Välieräennakko OKC - Jokerit

Artikkeli

Välieriin selviytyi tällä kaudella neljä joukkuetta, jotka päihittivät kukin oman kotietua pitäneen vastustajansa puolivälierissä. Runkosarjan sijoitukset eivät siis tällä kaudella määrittäneet välierissä ja mitalipeleissä nähtäviä joukkueita. Puolivälierät näyttivät sen, että pudotuspelit ovat luonteeltaan täysin erilaisia pelejä ja mitä vaan voi tapahtua. Kaikki neljä välieräjoukkuetta olivat runkosarjassa kolmen pisteen sisällä toisistaan, joten tiedossa on varmasti toinen toistaan hikisempiä ja tasaisempia kamppailuita final fourin välillä.Tässä välieräsarjassa yhteen ottaa neljänä edellisenä pudotuspelikerrallaan välieriin selvinnyt Oklahoma City Thunder ja 28. kauttaan Kiekkoliigassa pelaava Helsingin Jokerit. Oklahoma kaatoi puolivälierissä HC Tyrmäyksen otteluvoitoin 3-1, kun Helsingin Jokerit pisti vielä paremmaksi ja tiputti moninkertaisen mestarin PePon kyydistä kylmästi pois 3-0-otteluvoitoin. Molemmat joukkueet pelasivat lähes samantyyppisen runkosarjan tilastollisesti katsoen, mutta keskinäisissä otteluissa OKC oli vahvempi. Lupa on siis odottaa kauden verisintä ja tasaväkisintä kamppailua, mutta mitkä asiat tulevat lopulta ratkaisemaan sarjan ja viemään toisen näistä nälkäisistä joukkueista Kiekkoliigan finaaliin kaudella 2/17?

Pudotuspelien tilastoja

Oklahoma City Thunder
Pelatut ottelut: 4
Voitot - tappiot - jatkoaikavoitot - jatkoaikatappiot: 3 - 1 - 0 - 0
Tehdyt maalit: 14
Päästetyt maalit: 8
Paras pistemies: shed, 4gp 5 + 6 = 11 +6

Helsingin Jokerit
Pelatut ottelut: 5
Voitot - tappiot - jatkoaikavoitot - jatkoaikatappiot: 4 - 01 - 0
Tehdyt maalit: 23
Päästetyt maalit: 5
Paras pistemies: Daasaman, 5gp 8 + 9 = 17 +18 & Kucherov, 5gp 10 + 17 = 17 +18

Oklahoma City Thunder - niin lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana

Oklahoma City Thunder pelaa paraikaa kuudetta kauttaan Liigassa. Kolmena kertana näistä OKC on päätynyt pronssiotteluun ja kerran edennyt finaaleihin asti, jossa Oklahomaa odotti kuitenkin suuri pettymys. Oklahoma on selkeästi kevään joukkue, joka aina pudotuspelien alkaessa nostaa tasonsa äärimmilleen ja maksimoi pelikyvykkyytensä. Pudotuspelijoukkueena tunnettu Oklahoma City Thunder ei ole kuitenkaan onnistunut sitä himoituinta vielä saavuttamaan vaikka se kerran kävi jo lähellä.

Oklahoman pelaavan nelikon ylimpinä osina operoi armoton maalitykki stem ja hänen hyökkiparinsa shed, joka pelaa vakuuttavaa ensimmäistä liigakauttaan Oklahoman paidassa. stem-shed –kaksikko löysi yhteisen sävelen jo hyvin nopeasti kauden alussa ja maalitehtailu on ollut taattua läpi kauden. stem ja shed kohtaakin tulevassa välieräsarjassa kauden isoimman haasteensa, kun vastaan asettuu muuri nimeltä KatyPerry, joka ei horjunut puolivälierissä PePoa vastaan laisinkaan ja pystyi nollaamaan miktokin ja peipin lähes täydellisesti.

Räiskyvän persoonan omaava jlo on koko Oklahoman joukkueen kulmakivi. jlo on viime kausien aikana murtautunut pysyvästi kiekon parhaiden puolustajien ehtaan eliittiin ja nälkäisesti metsästää kiekkouransa ensimmäistä kultamitaliaan. Oklahoman toinen tuiki tärkeä palanen löytyy jlon vierestä – Bisc on myös pelipaikallaan ylemmän puolustajan roolissa kiekon parhaita pelaajia ja on Kiekkoliigassa saavuttanut jo kaiken. Edellisestä kultamitalista on kuitenkin aikaa kulunut jo kuusi vuotta, joten Bisc lähtee varmasti Helsingin Jokereita vastaan yhtä nälkäisenä kuin muutkin joukkuetoverinsa.

