Divarin kausiennakko 2/09, osa 1/2

Uutinen
Hyvää loppukevättä tai alkukesää miten nyt haluattekin asian nähdä. Riippuu toki paljon asutko Suomessa (kehä III sisällä) vai Lapissa (kehä III ulkopuolella). Teillä saamelaisilla vietettäneen edelleen loppiaisen jäähdyttelyä, mutta iltaa nyt kumminkin itse kullekin. Kiekkoliigan virallinen verkkolehti uudistui tälle kaudelle ja vaihtoi nimensä Paitsiosta Kaukaloksi.



Myös toimittajakuntaa laajennettiin ja lähdimme ohessa esitettäviin kausiennakoihin tuomaan hieman uutta väriä ja hakemaan yksityiskohtaisempaa sisältöä ja paneutumista kuhunkin joukkueeseen, riippuen toki kunkin kirjoittajan mieltymyksistä ja kirjoitustyylistä.



Ennakoita oli tekemässä iso joukko monia kiekkoliigavaikuttajia ja tästä syystä on mahdollista, että toimituksen sisälläkin on pieniä näkemyseroja. Sijoitusarvioihin toimitus perusti oman muutaman henkilön komiteansa, joten ne eivät välttämättä vastaa kaikkien kirjoittajien mielipiteitä, mutta yleistä näkemystä kuitenkin. Antoisia lukuhetkiä niille kolmelle jotka jaksavat edes vähän alusta ja hauskaa kesän odottelua/jatkoa!



-------



Anaheim Mighty Ducks



Sijoitusarvio: 9-12.



Historia: Jo yli neljä vuotta kasassa ollut ankkapoppoo on ehtinyt pitkän taipaleensa aikana nähdä lähes kaikki mahdolliset sarjatasot. Menestys on ollut varsin vaihtelevaa ja Anaheim Mighty Ducks on lähes poikkeuksetta taistellut lähinnä putoamista vastaan. Takana on kaksi(2) kautta Hoki-divaria, kausi edesmennyttä Datsun-liigaa sekä muutama kausi SHL:ssä. Ensimmäinen visiitti Sunrise Hockey Leaguen parissa päättyi verrattaen heikosti joukkueen rämmittyä sijalle 9. ja ainoastaan leikin kesken jättänyt Sahtiankat jäi sarjataulukossa taakse. Kahden vuoden tauon jälkeen joukkue kuitenkin palasi samaiseen liigaan ja tappeli tiensä runkosarjassa aina sijalle 5. Anaheim Mighty Ducks nousi lopulta kiekkoliigan 1.divariin ilman karsintoja, koska tarjonta oli varsin heikkoa.



Viime kausi: Peliesitykset olivat viime kaudellakin erittäin ailahtelevia, mutta kokonaisuutena kausi oli selvästi joukkueen kaikkien aikojen paras huomioiden kaikki liigat ja sarjaportaat. Ankat viimeisteli SHL-runkosarjassa keskimäärin vähän reilut kolme(3) maalia ottelua kohden ja päästettyjen maalien keskiarvo oli hivenen tätä korkeampi. Sekaan mahtui todella suurilukuisia tappioita, mutta muutama murskavoittokin eksyi joukkoon. Maalintekovastuu jakautui selvästi liian pienelle sektorille mikä esti suuremmat menestyshaaveet viime kauden ratkaisuhetkillä. Joukkue tippui heti pudotuspelien alkuun suoraan kolmessa ottelussa Nemesistä vastaan viimeistellen ainoastaan neljä(4) maalia.



Merkittävimmät lähtijät: Chucky (-), Pulsku (-), Ilmriohmo (-), Subaru (-), Uuttu (-), Knoxville (-)

Merkittävimmät tulijat: Herra (HIFK), Benjamin (Takapihan Kollit)



Kaukalon analyysi: Erittäin yllätysvalmis joukkue jos saa pientä tasaisuutta ja varmuutta esityksiin. Kiekkoliigan alaisuudessa ei vain voi peliesitykset heitellä päivästä tai kokoonpanosta riippuen niin valtavasti kuin edelliskaudella. Maalintekovastuuta on oletettavasti onnistuttu nyt kuitenkin jakamaan Herran saavuttua joukkueeseen. Deco viimeisteli edelliskaudella SHL:ssä yli 35% joukkueen kaikista maaleista. Tähän on tultava muutos, koska kovatasoisessa 1.divarissa paikat on käytettävä hyväksi. Kokeneet vahvistukset tulevat avittamaan Anaheimin läpi pahimmasta kulttuurishokista, mutta tuskinpa joukkue itsekään elättelee toiveita noususta liigaan. Kausi menee tutustuessa piireihin ja pelatessa muutamia loistavia pelejä siinä ohessa. Jos Deco ja joukkueen muut johtohenkilöt saavat jostain kaivettua tasaisuutta ja kurinalaisuutta joukkueen ilmeeseen niin kesäkausi lienee yllättävänkin positiivinen ankkalammen pojille.



Joukkuejohdon tunnelmat: Levollisin mielin lähdetään kattelemaan mihkä rahkeet riittää. Kokoonpano on kokenut pientä pintaremonttia, joka toivottavasti tuottaa sitten tulosta. Tavoitteet on yltää liigakarsintoihin asti, se on selvä. Suurin huoli on ehkä siinä, miten meidän peli pysyy kasassa läpikauden, sillä me ei olla niitä tasasimpia suorittajia oltu koskaan.

