Tilastot

ManhattanManhattan - PiratesPirates 2-1

Tehopisteet

ManhattanManhattan
Ekki 1+1=2 +1
Etelä 0+0=0 +1
playa 1+1=2 +1
voinen 0+1=1 +1

PiratesPirates
deke 0+0=0 -1
Duntski 1+0=1 -1
Ulja 0+1=1 -1
Westcott 0+0=0 -1

Torjunnat ja hallinta
torjunnat 1. erä 2. erä 3. erä
ManhattanManhattan 0 2 6
PiratesPirates 3 1 3
hallinta 1. erä 2. erä 3. erä
ManhattanManhattan 47% 49% 44%
PiratesPirates 52% 50% 55%
Raportti
Divarikautensa aloittavat Manhattan ja Pirates. Tunnelma on käsinkoskeltava ja odotettavissa on huippu jännittävä kamppailu kahden ennakkoon kärkikahinoihin povatun nipun välillä. Aiemmilla kausilla aktiivisesti divaripelinsä aloittanut Merkkarilauma ei tälläkään kaudella pelien kanssa vitkastele, vaan lähtee avauspeliin kolmen puolustajan taktiikalla. Piikkiin asettuu uutta paluuta kiekkoliigan huipulle havitteleva Duntski. Toisen hyökkääjän vastuun kantanee Westcott. Manhattan puolestaan lähtee otteluun ilman varsinaista alempaa puolustajaa, kokoonpanona Etelä, Ekki, Hevonen ja playa.

Odotettavissa tiukka, puolustusvoittoinen ottelu, jossa katseet kiinnittyvät lähinnä molempien joukkueiden target-pelaajiin, Duntskiin sekä playaan. Parivaljakosta paremmin onnistuva pelaaja tuonee täyden pistepotin joukkueensa pistesarakkeeseen.

Manhattan on yleensä aloittanut runkosarjan tiiviillä puolustuspelaamisella, joka on kuitenkin rakoillut kauden edetessä ratkaisuvaiheeseen saakka. Oletettavissa täten onkin, että Manhattan lähtee hakemaan kauden avausvoittoa erittäin tiukalla puolustusryhmittymällä, jonka väleihin Piratesin on erittäin vaikea pelata kiekkoa ja sitä kautta tehdä tarvittavia maaleja.

1. erä:

Ottelu käynnistyy Manhattanin näennäisellä painostuksella, mutta Merkkarilauma ei anna tuumaakaan periksi puolustuspäässään.

Parin ensimäisen minuutin jälkeen Pirates saa paremmin kiinni ottelusta ja joukkueen tähtihyökkääjä Duntski onkin kokoajan riesana Manhattanin puolustukselle. Silmiin pistävää on myös Pirates-puolustaja Deezin varmuus ja rauhallisuus kiekon kanssa.

Ottelu etenee erittäin tasaisena erän puoliväliin saakka, eikä kummallakaan joukkueella ole varsinaisia maalintekotilanteita ollut. Lukuunottamatta playan yhtä loistavaa nousua röyhkeästi luukulle, mutta epäonnistunut syöttö vesitti tuloillaan olleen avausmaalin. Molempien joukkueiden vedot ovat jääneet pääsääntöisesti pelaajiin, eikä maalivahteja ole juurikaan työllistetty.

Pirates avaa maalihanat, kun ottelun avauserää on pelattu viitisen minuuttia. Etelä haparoi hieman kiekon kanssa omassa päädyssä, kokenut kehäkettu Duntski nappaa kokemattomammalta pelurilta kiekon lavasta ja kuljettaa laatan tyhjään verkkoon Manhattan veskarin ollessa hämillään.

Ottelun ensimäinen erä oli tasainen, vaikka Manhattanin kassarille ei torjuntoja kirjattukkaan. Piratesin peli ei ole parhaimmillaan ja ruwin poisjäänti tärkeästä avausottelusta paistaa vääjäämättä joukkueen otteista. Puuttuva taito korvataankin kovalla moraalilla ja tiiviillä puolustuspelillä.

Piratesin ylempi puolustaja Kurvinen antaa erätauolla nopean syväanalyysin todeten, että peli kulkee odotetusti varsinkin omaan päähän.

Sitten siirrymme ottelun toiseen erään:

Ottelun ensimäisen 7 minuutin jälkeen todettakoon, että allekirjoittanut odottaa Manhattanin playalta huomattavasti parempia otteita tulevaisuudessa. Harjoituskaudella loistanut hyökkääjä on sortunut turhaan näpertelyyn ja tätä kautta menettänyt kiekkoa kriittisissä paikoissa.

