Kiekko-Hobiittien ja Ajax Amsterdamin välistä divarin runkosarjaottelua oli katsomoon ahtautunut seuraamaan 22 katsojaa. Molemmat joukkueet ovat divarissa playoff-viivan alapuolella ja tarvitsivat kipeästi lisäpisteitä.

1. Erä

0.11 0-1 D.Beckham (Turo)
4.45 1-1 Tsuna

Hobiitit tuskin ehtivät kunnolla edes herätä peliin, kun Ajax on jo rynnistämässä ensimmäiseen hyökkäykseen. D.Beckham saa kiekon keskialueella haltuunsa, naruttelee hobiitti-pakit ja laittaa kiekon varmasti maaliin. Erä jatkuu maalin jälkeen Ajaxin hallinnassa, mutta Beckhamin hyvät nousut eivät tuota tulosta. Kuin salama kirkkaalta taivaalta, syntyy myös hobiittien ensimmäinen maali. Käytännössä ensimmäinen hyökkäys Ajaxin päätyyn ja Tsunan laukaus lipuu puolustajien jaloista vastustamattomasti maaliin. Erän lopulla Ilzei pääsee vielä laidasta yrittämään Hobiittien maalivahdin ohitusta, mutta laukaus jää heikoksi.

2. Erä

0.20 1-2 WyX (D.Beckham, Cassidy)
4.18 2-2 Tsuna (Alfonso)
5.37 2-3 Cassidy (Beckham)

Hobiitti-pelaajien vielä asetellessa erätauon jälkeen munakuppejaan ja hammassuojiaan paikoilleen iskee Ajax taidokkaasti. Beckham pääsee nousemaan laidalta vapaasti ja antaa millintarkan vetopassin WyXin lapaan ja hän saa laittaa kiekon tyhjiin. Ajax jatkaa maalin jälkeen hallittua painostusta, mutta pelaajien kaatumiset sekoittavat hieman ja Hobiitit pääsevät peliin mukaan. Beckham tarjoilee kuitenkin parin minuutin kohdalla jälleen loistavan syötön maalin nurkalle toistamiseen unohdetulle WyXille, mutta tällä kertaa tolppa estää maalin syntymisen. Hobiittien tasoitus tulee vähintäänkin yhtä yllättävästi kuin heidän ensimmäinen maalinsakin. Tsuna nousee laidalta ja yllättää tänään vain kerran koko ottelussa torjuneen Ajax-vahdin. Ajax kuitenkin sisuuntuu ja saa hyvän paineen Hobiittien alueelle. Bechamin syöttö löytää p-pisteiden välistä Cassidyn, joka lataa ohi maskissa olleen maalivahdin. Hobiiteille jää mietittävää kolmanteen erään, jonne siirrytään 2-3 lukemissa.

3. Erä

1.16 3-3 Tsuna (Zizou)

Hobiitit palaavat pukusuojastaan latautuneena ja voitontahtoisina. Heti alussa Ajax-maalille syntyy sekava tilanne josta Zizou on survaista kiekon maaliin. Tilanne kuitenkin selviää, mutta Hobiitit hakevat tasoitusmaalia vimmalla. Jälleen paikka maalintekoon aukeaa aivan yllättäen, kun Zizou karvaa kiekon alimpana olleelta Beckhamilta ja siirtää sen Tsunalle, joka ei näistä paikoista erehdy. Maalin jälkeen Hobiitit hieman vähentävät hyökkäysintoaan, mutta Ajax aloittaa rohkeasti kahdella karvaamisen. Maalipaikat ovat kuitenkin tässä ottelussa harvassa, eikä lisämaaleja nähdä.

Peli olisi voinut kääntyä Ajaxin eduksi, mutta Tsunan maalit pitivät Hobiitit mukana pelissä ja Hobiittien puolustus oli hyvää.

*** D.Beckham - Komea maali, loistavat syötöt sekä muutama muu maalipaikka.

** Tsuna - Maalipörssinjohtaja näytti jälleen kerran miten maaleja tehdään, vaikka paikkoja ei liikaa ole.

* Turo - Hyvä pakitus Ajaxin takalinjoilla.
Tuomari: Karpov
Lisätty: 21.10.2005 01:14