** Hietsu - Kaikki VZ:n puolustajat tekivät hyvää työtä, Hietsulle tähdet heistä hienon maalinsa ansiosta.
* lasse89 - Kaksi ratkaisevaa maalia sisään ensimmäisessä erässä. Sen jälkeen enemmän tai vähemmän penaillessa, tosin paikkoja muille aina välillä järjestäen.

Maininta PU:n puolelta Dufvalle: Teki parhaansa PU:n puolustuksessa, mutta se ei riittänyt tällä kertaa. Alusti PU:n ainokaisen.
Tuomari: D-fence
Lisätty: 21.03.2006 00:11