Foorumi

Yahoo Fantasy Hockey - erilainen NHL-fantasymanageri
Anonymous

19.08.2005 12:41
Avaan tälle ihan oman ketjunsa, sillä uskon että tästä pelistä seuraa aika paljon kysymyksiä, joita minun olisi vaikea huippusuositusta fantasymanagerihommeliketjusta bongata.

Mutta, itse asiaan. Kyseessä on siis eräänlainen NHL-fantasypeli, mutta tämä poikkeaa aika paljon suurimmasta osasta muita vastaavia. Tässä ei ole mitään "palkkakattosysteemiä", jota pelaajien yhteishinta ei saa ylittää, vaan joukkuuet määräytyvät draftin perusteella. Peli löytyy täältä.

Draft

Ennen draftia jokainen manageri listaa pelaajat siihen järjestykseen, jossa hän haluaa nämä joukkueeseensa. Pelaajat listataan Pre-rank players-toiminnolla, jossa on valmiina Yahoon tekemä järjestys, mutta on tietenkin suositeltavaa että jokainen tekee oman listansa. Listauksessa on myös exclude players-toiminto, johon voi laittaa pelaajat, joita ei missään tapauksessa halua joukkueeseensa. Draft suoritetaan Yahoon toimesta näiden listojen perusteella, kuitenkin niin että joukkueessa on tarvittava määrä pelaajia jokaiselle pelipaikalle. Yksi pelaaja voi siis edustaa vain yhtä joukkuetta liigaa kohti. Draft järjestetään sitten joskus hamassa tulevaisuudessa, kun liigan johtaja (sivullekirjoittanut) on tyytyväinen joukkueiden määrään, ja jokainen on ehtinyt tehdä oman pre-rankinsa.

Kokoonpanot

Joukkueessa on 20 pisteitä keräävää pelaajaa: 2 maalivahtia (G), 6 puolustajaa (D), 4 keskushyökkääjää (C), 4 vasenta laitahyökkääjää (LW) ja 4 oikeaa laitahyökkääjää (RW).  Näiden lisäksi joukkueessa saa olla neljä varapelaajaa (Bench), jotka eivät kerää pisteitä.

Loukkaantumisen sattuessa voi manageri laittaa loukkaantuneen pelaajan IR-listalle, johon mahtuu 2 pelaajaa,  ja ottaa vapaista pelaajista jonkun tilalle. Tällöin joukkueessa saa siis tilapäisesti olla 1-2 pelaajaa enemmän kuin normaalisti, mutta kun pelaaja otetaan pois IR-listalta, poistuu myös tämä ylimääräinen paikka. Tämä tarkoittaa sitä että joku on potkittava pois vapaiden pelaajien listalle.

Pelaajavaihdot

Pelaajia voi yrittää vaihtaa toisen joukkueen kanssa tekemällä trade-ehdotuksen. Pelaajat, jotka jäävät draftissa valitsematta, joutuvat vapaiden agenttien listalle, josta mikä tahansa joukkue jossa on tilaa voi hankkia itselleen pelaajia.

Pelaajat jotka ovat saaneet potkut jostain joukkueesta päätyvät ns. waiver-listalle kahden päivän ajaksi. Tämän kahden päivän aikana liigan muut joukkueet voivat yrittää hankkia pelaajan itselleen. Jos halukkaita joukkueita on useampi, päätyy pelaaja joukkueelle jolla on korkeampi waiver-ranking. Waiver-ranking on aluksi ensimmäisen kierroksen draft-järjestys käännettynä. Tämän jälkeen waiver-pelaajan hankkinut joukkue putoaa aina listan viimeiseksi. Kahden päivän jälkeen pelaajat, joita mikään joukkue ei ole halunnut, päätyvät vapaiden pelaajien listalle. Waiver-sääntö koskee myös kesken kauden peliin lisättäviä pelaajia, esim. suurinta osaa tulokkaista.

Pisteytys

Pisteytyssysteemejä on valittavissa kolme erilaista, mutta päädyin valitsemaan Kiekkoliiga-kimppaan ns. Head-to-Head-pisteytyksen. Tämä tarkoittaa sitä että joka viikolla jokainen joukkue pelaa jotain toista joukkuetta "vastaan". Näissä otteluissa voitto ratkaistaan 14 kategorian perusteella, jotka tässä liigassa ovat: maalit, syötöt, pisteet, +/-, jäähyminuutit, ylivoimapisteet, alivoimapisteet, voittomaalit, laukaukset maalia kohti, aloitusvoitot. maalivahdin voitot, maalikeskiarvo, torjuntaprosentti ja nollapelit. Se joukkue, joka voittaa useammassa kategoriassa, on voittaja. Yksi "ottelu" kestää viikon.

Liiga

Liigan nimi on siis Kiekkoliiga. Toivon että liigaan saadaan mukaan mahdollisimman monta aktiivista manageria, jotka jaksaisivat käydä tarkistamassa joukkueensa tilan edes kerran viikossa. Joukkueiden maksimimäärä on 20, mutta mikä tahansa pienempi parillinen määräkin kelpaa.

