Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Lehdistötiedote

Viimeinen lehdistötiedote

Nightmare pelasi Kiekkoliigassa 17 kautta, joista 14 liigassa. Mikään muu joukkue ei ole pelannut yhtä monta kautta ylimmällä tasolla. Aina muistetaan mitalit, muttei välttämättä sitä kuinka kauan on pelattu ja kuinka perinteikäs joukkue Nightmare oikeastaan onkaan. 14 kautta ei pelata pelkästään mitali mielessä, on tässä vuosien saatossa voitettu tarpeeksi monta kertaa. 12 kauden mitaliputki on aivan mieletön. 12 kautta kasassa ja iskukykyisenä, ei ole aivan sattumaa.

Kaikki kuitenkin loppuu aikanaan. 3/10 kauden jälkeen piti lopettaa. Kultaputki oli katkaistu, eikä jatkaminen tuntunut oikealta. Silloin ei ollut mitään todellista syytä lopettaa. Pelaajat olisivat jatkaneet pelaamista muissa joukkueissa. Monelle joukkueelle käy näin, loppuu palo jatkaa joukkueena. Onneksi päätettiin silloin vielä jatkaa ja tehtiin vieläkin hienompi ura. Tämän kauden jälkeen lopettaminen on todellista. Moni avainpelaajista ei pelaa ensi kaudella tai ainakin vähentää pelaamista. Ei Nightmare olisi enää Nightmare kokonaan uudella kokoonpanolla.

Moni muistaa Nightmaren ehkä hieman epäasiallisena tai ylimielisenä. On tässä osittain kasvettu vuosien saatossa. Alkutaipaleella nuoruuden into ja menestys ehkä jollain tapaa nousivat hattuun. Pahoittelemme, mikäli joinain kausina huutelua on ollut liikaa, tosin suuremmilta pelikielloilta on vältytty. Ainoastaan kerran Nightmarepelaaja on tuomittu pelikieltoon. Muutkin joukkueet ovat huomanneet meidän kasvun, mistä kertoo kahden viime kauden positiivinen imagokysely. Mukava lopettaa Kiekkoliigataival liigan imagokyselyn kolmanteen sijaan ilman yhtäkään miinuspistettä. Liigan pohjalta on noustu niin pelillisesti kuin myös käytöksellisesti.

Parhaat pelaajat tekivät Nightmaresta kiekon parhaan joukkueen. Roy perusti Nightmaren vuonna 2005 ja johti joukkueen Saunaliigan, SHL-liigan ja Hoki-liigan kautta lopulta Kiekkoliigaan kaudeksi 3/07. Roy antoi alun hienolle tarinalle ja luovutti pian Kiekkoliigaan pääsyn jälkeen vastuun eteenpäin. Kiekkoliigassa Nightmaren kivijalkoina toimivat Jebsu ja Darp alusta loppuun asti. Heidän ympärillään moni pelaaja teki pitkän Nightmareuran. Lopettaneiden tai muualle siirtyneiden tilalle saatiin aina loistava korvaaja. Naapin korvasi Väiski ja sml korvattiin yllepalla. Monelle kaudelle saatiin timanttinen avainkokoonpano, jossa jokaisella pelipaikalla pelasi kiekon paras omalla paikallaan. Avainkokoonpanon lisäksi menestyminen ja otteluiden ajallaan pelaaminen vaativat reserviä. Nightmarereservissä on aina ollut joustavia ja paikan tullen roolinsa hyvin täyttäviä pelaajia. Ei ole mikään ihme, että Nightmare ei ikinä saanut miinuspisteitä pelaamattomista. Informaation kulku joukkueen sisällä on avainasemassa.

Olisi ollut mukava lopettaa hieno ura mestaruuteen, muttei kaikki tapahdu aina kuin saduissa. Toisaalta ehkä kohtalo puuttui peliin ja näin kuului loppua kiekon hienoimman joukkueen ura. Lopetettiin kuitenkin aivan huipulla. Runkosarjan ylivoimainen voitto ei kerro hiipumisesta. Pudotuspelit ovat yleensä yhden illan koitos, jossa yksittäinen onnistuminen tai virhe voivat ratkaista koko sarjan. 12 kauden mitaliputki vaatii osittain onnea ratkaisevilla hetkillä. Siinä urheilun/kiekon hienous piileekin, ettei aina paras joukkue paperilla voita. Yksittäinen pudostuspelitappio ei poista tai himmennä aikaisempaa menestystä. Nightmare on Kiekkoliigan menestynein joukkue, todennäköisesti ikuisesti.

Loppuun haluamme kiittää kaikkia vastustajia ja johtokuntaa hienoista vuosista. Jos jonkun näiden liigakausien vastustajista haluaa nostaa esille, se on ehdottomasti Voodoo People. Heidän kanssaan oli aina tiukat ottelut, ja he aiheuttivat meille muutaman karvaan tappion. Ei ollut mikään sattuma, että juuri he päättivät Kiekkoliigauramme.

Kiitos kuuluu kaikille vuosien saatossa Nightmarepaitaa kantaneille mutta erityisesti: Jebsu, Darp, Väiski, yllepa, Lyd, Kayna, sml, tipzi, Naappi, tyle, roy, didi ja Smuppis.

Kiitos 3/07 – 1/13! <3

Kirjoittanut: Nightmare
Julkaistu 27.01.2013 18:11
Luettu: 2147 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.