Foorumi

Päätösteksti 1/15
Anonymous

08.03.2015 01:22
Jälleen on pelattu yksi tapahtumarikas kausi, joka sujui kokonaisuudessaan mukavasti ja isommilta ongelmilta vältyttiin. Viimeinen kausi ennen kesätaukoa alkaa viikonlopun jälkeen, mutta ennen sitä Kiekkoliiga järjestää menneen kauden viimeisenä päivänä Allstars-ottelun.
Kauteen 2/15 valmistautumisen lomassa on oiva hetki kerrata menneen kauden tapahtumat.
PePo palasi valtaan
Liigan runkosarjaa hallitsi lähes murskaavan ylivoimaisesti täksi kaudeksi vahvistunut ja viime kauden pettymyksestä sisuuntunut Voodoo People. Kolminkertainen mestari hävisi kauden aikana vain kertaalleen, joten joukkue lähti pudotuspeleihin toiveita täynnä. Kaukana heidän takanaan toiseksi sijoittui hallitsevamestari Turles, joka peittosi maalierollaan Brutal Killersin.
Muista pudotuspeleihin selviytyneistä joukkueista pitää nostaa esiin kestomenestyjä PePo, jonka runkosarja käynnistyi katastrofaalisesti joukkueen saadessa kauden avausvoittonsa vasta kuudennessa ottelussa. Tämän jälkeen heidän pelinsä alkoi kulkemaan, mutta peipin menetys kauden puolessa välissä vaikutti kohtalokkaalta. Lopulta PePo sijoittui runkosarjassa kelvollisesti viidenneksi.
Runkosarjan todellinen pettymys koettiin Neal Chaucer -leirissä joukkueen pelatessa umpisurkean kauden. Kymmenen peräkkäisen pudotuspelikauden putki katkesi katkeraan yhdeksänteen sijaan, ja pudotuspelit jäivät joukkueen osalta tällä kertaa haaveeksi.
Voodoo People lähti pudotuspeleihin suurimpana mestarisuosikkina, ja harva uskoi PePon mahdollisuuksiin kirkkaimpaan mitaliin. Ensimmäiseltä pudotuspelikierrokselta ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa, mutta välierävaiheesta jäi todellakin. Näimme kaksi trillerimäistä ja hyvin tasokasta otteluparia.
Voodoon ja Pepon välieräsarja oli historiallisen tiukka, peräti neljän ottelun mennessä jatkoajalle. Näin kävi myös viidennen ottelun kohdalla, mikä ratkesi lopulta harin oivaan siniviivalaukaukseen. Täten Voodoo Peoplen mestaruushaaveet musertuivat äärimmäisen karvaalla tavalla, ja runkosarjan voittajan kirous pudotuspeleissä jatkuu edelleen. Toinen ottelupari Turtlesin ja Brutal Killersin välillä venyi niin ikään viidenteen otteluun, jossa Turtles latoi tulostaululle lopulta selvät lukemat ja marssi loppuotteluun.
Loppuottelun pelillinen taso ja jännittävyys eivät nousseet välierävaiheen tasolle ennakkoasetelmista huolimatta. PePon kivikova puolustus tukahdutti vastustajansa tähtihyökkäyskaluston lähes täysin, ja mannen ilmiömäinen finaalivire takasivat PePolle yllättävän selkeän mestaruuden. Pronssiottelun vei nimiinsä Brutal Killers halvalla jatkoaikamaalillaan.
Mestarijoukkueen kapteeni ja legendaarinen puolustuksen kivijalka hari ruoti haastattelussa joukkueensa pudotuspelitaivalta.
Hari, pelasitte ailahtelevan runkosarjan ja menetitte peipin, joten uskoitteko kaiken tämän jälkeen kultaan näissä pudotuspeleissä?
- "Tietenkin uskottiin, meillä on kuitenkin kiekon paras materiaali ja vaikka miktok olikin suoraan sanottuna paska tällä kaudella niin kyllähän meillä silti riitti taitoa hoitaa se mestaruus kotiin. Runkosarja saa mennä miten vaan, playoffeissa vasta aletaan pelaamaan."
