Kiekkoliiga
Mitalistit – 2/2018
Manhattan
Gunz For Hire
Devils
Uutinen

Kausipaketti 3/2017

Kiekkoliigaa pelataan kaudella 3/2017 yhdessä sarjassa. Joukkueita on mukana yksitoista (11). Runkosarjassa pelataan kaksinkertainen sarja.

Runkosarjan jälkeen kahdeksan (8) parasta joukkuetta pääsevät pudotuspeleihin, jotka pelataan viime kausista poiketen jälleen ’’normaalilla’’ tavalla (puolivälierät, välierät, finaali/pronssiottelu).

Uusi muokattu aikataulu 
2. jakso 4.9. – 17.9. (2 viikkoa, 8-11 ottelua pelattuna) & kaikkia vastaan kerran
3. jakso 18.9. – 8.10. (3 viikkoa, 12-15 ottelua pelattuna) & värväysten DL
4. jakso 9.10. – 22.10. (2 viikkoa, 15 ottelua pelattuna)
Pudotuspelit 23.10. – 12.11. (3 viikkoa)

Kiekkoliigaa pelaaville joukkueille on myös oma WhatsApp-ryhmä, johon voi liittyä lähettämällä puhelinnumeron notena nimimerkille sharb tai vaihtoehtoisesti Kiekkoliigaa pelaavan joukkueen kokoonpanossa oleva pelaaja voi liittyä sivuille kirjauduttuaan liittymislinkin avulla ryhmään. Ryhmä on vain Kiekkoliiga-aiheista keskustelua varten ja sen tarkoituksena on helpottaa pelien sopimista.

Yleistä

  • Ns. kakkosnick-sääntö (4.3.a) on päätetty poistaa säännöistä. Säännön poistaminen tarkoittaa siis sitä, että nyt pelaaja saa vapaasti pelata harjoitusotteluita toisilla nimimerkeillään toisissa Kiekkoliigan alaisissa joukkueissa kauden aikana. Samalla olisi varmasti myös hyvä virkistää muistia, jos kaikki säännöt ei ole tuoreessa muistissa (mm. 8. Pelaajasiirrot).
  • Tasan päättyneen runkosarjaottelun jälkeen pelataan 6 minuutin jatkoaika äkkikuolemalla 3vs3-pelimuodolla. Jatkoajan voitosta saa 2 pistettä ja tasapelistä sekä tappiosta yhden pisteen. Pudotuspeleissä jatkoerät pelataan totutusti 4vs4-pelimuodolla.
  • Deadline on aina jakson viimeisenä päivänä klo 22:00. Joukkueet saavat kuitenkin pelata yhteistuumin yöhön asti.
  • Ilmoitukset johtokunnalle pelaamattomista otteluista tulee lähettää jakson jälkeiseen maanantaihin kello 22.00 mennessä. Syyllistä rangaistaan yhdellä miinuspisteellä per ottelu tai diskauksella.
  • Joukkueiden vastuuhenkilöiden liittyminen Kiekkoliigan Whatsapp-ryhmään on erittäin suotavaa. Kun joukkueet käyttävät yhteisesti tätä kommunikointivälinettä, pelien sopiminen helpottuu. Lisäksi johtokunta voi käyttää vaikeissa pelaamattomien otteluiden päätöksissä hyväkseen joukkueiden Whatsapp-aktiivisuutta.
  • Otteluiden syyllisten etsinnässä deadline-päivän lisäksi johtokunta pyrkii ottamaan enemmän ja enemmän huomioon myös koko jakson tai playoff-viikon aktiivisuuden.
  • Jatkoerään edennyt ottelu voidaan yhteisymmärryksessä pelata samassa 4vs4-huoneessa, missä varsinainen peliaikakin pelattiin. Jos kuitenkin toinen joukkueista vaatii uuden 3vs3-huoneen jatkoajalle, se tulee luoda.
  • Jos toinen joukkueista ottaa maalivahdin pois jatkoajalla ja häviää ottelun tyhjällä maalilla, joukkue menettää pisteen, jonka se normaalisti olisi jatkoaikatappiosta saanut. Tämä sääntö pohjautuu oikean maailman jääkiekkosääntöihin. Kaikkien epäselvyyksien välttämiseksi 4vs4-huoneissa ei saa ottaa maalivahtia pois jatkoajalla.

Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu 14.08.2017 20:51
Luettu: 896 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.