Vahvimmalta joukkueelta vaikuttaa Genesis. -Deco



Seurattava: Orimattilan Matilda tulee varmasti kieputtamaan itsensä ulos joukkueen rosterista jo ennen kesäkuun alkua. Ei varmasti tee yhtään mistään kun reikäpallokeppijumppapeleissä harjoitellut kärkkymiskikat eivät purekaan rutinoituneisiin tikku-ukkokendopuolustajiin. Tätä seuraa valtava itkuvinkukavalkadi puolustukselle jossa Korson lahja siviilipalvelukselle hooveroi siihen tahtiin, että SOL ja ISS suorastaan kouristelevat kateudesta. Tätä kaikkea seuraa vielä Benjaminin myötätuntoeroaminen kun joukkueen muutkin hankinnat on jo potkittu hyvin hyvin kauas. Näin Anaheim pääsee tutulla kokoonpanolla tappelemaan itsensä putoamistaistelusta aina jatkopeleihin asti.



------



Club of Härmä



Sijoitusarvio: 1-4.



Historia: Härmän ensimmäinen debyyttikausi Kiekkoliigan alaisuudessa on ohi ja tulokset olivat todella hyviä tulokasjoukkueeksi. Ennen Kiekkoliigaa Club of Härmä pelasi peräti 5 kautta SHL:ää ja viiden kauden putki loppui lopulta runkosarjan selvään voittoon ja mestaruuteen ja sen jälkeen olikin hyvä tulla kokeilemaan siipiä Kiekkoliigaan.



Merkittävimmät lähtijät: Halla (Kouvola Sabres), Capello (-), pinohiiri (-)

Merkittävimmät tulijat: -



Kaukalon analyysi: Viime kaudella debyyttikautensa kiekkoliigan alaisuudessa Club of Härmä oli oletetun kova runkosarjassa. Joukkue heilutti eniten divarissa vastustajien verkkoa runkosarjassa ja joukkue päätyikin sijalle 2 ja maalieron ollessa kiitettävät 54+! Liigakarsinnoissa joukkueen tie tyssäsi toisella kierroksella Miesten Keskelle erittäin jännittävän ottelusarjan jälkeen 3-2. Joukkueen sisällä odotukset oli varmasti kovemmat ja nälkää on varmasti jäänyt epäonnistuneen liiganousun jälkeen.



Härmän divarikaudelta voidaan odottaa taas erittäin vahvaa runkosarjaa, kun tärkeimmät syömähampaat gunski,Z.Palffy ja Cypress kaikki jatkoivat joukkueessa. Miten onnistuu mahdolliset liigakarsinnat kautta kokeneempana ? Runkosarjassa Club of Härmä on lähes takuuvarma menestyjä ja erittäin vahva ehdokas runkosarjan voittajaksi. Härmällä on laajalta rintamalta ratkaisijoita joten maalinteon ei pitäisi olla ongelma. Jos Härmä jaksaa puolustaa huolellisesti niin varsinkin runkosarjassa menestystä on tulossa erittäin hyvän hyökkäyskaluston ansiosta.



Joukkuejohdon tunnelmat:

- Tulokaskausi meni kohtalaisesti, ja viimekautisen pettymyksen ois tarkotus vaihtua tällä kaudella liiganousuun. Pelaajisto ei oo vaihtunu yhtää eli samoil lähetään kauteen ku viime kausi päätettii. Harkkapelit sujunu ihan hyvin vaik harkka-aktiivisuus on vähä ailahtelevaa. Tää kausi ois tarkotus viedä aika kapeella kokoonpanolla odotellessa muutaman intissä olevan poispääsyä. -Cypress



Seurattavaa: Nesu. Luottoa on varmasti tulossa puolustuksessa viime kautta enemmän. Pystyykö olemaan puolustuksen johtaja joka nostaa CoH:n jopa liigaan?



------



Darra OY



Sijoitusarvio: 1-4.



Historia: Kauden 2/2006 hopeamitalisti aloittaa jo 13. kautensa kiekkoliigan alaisuudessa. Näistä kuusi(6) kautta ylimmällä sarjatasolla. Welbert on ainoa kokoonpanossa oleva pelaaja joka oli mukana jo joukkueen debyyttikaudella 1/2005. Muut Darra OY veteraanit ryhmän nykyrungossa ovat Xirean (ensimmäinen kausi 1/2006) ja Darkki (ensiesiintyminen 3/2005). Peräti 44 pelaajaa ovat kantaneet Darra OY:n värejä näiden 12 kauden aikana.



Viime kausi: Kausi oli tuloksellisesti lähes katastrofaalinen, mutta peliesitykset olivat ajoittain paljon parempia kuin otteluiden lopputulokset antavat ymmärtää. Kuusi(6) yhden maalin tappiota sekä kuusi(6) tasapeliä. Maalinteko oli joukkueen ehdottomasti suurin ongelma koko kauden ajan. Vain 30 tehtyä maalia kauden 22 runkosarjan ottelussa. Tästä johtuen voittoja kertyi ainoastaan kaksi(2). Liigakarsinnoissa joukkue pelasi loistavaa peruspeliä ja erityisesti puolustuspelaamisen taso nousi kohisten runkosarjan synkimpiin hetkiin verrattuna. Maalierokin jäi pakkaselle peräti 29 kihauksen verran, joten suuntia on tasan yksi. Putoaminen oli varmasti iso pettymys, mutta uusi kausi siintää jo nurkan takana.



