Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Foorumi

Foorumi » Kiekon SuperCup » Supercupin Joukkue-ennakot, Lohko Kalevala

Supercupin Joukkue-ennakot, Lohko Kalevala

varjo

Viestejä: 14
Lähetetty: 09.01.2005 20:00

Seuraavassa siis Arton laatima ennakko toisesta SuperCupin lohkosta.

Lohko Kalevala:

FHR
Takapenkin Tytöt
Narrilauma
JatkoaikaFHR


Liigassa miltei aina pelannut FHR on veikkaukseni lohkon toisen jatkoonmenijän paikalle. Joukkue on pelannut kiekkoliigaa ikiajat ilman suurempaa menestystä, mutta ansaitsee paikan turnauksessa ilman muuta legendaarisen Poro24:n ansiosta. Hyökkäyksestä löytyy hyviä pelaajia kuten Vihko, Mino ja Kinnunen, jotka tekevät maaleja tasaisen tappavasti. Puolustus on pieni kysymysmerkki, Poro24:n johdolla joko voitetaan tai hävitään. Kokemusta joukkueesta löytyy niin paljon, että lohkon toinen sija kuuluu tälle joukkueelle.

Tähdet:

Poro24,
VihkoTakapenkin Tytöt


Liiganousija TT on saamassa otetta 4vs4-pelistä, mistä osoituksena tämän hetkinen toinen sija kiekon rankingissa. Joukkue pelaa pomminvarmaa 2-2 systeemiä, eikä päästä vastustajia 2vs1-hyökkäyksiin helpolla. Pakit nousevat hyökkäyksiin harkiten, jolloin hyökkäys ei jää liian yksin. Tytöt on tunnettuja kuuluisista puolustajistaan D-fencestä sekä PakkiH:sta, mutta Nann0r ja Nuijamies ovat myös päteviä puolustajapelaajia. Varsinkin Nann0r osaa parhaiten auttaa hyökkäyspäätä entisenä Humban tähtihyökkääjänä.

Mielenkiintoisinta on kuitenkin tarkastella joukkueen hyökkäyspäätä. Mahtikaksikko M.Bartek- L.Lawson on hajonnut, ja on aika keksiä jotain uutta. Uusi pelaaja T.Salama olisi kova lisä keittoon Bartsun uudeksi tutkapariksi, ellei lähtisi suorittamaan asevelvollisuuttaan. Nann0ria voisi tietysti taitojensa puolesta peluuttaa hyökkäyksessä, mutta akselilta Rolsku-Curva-puk saattaa löytyä ratkaiseva linkki myös.

Veikkaan lohkonsa voittajaksi ennen kaikkea varman puolustuspelinsä ansiosta. Jatkopeleissä tulee kuitenkin noutaja kylään.

Tähdet:

M.Bartek
D-fenceNarrilauma


Aina niin itsevarmat narrit lähtevät tietojeni mukaan turnaukseen ilman darbya, Lukaa ja insanea, minkä luulisi horjuttavan kovimmankin luupään itseluottamusta. Kovasti divarikarsintoja varten pelkästään samalla nelikolla treenannut joukkue luulisi olevan horjutettavissa nyt kun puolet kakusta puuttuu. Lauriz ei pärjää puolustuksessa pelkällä suunsoitollaan, otteiden on parannuttava jotta yhteispeli pakkiparin (Mabo?) kanssa lähtisi kulkemaan.

Januzki puolestaan on ollut yllättävänkin pienessä roolissa Narrilaumaan tultuaan, ja nyt olisi upea mahdollisuus ottaa tärkeä rooli joukkueessa. Taidot siihen kyllä riittäisivät, mutta riittääkö aika?

Renbergistä on tullut huippuhyökkääjä, joka tekee kyllä maaleja ilman darbyakin. Tosin ei niin paljoa. Se riittää näissä skaboissa jumbon kohtaloon.

Tähdet:

Renberg
Jatkoaika


Turnauksen isäntäjoukkue Jatkoaika lähtee haastamaan lohkonsa maineikkaammat joukkueet. Kiekon isoimmalla rosterilla pelaava joukkue on parhaimmillaan 4vs4:ssa, joka rooliin löytyy sopivia pelaajia.

Puolustuksesta löytyy kaksi suurta nimeä, tiikeri ja rapster. Tiikeri(Pelijengissä Turo) on todella lupaava yleispelaaja, joka hyvästä laukauksestaan huolimatta on siirtymässä pysyvästi puolustajan hommiin. On todella vaarallinen hyökkäyksessäkin toiseen aaltoon noustessaan. Rapster puolestaan on todellinen puolustuksen isähahmo, joka on kuuluisa pitkistä avauksistaan. Muista puolustajista Sundance on lupaava ja jatkiksen vakiohahmoja.

Hyökkäyspää on erittäin mielenkiintoinen, sillä jatkikselta löytyy varsin mainio sniper varjo, joka parhaimmillaan on äärimmäisen hankala pitää kelle tahansa puolustajalle. Uskon joukkueen pelaavan juuri sniper-taktiikalla, jossa yksi mies hakee kiekkoja ylempää muiden varjellessa maalia. Sumputtamaan jatkis ei kuitenkaan lähde, vaan haastaa vastustajan joka osa-alueella. Silloin kun varjo on vaihtovuorossa, hyökkäyspelistä tulee monipuolisempaa, ja kuvioista monimutkaisempia. Tässä juuri on joukkueen vaarallisuus. Pelityyli vaihtelee pitkin peliä, kun vaihdot toimivat jatkuvasti, joskin välillä vaihtovirheet aiheuttavat vaaratilanteita. Ensin joukkue pelaa syöttelevää kuviopeliä, kunnes yhtäkkiä se vaihtuu suoraviivaiseen väijymiseen. Ainoa joukkue turnauksessa, joka pelaa kahdeksalla pelaajalla otteluitaan.

Jatkoaika taistelee realistisesti jatkopaikoista, mutten usko kokemuksen vielä riittävän näissä karkeloissa seuraavaan vaiheeseen.

Tähdet:

varjo
tiikeri
rapster