Kausipaketti 2/2017

Uutinen

Kiekkoliigaa pelataan kaudella 2/2017 edelliskauden tapaan yhdessä suuressa sarjassa. Joukkueita on mukana tällä kaudella 16. Runkosarjassa pelataan kaikkia vastaan kaksi kertaa, joten runkosarjan päätteeksi pelejä kertyy kullekin joukkueelle yhteensä 30 ottelua.

Viime kaudella pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella pelattiin historiallisesti säälikierros, joka todettiin onnistuneeksi ratkaisuksi – siispä säälikierros on mukana tälläkin kaudella. Runkosarjan päätyttyä sijoille 1. – 6. sijoittuneet joukkueet etenevät suoraan puolivälieriin. Säälikierroksella kohtaavat runkosarjan 7. ja 10. sekä 8. ja 9.

Aikataulut
1. jakso 13.3. – 26.3. (2 viikkoa, 8-14 ottelua pelattuna)
2. jakso 27.3. – 16.4. (3 viikkoa, 16-21 ottelua pelattuna) & kaikkia vastaan kerran
3. jakso 17.4. – 30.4. (2 viikkoa, 23-28 ottelua pelattuna) & värväysten DL
4. jakso 1.5. – 14.5. (2 viikkoa, 30 ottelua pelattuna)
Pudotuspelit 15.5. – 4.6. (3 viikkoa)

Kiekkoliigaa pelaaville joukkueille on myös oma WhatsApp-ryhmä, johon voi liittyä lähettämällä puhelinnumeron notena nimimerkille sharb tai vaihtoehtoisesti Kiekkoliigaa pelaavan joukkueen kokoonpanossa oleva pelaaja voi liittyä sivuille kirjauduttuaan liittymislinkin avulla ryhmään. Ryhmä on vain Kiekkoliiga-aiheista keskustelua varten ja sen tarkoituksena on helpottaa pelien sopimista.

Yleistä 

  • Tasan päättyneen runkosarjaottelun jälkeen pelataan 6 minuutin jatkoaika äkkikuolemalla 3vs3-pelimuodolla. Jatkoajan voitosta saa 2 pistettä ja tasapelistä sekä tappiosta yhden pisteen. Pudotuspeleissä jatkoerät pelataan totutusti 4vs4-pelimuodolla.
  • Deadline on aina jakson viimeisenä päivänä klo 22:00. Joukkueet saavat kuitenkin pelata yhteistuumin yöhön asti.
  • Ilmoitukset johtokunnalle pelaamattomista otteluista tulee lähettää jakson jälkeiseen maanantaihin kello 22.00 mennessä. Syyllistä rangaistaan yhdellä miinuspisteellä per ottelu tai diskauksella.
  • Kaudenaluskyselyn perusteella suurin osa joukkueista halusi kauden päättyvän 4.6., joten runkosarjan pituudeksi tulee yhdeksän (9) viikkoa, kun pudotuspelit kestävät kolme (3) viikkoa. Säälipudotuspelit, jotka pelataan paras kolmesta -menetelmällä, pysyvät ohjelmassa ja ne pelataan samalla viikolla kuin puolivälierätkin.
  • Jatkoajat pelataan 3vs3-formaatilla kaudenaluskyselyn äänien mukaisesti.
  • Joukkueiden vastuuhenkilöiden liittyminen Kiekkoliigan Whatsapp-ryhmään on erittäin suotavaa. Kun joukkueet käyttävät yhteisesti tätä kommunikointivälinettä, pelien sopiminen helpottuu. Lisäksi johtokunta voi käyttää vaikeissa pelaamattomien otteluiden päätöksissä hyväkseen joukkueiden Whatsapp-aktiivisuutta.
  • Aiemmilla kausilla pelaamattomien otteluiden syyllisten etsinnässä on käytetty vahvasti deadline-päivän aktiivisuutta. Tämä trendi muuttuu nyt alkavalla kaudella, koska tiiviissä peliohjelmassa on oikeudenmukaista huomioida myös jaksojen muut päivät kuin viimeiset sunnuntait. Deadline-päivän aktiivisuus on edelleen tärkeässä osassa, mutta johtokunta pyrkii ottamaan huomioon myös koko jakson tai playoff-viikon aktiivisuuden.
  • Jatkoerään edennyt ottelu voidaan yhteisymmärryksessä pelata samassa 4vs4-huoneessa, missä varsinainen peliaikakin pelattiin. Jos kuitenkin toinen joukkueista vaatii uuden 3vs3-huoneen jatkoajalle, se tulee luoda.
  • Jos toinen joukkueista ottaa maalivahdin pois jatkoajalla ja häviää ottelun tyhjällä maalilla, joukkue menettää pisteen, jonka se normaalisti olisi jatkoaikatappiosta saanut. Tämä sääntö pohjautuu oikean maailman jääkiekkosääntöihin. Kaikkien epäselvyyksien välttämiseksi 4vs4-huoneissa ei saa ottaa maalivahtia pois jatkoajalla.

Tietoja
Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu: 12.03.2017 23:14
Luettu: 926 kertaa

Kommentit (1)

Teemu, 14.03.2017 17:41
aa

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.