Kruuna 2+2=4
Kuhta 0+1=1
Smurffi 2+3=5
wert182 1+2=3

Hc Humban kotihalliin EVO Domeen oli saapunut noin 30 katsojaa. Katsojat odottivat ottelusta viime kauden finaalien uusintaa ja kentällä nähtiinkin monta finaalissa pelannutta järkälettä.

1. Erä

Ensimmäisen erän alku oli katastrofi Humballe. Malpon mylly pyöri Humban päässä ja katsomossa jo odoteltiin avausmaalin syntyä. Sitä ei kauaa jouduttu odottamaan, kun Smurffi pääsi laukomaan b-pisteen kaarelta kovan lyöntilaukauksen Wertin syötöstä. Heti maalin jälkeen Malpo jatkoi myllytystä ja Djbobo pääsi syöttämään ovelan vetopassin maalille, mutta Malpojen epäonneksi Humban maalivahti veti Wertistä pidemmän korren.

30 sekuntia edellisestä tilanteesta, Starchildillä oli oiva paikka pistää kiekko reppuun, mutta hän sai sorvattua kiekon maalin sivuverkkoon ja Malpon maalin takana olevasta katsomosta huokahdettiin helpotuksesta. Puoli minuuttia edellisestä ja Humban maalinedustalla oli tungosta. Djbobo oli juuri päässyt laukaisemaan hurjan lyöntilaukauksen, josta joku Malpon pelaajista pääsi reboundiin, mutta maalivahti nappasi kiekon kiinni. 2-0 maali nähtiin heti äskeisen episodin jälkeen hienon kuvion päätteeksi: Malpon mylly pyöri Humban alueella ja kiekko oli Kuhdalla. Hän siirsi limpun Smurffille, joka heitti kulmasta hienon vetopassin maalille ja Djbobo sai runkittua kiekon reppuun.

Erän loppupuolella Djbobo pääsi osittain läpiajoon, mutta Hentui näytti olevansa kovemmassa kunnossa ja hän luisteli Djbobon kiinni ja napaten kiekon häneltä.

2. Erä

Toiseen erään lähdettiin Malpon 2-0 johdossa ja katomosta suurin osa odotti Malpon rökittävän Humbat maan rakoon. Aivan erän alussa Djbobo päätti koittaa vetoa siniviivalta ja hyvä veto häneltä lähtikin, mutta maalivahti sai juuri ja juuri torjuttua kiekon, mutta kukaan Malpon pelaajista ei kerennty reboundiin, vaan Ookke luuti kiekon maalivahdin alueelta.

Ei kauaa edellisestä ja Humba oli saanut luotua pari hurjaa tilannetta Malpon poikien päätyyn. Humba pääsi kaventamaan 2-1:n todella nätin kuvion päätteeksi. Ookke kynäsi pari Malpon pakkia ja syötti Starchildille, jolla oli helppo työ pistää kiekko reppuun. Joodalle kakkossyöttö 2-1 -maalista.

Malpo sai tehtyä 1-3 maalin Wertin vedettyä kovan laukausen siniviivalta ja Djbobon törkittyä kiekon reppuun aivan maalivahdin silmien edestä. Pian Humba sai kavennettua ottelun jo 2-3:n, kun Starchild sai kiekon hyökkäysalueella. Tuttuna kynäniekkana tunnettu Hossa kynäsi pari vastustajaa kebab-kioskille ja syötti raipemaisen lätyn maalin kulmalle, jossa Karppa jo odotteli ja näin ollen sai tehtyä maalin.

Kuten aiemminkin, ei seuraavaa maalia tarvittu odotella kauaa. Wertti sai iskettyä kiekon maaliin jälleen kerran komean kuvion päätteeksi Djbobon ja Smurffin toimiessa syöttäjinä. Aivan erän lopussa nähtiin jotain aivan epätodellista. Malpo pääsee 2vs1 -hyökkäykseen ja Bobo vanhana kettuna huomaa erän olevan aivan lopussa ja hän päättää koittaa vetää puolesta kentästä maalia. Jostain kumman syystä Humban maalivahti teki väistöliikkeen ja kiekko lirui maaliin. Huhhuh sanon minä.

3. Erä

Kolmanteen erään ryan oli luistellut kentälle ja hänen toivottiinkin tekevän tulosta. Hän myös teki, sillä Humba kavensi 3-5:n Starchildin leikattua maalille ja ryanin heitettyä vetopassin suoraan "Naaman" lapaan ja näin tulostaululla oli lukemat 3-5. Pian edellisestä ja Malpo pääsee 2vs1 -hyökkäykseen, mutta Ookke saa onneksi pelastettua ja näin hän käynnistää vastahyökkäyksen, mutta "Naaman" kova veto sinkoutuu maalivahdin räpylään.

Ajassa 5:15 ryan pääsee aivan yksin maalivahdin kanssa, kun hän leikkasi laidasta suoraan maalille, mutta Malpon Hasek nappasi kiekon kiinni. Kun ottelua oli jäljellä viitisen sekuntia, Humba sai aloituksen Malpon päätyyn. Ryan koittaa suoraan vetoa maalille ja hän onnistuukin siinä ja Ookke jo odotteleekin maalin kulmalla ja hän pistää varman oloisesti kiekon reppuun.

Näin ottelu saatiin päätökseen Malpon voittaessa 4-5. Tyytyväiset katsojat saivat nähdä huikean trillerin.