Foorumi

Kooste Alkulohkojen tapahtumista
Anonymous

19.01.2005 19:41
Nyt kun kautta aikojen ensimmäisen Supercupin alkulohkot on saatu päätökseen ja välieräpelit odottavat parhaimpia, tai sitten onnekkaimpia, joukkueita lienee hyvä hieman kerrata tähänastisia tapahtumia.

Jo ennen pelien alkua esiintyi voimakasta kritiikkiä lohkojakojen takia, nyt jälkikäteen kenties aiheellistakin, mutta yhä tahtoisin huomauttaa, että jaot olivat sinänsä täysin tasapuoliset.
Molemmissa lohkoissa oli yksi liigajoukkue, yksi divarijoukkue (no TT ja Mysiinit nousivat liigaan ennen Cupin alkua) ja sitten joukkueita puulaakista. Sille, että FHR ja Narrilauma nähtiin ennalta Löysiä ja Malpoa heikompina nyt ei voi mitään, arpa kohtalon on aina arvaamaton ;)

Ennen kuin Cuppipelit olivat edes päässeet alkuun, tuli eteen ongelmia. Ongelmia voisi kutsua yleisesti termillä "Saatanasti Aamuja Itäisen Naapurimme Tähden", elikä SA-INT, tuttavallisemmin intti, aiheutti miehistöongelmia muutamalle joukkueelle. Osittain Bonkin palvelukseenastumisen ja Turon pelipaikkaristiriitojen (Jatkis/Pelijengi) takia Pelijengi joutui vetäytymään Cupista.
Jossain määrin toki voisi sanoa, että Pelijengi jänisti, koska toinen Puulaakijoukkue Narrilauma, menetti myös miehiään armeijan harmaisiin ja Narreille menetykset osoittautuivat kohtalokkaiksi.
Narrien terävin kärki darbyn ja Lukan muodossa katosi ja heikentynyt Narrilauma suuntasi kuitenkin katseensa Cupin peleihin ja odottavaan ratkaisevaan divarikarsintasarjaan Pelijengin kanssa.

Cuppi sitten pääsi alkamaan kahdella (tai ainakin yhdellä) odotetulla pelillä Veljekset Mysiinien ja tuoreen liigamestarin Löysät Boysien välillä, sivusilmällä sitten yleisön mielenkiinto kiinnittyi Jatkoajan ja FHR:n peliin. Löysät sai maistaa heti ensimmäisessä ottelussaan 4v4-pelimuodon katkeraa kalkkia ja Mysiinit veivät arvokkaan päänahan palkintokaappeihinsa.
Toisessa pelissä Jatkoaika nöyryytti maineikasta liigapuolustusta ja otti puhtaan voiton.
Avausillan toisissa otteluissa Mysiinit veivät tiukan pelin jälkeen FC Malpoa ja Narrilauma kaatui saappaat jalassa TT:lle, huolimatta pelaajamenetyksistä TT joutui tekemään täyden iltapuhteen voittaakseen Narrilauman.
Myöhemmin illalla Jatkoaika vielä nousi tappioasemasta voittoon Narreja vastaan sinetöiden oman jatkopaikkansa, jota harva uskalsi odottaakaan, huolimatta heikommasta lohkosta.

Seuraavien päivien aikana sitten nähtiinkin lisää ihmeitä, ensin Veljekset Mysiini kaatui Pelijengin korvanneelle Zambolaatiolle. Löysien jatkaessa takerteluaan 4v4-pelimuodon kanssa Mysiinit huomasivatkin olevansa tilanteessa, että huolimatta kahdesta voitosta kolmessa pelissä, he saattoivat silti jäädä jatkopelien ulkopuolelle.
Kalevalalohkossa TT hoiti vakuuttavasti jatkopaikan itselleen kaatamalla FHR:n lopulta helposti.
Lohkon kärkipeli Jatkoajan ja TT:n välillä päättyi tiukan pelin jälkeen tasan, mutta kun lohkon kärkipaikka päätettiin ratkaista "off the record" rangaistuslaukauskilpailulla, vei TT ykkössijan kokemuksensa turvin.

Huolimatta Mysiinipelaajien huolettomasta vakuuttelusta "ei tällä cupilla nyt niin väliä ole" selkeä jännitys jatkopaikan puolesta silti oli ilmassa lukuisina kyselyinä siitä, miten sarjataulukon sijoitukset ratkeavat. Löysät Boys- Zambolaatio-peli oli myös Löysille näytön paikka, kun maineikas liigan pistepörssissäkin menestynyt hyökkääjäduo Sekka-Herkula oli saanut toistaiseksi tehtyä vain yhden maalin ja FHR:n takerrellessa Kiekkoliigan maine oli vaakalaudalla. Koska lohkon tilanne oli myös kärkipäässä tiukka, ja 3-2 tappio Malpoille painoi hartioilla, Zambolaatio tarvitsi voiton päästäkseen jatkoon.

Itse peli sitten menikin kuten odotettiin, Zambolaatio vei ja Löysiltä pääsi löy...noh 6-0 kertonee kaiken. Zambolaatio ja Malpo jatkoon, Mysiinit ulos. Vaikka kenties Mysiinien tippuminen aiheuttaakin jatkopeleissä kovan katsojamääräpudotuksen, on se kuitenkin uusi osoitus joukkueen kuolevaisuudesta. Löysille heikko menestys 4v4-pelissä aiheuttaa arvattavasti huolta Kiekkoliigankin siirtyessä ensi kaudella 4v4-pelimuotoon.

Narrilauma sitten hävisi tiukan ottelusarjan Pelijengille ja divaripaikka jäi haaveeksi tälläkin kaudella, joten motivaatio jumbofinaaliin FHR:n kanssa tuskin oli kovinkaan korkealla.
Huolimatta siitä, Narrilauma silti onnistui ottamaan voiton suht selvästi ja sai edes jotain lohtua kaatuneisiin unelmiinsa. Ironista sinänsä, että Narrilauma ei ollut tarpeeksi hyvä päästäkseen divariin, mutta riittävän hyvä voittaakseen Liigajoukkueen.
Molempien lohkojen jumboiksi päätyi siis liigajoukkue, asia jota tuskin kukaan olisi etukäteen kyennyt arvaamaan.

Alkulohkon jälkeen pistepörssiä hallitsee Zambolaation tehokaksikko Gempa-Jasonite, jotka löysien kustannuksella nostivat pistesaaliinsa aivan eri tasolle muihin cupin pelaajiin nähden.
Plusmiinustilastoissa korkealla nousivat TT:n M.Bartek ja allekirjoittanut, huolimatta Kalevalalohkon alhaisemmista maalimääristä. Syöttötilaston kärkipaikkaa pitää myöskin Tyttöjen pelaaja, mutta kenties yllättäenkin puolustuksen alin mies D-fence.
Pistepörssin osalta suurimpia pettymyksiä oli selkeästi Mysiinien maineikas ja kovia pistemääriä nakuttanut tenkrat, joka joutui tyytymään kahdessa pelissä kahteen maaliin ja plusmiinuskin painui negatiivisen puolelle. Vähäisiin tehtyihin maaleihinhan Mysiinit kaatuivat, joten ykköstykiltä oli aihetta odottaa parempaa suoritusta.

Sunnuntaina n. kello kymmenen aikaan illalla alkavat Cupin välieräpelit FC MalPon ja Takapenkin tyttöjen, sekä Jatkoajan ja Zambolaation välillä.

Otteluraportteja sekä tilastoja löytyy Cupin sivuilta@www.ja-liiga.tk

Vastaa

Kirjaudu sisään, jotta voit vastata.