Merkittävimmät lähtijät: Lode (-)

Merkittävimmät tulijat: Reto (Elite Razor)



Joukkuejohdon tunnelmat: Kauteen ollaan lähdössä hyvillä fiiliksillä ja muutoksia viime kauteen on ollut vähän, joka on toivottavasti hyvä juttu. Tavoitteiksi asettaisin liigapaikasta taistelemisen ja että saataisiin vähän paremman näköstä peliä kuin viime kauden liigassa meiltä nähtiin. Divarin tasosta en juurikaan tiedä paljoa, joten en vielä voi sanoa pahimmista vastustajista mitään. Kaiketi viime kauden kärkijoukkueet aiheuttavat eniten päänvaivaa. -Xirean



Kaukalon analyysi: Jäi kivikovan liigan jumboksi, mutta pelillisesti erittäin kova joukkue 1.divariin, kenties liiankin kova. Tulee olemaan 1.divarin ehdotonta eliittiä ja taistelemaan jopa runkosarjan voitosta. Vaikka runkosarjan alku menisikin hieman hiljaisemmissa merkeissä niin kokenut Darra OY tulee olemaan lähes satavarma nousija liigaan kaudelle 3/2009. Perusrunko on pysynyt edelleen lähes samana ja joukkue on hakenut leveyttä materiaaliin muutamalla täsmähankinnalla. Darra OY liikuttelee hyvin kiekkoa ja yrittää välttää turhia riskejä. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta jokainen jengin pelaaja osaa ja myös haluaa auttaa omassakin päässä. Xirean ja Darkki ovat joukkueelle erittäin tärkeät pelaajat ja heidän aktiivisuus ja mielenkiinto ovat ratkaisevassa roolissa.



Seurattava: Kannattaa kääntää katseet joukkueen kokeneeseen osastoon. Welbertit ja Puasoset tuskin paljon kiekkoliigakenttiä enää kuluttuvat, mutta Xirean ja Darkki tarjoavat tasaisilla otteillaan joka pelissä mahdollisuuden voittoon. Kesäkaudet ovat aina arvaamattomia aktiivisuuksien suhteen, mutta jos tällä rintamalla ei ole ongelmia niin juuri veteraaniosaston tasainen suorittaminen tulee nostamaan Darra OY:n väistämättä kärkikahinoihin kokemattomien joukkueiden tarpoessa mäen harjalta syöksykierteen kautta aallonpohjaan. Xirean ja Darkki viimeistelivät joukkueen viime kauden 30 runkosarjaosumasta peräti 18.



------



Elite Razor



Sijoitusarvio: 9-12.



Historia: Elite Razors on ollut divarien perussuorittaja koko historiansa ajan. Runkosarjassa sijoitukset ovat olleet aina 5. ja 10. välillä lukuunottamatta kautta 3/06, kun kakkosdivarin runkosarjan voitto oli tosiasia tälle joukkueelle. Kaudet 3/05-3/06 Elite Razors pelasi siis Kiekkoliigan 2.Divaria, ja sarjauudistusten myötä joukkue nousi divariin ja on pelaillut siellä kaudesta 1/07 ja selviytynyt kaikkina kuutena kautena liigakarsintoihin. Karsinnoissa eväät ovat kuitenkin loppuneet nopeasti.



Merkittävimmät lähtijät: Reto (Darra Oy), unknow, tuomoo, outopekka

Merkittävimmät tulijat: fraes (Mensa Club Finland), Sedien, Smaga, Rubi



Kaukalon analyysi: Viime kaudella joukkue oli runkosarjan loppuessa sijalla 10. ja tippui hyvin tiukasti ensimmäisellä kierroksella Miesten Kesken joukkuetta vastaan. Rosteri on muuttunut melko paljon ja varsinkin Elite Razorsin sisäisen piste- ja maalipörssin selvän ykkösen Reto:n menettäminen oli varmasti kova pala joukkueelle. Tilalle on tuotu fraes Mensasta sekä Rubi. Varsinkin fraesilta tullaan odottamaan runsaasti maaleja. Puolustus taas ei ole juuri muuttunut. Tasaisen hyvä joukkue jälleen, joka menee ainakin lähelle liigakarsintoja!



Joukkuejohdon tunnelmat: "Viime kausihan meni ihan keskinkertaisesti, tosin tiukka liigakarsintasarja jäi hiukaun kaivelemaan. Hiukan paskan maku jäi siis suuhun ja sitä lähdetään nyt pesemään pois. Joukkueen fiilikset ovat ehkä hiukan sekaisin tällä hetkellä, koska pelaajahankinnat ovat vielä kesken ja joidenkin pelaajien armeejan lähtö mietityttää. Elite Razor pyrkii pelaamaan ensi kaudella tasaisen vahvan kauden ja taistella sitten tosissaan liigapaikasta." - Jawner



Seurattavaa: Nukqko Sedien koko kauden vai herääkö jossain välissä kauneusuniltaan johdattamaan joukkueensa voittoon?



-------



Europe



Sijoitusarvio: 5-8.