Miltä tuntui jälleen voittaa kultaa ja riittääkö virtaa vielä ensi kauteen? Miksi vaihdoitte pudotuspelien MVP-mannen Jebsuun?
- "Alkaa oleen aika perus tää kulta, ihan hyvältä se tuntuu mutta eipä siitä enää orgasmia saa. MVP-manne teki vaan jalostuksia, ei se ollu parhaan joukkueen tasoa. Jebsu sen sijaan on aivan saatanan kova ja tulee viemään miktokia pistepörssissä kun paskasta rättiä."
Liigaan nousi 4 uutta
Liigasta lopetti kauden päätteeksi kaksi joukkuetta, ja Siniviiva putosi suoraan, joten kolme ensimmäistä Divarijoukkuetta lunastivat suoran paikan ensi kauden Liigassa. Liigakarsintoja pelattiin yhden otteluparin verran, josta hieman yllättäen vahvemmaksi selviytyi Divarin runkosarjassa kahdeksanneksi sijoittunut Los Angeles Kings.
Näin ollen ensi kaudella nähdään menneen kauden tapaan neljä uutta joukkuetta. Päättyneellä kaudella yksikään uusista tulokkaista ei pystynyt horjuttamaan Liigan terävintä kärkeä, mutta tällä kertaa Oklahoma City Thunderilla saattaa olla aineksia selviytyä ensimmäistä pudotuspelikierrosta pidemmälle.
HuHu kaatoi ennakkosuosikin
Oklahoma City Thunder lähti runkosarjaan kiistattomana ennakkosuosikkina. Muut Divarijoukkueet taistelivat lähtökohtaisesti muista sijoituksista. OKC operoi pienellä kokoonpanolla ja joukkue tunnetaan ailahtelevista pelaajaluonteistaan, joten nämä seikat aiheuttivat pienen epävarmuuden verhon joukkueen ympärille. Mitään skandaaleja emme kuitenkaan nähneet, joten joukkue marssi vakuuttavaan runkosarjavoittoon. Kaukana heidän takanaan toiseksi selviytyi hieman yllättäen Divaritulokas ja monelle tuntemattomia pelaajia vilisevä Majors. Joukkue pelasi tasaisen varmasti ja tämä tuotti tulosta.
Divarin osalta pitää huomioida peräti neljän joukkueen jättäneen leikin kesken ennen aikojaan. Näin monen joukkueen kaatuminen kesken kauden on hyvin ikävää muita joukkueita kohtaan, ja näin ollen HC Lightning selviytyi viimeisenä joukkueena pudotuspeleihin hyvin, hyvin vaatimattomalla 0,71 pistekeskiarvollaan.
Pudotuspeleissä nähtiin ensimmäinen yllätys heti ensimmäisellä kierroksella. Sympaattinen ja vahvan runkosarjan pelannut Majors kaatui Los Angeles Kingsin käsittelyssä. Joukkueen kokemattomuus kostautui ja kahden ensimmäisen otteluvoiton jälkeen he hävisivät kolme seuraavaa ottelua, joten välieräpaikka jäi tällä kertaa haaveeksi. Välierävaiheessa nähtiin Anaheimin ja Huittisten välillä kiivas taisto toisesta finaalipaikasta. Ottelusarja kääntyi lopulta niukasti Huittisten Huimalle, ja näin OKC sai finaalivastustajansa.
Oklahoma City Thunder oli jatkanut pudotuspeleissä siitä, mihin runkosarjassa oli jäänyt, joten he lähtivät Divarihuipennukseen suurena ennakkosuosikkina. Asetelma muuttui kerta heitolla tiukemmaksi, kun selvisi OKC-kapteenin jlon estyminen finaalisarjasta. Liekö tällä ollut ratkaisevaa merkitystä, mutta joka tapauksessa Huittisten Huima pelasi vahvasti ja tämä takasi heille neljän ottelun mittaisessa vähämaalisessa sarjassa ansaitun mestaruuden.
