Draft League 2019

ArtikkeliVuodesta 2004 asti pyörinyt kiekko.tk on kokenut lähivuosien aikana rajua laskusuhdannetta pelaajien määrään ja tapahtumat yhteisössä ovat pyörähtäneet lähes nollaan. Kaudelle 2/2019 tuli kuitenkin muutosta toiseen suuntaan. Pitkään erillään olleet Kiekko- ja Superliiga siirtyivät viimeinkin saman sivuston alle ja ainoastaan meneillään oleva Kiekko Cup pysyy vielä Kiekkoliigan omana kesätapahtumana. Keväällä lievästi aktivoituneet classic-nopeuden regihuoneet ovat tuoneet pelille paljon uusia sekä vanhoja nimimerkkejä. Tästä lähtee suuri kiitos pelaajan Bogdan suuntaan, joka omalla aktiivisuudellaan ja streamauksen aloittamisellaan on saanut porukkaa liikkeelle. Kaipuu classic-pelinopeuteen on ollut sen verran suuri, joten päätettiin vastata pelaajien huutoon ja luoda jotain uutta.

Mistä on kyse?

Draft Leaguen idea piilee nimessä. Lisämausteeksi on tuotu palkinnoksi pelimerkkien sijaan käypää eurovaluuttaa. Turnauksen sisäänpääsy on tällä ensimmäisellä kaudella 10 euroa, joka on pitänyt maksaa etukäteen erilliselle luottohenkilölle. Pelaajan maksaessaan sisäänpääsyn, hän on hyväksynyt erikseen jaetut Liigan säännöt sekä tietosuojaselosteen. Koska kyseessä on rahasta pelattava turnaus niin se pelataan lakipykälien mukaan.

Turnaukseen otettiin mukaan 32 ensimmäiseksi halunnutta pelaajaa ja jotta turnauksen taitotaso pysyisi korkeana sekä mielenkiintoisena, asetettiin rima vähintään Superliigan 1.divarin pelaaville pelaajille mahdollisuus osallistua. Mukaan saatiin paljon nykykiekkoilijoita mutta innokuutensa esitti myös muutama legenda, jotka kelpuutettiin sisään. Sarjan pelaajat toimivat yhteishengessä Draft Leaguen johtokuntana ja lähes kaikki asiat käsitellään pelaajien kesken. Ensimmäisenä asiana pelaajat pääsivät päättämään peliformaatiksi 4vs4 ja pelinopeudeksi classic.

Pelaajat + kapteenien valinta

Draft Leaguessa tullaan näkemään kahdeksan joukkuetta ja jotta suuremmilta pelipaikkatappeluilta vältyttiin, koottiin ilmottautumislista muotoon: 16 hyökkääjää, 8 ylempää puolustajaa sekä 8 alempaa puolustajaa. Näistä ilmottautuneista pelaajista turnauksen ylin johto valitsi kapteeneiksi 4 hyökkääjää, 2 ylempää puolustajaa ja 2 alempaa puolustajaa. Perusteena kapteeniuteen näin ensimmäisellä kaudella oli johdon arvioima pelaajan taitotaso. Mikäli tämä sarjamuoto saa paljon suosiota ja seuraava kausi järjestetään, tuolloin ensimmäisen kauden finaalijoukkueiden pelaajat toimivat kapteeneina mikäli haluavat jatkaa seuraavalle kaudelle.Tällä periaatteella saadaan kapteeneja kierrätettyä kuukausien mittaan, eikä samat naamat ole joka kerralla valitsemassa joukkueitaan.

Alle on listattuna täysin sattuman varaisessa järjestyksessä alkavan kauden pelaajat viime kauden joukkueineen ja (C)-liite perässä tarkoittaa samalla pelaajan olevan kapteeni.

Hyökkääjät:
miktok, Devils
stem, Devils
Trn, Manhattan
Vanil, Kamloop Blazers (C)
playa, Viimeiset Hitaat
Jebsu, - 
Pisu, Seattle Roosters (C)
Kaakkuri, Phoenix Rising
Reto, -
Milih, HC Tyrmäys
sharb, Anaheim Mighty Ducks (C)
Jopi, SC Bern (C)
Nissinen, Hamburg Freezers
Kalezki, Phoenix Rising
Hjerpe, HC Tyrmäys
TheDoctor, Kamloop Blazers

Ylemmät puolustajat:
shed, Devils
Yan, Caribbean
Jamo, Kamloop Blazers (C)
Fice, HC Tyrmäys
Seabook, SC Bern (C)
tuksu, Hamburg Freezers
teppo223, Phoenix Rising
Ratakses, Anaheim Mighty Ducks

Alemmat puolustajat:
req, Devils
Xren, Manhattan
Bogdan, Devils
jlo, Viimeiset Hitaat
Etelä, Manhattan
Kaarto, Bulls Hit (C)
xavi, SC Bern (C)
hari, -

Varaustilaisuus - Trn napattiin ykkösenä

Ennen kauden aloitusta piti vielä pelaajat saada jaettua joukkueisiin. Koska kyseessä on Draft League niin luonnollinen tapa saada pelaajat joukkueisiinsa oli huutoäänestys. Viikkoa ennen varsinaista varaustilaisuutta kapteeneille arvottiin varausjärjestys ja heitä pyydettiin olemaan vaiti mahdollisista valinnoistaan. Joukkue tuli koota malliin 2 hyökkääjää, 1 ylempi puolustaja ja 1 alempi puolustaja. Alla on listattuna kapteenien varausnumerot:

Jamo: 1,16,24
Kaarto: 2,15,23
xavi: 3,14,22
Pisu: 4,13,21
Jopi: 5,12,20
sharb: 6,11,19
Seabook: 7,10,18
Vanil: 8,9,17

Erityisesti Vanilin varausnumerot kiinnostivat porukkaa, sillä muunmuassa xavi oli innokkaasti tarjoamassa hänen varausvuorojaan Vanilin vuoroihin. Vanil hylkäsi tarjouksen kaikista kylkiäisistä huolimatta. Itse varaustilaisuus järjestettiin streamauspalvelu Twitchissä 16. kesäkuuta kello 21 alkaen. Koko drafti on nähtävänä jälkilähetyksenä ilman paljastuksia TÄÄLTÄ

Joukkueet tulevat myös toiseen artikkeliin, jos et halua katsoa koko tilaisuutta. Myös turnauksen pelit pyritään mahdollisuuksien mukaan kuvaamaan sekä selostamaan. Mukavaa kiekkokesää!

https://www.twitch.tv/kikebogdan

Tietoja
Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu: 19.06.2019 19:14
Luettu: 1708 kertaa

Kommentit (0)

Ei vielä kommentteja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.