Liigaan liittymisessä kysytään muistaakseni ID-numeroa ja salasanaa, jotka löytyvät alta muun infon seasta.

League ID#: 16537
League Name: Kiekkoliiga
Password: munqrunq
Draft Type: Autopick Draft
Max Teams: 20
Scoring Type: Head-to-Head
Max Moves: No maximum
Max Trades: No maximum
Trade Reject Time: 2
Trade End Date: No trade deadline
Waiver Time: 2 days
Can't Cut List Provider: Yahoo! Sports
Trade Review: Commissioner
Post Draft Players: Follow Waiver Rules
Min Games Played: 3
Weekly Deadline: Daily - Tomorrow
Start Scoring on: Week 1
Roster Positions: C, C, C, C, LW, LW, LW, LW, RW, RW, RW, RW, D, D, D, D, D, D, G, G, BN, BN, BN, BN, IR, IR
Stat Categories: G, A, P, +/-, PIM, PPP, SHP, GWG, SOG, FW, W, GAA, SV%, SHO

Kysymyksiä liigasta ja pelistä voi esittää tässä ketjussa, ja vastaan niihin parhaani mukaan. Myös asetuksien viilaamisehdotukset ovat tervetulleita.
Yahoo Fantasy Hockey - erilainen NHL-fantasymanageri
Anonymous

18.09.2005 09:07
Draft on nyt suoritettu. Ykkösvaraus oli oman joukkueeni Churchmoor Crabsin Martin Brodeur. Koska draftissa käytetään "siksak-systeemiä", tuli myös draftin viimeinen varaus, Aki Berg, minulle. Ensimmäinen suomalainen, Miikka Kiprusoff, meni viidentenä The Saintsille. Myös Jussi Markkanen (!) meni ensimmäisellä kierroksella. Hänet varasi ToPS.

1. kierros
1. M. Brodeur, Churchmoor Crabs
2. R. Luongo, Piippumiehet
3. M. Lemieux, Exercitus
4. M. St. Louis, Vebs HT
5. M. Kiprusoff, The Saints
6. J. Thornton, Kääpiöt
7. J. Markkanen, ToPS
8. M. Turco, Linnanmaan Ritarit
9. I. Kovalchuk, Musta Surma
10. J. Iginla, Jaran Haisulit
11. M. Hossa, Kuolema HC
12. D. Hasek, Porvoo Predators
13. N. Lidstrom, Varpasaaren Vauhti
14. E. Belfour, Ettan Sport Team
15. P. Forsberg,
Kiekkoilijat

16. J. Giguere, Tenorit
17. P. Datsyuk, Kangasala Yankees
18. J. Sakic, Paska Tiimi
19. M. Garon, Nätit Äijät
20. S. Gonchar, Black Cobra

Nyt joukkueet ovat siis saaneet pelaajansa. Sitten vaan treidiehdotuksia kehiin.
Yahoo Fantasy Hockey - erilainen NHL-fantasymanageri
Anonymous

19.04.2006 11:03
Kausi päättyi 18.4-19.4, ja laitanpa lopputulokset tähän. (jos jotakuta nyt voi kiinnostaa edes vähän, sillä aktiivisuushan oli mitä oli...) Playoff-puu näkyvissä liigan sivuilla, en tähän pistä.

1st
Churchmoor Crabs
2nd
Piippumiehet
3rd
Black Cobra

4. The Saints
5. Porvoo Predators
6.
Kiekkoilijat


7. Linnanmaan Ritarit
8. Exercitus
9. ToPS
10.Nätit Äijät
11.Vebs
12.Jaran Haisulit
Yahoo Fantasy Hockey - erilainen NHL-fantasymanageri
Anonymous

28.04.2006 20:39
jee
Yahoo! Sports Fantasy Hockey is back!!!
Anonymous

26.08.2006 21:23
NHL-kauden alkuun on enää reilu kuukausi, ja Yahoo! onkin päättänyt räväyttää ilmoille perinteisen fantasylätkämanagerin. Tarkempi esittely löytyy ketjun avausviestistä, joka on nyt päivitetty tätä kautta varten.

Viime kaudella Kiekkoliigakimppa oli hieman epäaktiivinen, ja itse pääsin jopa intin aiheuttamasta epäaktiivisuudestani huolimatta viemään sarjan voiton kotiin. Noh, tänä vuonna yritetään uusiksi vaikka epäilenkin että aktiivisuus jäänee lähes yhtä pieneksi.

