Foorumi

Kaudelle 3/13 kaksi sarjatasoa!
Anonymous

06.05.2013 23:31
Johtokunta on päätynyt pitkällisten neuvotteluiden ja muutamien asiantuntijoiden kuulemisen jälkeen lopputulokseen 2. Divarin lakkauttamisesta. Päätös luonnollisesti vaikuttaa jo tämän kauden karsintoihin. 2. Divarin viimeisen kauden karsinnat peruuntuvat, mutta tilalle vedetään ensi kaudelle suunniteltu uutuus divaripudotuspeleistä. Pudotuspelit pelataan Liigasta tutulla tyylillä: ensin 1. vastaan 8. jne. puolivälierät, joiden kautta välieriin ja kausi huipentuu loppuotteluun, jonka voittaja kruunataan kauden 2/13 2. Divarin mestariksi. Voittaja saa itselleen kultaa ja pelimerkkejä. Tämä vastaava on tarkoitus lanseerata ensi kaudeksi myös 1. Divarin puolelle. Tällä kaudella 1. Divarissa ei vielä kuitenkaan pelata mestaruudesta, vaan karsinnat pelataan alkuperäissuunnitelman mukaisesti. Tämä uudistus ei siis vaikuta liigakarsintoihin.

Miksi näin?

Ajatus tästä on ollut ennemmän tai vähemmän pinnalla jo pitkään. Osa on ikuisesti vastustanut 2. Divarin olemassa oloa. Tämän kauden jälkeen puheet konkretisoituvat. Päätöksen merkittävä vaikuttaja on kiekon joukkuemäärä, jonka johdosta kilpailukykyisen 2. Divarin tarjoaminen vaikutti haastavalta tehtävältä. Tehtyä päätöstä olisi voinut lykätä vain kaudella tai parilla, muttei kokonaan sivuuttaa. Ennemmin tai myöhemmin 2. Divari olisi jouduttu lakaisemaan ulos Kiekkoliigaorganisaatiosta, joten johtokunta päätyi ratkaisussaan tämän kauden olevan oikea aika uudistua.
Ensi kaudella Liigaa pelataan 12 joukkueen voimin. Isohkon 1. Divarin muodostavat tämän kauden 2. Divisioonalaiset sekä liiganousussa epäonnistuneet joukkueet. Näiden lisäksi joukkuemäärä riippuu tulevista hakijoista, mutta sen oletetaan asettuvan 22 - 30 tuntumaan. Se pelataanko yhdessä lohkossa vai kahdessa, miten nouseminen tapahtuu ja paljon muuta ratkeaa kesän pelaajakyselyssä. Toivottavasti uudistus on mieluinen. Johtokunta toivottaa onnellista kesää ja iloista kauden odotusta.
Tämän kauden karsinnat ja pudotuspelit
Aikataulut
2. kierros (Liiga, 2. Divari): 13.5. - 19.5.
2. kierros (Liigakarsinnat): 13.5. - 23.5. (huom. torstai!)
Finaali ja pronssiottelu: 20.5. - 26.5.
1. Divarikarsinnat
Hakuaika loppuu torstaina 16.5. klo. 20:00.
Ilmoittaudu mukaan tästä.
2. Divaripudotuspelit
1. kierros (paras viidestä):
Frankfurt Lions - Game Over
Paris Saint-Germain - Jalattomat Puukädet
Lucky Eagles - Hollow
Borussia Dortmund - Delirium Tremens
Liigakarsinnat
1. kierros (paras viidestä):
Double It - Löylynheittäjät
PePo - Siniviiva HT
HC Tyrmäys -  Rovers
IHT Guerrillas - Anaheim Mighty Ducks
2. kierros (lohko):
Voittajat sekä P, HH ja TS muodostavat yksinkertaisen lohkon, jonka 5 parasta nousee liigaan.
Liigapudostuspelit
1. kierros (paras viidestä):
Stars  - Voodoo People
Turtles - Manhattan
Club Of Härmä - Old & Notorious
Brutal Killers - Neal Chaucer

Vastaa

Kirjaudu sisään, jotta voit vastata.