Historia: Liigakentillä alku oli takkuisaa. Ensimmäisellä kaudella SHL:ssa (3/07) joukkue jäi hyvin niukasti ulos pudotuspeleissä ja sijoittui runkosarjassa sijalle 9. keräten 30 ottelussa yhtä monta pistettä. Maaleja Europe teki kolmanneksi eniten (113) runkosarjan aikana, mutta puolustus oli pulassa ja joukkue päästi kolmanneksi eniten (101) maaleja omaan verkkoonsa. Seuraava kausi oli taas vieläkin surullisempi Europelle. Runkosarjan jälkeen sijoitus oli 12. ja koko kauden pelanneista joukkueista siis toiseksi huonoin. Lopulta joukkue keräsikin kauden aikana 25 pelissä vain 8 pistettä. Myös joukkueen puolustus ja hyökkäys olivat tilastojen valossa liigan toiseksi surkeimmat, kun joukkue teki toiseksi vähiten (58) ja päästi toiseksi eniten (100) maaleja. Tämän jälkeen joukkue kuitenkin ryhdistäytyi ja taisteli itsensä pudotuspeleihin. Muutenkin melko vähämaalisessa kaudessa 2/08 Europe sai vihdoinkin puolustuksen toimimaan jotenkuten ja päästi 23. ottelussa 64 maalia, tosin joukkue tekikin "vain" 66 maalia. Runkosarjassa joukkue oli 5. ja kohtasi ensimmäisellä kierroksella Fc Kilpailijat, jotka kuitenkin päihittivät Europen tiukasti voitoin 3-2. Joukkue kuitenkin sai paikan karsimaan Kiekkoliigan 2. Divariin ja matka sai lopulta jatkua Kiekkoliigan alaisuudessa. Ensimmäinen kausi 2.Divarissa oli todella hyvä, kun runkosarjan jälkeen Europe olikin sijalla 2., liigakarsinnoissa joukkue kuitenkin koki varmasti kovan kolauksen, kun vastaan tullut Voodoo People lopulta pudotti joukkueen heti ensimmäisellä kierroksella. Kauden 1/09 Europe joutui aloittamaan kahden miinuspisteen kanssa 1. Divarissa. Joukkue teki 83 maalia ja päästi 69 maalia 23 ottelussa ja sijoittui runkosarjassa sijalle 8. saaden näin Vastarannan Kiiskit vastustajakseen ensimmäiselle kierrokselle. Tiukan ottelusarjan jälkeen Vastarannan Kiiskit kuitenkin etenivät jatkoon voitoin 3-2 ja Europen lomat saivat alkaa.



Merkittävimmät lähtijät: Lihis, Micky, Weinhandl, Staf (Rykälätty)

Merkittävimmät tulijat: Nuijamies (Rowdyruff Boys), selänne10, Enigma, snipi



Kaukalon analyysi: Viime kauden runkosarjassa kahdeksannen ja lopulta ensimmäisellä kierroksella pudonneen Europen rosteri on jonkin verran muuttunut edelliseen kauteen verrattuna. Puolustukseen ovat tulleet Nuijamies ja Enigma sekä hyökkäykseen selänne10 ja snipi auttamaan Europea. Kaikki tulijat tulevat saamaan ainakin kohtuullisesti vastuuta. Lihis, Micky, Staf sekä Weinhandl ovat taas ennen uuden kauden alkua saaneet lähteä joukkueesta. Vastuu tulee myös hyvin todennäköisesti jakautumaan pelaajien kanssa melko tasaisesti. Hyökkäys on tasaisen vahva, eikä toisaalta puolustuskaan huonolta vaikuta, joten joukkueelta voi odottaa hyvää kautta.



Joukkuejohdon tunnelmat: "Viime kaudesta jäi ihan hyvät fiilikset. Vähän tietenkin harmittaa, kun ei liigakarsinnoissa päästy pitemmälle, mutta turhapa niitä enää murehtia. Tulevaan kauteen lähetään ihan hyvillä fiiliksillä. Runko ollaan saatu pidettyä ihan hyvin kasassa ja muutama täsmähankintaki ollaan saatu. Aluksi nyt on tietenkin tarkoitus päästä liigakarsintoihin ja sieltä mahdollisimman pitkälle." - Endure



Seurattavaa: Käytös. Onko joukkue ottanut opikseen tapahtuneesta ja pitää turhat mölyt sisällään niin Divarissa kuin myös harkkapeleissä? Todennäköisesti/toivottavasti Europe kuitenkin käyttäytyy tulevaisuudessa niin kuin Kiekkoliigan alaisen joukkueen kuuluukiin eli täysin moitteettomasti.



------



Frankfurt Lions



Sijoitusarvio: 13-16.



Historia: Joukkue on perustettu 8.9.2006. Ensikosketukset liigajäille tapahtui IKS-liigassa, josta käteen jäi 2/07 Mestaruus sekä 2/08 Hopea. Tämän jälkeen joukkue karsi 3/08 SHL:ään, josta joukkue nappasi kahtena kautena peräjälkeen Vähiten maaleja päästänyt joukkue runkosarjassa- tittelin. SHL:ssä joukkue on siis pelannut kaksi kautta, jonka jälkeen oli aika suunnata Kiekkodivariin. Tulokasjoukkue on siis kyseessä.



Viime kausi: Joukkue sijoittui viime kaudella SHL:n runkosarjan kakkoseksi sarjalla 12-7-7, päästi runkosarjassa vähiten maaleja ja pelasi muutenkin tasaisen kauden ilman isoja notkahduksia. Play-offeissa noutaja tuli jo ensimmäisellä kierroksella, tosin niukasti otteluvoitoin 3-2 Ylämummolle. Kaikki häviämänsä kolme ottelua FL hävisi maalilla.



Merkittävimmät lähtijät: Kalle (-), zani (-)

Merkittävimmät tulijat: -Midian- (-), Velmu (-)



Kaukalon analyysi: Frankfurt Lionsin kokoonpano on pysynyt jo pidemmän aikaa melko tiiviinä ja kaverit tuntevat toisensa pelikentällä varmasti hyvin. Joukkue puolustaa melko tiiviisti, joka takaa ainakin sen, että notkahduksia tuskin kauden mittaan tulee. Joukkueen hyökkäys-osasto on kaikki kaikessa menestymistä tavoiteltaessa. Jos Makze ja kumppanit saavat hyökkäyspäässä tuhoa aikaan, niin Frankfurt Lions voi olla sarjan yllätyskortti tällä kaudella.



Vastuuhenkilön mietteet: Fiilikset ovat normaalilla tasolla, ehkä hieman allapäin, koska kummempia tavoitteita ei aseteta tulevalle kaudelle, kunhan nyt divarissa pysytään kauden jälkeenkin niin hyvä olisi. Tasoa haistellaan ja oman joukkueen maximisuoritusta tavoitellaan.

