Divarin kausiennakko 2/09, osa 2/2

Uutinen
...jatkoa viime numerosta, osa 2!



Mensa Club Finland



Sijoitusarvio: 5-8.



Historia: Sunrise Hockey Leaguen hopeamitalisti kaudelta 3/07 aloittaa neljännen kiekkoliigan alaisen kautensa ja toisen perättäisen kautensa 1.divarissa. Lähemmäs kolme ja puoli vuotta sitten luotu joukkue on aina ollut kohtalaisen konservatiivinen rekrytointiosastolla ja rosterit ovat aina olleet kohtalaisen pieniä. Kolmen kiekkoliigakauden aikana joukkueen riveissä on pelannut ainoastaan 14 eri pelaajaa. Eniten kiekkoliigan alaisia otteluita Mensa Clubin riveissä on Samilalla joka on kontannut kliiga-areenoille 76 kertaa perustamansa joukkueen paidassa. Hyvänä kakkosena on toinen joukkueen nykyisistä vakionaamoista, Hai, jolla on 62 ottelua tilillään.



Viime kausi: Oli peli-ilmeeltään erittäin viihdyttävä, mutta tuloksellisesti joukkue alisuoritti jossain määrin. Maalinteko oli todella tuskaista läpi kauden. Vain 59 osumaa 23 runkosarjaotteluun. Joukkueen selvästi paras maalintekijä 16 maalillaan oli slut, joka pelasi ylempää puolustajaa! Mensa Club Finland pelasi kuitenkin slutin yltiörohkeasta roolista huolimatta kurinalaista peliä. Hyökkääjät auttoivat omassa päässä ottelusta toiseen ja tämän johdosta päästettyjä maaleja kertyi ainoastaan 60, viidenneksi vähiten koko sarjassa. Esitykset eivät silti olleet erityisen tasaisia vaan murskatappioita ja rökälevoittoja saattoi osua jopa samalle päivälle. Kausi oli pettymys, mutta joukkue pelasi silti kohtalaisen lähelle rosterinsa tasoa vastaavaan tyyliin. Paremmalla keskittymisellä ja onnella joukkue olisi saattanut olla muutaman sijan ylempänä, ei sen enempää.



Merkittävimmät lähtijät: Fraes (Elite Razor), slut (Restart)

Merkittävimmät tulijat: Alanen (Clovers), Bande (Ylämummo), sotajermu (Rowdyruff boys)



Kaukalon analyysi: Uutta joukkuetta on lähdetty rakentamaan juuri oikeasta näkökulmasta. Hyökkäyspäätä on vahvistettu ja edelliskauden heikko maalisaldo tulee varmasti kohenemaan alkavalla kaudella jopa huomattavissa määrin. Bande on jo valmiiksi tuttu peelo joukkueen vanhoille naamoille, joten mitään sen kummempaa totutteluvaihetta ei tarvita. sotajermu on erittäin kokenut pelaaja ja on varmasti suureksi avuksi 1.divaritasolla kun monien vastustajien kiekkoliigakokemukset saattavat rajoittua yhteen kauteen jos siihenkään. Oma pää pitää varmasti yhtä hyvin kuin viime kaudellakin ja uusien hankintojen myötä hyökkäyspeliinkin tulee kaivattua mielikuvitusta ja tilanteitakin saataneen otteluiden sisällä valtavasti enemmän. Viime kaudella Hai oli pelinrakentajan tontilla hivenen sormi suussa kun rinnalle ei tuntunut löytyvän oikein ketään sopivaa. Nyt Hai päässee pelaamaan enemmän omaa rooliaan kun maalintekoa ei hänen vastuulleen tarvitse jättää. Mensa tulee parantamaan viime kaudesta niin sijoitusta kuin esityksiään, mutta ennenkaikkea maalimääräänsä.



Joukkuejohdon tunnelmat: Mensa Clubin kokoonpano meinasi muokkautua kaudelle 02/09 radikaalisti. Vielä 01/09 kauden loppuvaiheilla suunnitelmat olivat täysin selviä, millainen kokoonpano tulee olemaan. Sitten kun ensimmäinen kokoonpanon ulkopuolinen sanoi "ei", niin tietenkin heti seuraavakin tarjosi samaa vastausta. Siihen kun vielä lisätään että joukkueen pitkäaikainen pelaaja ämg lähti kalastelemaan vehreämpien saarien rannalle, niin katastrofi oli lähellä. Allekirjoittanutkin oli jo lähellä luovuttaa, mutta sisu ei antanut periksi. Loppujen lopuksi kuitenkin ämg tuli siihen tulokseen, että ei se ruoho ole sen vihreämpää naapurin tontilla, joten hän päätti palata takaisin. Myös jo melkoisen pitkäaikainen pelaaja Bande päätti palata takaisin jälleen kuvioihin. Uusina pelaajina Mensa Club ylpeänä esittää: Alanen ja sotajermu! Tämä kaksikko tulee varmasti näyttämään kyntensä muille diivailijoille, joten kannattaa kanssajoukkueiden varoa. sotajermu siirtyi loppujen lopuksi isoilla rahoilla Mensaan, joten tuloksia odotetaan ylempänä puolustajana. Meillä on selkeä tavoite ensi kaudelle: nousta liigaan. Nyt olemme henkisesti valmiita joten annamme kaikkemme! Tulevaan kauteen lähdetään positiivisin mielin! Onnea kaikille muillekin diivajoukkueille. -Samila



