Kausi 2018 - "The Last Bang"

Uutinen
Kiekon virallinen liiga, Kiekkoliiga, sulki ovensa kauden 3/2017 jälkeen. Tuolloin jännittävän kauden päätteeksi mitalit päätyivät Manhattanille, Anaheim Mighty Ducksille sekä HC TeamJoukkueelle, ja joukkuekadon myötä näytti myös siltä, että nuo joukkueet jäisivät Kiekkoliigan historian viimeisiksi mitalisteiksi. 

Yhden välikauden jälkeen Kiekkoliigan ovien lukitus on avattu, mutta kahvaa ei ole vielä käännetty. Ovien avaaminen uutta kautta varten on enää Kiekon joukkueista kiinni, sillä Kiekkoliigan johtokunta haluaa tarjota vielä ainakin yhden huikean tilaisuuden pelata perinteikkäintä liigakiekkoa Kiekkoliigan alaisuudessa.

Kiekkoliiga ylpeänä esittää: Kausi 2018 - "The Last Bang"

Mistä on kyse?

Kiekkoliiga tekee paluun tyylillä. Koska liigan johtokunta ei ole erinäisistä yrityksistä huolimatta onnistunut hyödyntämään erilaisista yhteistyösopimuksista kertyneitä varojaan virkistäytymistarkoituksiin, Kiekon joukkueille halutaan tarjota ennennäkemätön mahdollisuus rahapalkintoihin pelaamalla liigakiekkoa - ilman osallistumismaksua.

Kausi 2018 - "The Last Bang" pelataan kuten aiemmatkin Kiekkoliiga-kaudet; neljän jakson runkosarjassa joukkueet taistelevat paikoista pudotuspeleissä, jotka huipentuvat mitalipeleihin. Edellisistä kausista poiketen joukkueilla on mahdollisuus rahapalkintoihin, jotka jaetaan seuraavasti:

1. sija: 150€
2. sija: 100€
3. sija: 75€
4. sija: 25€


Näiden palkintojen lisäksi kaikkien kautensa loppuun asti pelanneiden joukkueiden kesken arvotaan kaksi (2) 50 euron palkintoa. Kauden jälkeen Kiekkoliigan johtokunta tiedustelee jokaiselta palkinnon voittaneelta joukkueelta, miten palkinto jaetaan joukkueen pelaajille. 

Jokaisella osallistuvalla joukkueella on siis mahdollisuudet palkintoihin, ja koska viimeksi mainittuun palkintoon pääsee osallistumaan vain kaikki ottelunsa pelanneet joukkueet, kesken kauden kaatuvien joukkueiden todennäköisyys on pienempi kuin yleensä.

Joukkuemäärä ja hakeminen

Tulevan kauden joukkuemäärä riippuu täysin hakijoiden määrästä. Jokaisella Kiekon joukkueella on mahdollisuus lähettää hakemus Kiekkoliigaan, ja näistä joukkueista Kiekkoliigan johtokunta valitsee osallistujat kaudelle. Jos pätevien hakijoiden määrä on todella suuri, saatetaan osalle joukkueista järjestää karsinnat, jotta voimme todistaa mahdollisimman kovatasoista Kiekkoliiga-kautta. Lopullisesta joukkuemäärästä sekä mahdollisista karsinnoista tiedotetaan myöhemmin, kun hakuaika on päättynyt.

Hakutopic kaudelle 2018 - "The Last Bang" on avattu, ja joukkueesi voi lähettää hakemuksen täällä. Tällä kaudella hakemuksen laatuun kannattaa kiinnittää huomiota, sillä hakijoita saattaa olla enemmän kuin viime aikoina on totuttu. Hakuaika päättyy sunnuntaina 25.2.2018 klo 18.00.

Kiekkoliigan johtokunta haluaa muistuttaa, että jos luvattu palkintopotti kirvoittaa useita joukkueita lähettämään hakemuksen, valintaprosessissa laatu korvaa määrän - kun puhutaan joukkueiden käytöstavoista, niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Tulevalla kaudella huonon käytöksen toleranssi on todella pieni.