Pahimpina kilpailijoina pidetään kaikkia joukkueita, joita vastaan tullaan pelaamaan, mutta mielenkiinnolla odotetaan kohtaamisia viime kauden SHL-joukkueita vastaan. Miten riittää taitotaso kiekon toisiksi kovimmalla sarjatasolla, sen tulevaisuus näyttää.



Joukkueesta lähti yksi pelaaja viime kauden jälkeen, mikä oli selvästi määritelty sopimuksessa joka rustattiin kyseisen henkilön tullessa tiimiin, elikä suurelta pelaajakadolta vältyttiin.



Joukkueeseen otettiin kauden jälkeen kaksi pelaajaa, -Midian- ja Velmu, joilta odotetaan rutiinisuoritusta tulevalta kaudelta. Ehkä Velmulle asetetaan näistä kahdesta suurempi painoarvo, koska sälli on paukutellut alemmilla sarjatasoilla kiitettäviä tehoja. Eli mitään suurempaa pelaajarumbaa ei ole näkynyt.



Yleisesti joukkueessamme vallitsee rauhallinen ja leppoisa ilmapiiri, eikä peleistä stressata sen kummemmin. Tietenkin tasoa pyritään nostamaan ja sen takia saattaa joskus olla ärtyneisyyttä ilmassa mikäli peliesitykset ailahtelevat, mutta ei anneta sen häiritä liikaa. Rosteriimme saattaa tulla vielä vahvistuksia, mutta ei siitä sen enempää.



FL toivottaa tsemppiä vastustajille, joita tulee kohtaamaan divarissa. -Makze



Seurattavaa:



Makze



Frankfurt Lionsin pelillinen liideri on nakutellut SHL:ssa mukavat pisteet ja varmasti janoaa menestystä myös divarissa. Makze on Leijonien hyökkäyspään dynamo, jakelee hyviä syöttöjä ja kykenee myös itse ratkomaan otteluita. Pistepörssin top-10 mikäli pelaa omalla tasolla.



-------



Genesis



Sijoitusarvio: 5-8.



Historia: Noussut 3/07 kaudella divariin, 1/08 divarin 6., 2/07 divarin 2.(nousu liigaan), 3/08 liigan 10.(tippumine divariin!), 1/09 divarin 16.



Merkittävimmät lähtijät: -

Merkittävimmät tulijat: Maple (-)



Kaukalon analyysi: Viime kaudella divarissa 16. sijalle jäänyt Genesis. lähtee tulevaan kauteen melkein samalla kokoonpanolla kuin edelliseen kauteen, yksi uusi vahvistus on saatu kokoonpanoon mukaan. Joten tällä kaudella on varmasti nähtävissä tiukasti pelaava joukkue. Ainoa tulija on siis Varpasaaren vauhdeista tuttu Maple, jolle on tulossa varmasti peliaikaa runsaasti. Kesken kauden lähteny Jantunen on siirtynyt muille maille. Genesis lähtee todennäköisellä ryhmityksellä Snyder-Leppis/hoopo-Nico-auria, mikäli viime kausi antaa lisää innostusta. Joten taistelua pelipaikoista tulee varmasti. Yhteispeli erityisesti hyökkäyksessä on tosin hieman parantunut tälle kaudelle, mutta saadaanko pelit kuntoon hyvissä ajoin? Miten onnistuu Maple uudessa seurassa? Jos kaikki on kunnossa, Genesis taistelee divarin kärkikahinoissa.



Vastuuhenkilöiden mietteet: Viime kausi ei mennyt ihan odotusten mukaan kuten sijoitus runkosarjassa kertoo, sijoitus 16. ja nipinnapin liigakarsintoihin. Omasta päädystä ei löytynyt tarvittavaa varmuutta ja maalinteko tuntui välillä todella tuskaiselta ja tämä sitten korostui, kun liigakarsinnoissa astui vastaan koko kauden hyvin pelannut Lihapullat. Tuntui että karsinnat oli jo luovutettu ennen kuin ne ehtivät edes kunnolla alkaakkaan eikä oikeanlaista voitontahtoa löytynyt ja näin Lihapullat kävelivät jatkoon. Tulevaan kauteen lähdetään luottavaisin mielin ja joukkue on itseluottamusta täynnä. Kokoonpano on pysynyt lähes ennallaan viime kaudesta, Roni saatiin takaisin paikkaamaan Jantusen jättämän aukon sekä hyökkäyspäähän saatiin uutta virtaa kun Maple liittyi joukkoomme. Näillä mennään tuleva kausi ja toivotaan että lopullinen sijoitus runkosarjassa olisi kahdeksan parhaan joukossa.



Seurattavaa:

Snyder on tiukka mies hyökkäyspäässä ja takoo kiekon sisään vaikka edessä olisi minkälainen este tahansa! Hän osaa todella hyvin rakentaa peliä ylhäällä ja tarvittaessa myös puolustaa. Maple on Genesiksen uusin tulokas ja nähtäväksi jää, miten Maple tulee pärjäämään.



-------



Guerreiros



Sijoitusarvio: 9-12



Historia: Guerreiros on pelannut viimeiset kolme kautta Hoki-liigassa. Joukkue on sijoittunut runkosarjassa joka kaudella kolmen joukkoon. Playoff-peleissä joukkue on kahdesti jäänyt kahdeksanneksi ja kerran ottanut Hoki-liigan hopeata. Lähdemme mielenkiinnolla odottamaan tämän kauden suoritusta!



