Kausipaketti 2/2018

Uutinen
Uusi Kiekkoliiga-kausi on valmis alkamaan! 

Kaudelle 2/2018 haki yhteensä 14 joukkuetta, joista 13 ryhmää valittiin nyt alkavalle kaudelle mukaan. Valitettavasti Cosa Nostra jouduttiin jättämään karkeloiden ulkopuolelle; kivenkovan sarjan katsottiin olevan vielä liian vaikea rasti suhteellisen kokemattomalle kokoonpanolle.

Kiekkoliigassa kaudella 2/2018 pelaavat seuraavat kolmetoista (13) joukkuetta: 
Ennen kausipakettiin tutustumista Kiekkoliigan Hollywood-jaosto nostattaa alkavan kauden tunnelmia Kiekkoliiga Season 2/2018: "Still Alive" -lyhytelokuvan muodossa:Kausipaketti


Kaudella 2/2018 runkosarjassa pelataan kaksinkertainen sarja, jonka jälkeen sijoille 1. - 6. sijoittuneet joukkueet etenevät suoraan puolivälieriin, kun 7. - 10. sijoille päätyvät joukkueet joutuvat taistelemaan viimeisistä vapaista puolivälieräpaikoista säälipudotuspeleissä.

Aikataulu
1. jakso 13.8. - 26.8. (2 viikkoa, 6-10 ottelua pelattuna)
2. jakso 27.8. - 16.9. (3 viikkoa, 12-16 ottelua pelattuna) & kaikkia vastaan kerran
3. jakso 17.9 - 30.9. (2 viikkoa, 17-21 ottelua pelattuna) & värväysten deadline
4. jakso 1.10. - 14.10. (2 viikkoa, 24 ottelua pelattuna)
Pudotuspelit 15.10. - 11.11. (4 viikkoa)

Yleistä


  • Tasan päättyneen runkosarjaottelun jälkeen pelataan 6 minuutin jatkoaika äkkikuolemalla 3vs3-pelimuodolla. Jatkoajan voitosta saa 2 pistettä ja tasapelistä sekä tappiosta yhden pisteen. Runkosarjassa ja karsinnoissa jatkoajat pelataan 3vs3-pelimuodolla, pudotuspeleissä jatkoerät pelataan totutusti 4vs4-pelimuodolla.

  • Deadline on aina jakson viimeisenä päivänä klo 22:00. Joukkueet saavat kuitenkin pelata yhteistuumin yöhön asti.

  • Ilmoitukset johtokunnalle pelaamattomista otteluista tulee lähettää jakson jälkeiseen maanantaihin kello 22.00 mennessä. Syyllistä rangaistaan yhdellä miinuspisteellä per ottelu tai diskauksella.

  • Kiekkoliigalla on käytössään Discord-kanava, jonne liittyminen on erittäin suotavaa kaikille ja myös pakollista yhdelle vastuuhenkilölle per joukkue pistemenetysten uhalla.

  • Pelaamattomien otteluiden syyllisten etsinnässä pyritään ottamaan huomioon joukkueiden kokonaisvaltainen aktiivisuus. Deadline-päivän aktiivisuus on edelleen tärkeässä osassa, mutta johtokunta pyrkii ottamaan huomioon myös koko jakson tai playoff-viikon aktiivisuuden.

  • Jatkoerää varten tulee luoda uusi huone 3vs3-pelimuodolla runkosarjaotteluissa.

  • Jos toinen joukkueista ottaa maalivahdin pois jatkoajalla ja häviää ottelun tyhjällä maalilla, joukkue menettää pisteen, jonka se normaalisti olisi jatkoaikatappiosta saanut. Tämä sääntö pohjautuu oikean maailman jääkiekkosääntöihin.

  • Kaudella 2/2018 palkintopotissa on noin 500 euroa. Rahapalkintojen jakamisesta tiedotetaan tarkemmin kauden kuluessa.Onnea kauteen!

