Kausipaketti 1/2018

Uutinen
Karsinnat saatiin hienosti pelattua ajallaan ja lopulta tiensä liigaan selvittivät Trademark, Romuluut ja IHT Guerrillas. Karsinnoista löytyy tarkempi tiivistelmä Paitsio-kirjoituksen muodossa. Kiitos kaikille karsintoihin osallistuneille joukkueille!

Kiekkoliigassa kaudella 1/2018 pelaavat seuraavat joukkueet:

Kauden lopulliseksi joukkuemääräksi muotoutui siis 16 joukkuetta, joista runkosarjassa sijoille 1. - 6. päätyneet joukkueet selviytyvät suoraan pudotuspeleihin, sijat 7. - 10. säälipudotuspeleihin ja loppujen joukkueiden kesäloma alkaa jo runkosarjan jälkeen, jossa pelataan kaksinkertainen sarja (30 28 ottelua).

Aikataulu (uusittu kaatumistapauksen vuoksi)
1. jakso 5.3. – 18.3. (2 viikkoa, 8-14 ottelua pelattuna)
2. jakso 19.3. – 1.4. (2 viikkoa, 14-21 ottelua pelattuna) & kaikkia vastaan kerran
3. jakso 2.4. – 22.4. (3 viikkoa, 22-27 ottelua pelattuna) & värväysten deadline
4. jakso 23.4. – 6.5. (2 viikkoa, 26 ottelua pelattuna)
Pudotuspelit 7.5. – 3.6. (4 viikkoa)

Yleistä

• Tasan päättyneen runkosarjaottelun jälkeen pelataan 6 minuutin jatkoaika äkkikuolemalla 3vs3-pelimuodolla. Jatkoajan voitosta saa 2 pistettä ja tasapelistä sekä tappiosta yhden pisteen. Runkosarjassa ja karsinnoissa jatkoajat pelataan 3vs3-pelimuodolla, pudotuspeleissä jatkoerät pelataan totutusti 4vs4-pelimuodolla.

• Deadline on aina jakson viimeisenä päivänä klo 22:00. Joukkueet saavat kuitenkin pelata yhteistuumin yöhön asti.

• Ilmoitukset johtokunnalle pelaamattomista otteluista tulee lähettää jakson jälkeiseen maanantaihin kello 22.00 mennessä. Syyllistä rangaistaan yhdellä miinuspisteellä per ottelu tai diskauksella.

• Kiekkoliiga ottaa käyttöön kaudelle 1/2018 Discord-kanavan, jonne liittyminen on erittäin suotavaa kaikille ja myös pakollista yhdelle vastuuhenkilölle per joukkue pistemenetysten uhalla.

• Pelaamattomien otteluiden syyllisten etsinnässä pyritään ottamaan huomioon joukkueiden kokonaisvaltainen aktiivisuus. Deadline-päivän aktiivisuus on edelleen tärkeässä osassa, mutta johtokunta pyrkii ottamaan huomioon myös koko jakson tai playoff-viikon aktiivisuuden.

• Jatkoerää varten tulee luoda uusi huone 3vs3-pelimuodolla runkosarjaotteluissa.

• Jos toinen joukkueista ottaa maalivahdin pois jatkoajalla ja häviää ottelun tyhjällä maalilla, joukkue menettää pisteen, jonka se normaalisti olisi jatkoaikatappiosta saanut. Tämä sääntö pohjautuu oikean maailman jääkiekkosääntöihin.

• Tällä kaudella joukkueille jaetaan rahapalkintoja. Palkinnot jaetaan neljälle parhaalle joukkueelle seuraavasti: 1. 150€ | 2. 100€ | 3. 75€ | 4. 25€. Näiden palkintojen lisäksi kahdelle (2) kautensa loppuun asti pelanneelle joukkueelle jaetaan 50€ palkinnot. Jakamistavoista keskustellaan voittaneiden joukkueiden kanssa tarkemmin kauden päätyttyessä.

Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu: 04.03.2018 22:06
Luettu: 1364 kertaa