Toisen erän puoliväliin tultaessa Manhattan on hallinnut peliä selvästi. Pirates toki räpiköi mukana, mutta sen kontroloidut hyökkäykset ovat jääneet vähäisiksi. Joukkueen peli menee ajoittain liiaksi puskemiseksi, mikä osaltaan selittyy toisen hyökkääjän puuttumisella. Duntski jää turhan usein yksin hyökkäysalueella, jolloin Manhattanin tiiviillä puolustusnelikolla on helppo työ ottaa kiekko pois.

Manhattan jatkaa koko loppu erän hyvää painetta Piratesin maalilla ja tasoitusmaali roikkuu ilmassa pimenevässä marraskuu-illassa.

Pirates puolustaa erittäin tiiviisti, mutta tilanne näyttää vääjäämättä siltä, että kohta rysähtää Manhattanin toimesta. Piratesin tulisi kääntää vastahyökkäykset nopeammin ylös ja antaa tarvittavaa tukea Duntskille, joka ei millään pärjää yksin neljää vimmatusti puolustavaa manhattanpeluria vastaan.

Ottelun kolmanteen erään:

Pirates karkaa kolmannen erän alussa vastahyökkäyksestä 2v1-hyökkäykseen. Westcott pelaa kiekon Duntskille, mutta tämän torsoksi jäänyt takalämäri napahtaa Manhattanin logossa komeilevan vapauden-patsaan kruunuun. Näistä paikoista tulisi laittaa kyllä ottelu pakettiin.

Pirates kuitenkin syttyi selkeästi tästä ja onkin esittänyt pirteämpiä otteita kuin ottelun toisessa erässä. Manhattanin kiri ei ole vielä kahden minuutin kohdalla päässyt alkamaan ollenkaan Piratesin kontroloidessa peliä erittäin fiksulla pelillä.

Manhattan aloittaa sulkemisen ajassa 03.53 ja alkaa viritellä viimeistä rutistusta. Tällä hetkellä näyttäisi kuitenkin siltä, että aika loppuu kesken, mikäli ihmeitä ei tapahdu.

Ja sieltä se ihme tapahtuu!

Ehkä jopa heikon viimeisen erän pelannut Manhattan tasoittaa ottelun, kun sitä vähiten odottaa. Playa laittaa perinteeksi muodostuneen divarikeson maalille, josta Ekki pääsee kuljettamaan kiekon tyhjiin. Puolueettomana tuomarina en viitsi tähän kirjoittaa mielipidettäni kyseisistä maaleista.

JA MANHATTAN SIIRTYY JOHTOOON!

On tämä vain niin uskomaton peli tämä kiekko.tk. Aina sattuu ja tapahtuu, Manhattan siirtyy ottelussa johtoon, kun Piratesin nelikko intoilee liikaa hyökkäyssuuntaan. Piratesin kiekonmenetyksestä avautuukin 3vs1-hyökkäys kotijoukkueelle, jonka päättää playa ja samalla paketoi ottelun.

Summeri soi ja Manhattan voittaa 2-1!

Ottelusta yhteenvetona todettakoon, että Piratesilla taas osui nilkoille divaripeleihin kiirehtiminen. Kolmella puolustajalla pelaaminen paistoi selkeästi joukkueen otteista, eikä Duntski saanut hyökkäyksessä juurikaan tukea Westcottilta.

Manhattan puolestaan pelasi kelpo ottelun painaen kokoajan kiekkoa Pirates-päätyyn. Heikohko kolmannen erän aloituskaan ei haitannut joukkueen menoa, vaan se kiri vastustamattomasti päätösminuuteilla aina voittoon asti.

Ottelun lammas: Duntski - sortui puskemiseen lähes kokoajan. Saanee osan heikosta suorituksesta kuitenkin anteeksi jäätyään turhan usein avuttomaksi hyökkäysalueella kolmen puolustajan taktiikassa.

Ottelun leijona: Etelä - Kokosi hyvin itsensä ensimäisen erän missistä ja jatkoi varmaotteisesti alhaalla hoitaen vähät Piratesin pyristelyt.
Tietoja
Tuomari: hydä
Lisätty: 12.11.2012 18:59

Kommentit (0)

Ei vielä kommentteja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.