League ID#: 16537
League Name: Kiekkoliiga
Password: munqrunq
Yahoo Fantasy Hockey - erilainen NHL-fantasymanageri
Anonymous

11.09.2006 20:12
No niin, kaikki änäri-intoilijat ja muutkin liittyy nyt tähän niin saadaan jengiä mukaan. Viime kaudellakin oli täydet 20 jengiä mukana, suurin osa toki vain vähän alusta. Nyt mukana on vasta viisi joukkuetta joten lisää kaivataan. Kaikki mukaan, kaatana.
Yahoo Fantasy Hockey - erilainen NHL-fantasymanageri
Anonymous

20.09.2006 20:56
Nyt alkaa olla viimeiset hetket osallistua tähän liigaan. Joukkuemäärä on edelleen pieni. Jos lisää joukkueita ei tule, nostan kokoonpanoon valittavien pelaajien määrää ettei liiga menisi liian tähtipelaajapainotteiseksi. Kausi alkaa parin viikon päästä joten joskus viikon päästä voisi laittaa draft statuksen readyksi joukkuemäärästä riippumatta.
Yahoo Fantasy Hockey - erilainen NHL-fantasymanageri
Anonymous

27.09.2006 13:10
Pienellä mainostuksella tuolla IRC-maailmassa saatiin muutama jengi lisää, ja nyt on aika kääntää draft-katkaisija on-asentoon. Draft status on siis nyt ready, eli joukkueet draftataan parin päivän sisällä automaagisesti Yahoon toimesta.
Draft 2006-07
Anonymous

28.09.2006 13:22
Draft on suoritettu. Tässä alkupään tulokset:

1. kierros
1.   M. Kiprusoff, Sopupallo
2. A. Ovechkin, Team Temptation
3. J. Spezza, Hockey Club Linnut
4. M. Gerber, Sikin Lämmittelijät
5. P. Forsberg, Alakentän hurjat!
6. D. Heatley, The Saints
7. S. Crosby, Tonyn Katras
8. R. Luongo, Churchmoor Crabs
9. J. Thornton, Hapuajat
10. C. Pronger, Hc Sarjajumbo
11.   T. Selanne, HCTM
12. M. Brodeur, Black Cobra

2. kierros
1.   J. Jagr, Black Cobra
2. E. Staal, HCTM
3.   O. Jokinen, Hc Sarjajumbo
4. J. Cheechoo, Hapuajat
5. I. Kovalchuk, Churchmoor Crabs
6. T. Vokoun, Tonyn Katras
7. N. Lidstrom, The Saints
8. P. Bergeron, Alakentän hurjat!
9. M. Fernandez, Sikin Lämmittelijät
10. B. McCabe, Hockey Club Linnut
11. M. Zidlicky, Team Temptation
12. S. Gagne, Sopupallo
Yahoo Fantasy Hockey - erilainen NHL-fantasymanageri
Anonymous

05.10.2006 09:24
Hapuajat lähtee ekaan yahoo kauteensa vahvalla hyökkäysarsenaalilla voittamaan sarjaa! Maalivahtipeli on myös hyvää luokkaa, mutta puolustuspäässä on muutamia aukkoja. Seuraavanlaisella kokoonpanolla Hapuajat kaataa ensiksi Sopupallon:

Nash - Thornton - Cheechoo
Zetterberg - Savard - Sullivan
Bell - A. McDonald - Doan
Brunette - H.Sedin - Murray

Penkkiä lämmittämässä: Stoll, Zubrus, Moreau

Phaneuf - Liles
Modry - Van Ryn
Zhitnik - de Vries

Turco
R.Miller
(Emery)
Yahoo Fantasy Hockey - erilainen NHL-fantasymanageri
Anonymous

17.10.2006 15:49
Kahden viikon jälkeen piikkipaikalla sarjataulukossa oleva HCTM on aloittanut ensimmäisen kautensa erittäin pirteästi sarjalla 20-6-2. Erityisesti ensimmäinen "ottelu" Hockey Club Lintuja vastaan ylitti kaikki joukkueen johtoportaan odotukset.

Ilmeisesti pelissä on kuitenkin mahdollista tapahtua mitä vain jopa viikossa joten joukkueen täytyy pitää jalat vakaasti maan pinnalla. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa. 8)
Yahoo Fantasy Hockey - erilainen NHL-fantasymanageri
Anonymous

27.10.2006 10:35
Miten tonne injured listalle voi laittaa niitä pelaajia?
Yahoo Fantasy Hockey - erilainen NHL-fantasymanageri
Anonymous

28.10.2006 08:35

Miten tonne injured listalle voi laittaa niitä pelaajia?



Valitset pelaajan vieressä olevasta pudotusvalikosta "pelipaikaksi" IR. Tämä onnistuu vain jos pelaaja on merkitty IR:ksi itse pelissä (punainen IR-merkki nimen vieressä). IR-listalle mahtuu tässä liigassa korkeintaan kaksi pelaajaa kerralla.
Yahoo Fantasy Hockey - erilainen NHL-fantasymanageri
Anonymous

29.10.2006 11:55

 

Miten tonne injured listalle voi laittaa niitä pelaajia?



Valitset pelaajan vieressä olevasta pudotusvalikosta "pelipaikaksi" IR. Tämä onnistuu vain jos pelaaja on merkitty IR:ksi itse pelissä (punainen IR-merkki nimen vieressä). IR-listalle mahtuu tässä liigassa korkeintaan kaksi pelaajaa kerralla.



Niin tietenkin. Day to day pelaajia ei voi laittaa injured listalle.:(
Yahoo Fantasy Hockey - erilainen NHL-fantasymanageri

Vastaa

Kirjaudu sisään, jotta voit vastata.