Seurattavaa: Hain läpiajot. Mensan pitkäaikaismentaalipotilas ja nuori tähdenlento on erikoistunut juuri läpiajoihin. Omaa Pavel Buremaisen nopeuden lisäksi uskomattoman laukauksen ja maalivainun. On toiminut myös usean kauden ajan Samilan henkilökohtaisena maalinteon alkeiskurssin lehtorina. Tulokset ovat olleet välittömästi mykistävää luokkaa Samilan sivutessa omaa kiekko-cupin maaliennätystään viime kaudella! Lehtorin hommien ohella tämä puhdas sniper iski itse peräti 10 maalia noin 50 läpiajon ja 30 onetimerin kirjostaan ja oli peräti 4 maalia parempi kuin Samila joka pelasi puolustajan tontilla ja 3 ottelua vähemmän. Ei mikään ihan turha kaveri tämä meidän Hai! Huhut kertovat, että jatkuva paikoista osuminen on nostanut Hain kuitenkin hieman pilviin ja voikin olla, että tulevalla kaudella ei aivan yhtä hurjaa maalimäärää nähdä ylimielisen käytöksen vuoksi. Toivottavasti nuori maalilinko ei kuitenkaan pilaa lupaavaa uraansa egoistisuuteensa, koska Hai saattaisi saavuttaa 100. kiekkoliigan alaisen maalin rajapyykin jo kaudella 2/2034 jos etenemme tasaisen vauhdin taulukolla.



------



Miesten kesken



Sijoitusarvio: 5-8.



Historia: Habsin.. eikun Miesten kesken historia ylettyy vain viime kauteen. Jos tarkastellaan hieman tarkemmin niin MK:n ydinporukka on tuttu jo Habsin vanhoilta ajoilta, joten mitään keltanokkia nämä pelaajat eivät ole. Viime kaudella MK oli runkosarjan 7. ja liigakarsinnoissa joukkue taipui liigapaikkaansa puolustavalle Arctic Circle Athleticsille.



Merkittävimmät lähtijät: Osmoosi (Helsingin Jokerit)

Merkittävimmät tulijat: Omena (Rowdyruff Boys), jäägeri (Team Häkittäjät)



Kaukalon analyysi: Pienellä ydinporukalla (Kashmir-Saarinen-Preda-Sephirot) pelaava Miesten kesken yllätti ainakin allekirjoittajan viime kauden panoksellaan. Hyvin pelatun runkosarjan jälkeen joukkue  nousi lähes liigakarsinnoista itse liigaan. Tästä on varmasti hyvä lähteä kohti seuraavaa kautta ja puristamaan vielä hiukan parempaa tulosta. Hyökkäyspää saa kovan vahvistuksen Omenasta, joka on iskenyt koko uransa ajan hyvää tahtia maaleja. Hyökkäyspelistä MK:n peli ei tule jäämään kiinni, koska Preda ja Sephirot pystyivät kahdestaan jo viime kaudella ratkomaan pelejä. Joukkueen pitäisi saada viime kauden päästettyjen maalien lukumäärää pienemmäksi, jotta joukkue pystyisi taistelemaan aivan divarin kärkikahinoissa. Armeija tulee viemään joukkueen ykköspakkiparin heinäkuussa, jos tasokkaat korvaajat löytävät tiensä joukkueeseen niin rahkeet voivat riittää hyvinkin viime kautta parempaan.



Joukkuejohdon tunnelmat: Ens kaudelta odotan entistä kovempaa taistelua pisteistä. Viime kaudella jotenkin lässähti meidän peli loppua kohti ja alettiin taas pelaamaan vasta pleijareissa, joten odotan että pelataan ehjä kausi ja tavoitteena on top-4 sijoitus runkosarjassa.



Pelaajarunkoon on tullut uudistuksia Omenan ja jäägerin rekrytoinnin myötä ja tämä on johtanut korkeampaan aktiivisuuteen ja se on hyvä asia, koska allekirjoittanut on paljon töissä, niin saadaan pelit sovittua jouhevammin. Ainoa isompi kysymysmerkki on kaksikko Kashmir&Saarinen, nämä vauvaöljyiset karvattomat kreikkalaisadonikset lähtevät inttiin heinäkuussa ja sen myötä "peruskokoonpanoon" tulee väkisin muutoksia.



Pelityyli on muuten samaa vanhaa...toiset tykkää toiset ei.. :) -Preda



Seurattavaa: Minkälaisia ongelmia Kashmirin ja Saarisen armeijaan lähtö tuo joukkueelle? Löytyykö heille korvaajia ja kuinka he sopeutuvat joukkueen pelitapaan?



Viime kaudella Sephirot raivasi tiensä ryminällä divarin vaarallisimpien hyökkääjien joukkoon. Hän pelasi kaikki 36 ottelua tehden tehot 53+47.  Jos pelimäärä pysyy samana ja ruuti on yhtä kuivaa kuin viime kaudella niin Sephirot on vahvoilla pistepörssin voittajaksi.



------



Narrilauma



Sijoitusarvio: 9-12.



