Foorumi

Päätösteksti 3/14
Anonymous

14.11.2014 09:27
Vuoden viimeisin kausi on päätöksessään. Summeri on soinut viimeisen kerran ja valot on sammutettu hetkeksi kiekkokaukaloista. Kausi sujui kokonaisuudessaan mukavasti ja isommilta skandaaleilta vältyttiin. Vaikka taisto on kaukalossa tauonnut, kokoontuu Kiekkoliigaväki vielä tänä sunnuntaina Gaalaan, jossa palkitaan kauden parhaat. Ennen palkintojenjakotilaisuutta ja seuraavaan kauteen valmistautumista on hyvä hetki kerrata menneen kauden tärkeimmät hetket.
Liiga huipentui Turtlesin juhliin
Liigassa runkosarjaa hallitsi vakuuttavasti moninkertainen hallitseva mestari PePo. Heidän kannassaan toiseksi sijoittui, varmasti monien yllätykseksi, tasaiseisen vahvoja otteita läpi runkosarjan esittänyt Metallurg Magnitogorsk. Muista joukkueista pitää nostaa esiin Turtles, jonka runkosarja oli ailahteleva, eivätkä he missään vaiheessa esittäneet kovinkaan vakuuttavia otteita. Yllepan menettäminen vaikutti kohtalokkaalta ja joukkueen kesken puhuttiinkin välikaudesta.
Pudotuspeleissä Turtlesin välikausi muuttuikin mestaruudeksi. Metallurg Magnitogorsk laittoi tulevan mestarin ahtaalle johtaen ensimmäisellä kierroksella otteluvoitoin 2-1. Turtles käänsi lopulta puolivälieräsarjan edukseen kokemuksellaan. Välierässä Turtles yllätti pudotuspelien ehdottoman ennakkosuosikin. Kaikki merkit olivat Turtlesia vastaan, kun he joutuivat komentamaan kentälle normaalia heikomman avauskokoonpanonsa. Niin vain he onnistuivat vääntämään tiukan puolustuspelaamisensa avulla voiton PeliPojista, joka oli materiaaliltaan selvästi kauden paras joukkue.
Finaaliin Turtles sai seurakseen vahvasti koko kauden puolustaneen Pirut. Näin ollen loppuotteluparin muodosti kaksikko, joista kumpikaan ei ollut sijoittunut runkosarjan kärkipaikoille. Näin ei ole tapahtunut miesmuistiin, jos koskaan. Vaikka finaalisarja oli tiukka ja vähämaalinen, voi sanoa Turtlesin ottaneen lopulta vakuuttavasti kultaa. Turtles esitti ehdottomasti kauden parasta peliään oikealla hetkellä. Pirut ei ollut vielä valmis kirkkaimpaan mitaliin, mutta varmasti heidän leirissään hopea otettiin tyytyväisenä vastaan. PePo täydensi mitalikolmikon jatkamalla mitaliputkeen hieman himmeämmillä mitaleilla tällä kertaa.
Mestarijoukkueen kapteeni ja pelillinen tukipilari pelle ruoti haastattelussa joukkueensa pudotuspelitaivalta.
Pelle, yllättikö pudotuspelien vahvat otteet heikosti sujuneen runkosarjan jälkeen, ja uskoitteko kultaan alusta asti? - "Tiesin, että jos krug ja ettan saadaan pelaamaan, niin ainakin paperilla tsäänssit on kaataa ihan jokanen jengi. Puolivälierissä meinas tulla noutaja heti alkuun, kun jokanen vuorollaan mokaili ja vastustajien maalit alko koostua lähinnä läpäreistä ja oneista. Saatiin sit kuitenkin vähän ryhtiä ja käännettiin sarja. PePo-viikolla sitten veljekset ilmotti, ettei niillä oo nettiä käytössä. Tässä vaiheessa meitsi heitti hanskat tiskiin ja meinasin ilmottaa jo Pepolle, ettei saada pelattua.  Pistettiin sitten kuitenkin jämäkokoonpano kentälle ja tehtiin kananpaskasta kanasalaattia. Finaalisarjaan saatiin sitten taas ykkösmiehistö kehiin, ja kyä mä aika vahvasti meidän voittoon uskoin koko ajan. Voittohan sieltä sitten tulikin."
Miltä nyt tuntuu, ja millä miettein suuntaatte tulevaan kauteen? Palaako yllepa kenties kokoonpanoon? - "Hyvältä. PePo-sarja menee kokonaisuudessaan melkein kärkeen, kun miettii parhaita yksittäisiä tapahtumia kaheksan vuoden kiekkouralta. Kokoonpano on itse asiassa vähän auki vielä, mutta mestaruutta sitä tietysti lähetään metsästään. Yllepa ei välttämättä palaa vielä ensi kaudeks kehiin, hampi tosin näillä näkymin liittyy vahvuuteen joulun tienoilla. Saa nyt nähä mitä publavärvejä tähän offille vielä keksii."
Divarijoukkueet jyräsivät Liigakarsinnoissa