Pronssiottelu pelattiin poikkeuksellisesti viiden ottelun sarjana, koska siinä ratkaistiin samalla kolmas Liigapaikka. Tämän sarjan voitti viidennessä ottelussa Anaheim Mighty Ducks, joka tekee jälleen paluun Liigaan.
Mestarijoukkueen kapteeni, HuHu-ikoni Lucci kertoi joukkueensa mietteitä kaudesta.
Lucci, kerro joukkueenne pudotuspelitaipaleesta, ja oliko mukava päästä kaatamaan Oklahoma City Thunder loppuottelussa?
- "Epätasaisen runkosarjan jälkeen ei ollut pudotuspeleihin asetettu oikeastaan mitään tavoitteita, sillä koko kausi oli ollut lähinnä satunnaista pelien hoitamista. Ekaan pariin Saharaa vastaan pyrittiin saamaan vaan ydinporukka kasaan ja lähteä hoitamaan pelejä pois runkosarjan tapaan. Kuitenkin peli kulki pitkästä aikaa ihmeen hyvin ja saatiin pirusti luottamusta selkeästä puolivälieräkaadosta. Ankkoja vastaan lähettiin samalla sykkeellä, mutta he osoittautuikin sarjan alussa huomattavan kovaksi vastustajaksi. Aluksi oltiinkin tappiolla sarjassa 0-2, mutta pienillä muutoksilla käännettiin peli kulkemaan paremmin loppua kohti ja kaivettua sarja kotiin, mistä seurasi mahtava fiilis.
OKC vastaan lähdettiin hakemaan voittoa ihan tosissaan, sillä tiedettiin että sen hetkisellä pelillä voitaisiin kaataa ihan ketä tahansa. Sarja olikin niin kova kuin sopi odottaa ja jokainen matsi päättyikin maalin voittoon, pari jatkoajalla. Onnistuttiin kuitenkin tekemään tarvittavat maalit ja puolustamaan sitten johtoa rasittavan tarkkaan. Divaripudotuspeleistä jäi jälkeen päin mahtava olo ja pitkästä aikaa kiekon peluu tuotti sitä haluttua tunnetta. Oli myös palkitsevaa, että saatiin saavutettua jotain tällä porukalla, jolla ollaan menty eteenpäin jo ties monetta vuotta.
"
HuHu tunnetaan hissijoukkueena. Millä miettein ja tavoittein lähdette tulevaan Liigakauteen?
- "Tiedetään, että taso tulee nousemaan viime kaudesta huomattavasti ylöspäin. Divarissa pystyttiin vielä saamaan pudotuspelipaikka asenteella "hoidetaan pelit", mutta Liigassa sama on mahdoton toteuttaa, mistä meidän aiempi liiga"menestys" on hyvänä esimerkkinä. Suurin vaikeus tuleekin olemaan pitää koko kauden peli hyvänä, että voidaan edes taistella pudotuspelipaikasta. Mikäli tässä onnistutaan, niin voidaan jopa havitella mitalisijoja, mutta suurin tavoite tulee olemaan lähinnä pelin pitäminen kuosissa läpi kauden."
Divariin saatiin 6 uutta
Divarissa kävi kato kauden aikana ja kauden jälkeen, joten tarvitsimme uutta verta. Onneksemme saimme karsintoihin tarpeeksi potentiaalisia tulevia Divarijoukkueita, joten lopulta karsinnaksi muodostui seitsemän joukkueen yksinkertainen lohko. On aina hyvä saada järjestetyksi karsinnat pelaamalla, koska täten voidaan testata joukkueiden kykyä selviytyä otteluistaan ajallaan. Näin tapahtuikin ja karsinnat sujuivat ongelmitta.
Ensi kaudella näemme kolme paluun tekevää ja kolme uutta joukkuetta. Kaikista yllättävintä karsinnoissa oli se, että Liigassa aikoinaan kolme kautta pelannut Double It hävisi jokaisen karsintaottelunsa ja jäi tylysti rannalle.
Lopuksi
Kiitos kaikille hienosti menneestä kaudesta ja oikein mukavaa kautta 2/15!

Vastaa

Kirjaudu sisään, jotta voit vastata.