Historia: Viisi vuotta kiekon areenoita komistanut Narrilauma aloittaa peräti 13. kautensa kiekkoliigassa. Näistä kausista neljä(4) ylimmällä sarjatasolla ja ehdottomana joukkueen tähtihetkenä kauden 3/2005 pronssimitali tiukan taistelun jälkeen Team Jupiteria vastaan. Tuossa ottelussa nykyjoukkueesta pelasi ainoastaan Dominator. Narrilaumaa on menneiden kausien aikana edustanut peräti 68 eri pelaajaa. Huomioitavaa Narrilauman historiassa ovat maaliero joka on kaikki sarjatasot huomioiden -399. Eniten otteluita narripaidassa on pelannut darby, jolla on tilillään peräti 150 ottelua joukkueen väreissä. Joukkueen perustaja, Mabo on pelannut 133 kamppailua Narrilauman rosterissa.



Viime kausi: Umpisurkea kausi ennakko-odotuksiin nähden. Maaliero oli kauden päätteeksi peräti 39 häkin verran pakkasella. Enemmän maaleja päästivät ainoastaan HautausmaaTarkastajat ja Tuomitut. Hyökkääjätkään eivät suoriutuneet kaudesta varmasti haluamallaan tavalla. januzkin ohella ainoastaan teq tuntui osuvan paikoistaan, mutta syystä tai toisesta kyseinen pelaaja erotettiin joukkueesta kesken kauden ja hyvät esitykset oikeastaan loppuivatkin sitten siihen. Kahdeksasta viimeisestä ottelustaan Narrilauma hävisi peräti seitsemän! Kolmen tai useamman maalin tappioita joukkueelle kertyi peräti 10, joista kuudessa vastustaja viimeisteli vähintään kahdeksan(8) maalia. Kausi ei varmasti millään sektorilla tyydyttänyt joukkueen kokenutta johtoporrasta ja miksipä olisikaan. Huono kausi, mutta joukkue kuitenkin maalieron turvin juuri ja juuri säilytti sarjapaikkansa.



Merkittävimmät lähtijät: Turisas(Arctic Circle Athletics), Sute (Old & Notorious)

Merkittävimmät tulijat: jani (Into), Dominator (-), Zap3 (-),



Kaukalon analyysi: Joukkue ei ole offseasonin aikana juuri heikentynyt, mutta ei ole juuri vahvistunutkaan. Rosteri on kuitenkin 1.divarin tasolle tarpeeksi tasokas pelatessaan kuten kykenee. Kesäkaudet ovat erityisesti Narrilauman kaltaisille veteraanijoukkueille hieman kysymysmerkkejä. Kuinka paljon viitisen vuotta pelin parissa pyörineet kehäraakit jaksavat kesähelteillä virtuaalijäitä kuluttaa? Viime kaudella joukkueen peli oli kuritonta surffausta ja viimeistely oli heikkoa. jani tuo hyvän linkin puolustuksen ja hyökkäyksen välille ja pystyy luomaan tilanteita joukkueen hyökkääjille. januzki on aktiivisena ollessaan tälläkin kaudella se jonka suuntaan maalintekovastuu lykättäneen. Lähes kaikki loput hyökkääjät ovat enempi tai vähempi lähinnä puolustavia ja peliä rakentavia roolitukseltaan. Jos tämä osasto pelaa tarkemmin ja kurinalaisemmin alkavalla kaudella omassa päässä niin heikohko viimeistely ei haittaisi niin paljon. Rahkeet riittävät tarkalla pelillä 10 parhaan joukkoon helposti. Päästetyistä maaleista pitäisi kuitenkin saada karsittua noin 30 pois. Tämä on täysin mahdollista näin kokeneella ja tasokkaalla kokoonpanolla.



Vastuuhenkilön tunnelmat: Odotukset ovat korkealla tulevalla kaudella, rupee peruspeli löytymään darby (J.Tamminen) on väkevätliemet keitellyt. Joukkueeseen palaavat superkovat ja kaikkien ihailemat Zap3, Dominator ja Jani. Vanhoina pelaajina tietenkin Renberg, januzki, LST, darby, Mabo(LOL), Sundström ja CodeFX. Joukkueen tunnelma on leppoisa ja tekemisen meininki on löytynyt erittäin mukavasti. Pahimmat kilpailiat tulevallakin kaudella tulee olemaan SSK, Sporting Gijon, olympic dog ja Tenkrat. Mutta Pandan hoitaessa alimman pakin tonttia tuskin vastustaja maaleitta jää. Yhteenvetona viellä: odotamme nousua seuraavalle sarjatasolle emmekä aijo rypeä mutadivarissa kauempaa. : sri meen pelaa habbo ja mun huig runescape accounti pitkä taas. ps. Äitille terkkuja. -Zap3



Seurattava: Dominatorin kiepit. Kovasti larppaamisesta innostunut keravalaisjuniori on lupaillut narrijohdolle vähentävänsä roolileikkejään ja wowituksiaan kauden ajaksi. Parhaimmillaan tämä maalla asuva kendistin perikuva on pesäpallokauden ollessa tauolla, koska synnyinkaupunki Hyvinkään ylpeys, Tahko pelaa kesän aikana kansallislajimme mestaruussarjaa ja Dominatorillahan on luonnollisesti kausikortti suosikkijoukkueensa otteluihin. Vegaaniksi talven aikana ruvennut elämäntapahippi on pelityyliltään hieman mikkoluomamainen kiekollinen liideri, mutta ilman kiekkoa ja parhaimmillaan hän on vaihtopenkin oikeassa laidassa. Pohjoisen pallonpuoliskon ainoa mäyräkoirapahvihatullinen ulkomaalaista keppijäätanssijoukkuetta kannattava teini-idolimme tulee varmasti tarjoamaan elämyksiä niin omille kuin vieraille. Toimitus odottaa erityisen innokkaana Zap3 ja Dominatorin yhteistyötä Kerava-Turku akselilla. Pelikäsitys on tässä duossa niin uskomattomalla tasolla, että me tavalliset kuolevaiset voimme vain unelmoida vastaavista päähänpistoista ja pelikuvioista. Älä missään tapauksessa missaa ainuttakaan Narrilauman ottelua tulevalla kaudella!!



