Foorumi

Puulaakin 11 käskyä
Anonymous

03.10.2004 13:25
§1 Ottelun kesto
Ottelussa pelataan kolme (3) erää, joiden pituus on kuusi (6) minuuttia. Mikäli peliin unohtuu laittaa kuuden minuutin erät, (norm. 5 min) pelataan ottelun jälkeen yksi kolmen minuutin erä tai sen pituinen mitä pelistä jäi pelaamatta.
Jos ottelu on varsinaisen peliajan jälkeen tasan, niin pelataan äkkikuolema jatkoaikaa kunnes toinen joukkueista tekee maalin.

§2 Pelaajat
Joukkueella saa olla rajattomasti pelaajia leirissään.
Joukkueella saa olla enintään neljä (4) pelaajaa samanaikaisesti kentällä. Pelit tulee aloittaa 4vs4 peleinä. Kokoonpanoon saa ilmoittaa enintään kahdeksan ( 8 ) pelaajaa, joita saa vaihdella rajattomasti pelin aikana.

§3 Tuomari
Joka ottelussa tulee olla tuomari (joku ennen ottelua sovittu vastuuhenkilö, kiekkoliigan tuomarit voivat toimia tilastojenpitäjinä ja admineina jos haluavat, mutta velvollisuutta ei ole) joka laskee maalit/syötöt ja pisteet, sekä ylläpitää järjestystä ottelussa esim. potkimalla häiriköt pois. Ottelu ei ole "virallinen", jos pelissä ei ole tuomaria.

§4 Rangaistukset
Mikäli pelaaja on syystä tai toisesta saanut jonkun määrän pelikieltoa koskien Kiekkoliigaa tai divaria, koskee tämä pelikielto myös Puulaakia!! Huomio, div. karsinnoista saadut pelikiellot eivät koske puulaakia.
Maalivahdin töniminen/työntäminen kiellettyä, siitä voi seurata tuomarin toimesta varoitus, ja jos varoituksia tulee yhdelle joukkueelle ottelussa kolme (3), joukkue tuomitaan hävinneeksi 5-0. Jos maalivahdin työntäminen jatkuu samalta joukkueelta seuraavissakin peleissä, joukkue suljetaan pois puulaakista. Kolmesta (3) varoituksesta seuraa pelikielto! Pelikielto on pituudeltaan kaksi (2) ottelua.
Rangaistuksia voi saada myös
- jatkuvasta puhumisesta publicilla/team chatissä tuomarin kielloista huolimatta
- jatkuvasta vittuilusta muita pelaajia/joukkueita/liigan johtoa kohtaan
- yleisestä sääntöjen piittaamattomuudesta
- Puulaakissa kahdella nickillä pelaamisesta (1 kausi, joka koskee myös liigaa sekä divaria)
Pelikieltojen pituudet ovat johdon harkinnan mukaisia.

§5 Tekniset viat
Ottelusta poistunut pelaaja saa palata takaisin, mutta pelikokoonpanot (8 ilmoitettua pelaajaa) eivät saa muuttua. Mikäli joukkueella, josta pelaaja lähti syystä tai toisesta pois pelistä, ei ole vaihtopelaajaa käytettävissä, on vastustajajoukkueella oikeus pelata 4 vs 3. Tuomarin täytyy pysyä paikalla koko ottelun ajan.

§6 Katsojat
Ottelun aikana ei saa puhua publicilla, (ainoastaan tuomarilla on tähän lupa) vaan aina täytyy puhua teamchatissa. Tämä koskee niin katsojia, kuin pelaajiakin.

§7 Peli
Huoneen nimeksi tulee laittaa: Puulaaki: ("joukkue - "joukkue"), salasanan päätätte itse (tuomarin tulee olla admin pelin aikana). Pelissä tulee olla päällä paitsiot ja pitkät kiekot. Muuten pelin tulos mitätöidään, ja määrätään uudelleen pelattavaksi.

§8 Treidaukset
Treidaukset, eli pelaajavaihdot (pelaaja1 siirtyy joukkueesta A -> B:hen ja pelaaja2 joukkueesta B -> A:han) pitää ilmoittaa tarkasti laakin siirroista vastaavalle, WyX:lle / Mabolle, jotka päättävät onko treidi hyväksytty. Treidausten takaraja on playoffsit, takarajan jälkeisiä treidejä ei hyväksytä.

§9 Värväys
Kauden aikana saa värvätä kuusi (6) pelaajaa vapailta markkinoilta. Kausien välissä pelaajia saa värvätä rajattomasti.
Vapaa pelaaja = puulaakin/kiekkoliigan/divarin ulkopuolinen pelaaja.
Pelaaja on pelikelpoinen puulaakissa vasta kun värväyksestä on ilmoitettu (WyX, Mabo) ja kyseinen värväys on hyväksytty. Mikäli pelaaja on pelannut enemmän kuin kolme (3) ottelua liigassa/divarissa, hän ei saa pelata kyseisellä kaudella laakia. Värväysten takaraja on playoffsit.

§10 Eroaminen
Jos joukkue päättää potkia pelaajaan tai pelaaja päättää erota joukkueestaan, on kyseinen pelaaja pelikieltoinen mikäli hän on pelannut kyseisellä kaudella vähintään kaksi (2) ottelua.

§11 Pistelasku
Ottelun voittaja saa 3 pistettä. Tasapelin tullessa pelataan äkkikuolema jatkoaika jonka jälkeen voittajajoukkue saa 2 pistettä ja hävinnyt 1 pisteen.
Runkosarja
* Pisteiden jälkeen ratkaisee maaliero.
* Jos joukkue hajoaa, potkitaan tai jostain muusta syystä suljetaan pois sarjasta, tuomitaan joukkueen pelatut ja tulevat pelit 5-0 voitoiksi vastustajalle.