Liigassa nähdään ensi kaudella neljä uutta joukkuetta. Helsingin Jokerit ja Ferrari selviytyivät Liigaan suoraan Divarimenestyksensä johdosta. Loput kaksi paikkaa jaettiin perinteisen parikarsinnan perusteella. Kummassakin otteluparissa Liigapaikkaansa puolustava joukkue joutui tunnustamaan Divarijoukkueen paremmakseen. Nähtäväksi jää, kuinka hyvin uudet Liigatulokkaat menestyvät ensi kaudella. Liigan kärki on kivikova. Voi sanoa, että tällä kertaa yksikään uusista joukkueista ei ole ennakolta Liigan kärkitasoa.
Helsingin Jokerit marssi Divarimestaruuteen
The Oldtimers hallitsi runkosarjaa alusta loppuun asti, vaikka lopulta HC Lightning, runkosarjan ehdoton yllättäjä, pääsi aivan tuntumaan. Kauden alusta pitää ottaa esiin Viimeiset Hitaat, joita povattiin varmana Liiganousijana. Liiganousu vaihtui kuitenkin pian kauden alettua pettymykseen joukkueen sisäisten ristiriitojen johdosta. Kauden aikaisten tapahtumien takia joukkueen kauden loppuun asti pelaamista voitanee pitää saavutuksena. Tasaisen runkosarjan kolmanneksi sijoittui Helsingin Jokerit, joka pelasi totutun vahvan runkosarjan. Divarin osalta pitää huomioida kolmen joukkueen jättäneen leikin kesken runkosarjan toisella puoliskolla. Tämä on tyypillistä Divarissa, mutta se ei ole tietenkään miellyttävää muita kohtaan.
Pudotuspeleissä Helsingin Jokerit jatkoi runkosarjasta totutulla otteellaan. He eivät häikäisseet missään vaiheessa, mutta joukkueen pelaajiston vankka kokemus auttoi heitä taipaleellaan. Pitää huomata, että Jokereiden kaksi ensimmäistä ottelusarjaa venyi aina viidenteen otteluun asti. Mistään ylivoimaisesta mestarista ei voida siis puhua, mutta Jokerit osoitti olevansa tasaisen Divarin paras joukkue. Hopealle venyi odotuksia heikomman runkosarjan pelannut Ferrari, joka paransi otteitaan kauden ratkaisuhetkillä. He kukistivat runkosarjan voittajan välieräsarjassaan ja osoitti näin olevansa Liigapaikkansa arvoinen. The Oldtimers täydensi Divarin mitalikolmikon voittamalla vähämaalisen pronssiottelun 1-0.
Mestarijoukkueen varakapteeni ja finaalissa ratkaisuroolin ottanut Darp kertoi joukkueensa mietteitä päättyneestä kaudesta.
Darp, kausi meni ilmeisesti suunnitelmien mukaisesti? Kultaa ja Liigapaikka, voiko muuta toivoa? - "Kieltämättä kausi sujui yllättävän hyvin. kauden piti olla vähän turtlesin tapaan välikausi, kun joukkueen sydän joninho (ella) otti ja läks vekaranjärven metsikköön armeijaan. saatiin kumminkin värväiltyä ihan hyvä kokoonpano kiitos minun, uuden pvhn, suhteiden. ja samoin kuin turtlesilla, lopputulos oli lopulta mestaruus. vastaus kysymykseen: ei voi."
Millä miettein Jokerit suuntaa Liigakaukaloiden haasteisiin? Millä sijoilla voimme nähdä teidän pelaavan? - "Hyvillä mielin, tietenkin, onhan liigassa pelaaminen aina hienoa. haasteetta riittää vaikka muilla jakaa, taso on kova niinkuin pitääkin. mitään tavoitteita ei vielä ole mietitty, mutta se perus nousijajoukkue poffisijoille kuulostaisi hyvältä."
Divarikarsinnoissa OKC puhutti
Muuten hieman värittömän Divarikarsinnan valopilkku oli Oklaholma City Thunder, jossa pelasi Viimeisten Hitaiden menneen alkukauden runko. OKC selviytyi lopulta ensi kauden Divariin. Pelillisesti heitä ei uhannut mikään, mutta äänekkäiden kanssapelaajien sääntötulkinnat loivat epävarmuuden varjon joukkueen kohtalon ympärille. Lopulta johtokunta siunasi joukkueen toimet laillisiksi, jolloin he pääsevät jatkamaan ensi kaudella siitä, mihin Viimeisten Hitaiden kanssa jäivät. Heidän lisäkseen Divarissa nähdään kolme muuta uutta joukkueita, joista karsinnat voittanut Majors voidaan nostaan esiin potentiaalisena Divarimenestyjänä.
Lopuksi
Kiitos kaikille hienosti menneestä kaudesta ja oikein mukavaa kauden 1/15 odotusta!

Vastaa

Kirjaudu sisään, jotta voit vastata.