-------



Nemesis



Sijoitusarvio: 17-22.



Historia: IKS ja SHL -liigoissa taistellut Nemesis rantautui viimeinkin Kiekkoliigaan. IKS:stä jäi käteen kaksi pronssia ja SHL:stä kaksi hopeata. Näillä eväillä joukkue lähtee hakemaan paikkaansa Kiekkodivarista!



Merkittävimmät lähtijät: Jonte (-), Claudio (-), Ayumn (), Jope (-), Stck (), Metropoli (), aar0n (), Ehrhoff (),

Merkittävimmät tulijat: Johnny (-), Kallio (Tuomitut), Letangi (didi, Nightmare), Serb (-)



Kaukalon analyysi: Nemesis pääsi Kiekkoliigatouhuun mukaan kolmannella yrittämällä, mutta nyt ilman karsintoja. Joukkue ei

tosin lähde aivan samanlaisella rungolla, millä se on voittanut IKS-liigasta 2 pronssia ja SHL-liigasta 2 hopeaa. Jopen, Jonten ja Metropolin lähtö toi Nemesikselle surun aiheita, sillä nämä herrat ovat olleet tärkeässä roolissa joukkueelle. Nyt pitäisi niitä vastuunkantajia jostakin löytää, sillä nyt niitä ei näy juuri missään. Hyökkäyskalusto näyttää silti vähän paremmalta, kuin puolustus. Silti joukkueessa ei ole ketään "target mania", jolle ne paikat pelattaisiin, joten Sebr tai Kuuo taistelevat tästä paikasta, tai jakavat sen kahdestaan. Puolustukselle laitetaan kovat paineet, koska Nemesis ei lähde taistelemaan korkeimmista sijoituksista, mutta silti puolustuksen pitää toimia kovissa peleissä, jotta joukkue pystyy välttämään häntäpään.



Vastuuhenkilön mietteet: Mielenkiinnolla ja jännittyinein mielin lähdetään uuteen kauteen debytoimaan kiekkodivarissa.

Kokoonpano on vaihtunut tiuhaan viimeaikoina, vanhoja pelaajia on lähtenyt ja myös tullut takaisin. Tämän johdosta peli ei aivan parhaimmillaan ole. Joten näin alkuun maltillisin odotuksin ainakin sarjapaikkaa lähdetään säilyttämään. Toki toivon ja uskon, että kykenemme enempäänkin. -Calja



Seurattavaa: Kuuoa! Asiallinen ja joukkueuskollinen hyökkääjä, joka osaa pelata syöttelevää -ja maaleja tekevää hyökkääjää. Kuinka joukkue pääsee kiinni Kiekkoliigan rytmiin? Hitsautuuko kokoonpano kuinka hyvin yhteen?



------



New Jersey Devils



Sijoitusarvio: 1-4.



Historia: New Jersey Devils teki vakuuttavaa jälkeä jo Hoki-liigan kausilla ja saalisti kaksi mestaruutta ja hopean. Kiekko Cupissa joukkue sijoittui 8. joukkoon. Viime kaudella joukkue oli runkosarjan neljäs ja oli kovaa vauhtia menossa kohti liigaa, mutta Ajax Amsterdam katkaisi tien viimeisellä kierroksella.



Merkittävimmät lähtijät: Mor (Nightmare), Lich (-)

Merkittävimmät tulijat: kalleh (Team Viper)



Kaukalon analyysi: Liigakarsinnasta putoaminen vasta viimeisessä ottelukierroksessa Ajaxille. Joukkue, joka osaa pelata ja hallitsee hermonsa tiukoissa ja tärkeissä otteluissa. Pienellä rungolla tulevaan kauteen lähtevä NJD lähtee hakemaan hyvää sijoitusta liigakarsintoihin ja sieltä yrittämään Kiekkoliigaan. Mitään muuta joukkueen pelaajat eivät voi asettaa tavoitteekseen. Kovan maalisylkijän, Morin lähtö NJD:stä ei pudota mahdollisuuksia pois hyvistä sijoituksista, koska tilalle saatiin liigakokenut Kalleh. Charge häärii taas ap:n paikalla ja Madden/aba yrittävät auttaa pakki- ja hyökkäyskalustoa yp:n paikalta. P.Elias ja khalle kyllä hoitavat maalinteon. Voiko sanoa, että NJD:lle annetaan suosikin paineet, koska Lihapullat nousivat jo Kiekkoliigaan?