Tietoja
Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu: 12.08.2018 22:51
Luettu: 1730 kertaa

Kommentit (7)

tättäpupu, 13.08.2018 21:16
Taitaapi olla hctn kausi
Archuleta, 14.08.2018 13:22
Huikeen videon taas pojat väsänny... Humble tainnu jämähtää johonki vuoteen 2014, omasta mielestä nää ankkojen pojat on suoriutunu johtishommista paljon Superia paremmin jo jonkin aikaa, iso peukku
aksu, 14.08.2018 16:38
Jeps hienoa työtä. Viellä kun pystyisitte jotenkin vaikuttamaan siihen, ettei yksikään jengi lopettais kesken kauden. Esim. Välttämättä 1-3 jaksojen aikana ei lähdettäs heti potkimaan pelaamattomien takia.
humble, 14.08.2018 18:22
Ai saatana, siisteintä on huomata kun on vääräs ja siit painetaa viel snadit vittuilut perää. Tää oli kova, pakko sanoo et my bad ja se last bang oliki oikee ratkasu. Niinku tohon johonki välii toivottavasti laitoin, että enemmä ku hyvä asia, jos Kiekkoliiga painaa kovaa ja jengil riittää motii duunaa asiat oikein. Se huonoin skenaario olis ollu rikkoo kerranki toimiva liiga/divari-combo ja lähtee rakentaa tätä alusta, mutta onneks kundit osotti, että Kiekkoliiga ei ollu vaan kauden ihme. Meitsi on näil näytöil tainnu jämähtää.
humble, 14.08.2018 18:24
Ja ettei tuu väärinkäsitystä, niin kerranki muutaman viime kauden aikana toimiva combo.
Ratakses, 14.08.2018 19:01
Lopettamisten minimointi kauden aikana on tosiaan aika tärkee juttu, hyvä saada siihen palautetta. Sillon noin 30 vuotta sitten asiaa helpotti kovasti se, että kesken luovuttaneille jengeille pystyi hyvillä mielin lätkäsemään 6 kauden vh-kiellot ja 3 kauden pelikiellot (toki silloinkin tuli lopettamisia). Muutama kausi sitten huomattiin, että moiset kiellot tekee enemmänkin hallaa pelille, joten niitä pienennettiin roimasti jo ihan toiveidenkin perusteella. Viime kautena ekaa kertaa ikinä yritettiin kepin sijaan porkkanaa, jotta lopettamisia ei tulisi (ei oikeen muutosta). Kehitysehdotus liittyi kuitenkin jaksoihin 1-3. Johtistyön kannalta kynnys diskata joukkueita kauden alkuvaiheissa on kieltämättä alhainen, mutta mun mielestä diskauksia ei kuitenkaan kovin helpolla olla tehty. Suurin osa alkuvaiheissa lopettaneista/diskatuista joukkueista on joko a) kadonnut yhtäkkiä kartalta täysin (jos pelejä jää jaksolla pelaamatta paljon, ekaks yritetään saada vähän tietoa, että ollaanko pelejä mahdollisesti vielä pelaamassa) tai b) ilmoittanut itse, ettei enää tule pelaamaan kaudella. Säännöissä mainitaan aika löyhästi, että deadlinen laiminlyönnistä rankaistaan harkinnanvaraisesti. Tähän voi kumminkin sanoa, että yleinen käytäntö on ollut 4-5 pelaamattoman pelin jälkeen keskustella jengin diskauksesta. Tollanen määrä tarkottaa siis lähes kaikkia jakson pelejä, mikä luonnollisesti tarkottaa aikamoista työmaata pelien pelaamiseen seuraaville jaksoille. Hyvä esimerkki tähän löytyy kaudelta 3/16, jolloin Nordic Frostin, Caribbeanin ja Team Saharan annettiin jatkaa sarjassa 1. ja 2. jakson jälkeen, kun jengeillä oli 5 pelaamatonta peliä jäänyt pelaamatta. Jokainen lopulta suljettiin sarjasta myöhemmin, kun pelejä ei saatu pelatuksi tai tuli lopetusilmoitus. Tästä tuli varmaan ihan turhan pitkä postaus, mutta summa summarum diskauksiin on pyritty suhtautumaan aika kriittisesti, ettei turhaan potkita jengejä pois. Täytyy pitää asia mielessä tälläkin kaudella, mutta jossain kohti raja tulee aina vastaan. Loppujen lopuksi pallo kumminkin on jengeillä itsellään. Lopettamisia on pyritty pitämään aisoissa joko rangaistuksilla tai sitten palkinnoilla, mutta jos moti on kadonnu, niin sillon sen kanssa vaan täytyy vähän niinkun elää. Ideoita tähän asiaan otetaan toki mielellään vastaan!!
Ratakses, 14.08.2018 19:03
Huh kauhistus mikä sepostus, oh well

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.