Foorumi

Kakkosnickit pois Kiekkoliigan sisältä
Anonymous

26.01.2005 22:42
Kakkosnickit pois Kiekkoliigan sisältä

Johtokunta on suuressa viisaudessaan, D-fencen ja Omiisin esityksestä, päättänyt ettei Kiekkoliigan sisällä (liiga,divari) tulla hyväksymään kakkosnickeja kausien aikana. Eli 30.1.05 mennessä on kaikki kakkosnickit poistettava toisista Kiekkoliigan joukkueista. Esimerkkinä tästä "veljeni" A-tack, joka poistuu Pelijengin vahvuudesta edellä mainittuun päivämäärään mennessä. Try-outit ovat edelleen sallittuja, mutta ne tehdään kauden päätyttyä. Kauden päättyminen taas määritellään joukkuekohtaisesti, eli kun pelit ovat pelaajan joukkueen osalta loppuneet, on pelaaja vapaa siirtämään kakkosnickinsä tryouteille haluamiinsa tiimeihin.
Sanktiona niille, jotka kakkosnickiä toisessa joukkueessa pitävät on pelikielto Kiekkoliigan sarjoissa sinä aikana kun nimimerkkiään kahdessa joukkueessa pitää. Sen jälkeen kun nimimerkkinsä on poistanut, ei sen takaisin tuominen joukkueen vahvuuteen ole sallittua ennen kuin oman joukkueen kausi on päättynyt. Väärinkäytöksistä kiinni jääminen johtaa varoituksen kautta pelikieltoon.

Perusteet päätökselle (joka ei ollut yksimielinen, mutta enemmistö voitti):

* "Promeininki", eli on olemassa brändi nimeltä Kiekkoliiga ja se, että sama pelaaja pelaa kauden aikana kahdessa joukkueessa ei palvele tarkoitusta. Joku voi olla sitä mieltä, että "onko niin väliä...miksi olla niin tarkka...ei ole hyödyllistä...". Vastauksena tähän voisi käyttää samaa argumenttia myös näihin kysymyksiin:
"Miksi tehdä niin hienot kotisivut kiekkoliigalle, vähempikin riittäisi."
"Miksi kirjoittaa joukkue-esittelyitä? Eivät ne ole hyödyllisiä."
"Miksi pitää pistepörssiä? Onko niin väliä, mestariahan tässä haetaan ei yksittäisiä sankareita?"

Eli tarkoituksena on rakentaa jotain vähän hienompaa, arvostetumpaa kuin jokin tavanomainen 3v3 wemmucup-turnaus. Jotkin voivat pitää sitä niuhottamisena, minä itse näen yksityiskohdat tärkeinä.

* Vaikka Kiekkoliiga on erillinen kiekosta, profiloituvat siellä pelaavat joukkueet vahvasti osaksi Kiekkoliigaa. Ja luonnollisesti liigalle on tärkeää, että siellä pelaavat joukkueet ovat profiililtaan mahdollisimman asiallisia. Häiriökäyttäytymistä, huijaamista ja vastaavaa toimintaa ei ole sallittu ja kakkosnickien kieltäminen tässä mielessä on vain jatkumoa tälle. Pyritään siihen, että joukkueet todella vaikuttavat yhtenäisiltä joukkueilta, eivätkä sillisalaatilta.

* Kakkosnickin oleminen toisessa joukkueessa voi joissakin joukkueissa, uskokaa tai älkää, aiheuttaa kitkaa. Jos pelaaja lähtee kesken kauden ratkaisupelien haistelemaan ilmaa toiseen jengiin, ei se välttämättä luo hyvää yhteishenkeä omassa ryhmässä. Lisäksi pelaajien kontrolloimaton siirtyminen ja palloilu jengien välillä on yksi negatiivinen lieveilmiö, jota Kiekkoliigassa on esiintynyt. Kieltämällä kakkosnickit kauden aikana saadaan rauhoitettua tilanne ainakin kauden ajaksi ja lisäksi tämä antaa joukkueille "työrauhan" keskittyä kauden läpiviemiseen, ilman että tarvitsee huolehtia kaverin pelaamisesta yhtä aikaa toisen jengin haastematseissa kun itse pitäisi saada peliä aikaan. Pahimmillaan oma mies on vastustajan penkillä haastematsissa, ties vaikka puhuu teamilla ne salaistakin salaisemmat taktiikat tulevalle playoffvastustajalle...
Lisäksi ainakin itse pelatessani haastematsia esim. Darraa vastaan, haluaisin mieluiten pelata juuri sen tiimin kanssa mikä voi Kiekkoliigassakin tulla vastaan (liigakarsinnoissa...), en Löysien Boyssien kaksikolla maustetun viritelmän kanssa.

* Kiekossahan on virinnyt kova keskustelu kakkosnickeistä ja niiden hyväksymisestä/kieltämisestä/rajoittamisesta. Siinä missä Kiekkoliiga ei virallisesti ole kakkosnickejä vastaan, uskoisin kuitenkin, että olemme niitä negatiivisia asioita vastaan mitä kakkosnickit ovat mukanaan tuoneet. "Piiloprot" jotka kurittavat noveja, oikeitten noviisijengien tuska kun vastustajan noviisit ovatkin 10 kertaa parempia, epätietoisuus siitä saadaanko peliä kun viidennellä nickillänsä pelaava tiimin kolmas jäsen matsaakin koulukaverinsa tiimissä... Näitähän sieltä foorumilta voi lukea ja Joukokin on keskusteluun osallistunut ja sen mitä hänen ja Mikon puheista tulkitsin ei ollut kakkosnick myönteistä vaan ennemminkin "rajoittamisen hankaluus" kakkosnimppareiden osalta nousi esille... Toisaalta Mikko esitti mielenkiintoisen idean siitä, että samalla nickillä voisi pelata useammassa tiimissä. Se toteutuessaan voisi muuttaa meidänkin systeemiämme, ehkä. Mutta pointtina siis se, että olkoon tämä Kiekkoliigan kädenojennus kakkosnickien negatiivisia piirteitä vastaan.

* Realismi. Ei "elävässäkään elämässä" huipputasolla duunata kahden jengin harkoissa. Ja Kiekkoliigan pitäisi olla kiekon huipputaso, ainakin teoriassa. Jotkut voivat pitää tätä jälleen niuhottamisena, toisille tämä on yksi näkökulma lisää sille miksi Kiekkoliiga on "kuuminta hottia".

* Viimeisenä, mutta vähäisempänä rankingit. Ne eivät liity Kiekkoliigaan tietenkään, mutta suurin osahan niitä tuijottaa ja jopa arvostaa. Oli kyse sitten kiekon omasta rankingista tai Power Rankingseista (no PR:ää ei varmaan kukaan arvosta, mutta lukee kuitenkin). Näillä listoillahan Kiekkoliigan tiimit ovat perinteisesti menestyneet hyvin ja yhtenä pienenä perusteluna kakkosnickien poistamiselle onkin pyrkiä siihen, etteivät nämä listat vääristyisi näitten nimimerkkien pelailuitten johdosta.

Vastaa

Kirjaudu sisään, jotta voit vastata.