Vastuuhenkilön mietteet: Viime kaudella laitettiin ainoaks tavotteeks nousu liigaan. Ajax oli kuitenkin karsinnoissa parempi ja liigapaikka jäi vielä ainakin haaveeksi. Tällä kaudella lähetään siitä mihin viimeksi jäätiin eli tavoitellaan liigapaikkaa. Koitetaan tsempata jo runkosarjan voitto ja sitä kautta saada karsintoihin ehkä helpompia joukkueita. -P.Elias



Seurattavaa: Madden hoitaa hyvin pelinsä yp:n tontilla. Osaa puolustaa ja tehdä myös maaleja hyökkääjien paikoista. Pelisilmää löytyy, jotta löytää hyökkääjille maalipaikat. Pystyykö joukkue pelaamaan viime kauden tasolla ja ratkaisevissa peleissä puristamaan vielä hiukan kovemmin? Jos pystyvät, niin tervetuloa Kiekkoliigaan.



------



Patriots



Sijoitusarvio: 13-16.



Historia: Lähes viiden vuoden ikäinen Patriots selvitti vihdoin ja viimein itsensä kiekkoliigan alaisuuteen viime kaudeksi. Takana on tuhansia harjoitusotteluita ja monilla joukkueen pelaajilla lukuisia otteluita isoimmissa liigoissakin, mutta ei Patriotsin riveissä. Joukkue voitti edesmenneen EHL:n mestaruuden jo kaudella 1/05, mutta lukuisat yritykset 2.divarikarsinnoissa ja divarikarsinnoissa eivät olleet tuottaneet hedelmää ennen viime kautta edeltäviä karsintoja. Joukkueessa on edelleen joitakin naamoja jo vuosien takaa kuten jambo, anvil, craps(ainaki vielä), Maxine(taustalla). Vaikka kokemusta kiekkoliigan alaisuudesta ei olekaan kuin kauden verran niin joukkueena Patriots on monille 1.divarin nuorille jengeille isoveli, isä tai jopa isoisä.



Viime kausi: Debyyttikaudesta muodostui jopa vielä vaikeampi kuin odotettiin. Joukkue ylsi vasta sijalle 19. ja putoamisviivakin jäi ainoastaan kahden(2) pisteen päähän. Joukkue ehti jo päästä uuden sarjan rytmiin mukaan voittaen kauden puolivälin kieppeillä peräti 5 ottelua putkeen, mutta tätä seurasi 7 ottelun mittainen tappiokurimus ja kausi oli paketissa. Joukkueen aktiivinen ja pelaava kokoonpano pysyi kuitenkin suurilta osin kasassa läpi kauden. Edes joukkueen yhden johtohahmon poistuminen kesken kauden ei oikeastaan laskenut pelillistä ilmettä hirveästi. Oikeastaan päinvastoin sillä pienien kokoonpanomuutosten jälkeen joukkue sai jo edellä mainitun boostin ja voitti monta ottelua putkeen. Kauden lopulla kokemusta ja puolustusvarmuutta olisi sitten kaivattu enemmän. Omissa kolisi ja kovaa. Silti maalinteko oli läpi kauden se suurin riippakivi. Vain neljä(4) joukkuetta koko 1.divarin 24 joukkueen kirjosta viimeisteli vähemmän maaleja kuin Patriots. Ainoastaan 61 maalia 23 ottelun aikana.



Merkittävimmät lähtijät: Analyst (-), Ricky (IsoDavid ja RintaKarvaPojat OY), Circle (EC Kassel Huskies), murmeli47 (-)

Merkittävimmät tulijat: owner(Black Parade), Dmc(Rowdyruff Boys), Frai(vaikea sanoa mistä tuli ku hoppaa 15 kertaa viikossa)



Kaukalon analyysi: On vahvistunut offseasonin aikana 1.divarin tasolle sopivasti. owner ja Frai kykenevät pelaamaan divaritasolla hyvää peruspeliä ja tuomaan apua viime kauden surkeaan maalisarakkeeseen. Luvassa on selvästi parempi kausi jos kokoonpano pysyy edes jotenkin kasassa ja turhilta hajoamisilta säästytään. Joukkueena Patriots puolustu ajoittain jo viime kaudella todella mallikkaasti. Riskejä välttelevä pelityyli ja oman alueen sumputtaminen on takuuvarma tyyli isoon 1.divariin. Patriots napsii pisteitä monilta ennakkoon kovemmiltakin joukkueilta ja tappelee paikasta 12. parhaan joukossa.



Joukkuejohdon tunnelmat: Heikohkon ensimmäisen kauden jälkeen laitettiin kokoonpanoa uusiks melko kovalla kädellä. Analyst, Ricky, Circle ja murmeli47 saivat lähteä, ja tilalle rinkiin tulivat Frai, owner, Dmc sekä pelikiellosta vapautunut craps. Näistä Dmc on ainoa täysin uusi naama tiimissä, muiden ollessa vanhoja tuttuja. Joukkue on nyt parempi kuin viime kaudella, joten ehdottomasti lähdetään parantamaan sijoitusta. Pleijareihin mennään ja siellä niin pitkälle kun rahkeet riittää. Seuraa häntä: jambo (edelliskaudella surkeasti esiintyneellä joukkueenjohtajalla on nyt näytön paikka: tulos tai ulos.) -anvil