Kiekkoliigan johtokunta vastaa mielellään mieltä askarruttaviin kysymyksiin niin Kiekossa kuin Kiekkoliigan sivuilta löytyvässä Livechatissa.

Onnea kaikille hakijoille!

Tietoja
Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu: 09.02.2018 01:31
Luettu: 8604 kertaa

Kommentit (16)

Darp, 09.02.2018 02:16
NO NYT!!!!
Otus, 09.02.2018 11:47
kuka sano et telkkarin pelaamisella ei voi tienata? :o
humble, 09.02.2018 14:11
Hommat vedetää perseelleen ja korjataan se fyrkalla, täst mä diggaan. Eikä oo ees vittuiluu. Kättä syvemmälle taskuun, nollat viel perään ja kiekko nousuun!
Girard, 09.02.2018 14:49
Mm. Nollista oon samaa mieltä.. Sehän ois hianoo kun telkkarin pelaamisel vois elättää ittensä. Jokke ei muuta kun yhteyttä esportseihin ni ruvetaan takoo hilloo!
Tanguay, 09.02.2018 15:12
Vieläku jotai kesäkireitä mimmejä sais palkinnoksi.
Mustafa, 09.02.2018 16:15
Näen jo silmissäni kuinka parin vuoden kuluttua muutama herra kravatit kaulassa analysoivat tunnin päästä alkavaa liigaottelua kymmenien tuhansien katsojien edessä livelähetyksessä.
Tunde, 09.02.2018 23:48
Jos nyt muutamast satasest sytytte, ni miksi ei kausimaksua suoraa 10-15e pintaan ni ois ihan hyvät palkintorahatkin aina =)
Girard, 10.02.2018 10:39
En tiijä miten laillista touhua on mut voihan sitä järjestää jonku kyselyn, et kui moni olis valmis maksamaan kausimaksunsa euroissa. Itelle käy.
Ratakses, 10.02.2018 11:59
On laillista, kunhan palkinnonsaajat maksavat verot. Toki tuollaisellakaan kausimaksulla pelaajakohtaiset palkinnot tuskin nousisivat yli 100 euroon, joka on verotettavan tulon raja tällaisessa tapauksessa. Isompi ongelma ja aika mielenkiintoinen seurattava juttu nyt mahdollisesti alkavalla kaudella on se, miten rahapalkinnot vaikuttavat käyttäytymiseen pelikentillä, vaikka palkinnot nyt ei pelaajakohtaisesti päätähuimaavia olekaan. Toisaalta jos pelaajat laittavat omia rahoja peliin, on tilanne taas vaikeampi. Johtistyöhön stressitason nousu on aika usean prosentin luokkaa myös, kun dl-päivien ja pelaamattomien pelien ratkaisuja mietitään - jos viime aikoina 20 kommentin palauteryöppy vaikeisiin päätöksiin on ollut normi, vähän hirvittää millaista päätöksenteko on, kun pelissä on joku tonnin palkintopotti.
Girard, 10.02.2018 12:14
johtis + joukkueiden päävastuuhenkilöt tekis ne päätökset.
Fettis, 10.02.2018 12:18
Rahalla on paha tapa houkutella myös väärinkäytöksiä mukanaan, olkaa tarkkoina.
Ratakses, 10.02.2018 13:26
Bogdan: Näin se on hyvin lähelle ollutkin, kun päävastuuhenkilöillä on ollut mahdollisuus lähettää selvitys pelaamattomista peleistä. Silloinkin kun mahdollisuus käytetään, jää päätäntävastuu johtikselle. Fettis: Sehän se, siksi on jännä nähdä millainen kausi on ilman osallistumismaksuakin. Mainitsinkin jo aiemmin noista mahdollisista käytösongelmista, ja esittelytekstissä mainitaan toleranssin huonolle käytökselle olevan pieni.
Archuleta, 10.02.2018 21:39
Täällä jätkät naureskelee rahapalkinnoille ivallisesti ja sen jälkeen itketään ku peli kuolee :D
humble, 11.02.2018 03:46
