Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Foorumi

Foorumi » Kiekon SuperCup » Kiekon SuperCup

Kiekon SuperCup

varjo

Viestejä: 14
Lähetetty: 22.12.2004 22:17

Nyt on kulunut kutakuinkin 5 kuukautta Jatkoajan kiekkojoukkueen perustamisesta, otteluita on kertynyt hieman alle 2000 ja sen kunniaksi Jatkoaika tahtoo ilahduttaa kiekkoväkeä turnaukselle, joka tulee jäämään mieliin.

Kiekon SuperCup

Oli Joulukuu, satoi ja oli pimeää, pientä oravaa saattoi hivenen jo harmittaa, vaikka huolimatta pitkästä sulasta kaudesta, käpy ei oikein vieläkään ollut sulanut.

Siihen aikaan syntyi Ja-Liigan irc-kanavalla idea turnauksesta, joka olisi yhdistävä kaikki  kiekkomaailman, kenties eripuraisetkin kuppikunnat. Syvällisten pohdintojen jälkeen Jatkoaika oli  päättänyt, että divarikarsintoihin osallistuminen olisi ristiriidassa joukkueen eettisten normien kanssa, mutta silti kilpailemisen ja itsensä koettamisen kipinä kyti syvällä pelaajien sydämissä.

Bittiavaruutta valaisemaan kehitettiin konsepti turnauksesta, jonka kaltaista kiekko ei ollut koskaan nähnyt. Jalona pyrkimyksenä oli luoda turnaus, jossa pelaisivat kiekon valovoimaisimmat joukkueet niin Kiekkoliigasta, Kiekkodivarista kuin vastikään perustetusta Puulaakista.  
Lukuisissa haastepeleissä Jatkoaika oli oppinut, ettei sen tahtoessaan tarvinnut kumarrella  ketään ja turnauksen tarkoitus oli myös päästä koettamaan Jatkoajan pelitaitoja kovia joukkueita vastaan virallisissa merkeissä.
Jo toista kautta pelattu Ja-Liiga ja JatkisCup olivat opettaneet Jatkoajan aktiiveille  organisoinnin perusteita ja haaste oli helppo ottaa vastaan.
Turnauksen pääpiirteet kehittyivät päivien kuluessa syväluotaavissa Irccikeskusteluissa ja  pikaisina heittoina pelien tiimellyksessä, lopulta visio turnauksesta ja siihen osallistuvista  joukkueista kiteytyi nykyiseen muotoonsa. IT- palveluidemme tuottajamme Nokkis kenties sai pientä stressiä, kun turnausmuodot vaihtuivat lennossa ja koodirivien määrä kasvoi. Koska kilpailun ja tason mittaamisen lisäksi Jatkoaika on aina panostanut myös katsomoviihtyvyyteen, valmistui JatkisCupin finaalia varten reaaliaikainen otteluseurantajärjestelmä. Perusteitten päättämisen jälkeen aloitimme rekrytoinnin ja vaikka huippujoukkueita olisi ollut runsain mitoin, päätimme kuitenkin pitää perusteesinä Jatkoaika-sidonnaisuutta.

Liigasta päätimme kutsua luonnollisesti kauden 5/2004 tulevan mestarin ja juuri edellä  mainittujen Jatkoaikasiteitten takia FHR:n.

Kiekkodivarista oli helppo valita kaksi joukkuetta, jotka edustaisivat divaria parhaiten.  Takapenkin Tytöt olivat jo osaltaan osallistuneet M.Bartekin muodossa Ja-liigan  mittelöihin eikä D-Fencen suostuttelu mukaan  ollut vaikeaa.
Mikään turnaus ei tietenkään voisi sanoa olevansa valovoimaisin ilman kiekon valovoimaisinta joukkuetta ja Omiisin vastatessa myöntyvästi tanssiinkutsuun, Veljekset Mysiini voitiin laskea osaksi kahdeksaa turnausjoukkuetta.

Vaikka divarista ja liigasta olisi toki voinut kutsua mukaan enemmänkin joukkueita, totesimme, että kiekon kovimmat joukkueet eivät välttämättä pelaakaan kaikki vielä divaria tai liigaa, ja liiga/divaripainotteisuus ei välttämättä takaisi parhaita joukkueita turnauksessa.