Seurattava: crapsin hajoaminen. Vetoja otetaan vastaan kuinka monta runkosarjakierrosta ehditään pelaamaan kunnes craps heittää hiiret ja näytöt Kuopion yksiönsä parvekkeelta Sakari Kuosmasen hiacen tuulilasista läpi. Tämän hetken pelatuin kohde on '4 ottelua', mutta tämä sietokyky vaatisi jambolta ja anvililta kyllä maaleja ja voittoja heti kauden alusta asti. Kyseessä olisi kuitenkin lähes viidesosa runkosarjasta eli räpsin henkilökohtainen ennätys. Kannattaa myös seurata kuumaverisen savolaisen muodonmuutosta otteluiden sisällä. Rauhallinen ja tappavan varma akipärimäinen puolustuksen muuri muuttuu parin takaiskumaalin jälkeen kalakukkomaan ikiomaksi iljakovalzukiksi ja odottaa kaverin siniviivalla avauksia omalta maalivahdilta ja on valmiina kirmaamaan tuhatta ja sataa kohti vihollisten etulinjaa vailla itsesuojeluvaistoa. Sitten kuuluu summerin pärähdys ja *** craps is offline ....Ok, you have left your team. Kiitos ja hyvää kesää.



------



Rykälätty



Sijoitusarvio: 13-16.



Historia: Rykälätty on jo yksi Kiekkoliigan vanhimpia joukkueita. Ensimmäiset pelit Rykälätty pelasi jo yli kaksi vuotta sitten! Takana on jo 7 kautta Kiekkoliigan alaisuudessa. Pitkästä liigataipaleesta Kiekkoliigan alaisuudessa on menestys ollut varsin keskinkertaista eikä Rykälätty ole vielä kertaakaan päässyt haistelemaan liigajäitä. Paras kausi Rykälätyllä on kolme kautta sitten, kun he olivat 2.divarin kolmansia.



Merkittävimmät lähtijät: Ruw (Guerreiros), Winnik (Guerreiros), Daniel (Guerreiros), Mikke (Guerreiros)

Merkittävimmät tulijat: Jomi (Ronsut), Tipsy (Ronsut), Dopita (-), Staf (Europe)



Kaukalon analyysi: Rykälätty oli viime kauden suurimpia yllättäjiä. Rykälätty päätyi runkosarjan jälkeen viidenneksi ja varsinkin hyökkäys oli kovassa vireessä tehden kolmanneksi eniten maaleja divarissa. Kun maaleja päästettiin 18 vähemmän kuin tehtin niin kokonaisuudessaan Rykälätty oli varmasti tyytyväinen runkosarjaan ja syytäkin oli. Liigakarsinnoissa Rykälätty pääsi toiselle kierrokselle, mutta sitten tuli seinä vastaa New Jersey Devilssien muodossa ja Rykälätty hävisikin suoraan 3-0 voitoin.



Rykälätty koki ison muutoksen kauden jälkeen, kun vastuuhenkilö Ruw vaihtoi liiganousija Guerreirosiin ja otti kasan runkopelaajia Rykälätystä mukanaan. Harkkapelejä on kuitenkin offseasonilla paljon pelattu ja joukkueen uusi vastuuhenkilö Weekly värväsi entiset Ronsun Hoki-liigajyrät Jomi sekä Tipsy. Pystyvätkö tulokkaat täyttämään lähtijöiden isot saappaat? Hankala uskoa, että Rykälätty pystyisi uusimaan viime kauden hienon runkosarjatuloksen, mutta eihän joukkueeseen viime kaudellakaan uskottu ja nyt kokoonpanossa on pari villiä korttia, jotka eivät ole vielä kiekkoliigatasolla päässeet näyttämään kynsiä. Tulokkaat yhdistettynä esim. hyvän viime kauden pelanneilla Topalla ja Weeklyllä, niin on hieman ihme jos Rykälättyä ei jatkopeleissä runkosarjan jälkeen nähdä.



Joukkuejohdon tunnelmat: Edelliseen kauteen olen tyytyväinen, meitähän veikattiin jonnekkin 16-19 joukkoon! ja sieltä sitten jyrättiin ittemme 5! Viimekauden pelaajista osa on vaihtanut pelipaitaansa, tarkempaa syytä niistä en ole saanut. Paitsi kun eräänä iltana kun olin kaverin kanssa grillaa_massa niin puhelin soi ja Ruw soittaa ja kertoo vaihtavanta porukkaa ja toivottelee jatkoja rykälle. (eipä siinä mitään haut päälle)



Ensikauden odotukset ovat 5 sijasta ->



Eipä tässä sitten mitään kummempia onnea ja menestystä muille joukkueille! -Weekly



Seurattavaa: Paljonko Ruwin ja kumppaneiden lähtö tosiaan vaikuttaa joukkueeseen. Miten uudestaan koottu hyökkäys pystyy voittamaan otteluita ja miten tulokkaat pärjäävät Kiekkoliigassa? Pystyykö hyvän viime kauden pelanneet Topa ja Weekly uusimaan hyvän viime kauden ja olemaan "liidereitä"?



------



Team SaHaRa



Sijoitusarvio: 17-22.



