7 Röyhkeää Miestä: 48%, 2 saves.
Kiekko-Leijonat: 51%, 1 saves.

-Maaliton-

D-fencen otteluraportti:

Kakkosdivarin myöhäisillan ottelua oli saapunut seuraamaan paikan päälle harvalukuinen katsojajoukko. Odotusarvot ennen peliä olivat kovat, maaleja haikailtiin kovastikin. Kautensa voitolla ja tappiolla Elite Razoria vastaan
avannut 7RM oli ennakkosuosikki ja ykkösdivarista viime kauden päätteeksi pudonnut Kiekko-Leijonat haastaja.

Kauaa ei ensimmäistä maalia kerettykään odottaa, kun Hank jo maalasi pienestä puolustusalueen törttöilystä Röyhkeille 1-0 johdon. Maalin jälkeiset minuutit olivat päädystä toiseen aaltoilevaa peliä. Huippuhetket sattuivat Juholle, joka pääsi ensin laukomaan puolivaarallisen oloisesti kohti Röyhkeiden maalivahtia ja heti perään pelasti maalinedushässäkästä kiekon selvemmille vesille omassa päädyssään. Erän puolivälin jälkeen Spike mokaa omassa päässä ja ZuH on kärppänä paikalla.
2-0. NaBa testaa 4 minuutin kohdalla vastustajan maalivahdin kyvyt ja toteaa ne hyviksi. Vaikka kumpikaan joukkue ei erän aikana saa selvää otetta, ovat 7 Röyhkeän pelaajat taidoiltaan edellä vastapuolen kumppaneitaan ja saavat pyöriteltyä vaarallisemmin Leijonien alueella. Viiden minuutin krouvin kohdalla
yleisö kohahtaa, kun Röyhkeät kikkailevat hienon kuvion ja maskin avustuksella kiekon tolppaan. Aivan erän viimeisillä hetkillä 7RM pääsee vielä 3v1 tilanteeseen maalin edessä, mutteivat saa maalia aikaan. Erä Röyhkeille, mutta Leijonat eivät vielä tässä vaiheessa ole pudonneet kokonaan kyydistä pois.

Toinen erä jatkuu siitä mihin ensimmäinen loppui. 7 röyhkeää Miestä vaikuttavat olevan taidoiltaan hieman vastustajiaan edellä. Varsinkin Leijonien puolustuksessa tuntuu kiekko hieman polttelevan. Joukkueenakin 7RM vaikuttaa yhtenäiseltä paketilta ja se konkretisoituu 2 minuutin kohdalla. Bolkonski ujuttelee itsensä
maalin eteen ja Kepu käy korjaamassa sadon - 3-0. Vain tuokio myöhemmin ja Sutenör nappaa purkukiekon rännistä, pyörähtää ympäri ja heittää vetopassin takanurkalle, josta ZuH tippaa pikkumustan sisään. 4-0 ja peli vaikuttaa
ratkenneen. Erän loppupuolella Kiekko-Leijonatkin saavat juonesta kiinni ja
vyöryttävät muutaman tilanteen Miesten maalille. Enempää maaleja ei kuitenkaan nähdä ja viimeiseen erään lähdetään Röyhkeiden selvässä johtoasemassa.

7RM lähtee kolmanteen erään selvästikin statsien parantelu mielessään, erittäin railakkaalla hyökkäyspelillä ja karvauksella. Juho menettää kiekon pahasti alimmaisena, mutta Kepu ja Hank saavat sössittyä ihmeen kaupalla kumisen
pelivälineen muualle kuin maalikehikon väliin. Hyökkäysintoilu antaa Leijonille muutaman vastaiskupaikan, mutta mitään kovin vaarallista näistä tilanteista ei synny. Erän edetessä peli tasoittuu ja muuttuu hieman pelailun oloiseksi.
7 Röyhkeää Miestä on edelleenkin edellä suurin piirtein kaikessa, mutta eivät enää niin paljoa, että tilanteita syntyisi liiemmälti Leijonienkaan päätyyn. Viimeisillä sekunneilla Maple pääsee vielä hivottelemaan, mutta ilman tulosta.

Yhteenvetona sanoisin Röyhkeiden Miesten olleen taidollisesti ja joukkueena selvästi edellä vastustajiaan. Niin puolustus kuin hyökkäyskin pelasi suurella itseluottamuksella ja pelistä selvästi nauttien. Leijonien puolella hyökkääjien
sekä puolustajien yhteistyö jäi vajanaiseksi ja varsinkin pakkikaluston ajoittainen epävarmuus näkyi avauspelin vaikeuksissa ja jopa konkreettisesti vastustajan maaleina. Yritystä heidän pelissään silti oli ja heittopussiksi en
heitä vielä tässä vaiheessa kautta uskalla kutsua. 7 Röyhkeää Miestä tulee mitä todennäköisemmin taistelemaan hyvistä sijoituksista pleijareita ajatellen. Sen verran laajalla materiaalilla ja hyvällä pelivireellä he tällä hetkellä vaikuttavat olevan varustettuja.

Tähdet:

*** Sutenör - nollapeli, varmaa puolustuspeliä ja hyvää osallistumista hyökkäysten
rakenteluun.

** Hank - Hienoja kuljetuksia hyökkäysalueella. Koko ajan vaarallinen ja kiusana vastustajan puolustukselle.

* ZuH - Kahden maalin ilta ja hyvä esitys kauttaaltaan.
Tuomari: Akademiks
Lisätty: 28.09.2005 00:25