Foorumi

Ongelmatilanne
huig

11.09.2014 15:59
Päähäni kehittyi eräs päivä skenaario, jossa Kiekkoliigan säännöt ovat omasta mielestäni huonot tai riittämättömät.
Skenaario:
Kiekkoliigafiinaalisarja joukkue A vs B 2-2
Viimeinen viides ja ratkaiseva ottelu päättyy varsinaisella peliajalla 1-1, ja ratkaisu täytyy suorittaa jatkoajalla. Jatkoajalla joukkue A tekee maalin vastustajan pelaajan lagittaessa. Heti maalin jälkeen joukkueen A Pelaaja sorittelee lagimaalia, ja haluaa tehdä korvausmaalin ja jatkaa peliä. Joukkueen B pelaajat yhtyvät tähän. Molemmat joukkueet siis haluaisivat ratkaista pelin rehdisti jatkamalla ottelua jatkoajalla tehdyn maalin jälkeen.
Kiekkoliigan nykyisten sääntöjen mukaan:Ottelu päättyy, eikä ottelua ole millään tavalla mahdollista jatkaa. Joukkue A on mestari.
Menin Kiekkoliigan johtokunnan kannulle juttelemaan aluksi mielessäni kysyä, miten toimitaan tilastojen kanssa, jos lagimaali halutaan paikata jatkoajalla. Tilastointi sai jäädä taka-alalle, kun kuulin, että ottelun jatkaminen jatkoajalla ei ole maalin (lagimaalin) jälkeen mitenkään, missään tapauksissa mahdollista. Edes joukkueiden ollessa samaa mieltä.
Mielestäni on väärin, että Kiekkoliigan säännöt eivät mahdollista äärimmäisen esimerkillistä ja hienoa käytöstä kyseisessä tilanteessa.
Kiekkoliigan johtokuntalaiset joiden kanssa juttelin, eivät olleet samaa mieltä kanssani. Kannulla vastattiin tilanteen olevan todella epätodennäköinen, ja siksi mahdollisen sääntömuutoksen olevan tarpeeton. Vastaukseksi annettiin myös sääntömuutoksen avaavan mahdollisia porsaanreikiä huijauksille.
Mielestäni porsaanreikiä ei synny, jos MOLEMMAT JOUKKUEET OVAT SITÄ MIELTÄ, ETTÄ MAALI OLI LAGIMAALI, JA MOLEMMAT JOUKKUEET HALUAVAT JATKAA PELIÄ. Ja tähän vielä esimerkiksi lisättäisiin hyväksyntä ottelun tuomarilta ja Kiekkoliigan johtokunnalta, jolloin statshuijaukset olisivat mahdottomia.
Sääntö voisi kuulua esimerkiksi näin:
Jos ottelussa, joka on jatkoajalla syntyy lagimaali voidaan ottelua jatkaa, jos seuraavat ehdot täyttyvät.
1) Molemmat joukkueet ovat sitä mieltä, että maali oli lagimaali.
2) Molemmat joukkueet haluavat jatkaa peliä.
3) Hyväksyntä ottelun jatkamiseen Kiekkoliigan johtokunnan jäseneltä.
Ongelmakohtana  pidän tilanteen tilastointia. Hylätäänkö ensimmäinen maali vai merkitäänkö kaikki maalit tilastoihin?
Omasta mielestäni Kiekkoliigan sääntöjen tulisi olla mahdollisimman tyhjentävät, eikä minkäänlaisille ongelmatilanteille pitäisi olla varaa. Sitten ollaankin sormi suussa, kun näin oikeasti käy. Varsinkaan kun on kyseessä fair playmäinen teko, joka näyttää esimerkkiä muille pelaajille ja kasvattaa Kiekkoliigan imagoa.
Kertokaa omat mielipiteenne asiaan.
-huig

Vastaa

Kirjaudu sisään, jotta voit vastata.