Puulaakista joukkueitten valitseminen ei tuottanut päänvaivaa.
FC MalPo oli selkeä valinta jo sen pelaaman Malpo- pelisysteemin takia ja Ozoraa oli muutenkin välillä vaikea pitää erossa Jatkoajan tekemisistä.
Pelijengi, jota myös leikkisästi on Jatkoajan spin-off -joukkueeksi kutsuttu, tuli mukaan jo  alkuvaiheessa kun joukkueen kantava voima Arto osallistui aktiivisesti turnauksen suunnitteluun.
Valitettavasti kuitenkin Pelijengi joutui viime hetkillä vetäytymään turnauksesta erinäisten syitten takia ja sen tilalle valittiin divarissa pitkään vaikuttanut Zambolaatio

Kun koossa oli 2 joukkuetta kustakin sarjatasosta jouduimme vaikean valinnan eteen. Kun Narrilauman darby oli jo muutenkin otettu toisella nimimerkillään Jatkoaikaan, totesimme, että helpointa on kutsua koko Narrilauma turnaukseen. Kaikenlisäksi viimeaikaiset vahvistukset helpottivat päätöstä jättää divari- tai liigajoukkue kutsumatta. Monen divari- tai liigajoukkueenkin nimiä kyllä otettiin esille, mutta suhteet Jatkoaikaan ratkaisivat tämän pelin.

Kun joukkueet oli saatu kutsutuksi jäljelle jäikin vain ajankohdan valinta. Koska luonnollisesti tahdoimme mukaan tulevan liigamestarin, päätimme heti alussa tehdä aikataulusta joustavan. Tällä hetkellä turnaus on tarkoitus pelata joka tapauksessa ennen liiga- ja divarikausien alkamista, mutta joulunpyhät ja Uusi vuosi hieman haittaavat peliaikojen sopimista.

Pelimuodoksi turnaukseen valittiin, tai jopa selviönä pidettiin, 4 vastaan 4, normaalien kolmen viisiminuuttisten erien kanssa.

Kahdeksan turnaukseen osallistuvaa joukkuetta jaetaan kahteen lohkoon, joissa pelataan  yksinkertainen sarja. Ottelut pelataan peliajan loppumiseen saakka, jolloin tasatilanteessa peli päättyy tasan. Molemmista lohkoista kaksi parasta joukkuetta jatkavat välieräpeleihin, joissa pelataan vain yksi ratkaiseva ottelu.
Välierien voittajat kohtaavat Turnauksen finaalissa.
Lohkoarvonnoissa noudatettiin parhaimpia demokratian ohjenuoria ja kuultiin jopa huhuja siitä, että Ukrainasta asti olisi käynyt konsultteja avustamassa arvontaa. Kuhunkin lohkoon sijoitettiin yksi liigajoukkue, yksi divarijoukkue sekä sitten yksi tai kaksi Puulaakijoukkuetta.
Kun lohkoille mietittiin nimiä, syntyi joukkueessa Rousseaulainen into palata luontoon ja Suomen menneisyyteen, nimet löytyivätkin sitten helposti kansalliseepoksestamme. Tunnettakoon nuo kaksi lohkoa tästä lähtien nimillä Kalevala ja Pohjola ja olkoon turnauksen voittaja virtuaalisen Sammon haltija.

Lopulliset lohkot ovatkin seuraavat:

Lohko Kalevala


FHR
Takapenkin Tytöt
Narrilauma
Jatkoaika

Lohko Pohjola


Löysät Boys
Veljekset Mysiini
Zambolaatio
FC MalPo

Turnaus on tarkoitus pelata kahden päivän aikana siten, että alkulohkot pelataan läpi  ensimmäisenä päivänä ja jatkopelit seuraavana.

Turnauksen voittaja julistetaan Kiekon SuperCupin voittajaksi ja saa kantaa kiistattoman mestarin titteliä seuraavan turnauksen alkuun saakka.

Turnauksen järjestelyistä, tilastopalveluista ja tiedonvälityksestä huolehtii Jatkoaika.  Ottelutilastot, tulosseuranta ja turnausuutiset löytyvät Ja-Liigan osoitteesta http://www.ja-liiga.tk .
Tämä viesti postitetaan Kiekon, kiekkoliigan sekä Jatkoajan foorumeille.
Tuleva uutisointi turnauksen asioista tullaan laittamaan suoraan Ja-liigan sivuille.


Toivotamme kaikki tervetulleiksi seuraamaan turnausotteluita ja viihtymään katsomossa.

ps. modesedät voivat halutessaan luoda tälle oman osion turnaus-palstalla.