Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Lehdistötiedote

Raitapaitojen nousu, tuho, paluu ja uho

Jotkut ovat varmasti huomanneet (ihastelleet), että Ajaxilta ei ole pitkään aikaan tullut lehdistötiedotteita. Tähän on kuitenkin varsin hyvä syy: En ole kirjoittanut sellaisia. Nyt liigaan paluumme kunniaksi voisi kuitenkin kerrata kuluneita vuosia.

Kuka muistaa vielä Ajaxin ensimmäisen rakettimaisen nousun aina Kiekkoliigan mestaruuteen saakka ja ennen kaikkea ketä kiinnostaa? Kerron siitä silti, lähinnä Kesiksen mieliksi. Kaveri, kun tykkää lueskella tekstejä, joissa hänet mainitaan positiivisessa valossa. No, aivan kaikkea en voi kuitenkaan luvata, mutta katsotaan -sanoin eläinlääkäri telkkarin edessä.

Aikoinaan, joskus kauan, kauan sitten Ajax Amsterdam oli aivan Kiekkoliigan terävimmällä huipulla perustajansa D.Beckhamin johdolla. Hän johti joukkojaan edestä karvasi, repi ja raastoi. Kävi mieheen kiinni kuin yleinen syyttäjä ja raivosi kuin... ööö... Raimo Summasen isoveli! Kun tuli tiukka paikka, hän myös laukoi maalin vaikka vessanpöntöstä. Hirveällä Tamperelaisella hillolla tietenkin.

Miehen rinnalla maaleja iski vuoroin Pulsu, vuoroin Masse ja välillä taisi pari byyriä käydä heittämässä opintomatkalla oleva yli-ikäinen oululainen, kiekko.tk-opiskelija Artokin. Puolustuksessa Raatoi suomen ainut elävä cowboy: Cassidy, sen mitä ukrainalaisilta western-pornoleffoiltaan kerkesi. Heilui siellä eräs Madonna46:kin, joka, uskokaa tai älkää, tästä kirjoituksesta huolimatta, oli lähinnä tunnettu foorumi-kirjoituksistaan.

(following text is pure fiction, but please don't tell that to Kesis himself, he doesn't understand english at all) Tunnetuin ja mediaseksikkäin Ajax-puolustaja oli kuitenkin herra nimeltään Kesis. Kesiksen tavaramerkkeihin kuului kovat ja äärettömän tarkat keskialueen lyöntilaukaukset. Kuulopuheiden mukaan koko Tammela raikui Kesiksen "NYT LÄMMÄÄN"-huutoja ennen mielettömiä keskialueen pommeja! Pelasi Ajaxissa monia muitakin tunnettuja vääntäjiä, mutta en nyt jaksa heitä alkaa erikseen mainitsemaan tilan (pillun) puutteen takia.

Lopulta kuitenkin tuli se aika, että Ajaxin pelin sielun eli Beckhamin oli kasvettava mieheksi ja hän painuikin jonnekkin hämeen metsiin leikkimään alikersanttia. Kuten varmasti lähes kaikki muistammekin, alkoi siitä melkoinen sekoilu joka päättyi lopulta varsinaiseen farssiin: Ajax Amsterdam luopui sarjapaikastaan. Joukkue ei vain ollut valmis pelaamaan Ajaxin arvoista kiekkoa ilman keulakuvaansa. Lupasimme kuitenkin, että teemme vielä paluun jahka olemme saaneet haavamme nuoltua. Miten se lupaus sitten täytettiin?

Siitä en enää jaksa kauhean tarkasti kertoa, koska todennäköisesti ainoa, joka on tänne saakka jaksanut lukea on Kesis ja häneltäkin on varmastikkin useampi tunti ensimmäisissä kappaleissa vierähtänyt.

Beckhamin siviiliin astumisen jälkeen aloimme pikku hiljaa koota joukkujamme ja pelata enemmän ja enemmän pelejä. Lopulta pelkät harkkapelit alkoivatkin maistua enemmän puulta kuin Justiinan vaarallisin ase ja päätimme pyrkiä takaisin Kiekkoliigan alaisuuteen. Karsintojen kautta se sitten ensimmäisellä yrittämällä onnistui ja nousimmekin samantien ensimmäisen kauden jälkeen 1 divariin. 2 divarikausi oli melkoista räpellystä ja hakemista, mutta kuten niin usein ennenkin alkoi joukkue pelata vasta, kun oli veitsi kurkulla. Beckham johdatti joukkueensa ainoona oikeana hyökkääjänä liberona tunnetun sirMazkun kanssa viidennen ja viimeisen karsintapelin jatkoajan kautta 1 divariin. Ällistyttävä suoritus. Madonnan keskittyessä lähinnä naurattamaan sohvallaan vähintäänkin puolisokeita naisiaan. Vähemmän ällistyttävä suoritus.

1. Divarikausi oli myös samankaltaista räpellystä, mutta lopulta pääasiassa MZA:n hankinnan takia, alkoivat palaset loksahdella paikoilleen. Liigakarsintapelit hoisimmekin sitten suoraan 3-0 voitoin ja näytimmekin ajoittain entisaikojen Ajaxilta. Kaikki miehet onnistuivat mukavasti ja D.Beckham teki jotain jalkakikkoja.

Tervetuloa ensikaudella katsomoon ja toivottavasti näette Déjà vu -ilmiöitä entisaikojen Ajaxista. Olemme palanneet. ainakin vähäksi aikaa...

Kirjoittanut: Ajax Amsterdam
Julkaistu 03.12.2008 03:11
Luettu: 420 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.