Bisc, stem ja jlo ovat pelanneet jo monta kautta yhdessä Oklahoman paidassa ja peli on rutinoitunut sen verran hyvällä tavalla, että uuden hyökkääjän, shedin, oli helppo tunkeutua sisään joukkueen pelisysteemiin. OKC:n pelilliset vahvuudet löytyvät yksilötaidosta, jota tukee joukkueen kyky pelata erinomaisesti yhteen. Pelillisesti Oklahoma on todella vahva ja tasapainoinen joukkue, mutta henkinen puoli on aina kysymysmerkki OKC:n kohdalla. Tappioasemaan joutuessa OKC:n on syytä säilyttää kärsivällisyytensä, mikäli joukkue mielii tällä kaudella mennä päätyyn asti.


Oklahoma City Thunder voitti molemmat runkosarjan kohtaamiset.

Helsingin Jokerit – jatkuuko liito loppuun asti?

Antero Mertarannan sanastoja lainaten; Helsingin Jokerit pelasi ilmiömäisen puolivälieräsarjan PePoa vastaan ja eteni sensaatiomaisesti välieriin. Jokerit ansaitsivat kuitenkin täysin voittonsa ja PePo oli suorastaan toivottoman voimaton Jokerilauman tylyssä käsittelyssä. KatyPerryn johdolla Jokerit noudattivat tiukkaa puolustuskuria ja PePo onnistuttiin pitämään pois kriittisiltä maalintekosektoreilta. KatyPerryn ja Archuletan loistavan pelaamisen vastapainoksi Daasaman ja Kucherov kiitti tovereitaan esimerkillisestä puolustustyöskentelystä olemalla PePon päässä kliinisen tehokkaita. Jokerit saivatkin varmasti hurjan määrän energiaa ja entistä enemmän itseluottamusta tulevaa välieräsarjaa varten PePoa vastaan pelatusta sarjasta. Upealla puolivälieräesityksellä Jokerit nousivat ehkä hitusen muita välieräjoukkueita ylemmäs suurimman mestarisuosikin paikalle.

Puolivälieräsarjassa PePoa vastaan esiintyi oletettu kokoonpano; puolustuksessa KatyPerry toimi tuttuun tapaan stay-at-home –tyylisenä alempana puolustajana ja ylemmän puolustajan paikalla hääri Archuleta, jonka loistava puolustuspään työskentely puolivälieräsarjassa teki vaikutuksen allekirjoittaneeseen. Muutaman kauden totuttelun jälkeen pelipaikkamuutos alkaa pikku hiljaa istumaan paremmin ja paremmin Archuletalle.

Jokereiden hyökkäys puolivälieräsarjassa oli järisyttävän tehokasta. Daasaman ja Kucherov onnistui viimeistelemään huikeat 14 osumaa PePon verkkoon kolmen ottelun aikana. Debyyttikauttaan Kiekkoliigassa pelaava Kucherov on rakentamassa oikeata tuhkimotarinaa itselleen, mikäli tehokkuus jatkuu samanlaisena myös tulevissa pudotuspelikahinoissa. Kucherovin tutkapari Daasaman viiletti myös aikamoisissa liekeissä puolivälierissä eikä kyseisen kaverin perässä meinannut edes silmä pysyä – niin nopeat liikkeet tämä kokenut kaveri omaa.

Itseluottamusta ja varmuutta hönkivä punakone on selkeästi löytänyt pelitavan- ja rentouden, jolla pudotuspeleissä pärjätään. PePoa vastaan pelatussa sarjassa kaikki palat tuntuivat loksahtelevan paikoilleen Jokereilla. Jokerit liitävät tällä hetkellä odotuksia tarkastellen korkealla, mutta miten käy välieräsarjassa kun intensiteetti ja vaatimustaso nousevat vielä pari tasoa korkeammalle? Tulevatko siivet katkeamaan, jos välieräsarjassa ei nähdä samanlaista flow-tilaa ja tehokkuutta kuin puolivälieräsarjassa?


Jatkaako Jokereiden tehokaksikko maalitehteilujaan tulevassa välieräsarjassa?

 

Ratkaisun paikat

Ennakkoasetelmat tämän välieräsarjan kohdalla viittaa kaikin puolin tasaväkiseen sarjaan ja vielä erittäin tasaväkiseen sellaiseen. Molemmilta joukkueilta löytyy reilusti yksilötaitoa, yhteispelaamista sekä hyvin koordinoitua hyökkäys- ja puolustuspelaamista. Heikkouksia ei vaikuttaisi liiemmin näiden kahden joukkueen ympärillä olevan, joten ottelusarjan tulee ratkaisemaan pienet nyanssit.

Isoon rooliin nousee yksinkertaisesti ne pelaajat, jotka tärkeillä hetkillä kykenee sietämättömässä painetilassa onnistumaan ja ratkaisemaan pelejä joukkueelleen. Kysymys onkin se, keitä nämä ratkaisijat tulevat olemaan? Nouseeko kenties Jokerien debyyttipelaaja Kucherov sankarin pallille vai näyttääkö Oklahomassa läpimurtokauttaan kiekon eliittien joukkoon pelaava shed venyvyyttään tiukoissa paikoissa?