Merkittävimmät lähtijät: Stripe

Merkittävimmät tulijat: Daniel (Rykälätty), Keno (Team Jupiter), Mikke (Tuomitut) & Ruw (Rykälätty)



Kaukalon analyysi: Guerreiros pelasi viime kaudella perusvarman kauden päättyen Hoki-Liigan B-Konferenssin runkosarjassa sijalle 2, mutta play-offeissa sama vire ei enää jatkunut. Divarikarsintoja ei tällä kaudella käyty, joten Guerreiros oli yksi niistä onnekkaista jotka pääsivät karsinnoitta suoraan Divariin. Joukkue on saanut kovia vahvistuksia, joihin kuuluvat paluumuuttaja, Hoki-Liigassa ja Kiekkoliigassa huimia tehoja mättänyt Ruw veljensä Kenon kera, divareissa pitkään pelaillut Mikke sekä Rykälätyssä debytoinut Daniel. Erikoista Guerreirosissa on se, että suurin osa joukkueen pelaajista kautta aikain on pienen kiekkokylän, Porin, asukkaita. Tämän kauden divarista en paljoakaan tiedä, mutta sen tiedän, että Guerreiros ylittää monien odotukset.



Joukkuejohdon tunnelmat: Viime kausi meni Hoki-Liigan runkosarjassa ailahtelevasti. Pari pelaajaa kävi jengis vaa kauden aikana. Epäaktiivisuus oli ongelmana aika paljon kauden aikana ja poffien alussa aktiivisuus oli nollassa. Jos HUD3:lla on parempi p/o ku Ralal, ni se kertoo kauden kulun. Mor ja Bros täl muistil oli ainakin jengis. Mor lähti "en saanu pelat kaikkii pelei" ja Bros ei mielestään ollu sit tarpeeks hyvä. Ei lähdetä tutustumaan enää 1.divariin, vaan koitetaan pinnistää niin hyvä sijoitus normaalilla pelillä, kuin vain voi. 8 parhaan joukkoon on pistetty tavote. Koitetaan sillä tavalla pistää epäilijöille kulli kurkkuun. - ilo



Seurattavaa: Seuraamisen arvoista on Rala:n eteneminen pistepörssin kärkeen sekä entisten Rykälätyn poikien Danielin ja Ruwin peeloilujen määrä ja pelikieltojen laajuus ;)



-----



Habs



Sijoitusarvio: 17-22.



Historia: Habs on pelannut Kiekkoliigaa jo 18. kautta ja 19. kausi pyörähtää tällä kaudella käyntiin. Habsin meno on ollut yhtä vuoristorataa liigan ja divarin välillä. Tätä kuvastaa hyvin se, että kaudella 2/07 joukkue sijoittui liigassa sijalle 5., mutta seuraavalla kaudella joukkue tippui divariin. Viime kauden sijoitus oli 20. ja tätä varmasti lähdetään parantamaan!



Merkittävimmät lähtijät: Brandy (Nemesis), owner (Patriots), Khioya (-)

Merkittävimmät tulijat: Jortzu



Kaukalon analyysi: Kiekkoliigan ympyröissä jo kaudesta 1/2004 lähtien pelaava Habs lähtee taas tuttuun tyyliin taas vähän pelailemaan. Todella pienellä rungolla pelaava Habs ei lähde monimutkaiisin pelitapoihin, vaan tykkää pelata suoraviivaista peliä kohti vastustajan maalia.



Viime kaudella säilyi karsinnoista, mutta lähtikö joukkue tätä hakemaan? Mitään rökäletappioita ei viime kaudella tullut ja +/- oli vain -17. Habsilla näyttää olevan tällä hetkellä vain 4 pelaajaa valmiina tositoimiin ja kahta peluria vielä vähän kattellaan. Kovaksi maalitykiksi osoittautunut Magito lähtee nöyryyttämään vastustajan pakkeja ja Veivari pitää nollat. Näinhän se aina on mennyt?



Vastuuhenkilön mietteet: Tuntuu että vanhoilla miehillä menee joka toinen kausi perseelleen. Nyt on menny jo 2 peräkkäin penkin alle. Ei saatu alkukaudesta mitään aikaseks ja sit ku peli rupes vähän kulkemaan ni oli jo liian myöhästä ja tapeltii enää säilymisestä. Ens kaudeks toivotaa parempaa menestystä, mutta saas nähä taas. Yritystä ainaki tulee olemaan. Kokoonpano on pieni ja suurimmaks osaks sama, joten ehkä tää tästä. -Magito



Seurattavaa: Veivari! Todella liigakokenut puolustaja lähtee Magiton tavoin edustamaan legendaarista Habsia. Osaa puolustaa kokemuksensa avulla. Mielenkiinnolla myös odotetaan, että riittääkö Habsin pienen kokoon panon (<- Magito) aktiivisuus myös kesäkaudeksi?



-------



HautausmaaTarkastajat



Sijoitusarvio: 17-22.



Historia: HaustamaaTarkastajien suurin saavutus on vuodelta 2006, kun joukkue voitti Hoki-liigan mestaruuden. Joukkue nousi Kiekkoliigan alaisuuteen kaudella 1/2008. 2.divarissa debyyttikausi sujui hyvin ja joukkue sijoittui runkosarjan 7. sijalle. Seuraavalla kaudella HautausmaaTarkastajat voittivat 2.divarin runkosarjan ja etenivät divariin. Kaudella 3/08 joukkue sijoittui divarin runkosarjan toiseksi, mutta ei kyennyt nousemaan liigaan asti. Viime kaudella joukkue pelasi heikoimman kauden ollen divarin runkosarjan 17. sijalla.