Isoin huolenaihe ja haitta pelillehän on se, jos/kun jengi hakee messiin ens kaudelle ja se menee kunnialla läpi, mutta fyrkat loppuu sen jälkee ja ei oo varaa maksaa enää rahapalkintoja, nii pitää Superliigan olla valmiina ottamaan ne jengit taas vastaan ja ehkä muuttamaan koko liigan rakennetta. Toivottavasti moni jengi ei lopeta taas siinä kohtaa
Instagram, 11.02.2018 13:37
En oo ikinä ollut oikeestaan missään Kiekkoliigan touhuissa mukana vaan "aktiiviuran" aina Eliittiliigan/Superliigan alaisuudessa rivipelaajana, vastuuhenkilönä, päävastuuhenkilönä, reportterina ja lopulta johtokuntalaisena. Siitä huolimatta mielestäni Kiekkoliiga kuuluu kiekkoon ja viime kauden/kuluvan kauden romahdus oli ikävä juttu. Positiivista, että kuitenkin Kiekkoliiga tekee paluuta ja jos sitten ei jäiskään vain yhteen kauteen, vaan jatkoa seurais. Superliigan kannalta humble mun mielestä osu juuri asian ytimeen ylemmässä kommentissa. Yhtäkkiä Kiekkoliigan jäätyä kauden ajaksi tauolle meille tuli valtava määrä joukkeita joista kehnoimman ja parhaimman välinen taitotaso oli infernaalinen ja lyhyessä ajassa piti saada aikaan enemmistölle mieluinen rakenne, jotta kaikkien olis mieluista pelata liigaa. Muistaakseni siinä taisi olla viikko ennen kauden alkua, niin meidän johtiskanavalla tuli viestiä non-stoppina 24/7, kun piti tehdä osin isojakin muutoksia kauden ja koko sarjan rakenteeseen. Jos nyt käy niin, että iso massa siirtyy Superista Kiekkoliigaan, voidaan joutua taas muuttamaan sarjan rakennetta vanhaan malliin. Ja jos Last Bang on nimensä mukaisesti jäämässä "viimeiseksi" pamaukseksi Kiekkoliigaa, voidaan taas kaudella 3/18 olla samassa tilanteessa, että ollaan ainut liiga kiekossa. Ainakin meidän sivuilla olevan kyselyn tulosten mukaan Kiekkoliigan paluuseen suhtaudutaan positiivisesti ja varmuudella kuluvan kauden aikana Superliigassa pelanneita joukkueita on hakeutumassa Kiekkoliigaan. Toivotaan ja pidetään peukut pystyssä, että lopputulos on parin viikon päästä sellainen, että Kiekkoliiga saa kauden käyntiin ja myöhemmillä kausilla homma pyörisi totuttuun tapaan ja Superliigan rakenteeseen ei tarvitsisi tehdä hirveitä muutoksia. Kaikesta huolimatta se on sanomattakin selvää, että Kiekkoliigan ja Superliigan välinen yhteistyö tulee jatkumaan, vaikka samoista vähistä joukkueista "kilpaillaankin". Mitä rahapalkinto ja rahallisiin osallistumismaksuihin tulee, ajatus on kyllä oikein hyvä, jos sen laillisuudesta ja siitä, että rahasummat jaetaan sovitulla tavalla voidaan varmistua. Haasteeksi näen johtokuntalaisen roolissa, miten pelaamattomia otteluita ratkotaan, varsinkin kun sana-sanaa vastaan -tilanteissa äärimmäisen harvoin on mitään ulkoista todistelua, jonka perusteella johtokunta voisi tehdä "oikean" päätöksen. Toisaalta rahapalkinnot voisi innostaa uusia ja eläköityneitä joukkeita hakeutumaan liigaan, toisaalta karsia alle keskitason joukkueita olla hakematta liigaan.
Colossus, 12.02.2018 23:13
Kotva ollaan oltu kiekon ääreltä jo poissa enkä tiedä oonko edes osallistumassa tähän lystiin, mutt prize pool pitäis jakautua enemmän niin, että voittaja sais enemmän. Pelataan enemmän voitosta sillon. Ihan vain mitättömän mielipiteeni jätin. :)

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.