Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Lehdistötiedote

SULTANS TEKNO

Lähi-Idän kiekkoihmeen historian toinen Kiekkoliiga-kausi on saatu päätökseen. Ensimmäisellä kaudella 2.divarissa tuloksena oli sarjanousu, mutta noususta huolimatta joukkuetta uudistettiin rajusti, sillä pelityyli ei ollut sitä mitä valmennusjohto halusi. Puolustusta haluttiin tiivistää, nimenomaan joukkueena ja hyökkäämisen täytyi olla monipuolisempaa, jotta divarissa pärjättäisiin. Runkopelaajista jäljelle jäivät zorero, Juhaldo7, Jawner, Kryyker ja Saslik.

Allekirjoittanut palasi inttiseikkailujen jälkeen ns. "kotiin", onhan Sulttaaneita tullut edustettua ensimmäisen kerran jo v.2005, sekä kiekon Seth Cohenin (zoreron) kanssa pyöritty heti nickin luomisesta lähtien. Kun puolustuslinja oli kunnossa, lähdettiin sorvaamaan hyökkäystä haluamaamme suuntaan. Kuin varkain haaviimme sattui kiekkoväelle siinä vaiheessa vielä tuntemattomampi Daasaman, sekä Hoki-liigassa hyvin tehoja nakuttanut Duffy. Näillä hankinnoilla valmennusjohto asetti tavoitteeksi paikan neljän parhaan joukkoon.

Nyt, kun runkosarja on pulkassa, voin todeta, että kausi meni yli odotusten, vaikka tiedossa oli, että porukassa on potentiaalia paljonkin. Yhteisen sävelen löytäminen tapahtui odotettua nopeammin ja runkosarjassa lateksin huuruiset Sheikit päätyivät lopulta toiselle sijalle. Liigakarsinnoissa käytiin neljä jatkoaika-mittelöä Balliton kanssa, joista kuokkaan saatiin kolmesti ja paikka palatsin ylimystössä ei vielä auennut. On otettava huomioon, että kausi oli Sheikeille vasta toinen Kiekkoliigassa, eikä kaikkea voi saada heti. Mikään hätäkään tässä ei ole, sillä joukkueeseen on saatu mukavasti jatkuvuutta, nuorien ja kokemattomien Sulttaani-tähtösten aika koittaa vielä. Joukkue ei kauden aikana pelaajamenetyksiä kokenut, ainoastaan hyökkäyspäähän tehtiin täydennystä, sillä Kryyker on ruvennut tosissaan leikkimään kotia. Olen ristinyt tulokkaan "uudeksi Omenaksi". Laittakaa nimi Pysti korvan taakse...

Kauden päätteeksi maisemaa vaihtoivat kaksi pelaajaa. Pitkäaikaisiin runkopelaajiin lukeutunut Saslik vaihtoi Lähi-Idän öljykentät entiseen joukkueeseensa HC Tyrmäykseen. Sasulle hatunnosto Sulttaani-urastaan. Toinen lähtijä on Duffy, joka Pystin tulon myötä jäi pahasti pelilliseen varjoon, eikä peliaikaa tulevaisuudessa voitu luvata.

Ykköshyökkääjän saappaisiin heti ensimmäisistä vaihdoista lähtien astunut Daasaman osoittautui huippuvärväykseksi. Divarin kärkihyökkääjien pelitahdilla Dasse olisi taistellut tosissaan piste- ja maalipörssin voitoista. Juhaldo ylemmän pakin tontilta antoi hyvää taustatukea sijoittumalla pörssin kuudenneksi. Pystin ja zoreron minuuttimäärät olivat vähäisiä, mutta kiitettävästi syntyi tuhoa. Joukkueen ikäpresidentti zorero on ilmoittanut keskittyvänsä ensi kaudella pääosin rangin keräämiseen, mutta kuopus Pystiltä voidaan odottaa läpimurtoa tulevalla kaudella. Minä itse viihdyin puolustuslinjassa milloin missäkin roolissa, riippuen vähän mikä oli sen hetkinen ryhmitys. Valtaosa minuuteista kuitenkin alempana puolustajana. Jawner ja Saslik esiintyivät alakerrassa pääosin alkukaudella, loppukaudesta pelit vähenivät. Jawner on lupautunut nostamaan aktiivisuuttaan, joten pleksien pauketta voi ihastella taas tulevissa harkkapeleissä.

Ensikauden rosteri olisi siis Daasaman-Pysti-Juhaldo7-Viisumi-Jawner, johon varmaan lisätään yksi hyökkääjä ja puolustaja. Seuraa kaipailevat, olkaa yhteyksissä. Ensikaudella divarissa soi taas SULTANS TEKNO! (users.jyu.fi/~aakantal/videot/SULTANS_TEKNO.mp3).

Nyt, Sulttaani hiljenee - hetkeksi.

Kirjoittanut: Sulttaanit
Julkaistu 30.03.2010 20:45
Luettu: 406 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.