PePoPePo 1 2 3
HollowHollow 4 4 2
PePoPePo 50% 50% 47%
HollowHollow 49% 49% 52%
Alkamaisillaan on Kiekkoliigan 2 divarin ottelu PeeloPojat vastaan Hollow. Ilta on jo hämärtynyt muutamia tunteja sitten, nörtit ovat kerääntyneet näyttöpäätteiden eteen ja on aika läiskiä javakiekkoa. Ennakkoon voisin väittää, että pelin kulkua tulee hallitsemaan PePo, mutta muutaman kauden takainen Kiekkoliigan mestari Hollow voi kuitenkin yllättää. Mielenkiintoinen asia on se, että kestääkö set ja hänen pää tämän ottelun. Viimeaikoina kyseisen objektin kanssa on ilmennyt lähes ylitsepääsemättömiä ongelmia. Nyt kuitenkin otteluun.

1. Erä:

1:42 PePo pääsee lupaavan näköiseen 3vs1 hyökkäykseen, joka aluksi kuitenkin kuihtuu 2vs1 -tilanteeksi. Hyökkäys päättyy Reton todella munattomaan kutiin b-pisteeltä.

4:32 0-1 by Pyyli (Dejis, Mason)
Masonilta järjettömän loistava avaus hoitaa Dejiksen ja Pyylin oneen ja Pyyli ei erehdy. Tilanne 0-1. Siis oikeesti ihan h*lvetin hyvä avaus.

5:35 Hari sooloilee omalla siniviivalla ja on vaarassa menettää kiekon vihulle, mutta valkeakosken noppakeisarin, mopoautokuninkaan ja seiväshyppymestarin onneksi tilanteesta tulee paitsio.

*** PERIOD 1/3 OVER
*** PPO saves: 1, poss: 50%
*** HOL saves: 4, poss: 49%

Ensimmäinen erä taputeltu ja se päättyi lukemiin 0-1. Kiekonhallinnaltaan peli oli tasaista, vaikkakin peli pyörikin hieman enemmän Hollowin päädyssä. PePon hallinta oli kuitenkin loppupeleissä varsin näennäistä, eikä loistaviin maalintekopaikkoihin juuri päästy. Hyökkäykset olivat lähinnä nopeaa syöttelyä kulmissa ja kiekon kiertoa siniviivan kautta toiselle puolelle. Hollow puolusti parhaansa mukaan ja onnistuikin ensimmäisessä erässä pitämään maalin puhtaana. PePon tulisi ehdottomasti terävöittää hyökkäyspeliään ja hakea enemmän ratkaisuja. Naapin puuttuminen on selkeästi havaittavissa. Mutta nyt lähdetään toiseen erään.

Erä 2:

0:04 Reto pääsee samontein vetämään b-pisteen tuntumasta, mutta ei uppoa.

2:05 Pyyli pääsee vetämään niin ikään b-pisteen tuntumasta, mutta maalivahdin mainio koppi pitää lukemat edelleen samana.

2:44 Hollowpuolustus tunaroi ja Apari pääsee vetämään hyvältä paikalta, ei uppoa.

Hollowin tiukka sumppu toimii. PePo yrittää epätoivoisesti purkaa sitä, mutta pelaajilla riittää malttia pysyä keskustassa eikä turhia ryntäilyjä juuri nähdä. Saa nähdä, että hajoaako pepolaisten leirissä päät sumppuun ja pääseekö tilanne eskaloitumaan. Tällä hetkellä taktiikka toimii ja PePon hyökkäykset ovat loppupeleissä varsin säälittäviä.

3:52 Muutaman nopean syötön ansiosta Retolle pedataan loistava paikka laittaa peli tasoihin, mutta Hollowin maalivahti on tänään todellisessa vireessä.

4:40 Apari pääsee yrittämään lähietäisyydeltä, mutta jälleen on molari mukana.

4:53 1-1 by Reto (Joska)
Ahkera yrittäminen lopulta palkitaan. Hollowin sumppu pettää, Joska syöttää autopassilla maalin eteen jossa Reto jo odottelee. Kiekon saavuttua lapaan on Retolla helppo työ kuljettaa kiekko ohi maalivahdin. 1-1 !

5:55 Hollowilla lopussa vielä 3vs2-hyökkäys Joskan onnettoman jättöyrityksen seurauksena, Apari kuitenkin hoitaa tilanteen ja homma kuivuu kasaan.

*** PERIOD 2/3 OVER
*** PPO saves: 2, poss: 50%

Toinen erä on saatu päätökseen. Aikalailla samanlainen erä kuin ensimmäinenkin, tällä kertaa PePo tosin pääsi ehkä hieman parempiin maalintekopaikkoihin kuin ensimmäisessä erässä + teki yhden maalin. Kiekonhallintaprosentit identtiset ensimmäiseen erään nähden ja saman verran sai Hollow laukauksia aikaan. Viimeiseen erään lähdetään kutkuttavassa 1-1 tilanteessa. Kumpi korjaa täyden potin kotiin, vai päädytäänkö ottelussa pistejakoon?

3. Erä:

1:03 Aparin autopassi suoraan vastustajalle, harilta pientä ookettelua. V*tutusviisari värisee.

1:44 Reto yrittää epätoivoisesti liimailla kahden hollowpuolustajan lävitse, ei mitään toivoa. Kuvastaa aika pitkälti PePon hyökkäyspeliä tällä hetkellä.

2:55 PePolla todella suuria vaikeuksia päästä hyökkäykseen. Autopassien päätyminen vastustajalle enemmän sääntö kuin poikkeus. Hollowilla tiukka linja punaviivan ja oman siniviivan tuntumassa.

4:06 Maskia löytyy, Mason tykittää siniviivalta, mutta ei uppoa.

4:56 Joska pääsee vetämään todella läheltä, mutta veto muistutti lähinnä ala-asteikäisen tytön lämäriä. Ei maalia.

5:57 PePo pääsee vielä ylivoimahyökkäykseen, kuvio on hyvä, mutta viime hetkellä Mason(?) syöksyy vedon eteen ja saa blokattua sen.

*** MATCH OVER
*** PPO saves: 3, poss: 47%
*** HOL saves: 2, poss: 52%

Ottelu on saatu päätökseen ja se päättyi hieman yllättäen 1-1 tasapeliin. Suurimman pettymyksen allekirjoittaneelle tuotti ehdottomasti kotijoukkue PellePojat. Joukkueen hyökkäykset olivat todella munattomia ja näytti siltä kuin itseluottamuksesta olisi jäljellä vain muutama murunen. Hollowin pojille sen sijaan täytyy antaa kehuja todella hyvästä itsekurista puolustuspäässä. Yksi rankempi virhe sattui, mutta muuten joukkue jaksoi puolustaa todella hyvin aina ensimmäisistä sekunneista aina loppusummeriin asti. Toinen maininnan arvoinen seikka on Hollowin maalivahti, joka piti joukkueen pisteessä kiinni muutamalla tuhannen markan torjunnalla.