Historia: Neljä kautta SHL:ssä pelannut Team Sahara on saavuttanut aika laihoja tuloksia SHL:ssä. Paras runkosarjasijoitus on viime kaudelta, eli 1/09 ja silloin runkosarjasarjasijoitus oli 3. ja samalla Sahara oli eniten maaleja tehnyt joukkue runkosarjassa, tehden 26 ottelussa jopa 127 maalia! Hyvä runkosarjasijoitus päättyi playoffeissa kuitenkin pettymykseen, kun joukkueen pelit päättyivät heti ensimmäisellä kierroksella. Nyt Team Saharalla on ensimmäinen kausi Kiekkoliigassa alkamassa.



Merkittävimmät lähtijät: Superfly (Adonikset), plaah (Arsenal), mogo (-)

Merkittävimmät tulijat: A-non (Tuomitut), Hesote (Tuomitut)



Kaukalon analyysi: Neljä kautta SHL:ssä puurtanut Team Sahara on ottanut uuden askeleen kiekon huipulle, kun pääsi Kiekkoliigan divariin. Saharalla on pitkään pysynyt runko kasassa, mikä on varmasti vahvuus divarissa. Riittääkö kuitenkaan pelaajien taso, kun sillä ei SHL:ssäkään mitään erityisiä saavutuksia tullut? Viime kaudella Sahara antoi kyllä jo hyviä merkkejä ollessaan runkosarjan 3, mutta sitten meno päättyikin lyhyeen. Joukkueen ehkä tärkein pelaaja K.Carson on armeijassa ja onkin kysymysmerkki, että pystyykö muu joukkue venymään, kun joukkueen puolustuksen kantava voima on palvelemassa maataan. Ensimmäisellä kaudella Sahara saattaa vielä joutua maksamaan oppirahoja, ja kyyti saattaa olla kylmää runkosarjan vahvimpia joukkueita vastaan. On hankalaa kuvitella Saharan taistelemassa runkosarjan jälkeen kovin vahvasti liigapaikasta.



Joukkuejohdon tunnelmat: Viime kausihan sujui ihan mukavasti. Päästiin tavoitteeseen (kuuden joukkoon) ja kausi sujui ilman suurempia ongelmia. Ihan tyytyväinen oon viime kauteen.



-Divarikaudesta ootan jännäää lähinnä koska näkee kuinka korkeella tasolla pärjätään isossa 1.divarissa. Lempivastustajat ovat Anaheim mighty ducks sekä Elite Razor, koska heidän kanssaan pelataan usein harkkamatseja ja ne osoittautunut erittäin tasaisiksi. -okenuub



Seurattavaa: Pelaajista kannattaa tarkkailla Pudea. Hän on tasonsa jo todistanut taitonsa Kiekkoliigan alaisuudessa Tuomittujen paidassa tekemällä hyvät tehot 35pistettä 11 pelissä Myös viime kaudella SHL:ssä Pude oli tulessa voittaessaan maali- ja pistepörssin tehoilla 48+39=87! Riittääkö kuitenkaan muun hyökkäyksen taso ja pystyykö se olemaan yhtä tehokas kuin SHL:ssä ja pystyykö puolustus voittamaan otteluja jos maali-iloittelu ei jatku viime kauden tapaan.



------



Unforgiven



Sijoitusarvio: 17-22.



Historia: Pienenä poikana sain ensimmäiseksi pokemoniksi Lucky Losersin, mutta 36 leveliä kokeneempana se kehittyi Failed Onesiksi.. Nykyinen 84 levelin Unforgiven jaksaa yhä! Paljon hässäkkää historiansa aiheuttanut Unforgiven selvisi viime kaudella runkosarjan 15. sijalle, mutta taipui Club of Härmälle heti ensimmäisellä liigakarsinnan kierroksella.



Merkittävimmät lähtijät: Jukkis (-), Cursed (-)

Merkittävimmät tulijat: juku (-), Hasek (-)



Kaukalon analyysi: Aikaisempien kausien keskikastin joukkue. Unforgiven ei ole saanut tälle kaudelle tarpeeksi kovia vahvistuksia joukkueeseensa, jotka nostaisivat joukkueen aivan divarin kärkikahinoihin. Uudet pelaajat ovat tulleet selkeästi alemmilta liigatasoilta ja heidän pärjäämisensä Kiekkodivarissa epäilyttää varmasti monia. Hyvällä hengellä ja joukkueena pelaamisella on kuitenkin ennenkin pärjätty pitkälle. Uskon vahvasti, että joukkue tulee ainakin taistelemaan 1.divarin karsintapaikoista, mutta tämä on erittäin paljon kiinni siitä, että miten joukkue saa yhteispelinsä toimimaan.



Vastuuhenkilön mietteet: Henki on tosi hyvä, tuttuja pelaajia koko ryhmä niin tullaan toimeen niin kuin pitääkin. Osittain irl-tuttuja on pari itellä tiimistä, ja kun nyt tässä offseasonilla ollaan paljon tahkottu pelejä niin oppinu sitä kautta kans tuntemaan jengiä hyvin. ens kaudella totta kai niin korkeelle tavotteet ku mahdollista, jokainen peli lähetään voittamaan ja sijoitustoiveet korkeemmalla kuin viime kauden lopputulos, joka ei sekään huono ollut! ei oo sinänsä mitään taktiikoita hiottu. muutama pelityyli mitä huvikseen on kokeiltu, on osoittautunu toimivaksi ja niitä sitten sillointällöin otetaan käyttöön, mutta yleensä pelataan niin että jokanen tekee kentällä oman asiansa sillä tavalla kuin pitääkin. -HOUSTON



Seurattavaa: HOUSTON, Viimekaudella joukkueen selvästi parhaiten esiintynyt pelaaja tulee varmasti olemaan joukkueen paras sekä tehoikkain pelaaja tulevalla kaudella. Joukkueen tukipilari, josta koko Unforgivenin menestys tulee olemaan kiinni.  