Merkittävimmät lähtijät: Nikkeli (Marionettes), Körsklieg (Sinappikone), Jomppa (Hollow)

Merkittävimmät tulijat: Delpiero (Masters of the Universe), Pitte (-)



Kaukalon analyysi: Viime kauden 17. sija Kiekkodivarin runkosarjassa tuskin lohduttaa HT:n poppoota. Kelataanpa videoo muutama vuosi taaksepäin, silloin HautaasmaaTarkastajat voitti Hoki-liigan kultaa kaudelta II/06, ja melkein onnistui nousu Kiekkoliigaan pari kautta sitten, mutta viimeinen punnerrus uupui. Hienoja saavutuksia, mutta entäs nyt? Nouseeko HT:n taistelijat liigaan tällä kaudella vai uusiutuuko viime kauden esitys? Uusi kausi lähenee uhkaavasti, mutta offseasonilla pelit ovat jääneet joukkueella todella vähäisiksi ja valmistuminen uuteen kauteen ei täten ole onnistunut suunnitelmien mukaisesti. Joukkue on parhaimmillaan divarissa erittäin vaarallinen mutta huonona kautena pohjasakkia. Pitte palasi joukkueeseen ollen pari kautta vähän hissukseen. Mutta taas Nikkeli lähti, joten saa nähdä miten HautausmaaTarkasjat tulevat pärjäämään. Öbe ylettyi hienon hienosti pistepörssin kahdenneksitoista 54 pisteellä. Jatkuuko öben piste tehtailu myös tällä kaudella?



Vastuuhenkilön mietteet: Tähän kauteen ollaan jouduttu lähteen taas aika kapealla porukalla, joten alkukausi menee varmaan vähän sivusuun ja loppukauteen koitetaan panostaa senkin edestä kunhan saadaan tohon vielä pari pelimiestä kylkeen. Öbeltä odotetaan taas hyökkäyksessä paljon ja Litmasen pitäs johdattaa puolustusta. Tavoitteet on kuitenkin korkeella ja jos sitä divarissa pysytään niin ollaan tyytyväisiä. -Juhi



Seurattavaa: Juhi! Viime kaudella pelasi hyvin ja saldona joukkueen sisäisen pistepörssin kakkonen. Juhille ei ole hirveästi pelejä vielä alla, mutta eiköhän suunta ole ylöspäin kuitenkin. Kuhan Juhi saa peliaikaa ja luottamusta omiin taitoihin, niin kaveri tulee sähläämään öben kanssa pistepörssin top-10:ssä.



------



HC Roikkulämy



Sijoitusarvio: 17-22.



Historia: Roikkulämy valmistautuu nyt jo kymmenenteen peräkkäiseen kauteen Kiekkoliigan alaisuudessa. Joukkueen tähtihetki oli kausi 3/2007 jolloin joukkue nousi upean kauden jälkeen liigaan ja pysyikin siellä kolmen kauden ajan. Kuitenkin roikkuja on totuttu pitämään viime kausien aikana enemmän tai vähemmän keräilyjoukkueena ja ennustettu sijoittumaan sarjan peräpäähän.



Myös ennen viime kautta Roikkulämy oli ennakoitu viimeisten joukkoon, ja näin myös kävikin. Joukkue sijoittui kauden jälkeen 24 joukkueen sarjassa toiseksi viimeiseksi jättäen taakseen vain Tuomitut. Joukkue teki kohtuullisen määrän maaleja (68), mutta peräpää vuoti pahasti ja omassa maalissa kolisi liian useasti (97 päästettyä). Tämä olikin varmasti suurin syy roikkujen huonoon sijoitukseen.



Merkittävimmät lähtijät: Zek, Muppet, Rewl, jugi, Sosso, Mathers, V.Salo, yarkko,

Merkittävimmät tulijat: Cursed (Unforgiven), Goljat (-), Laase (-), Simpson (-), jounas (Tuomitut), Alora (-)



Kaukalon analyysi: Roikkulämyjen kokoonpanossa on jälleen ollut todella paljon vaihtuvuutta. Joukkueessa on viime kaudelta jäljellä vain kovat peliminuutit keränneet Lehtis ja ankerias. Herrat pelaanneevat tälläkin kaudella paljon, ja ovat isossa osassa siinä, miten korkealla Roikkulämy majailee kauden lopussa. Roikkujen tähtihyökkääjä ja pitkänlinjan kiekkoilija Muppet jättää ison aukon roikkujen hyökkäykseen siirryttyään puttailemaan valkoisia palloja reikiin. Täksi kaudeksi värvätyt Cursed ja Goljat ovat kyllä päteviä hyökkääjiä, mutta eivät ehkä kuitenkaan aivan Muppetin tasoa. Allekirjoittaneelle ainakin tuntemattomampi tapaus jounas on esiintynyt kuitenkin varsin tehokkaasti roikkujen harkkapeleissä. Kauden aikana selviää jatkuvatko hyvät otteet kun tosipelit alkavat. Puolustuksessa luutivat Simpson, ulkomaalainen vahvistus Laase ja jälleen hieman tuntemattomampi tapaus Alora, joka on jounaksen tavoin esiintynyt edukseen harkkapeleissä, pitäen vastustajan hyökkääjät hienosti kurissa. Nähtäväksi jää pystyvätkö käytännössä ilman kiekkoliigakokemusta olevat pakit pitämään maalin viime kausia paremmin puhtaana. Joukkue vaikuttaa tällä kaudella varsin tasapainoiselta ja roikuissa onkin aistittavissa tekemisen meininkiä ja halua näyttää. Jos Roikkulämy pystyy pitämään tämän hetkisen aktiivisuutensa, vireensä ja pelitasonsa, on joukkueelle tarjolla viime kautta paljon parempi sijoitus. Puolustuksen on kuitenkin toimittava viime kautta paremmin, tai muuten on ennustettavissa jälleen tuskainen kausi. Ratkaisevaa on myös se, nouseeko Lehtiksen rinnalle missään vaiheessa toinen hyökkääjä iskemään tehoja. Vaikea joukkue arvioida, koska joukkue on ollut viimeisessä muodossaan vain hetken ja joukkueen todellinen iskukyky on vielä kysymysmerkki. Ei yltäne kymmenen parhaan joukkoon, mutta kaikki siitä alaspäin olevat sijoitukset ovat mahdollisia.



