StarsStars 2 2 7
PePoPePo 1 2 5
StarsStars 42% 48% 34%
PePoPePo 57% 51% 65%
Kauden 1/2014 runkosarja päättyy noin kolmen tunnin kuluttua, ja kiekon Public-osio täyttyy jälleen deadline-päivän Kiekkoliiga-otteluista. Illan ensimmäiseen otteluun on jo ehtinyt useita silmäpareja seuraamaan Starsin ja PePon kohtaamista.
Viime kaudella kyseiset joukkueet sijoittuivat runkosarjan ensimmäiseksi ja toiseksi, joten taidollisesti tulemme näkemään todella tasokkaan ottelun, jossa on myös jaossa erittäin tärkeitä pisteitä.
Molemmilla joukkueilla on vielä teoreettiset mahdollisuudet jopa sarjavoittoon - pisteitä tarvitaan myös kotiedun varmistamiseen.
Oma veikkaus: 3-2

1.ERÄ

1:51 0-1 miktok (peipi)
peipi laukoo löysän vedon kohti maalivahtia, joka sylkee kiekon Stars-puolustukselta huomiotta jääneen miktokin lapaan. Nopea laukaus ohittaa polvistuneen maalivahdin.

2:55 peipillä hyvä mahdollisuus viedä joukkueensa jo kahden maalin johtoon, mutta maalivahti torjuu. PePo pelaa suoraviivaisesti kiekkoa maalille ja vaarallisia tilanteita syntyy.

4:31 PePo yrittää syötellä Stars-nelikon riekaleiksi hyökkäysalueella, mutta Stars pysyy järkähtämättömänä.

5:17 0-2 peipi (Naappi, miktok)
peipille pelataan avopaikka lähelle yläb-pistettä ja räjähtävä onetimer-laukaus pullauttaa maaliverkot etukulmasta. "ONETIMES IT"

Ottelun ensimmäinen erä koostui Archuletan lagailusta, PePon tehokkuudesta ja harin dominoinnista. Nopeat hyökkäykset, jotka suuntautuivat ärhäkkäästi kohti Stars-maalivahtia yllättivät ehkä hieman väsyneesti otteluun lähteneet Starssit.
Stars sai joitakin

2.ERÄ

3:26 1-2 krug (Archuleta)
Stars saa kiekon ohi PePon keskialueen sumpun ja Archuleta pelaa krugille noin b-pisteitten väliin. Millintarkka kuti sujahtaa etukulmasta sisään, ja Starsin takaa-ajo saa alkusysäyksensä.

3:46 Stars on lähellä tasoittaa ottelun, kun Stars-hyökkääjä saa kelpopaikan pommittaa alab-pisteen läheltä. PePo-maalivahdin räpylä heilahtaa kuitenkin loistavasti.

3:55 Savior tekee itselleen tilaa ja laukoo b-pisteitten välistä, PePon puolustus saa kuitenkin blokittua.

5:55 Aivan erän lopulla kiekko saavuttaa Naapin aivan maalivahdin edestä, mutta huonon asennon vuoksi laukauksesta ei tule kelvollista.

Sisuuntunut Stars-nelikko sai otteen toisessa erässä ja PePo pakotettiin passivoitumaan. Varsinkin kavennusmaalin jälkeiset minuutit olivat vahvaa esittämistä kotijoukkueelta.
PePolla tulee olemaan erittäin vaikea viimeinen kuusiminuuttinen; puolustuksen täytyy onnistua sataprosenttisesti ja ensimmäisen erän tehominuutit löydyttävä jälleen.

3.ERÄ

0:44 Archuletalle pelataan todella hyvä paikka - paikka, josta kyseinen maalitykki yleensä laukoo maalisummerin soimaan. Tällä kertaa laukaus suuntautuu maalivahdin kilpikäden ulottuville, eikä maalia synny.

2:05 2-2 ettan (Archuleta, Savior)
Archuletan oikein ajoitettu syöttö liukuu ettanille, jonka taitava laukaus ohittaa maalivahdin - kiekko löytyy takanurkasta.

2:30 - 3:30
PePolla kaksi hyvää paikkaa, ensimmäisellä kerralla vapaasta tontista lähtenyt laukaus oli helppo poimittava maalivahdille, toisella kertaa rebound-laukaus tulee blokituksi Stars-puolustuksen toimesta.

3:36 3-2 Archuleta (ei syöttäjiä)
Epäonnistuneen hyökkäyksen jälkeen Archuleta saa kuin varkain kiekon ja rankaisee isolla kädellä. Stars siirtyy johtoon.

4:39 4-2 ettan (Archuleta, krug)
ettan pääsee nousemaan kulmasta ja täräyttää jälleen takakulmaan - samalla tuomarin tulosveto menee puihin.

4:46 5-2 Archuleta (ettan)
ettan ja Archuleta karkaavat jo keskialueelta kahdestaan läpi ja Archuleta tekee illan toisensa ettanin syötöstä. Samalla peli sinetöityy.

5:45 5-3 miktok (Naappi, peipi)
miktok saa kiekon maalin eteen Naapin vetopassista ja kiekko löytää tiensä maaliin.

Viimeiset kuusi minuuttia riittivät tällä kertaa Starsille pelin kääntämiseen. PePo heräsi pelaamaan vasta tappiolle jäätyään, jonka jälkeen oli jo liian myöhäistä. Vielä 4-2-maalin jälkeen vierasjoukkue kävi lähellä kavennusmaalia, mutta Stars-maalivahti ja -puolustus kestivät.
Omiin silmiini tulos on oikeutettu ja pisteet jäävät kotijoukkueen luolaan.
Erityismaininta vielä PePolle herrasmiesmäisestä käytöksestä Archuletan koko pelin kestäneestä lagailusta huolimatta. Archuleta asuu selvästi Oulussa!

Tähdet:

*** krug | Komea maali tärkeään paikkaan, antoi alkysysäyksen Starsin takaa-ajolle