------



Voodoo People



Sijoitusarvio: 1-4.



Historia: Jo vuoden 2004 loppupuolella perustuttu Voodoo People starttaa kuudenteen kiekkoliigan alaiseen kauteensa. Hoki-liigan hopeamitalisti kaudelta 2/07 nousi 2.divariin kolmen hoki-liigan alaisuudessa vietetyn kauden päätteeksi 3/2007. Kaudet 2.divarissa olivat jatkuvasti enemmän ja vähemmän vuoristorataa. Mukaan mahtui runkosarjan 2.sija kaudelta 1/2008, mutta heti seuraavalla kaudella joukkue jäi jopa divarikarsintojen ulkopuolelle (sija 9.). Jengin runko on kuitenkin kausien saatossa pikkuhiljaa vakiintunut ja peliesitykset ovat tasaisempia ja suurempia heittelyitä kauden ja otteluiden sisällä ei enää tapahdu. Kaudella 1/09 joukkue olikin jo yksi uudistuneen 1.divarin suurimmista suosikeista ja 7 pelaajan rosterilla pelannut Voodoo People sijoittui tasaisessa runkosarjassa lopulta kolmanneksi.



Viime kausi: Oli ennakoidun vahva alusta asti ja jatkoi liigakarsinnoissa siitä mihin runkosarjassa jäi. Vahva esitys Mensa Club Finlandia vastaan ja suora 3-0 voitto ottelusarjasta. Sitten tie nousikin hieman yllättäen pystyyn. Paljon kokemattomampi Fc Kilpailijat käveli Voodoo Peoplen yli otteluvoitoin 3-0 ja samalla vauhdilla aina liigaan asti. Kausi oli silti kokonaisuudessaan erittäin onnistunut. 12 viimeisestä runkosarjaottelusta joukkue voitti peräti 8 ja pelasi neljästi(4) tasan. Häviöitä kertyi ylipäätään koko kauden aikana ainoastaan neljä(4). Maaliero oli tappavan kova +38.



Merkittävimmät lähtijät: -

Merkittävimmät tulijat: -



Kaukalon analyysi: Joukkueen runko on ollut pitkään kasassa ja pelaa ottelusta toiseen hyvin yhteen. Vähän uudemmat tulokkaat ovat sopeutuneet kokoonpanoon erinomaisesti ja ovat yllättävänkin isossa ja tärkeässä roolissa. Voodoo People tekee paljon maaleja siirtämällä kiekkoa vauhdikkaasti pelaajalta toiselle ja käyttäen siniviivaa tehokkaasti hyväkseen. Joukkueen kaikki puolustajat kykenevät myös kiekollisena ratkaisemaan otteluita. Riskialttius kuvastaa porukan pelityyliä varsin hyvin. Koko nelikon voimin puolustetaan, mutta sama nelikko myös hyökkää yhtä innokkaasti. 1.Divarissa tämäkin toimii ja joukkue tulee menestymään tulevallakin kaudella hienosti. On suurehko ihme jos Voodoo People ei pelaa liigakarsintojen ratkaisuvaiheita myös ensi kaudella.



Joukkuejohdon tunnelmat: Pre-Season menny kyllä vähän miten sattuu. Motivaatio ollu kadoksissa monella jampalla ja ku siihen lisätään seki että kesä tulee ni vähän on epävarmat fiilikset tulevasta. Mutta ei me jakseta ressaa. Odotukset on että päästäis sinne kuuden sakkiin runkkarissa ja pleijareissa on kuuluisasti kaikki mahrollista niinku Shefki sanois. Lähdetään täysin samalla rosterilla ku viime kausi lopeteltiin, kuviot pitäis olla aika selkeet jokaselle. Tsemppiä kaikille tasapuolisesti!!! -manala



Seurattava: Kannattaa suunnata kiikarit tiukasti Kupittaan suunnalle Turkuun. Kaasu on vetänyt erittäin rajun kesätreeniohjelman yhdessä Skopjen lyhytkarvaisen ylämaanterrierin, manalan kanssa. Ohjelmassa on ollut raju itukuuri ja tiukka nesteytys jokilaivasta toiseen kyykkyhypyin. Kaasu on nähty monesti myös yökerho, Forten edustalla harjoittamassa iskukestävyyttään ja lihaksistoaan paikallisten pissiliisojen (esku) parissa. Pelaa kaikkia pelipaikkoja ja on jokaiselle paikalle myös ykkösvaihtoehto. Kaasu omistaa myös monia kiekkoliigan alaisia ennätyksiä, kuten "eniten penkillä istuttuja otteluita".



------



Suuri kiitos kaikille kirjoittajille ja Kaukalon jäsenille!



Shar, Tomekki, FuckUp, Scott, He-Man, Rocko, Justi, Fice, Herra, tari, D-light, Belak, Daniel, Endure, manala, Labsu, sydis, tikru2 & ilo!
Tietoja
Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu: 07.05.2009 01:31
Luettu: 639 kertaa

Kommentit (0)

Ei vielä kommentteja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.