Joukkuejohdon tunnelmat: Hyvillä fiiliksillä lähdetään uuteen kauteen. Kokoonpano on jälleen hieman elänyt muutaman runkopelaajan lopettamisen/taukoilun myötä, mutta saatiin loistavasti paikattua aukot. Joukkueen kemia on toiminut hyvin harkkapeleissä ja nyt yritetään saada se toimimaan vihdoin myös liigapeleissä.Viimekauden mahalasku ja 23. sija oli todellinen pettymys, joten tulevaan kauteen lähdetäänkin parantamaan reilusti. Tavoitteet ovat ehdottomasti playoffeihin. -ankerias



Seurattavaa: ankerias. Nimensä mukaisesti todella liukas ylempi puolustaja jolla on loistava pelisilmä. Pelasi viime kaudella 20 ottelussa 23 pelin runkosarjassa ja nakutti kelvolliset tehot 9+21=30. Ankeriaan Nummeliinmaisia syöttöjä ja pelisilmää roikut kaipaavatkin tulevalla kaudella varmasti. Lisäksi kannattaa seurata myös heiluisiko roikkujen oma maali edes vähän harvemmin kuin viime kausina.



------



HIFK



Sijoitusarvio: 13-16.



Historia: HIFK on pelannut Kiekkoliiga jo kaksi vuotta. Joukkue on pelannut Kiekkoliigan jokaisella sarjatasolla. Liigassa joukkue viihtyi kaksi kautta putkeen, mutta mitään varsinaista menestystä HIFK ei liigassa saavuttanut ja tippui takasin divariin. Kaudella 1/09 HIFK sijoittui runkosarjan 12. sijalle. Joukkue kuitenkin taipui liigakarsintojen ensimmäisellä kierroksella Rykälätylle.



Merkittävimmät lähtijät: sanfor (Sinappikone), Kne (-), Herra (Anaheim Mighty Ducks), CheeR (Frankfurt Lions)

Merkittävimmät tulijat: Fioldur (-), Muilu (Jazz-Trio), Hapero (Jazz-Trio), reusku (Jazz-Trio)



Kaukalon analyysi: HIFK tulee olemaan tulevalla kaudella luultavasti paljon seurattu joukkue. Kokoonpanomuutokset ja uusien pelaajien liigakokemukset epäilyttävät varmasti monia, mutta Jazz-Triosta joukkueen rosteriin tulleet pelaajat ovat kuitenkin taitavia ja värikkäitä jannuja. Uudistuneen kokoonpanon vuoksi meitä epäilyttää pystyykö HIFK kuitenkaan nousemaan aivan divarin kärkikahinoihin, sijoitusarvio siis tuollainen. Jazz-Triolla on ainakin ollut yleisesti välillä joitain pieniä käytösongelmia, joten nähtäväksi jää onko pelaajista tullut nöyrempiä saatuaan HIFK:n pelipaidan ylleen, eikä sovi unohtaa joukkueen konkaria kessua, joka saa myös porukan hölmöilyt pidettyä varmasti kurissa. Kaiken kaikkiaan HIFK pelaa ensikaudella varmasti värikästä ja hyvää kiekkoa.



Vastuuhenkilön mietteet: Joukkueen henki on aika hyvä, kaikki puhalletaan yhteen hiileen. Neljä jätkää joukkueesta on irl kamuja toisilleen ja luottavaisin mielin lähetään tiukalla rosterilla pelaamaan. saadaan tähän kauden alkuun viel pari uutta lisäystä, vanhoja hifkin jätkiä. Sanfor (ja -kessu-) ehdotteli tuossa pari kuukautta sitten, että yhdistettäs jazz-trio ja hifki, tässä sitä nyt sitten ollaan ja joukkue on hyvin kasassa. tiimissä meillä on kolme jätkää jotka oli rosterissa viimekaudella ja niistäkin KRS ei pelannut peliäkään, mutta eiköhän tää lähde hyvin rullaamaan. Tavoitteet meillä ei ole kovin selvät, mutta se on varmaa, että pelaajilla haluja riittää! Kärkikahinoihin olis siis janoa tietenkin. meil on jazz-trion ajalta vanha taktiikka, mikä ollaa tuotu hifkiinkin. perus lyhytpassipeliä, joukkueena hyökätää ja joukkueena pakitetaa. Eli vois sanoa, että on taktiikka mitä noudatetaan. Kun meillä on näin pieni rosteri, ni porukka melkee tietää jo mitä kaveri tekee seuraavaks. Hyvillä mielillä kattomaan mitä kausi tuo tullessaan! -Apari



Seuraa häntä: Apari, perkuleen taitava kaveri, joka omaa loistavan laukauksen ja erinomaisen pelisilmän. Riittääkö pelitaidot päihittämään divarin puolustajaeliitin kärkinimiä, sekä kestääkö nuoren kaverin pää tiukkoja matseja! Nähtäväksi jää, pysyykö ärränpäät poskien sisäpuolella ja pystyykö nuorimies jopa nousemaan pistepörssin kärkipäähän, haluja varmasti on!





End of part 1, jatkuu ensi numerossa...
Tietoja
Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu: 07.05.2009 01:30
Luettu: 676 kertaa

Kommentit (0)

Ei vielä kommentteja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.