Yksi asia on ainakin varma – kiihkoa ja intohimoa ei tästä otteluparista tule puuttumaan. Molemmat joukkueet lähtevät nälkäisinä toistensa kimppuun himoitun finaalipaikan toivossa ja voittajan saattaa tällä kertaa ratkaista jopa voima, jota hallitsee ylemmät tahot.


Puuttuuko otteluiden yllä leijuva ylempi voima peliin kenttämestarin erikoisilla?

 

Mitä seurata?

Henkinen kantti – Seuraa, onnistuuko Oklahoma säilyttämään rauhallisuutensa ja kärsivällisyytensä läpi sarjan. Jos asiat eivät jossakin pelissä mene OKC:n kannalta toivotulla tavalla, voi se horjuttaa koko joukkuetta henkisesti niin paljon, että koko sarja saattaa vaarantua Oklahoman osalta.

Dynaaminen hyökkäyspelaaminen – Taito, nopeus ja tehokkuus kuvaavat hyvin Jokerien mallikasta hyökkäyspelaamista. Kiekon tuominen ongelmitta alueelle ja siellä tapahtuvat nopeat syöttökombinaatiot avaavat lopulta Jokereille lukuisia oivia maalipaikkoja, joista Jokeripelaajat harvemmin erehtyvät.

Osa-alueiden arviointi

Hyökkäys
OKC 
Jokerit

Puolustus
OKC 
Jokerit

Joukkuepeli
OKC 
Jokerit

Kokemus
OKC 
Jokerit

Pelikuri
OKC 
Jokerit

Viretila
OKC 
Jokerit

 

Haastattelut

Haastattelussa Oklahoma City Thunderin  jlo

Puolivälieräsarjassanne nujersitte vahvan runkosarjan pelanneen HC Tyrmäyksen. Mitä ottelusarjasta jäi päällimmäisenä mieleen ja miten oma pelinne sujui tuossa puolivälieräsarjassa?

Aika odotettua oli pelillisesti ja tuloksellisesti. Vietiin pelejä, mutta ei päästy kovin usein ykkössektorin paikoille ja sittenku päästiin niin oli vaikeuksia tehdä niistä maaleja. HC Tyrmäys taas laukoi normaaliin tapaansa jokasesta paikasta pöntön ja teki siten sarjasta suhtkoht jännän. Meijän peli oli pääpiirteittäin ihan ok, mutta virheitä pystyy vähentää huomattavasti.

Välierissä kohtaatte Helsingin Jokerit, joka teki yllätyksen voittaessaan PePon puolivälierissä suoraan 3-0 otteluvoitoin. Mitä ajatuksia välierävastustajanne teissä herättää?

Eipä kovin paljon mitään ajatuksia. Eivät mitään kummosta peliä PePo sarjassa esittäny, mutta tällä kertaa se riitti.

Kaksi kautta sitten Oklahoma nähtiin finaaleissa. Millä lääkkeillä sinne päästään tällä kertaa?

Koitetaa pitää Archuleta kiekolta pois ja muutenki pakitella tiiviisti niin ollaan vahvoilla. Ei kai meillä sen suurempaa pelikirjaa tähän sarjaan ole.

 

Haastattelussa Helsingin Jokereiden  Archuleta

Onnistuitte kaatamaan PePon ja nostamaan tien pystyyn pelipoikien kohdalta ensimmäistä kertaa historian aikana jo puolivälierävaiheessa. Miten tämä onnistui ja mitä ottelusarjasta jäi käteen?

Vanhalla tutulla tavalla. Saatiin oma pää lukkoon KatiPäärynän pelikirjalla ja vaikka pepo teki 5 maalia, niin käytännössä se sai tehtyä vaan kaks. Daasa ratkas ekan ja tokan matsin ja Kuche pelas hyökkäyksessä reilusti yli odotusten, tehden sitte ne maalit, joilla saatiin tarvittava etumatka ja samalla rentous omaan peliin. Ei kai siinä moisempia...

Välierissä vastaanne asettuu Oklahoma City Thunder. Mitä ajatuksia välierävastustajanne teissä herättää?

Silmiin piirtyny jlo ja stem samaisissa tunnelmissa ku veljekset Ahonen kahessa vikassa matsissa

Suurin osa pelaavasta kokoonpanostanne pelasi aiemmin yhdessä Voodoo Peoplessa. Tuntuuko sillä kokoonpanolla pelaaminen kuin pelaisi Voodoo Peoplelle, ei Helsingin Jokereille?

En ees ajattele, mille tiimille pelaan, voitto vaan mielessä


Lopputulema

OKC ja Jokerit tarjoavat huikaisevan trillerin, jossa lopulta kuitenkin Jokerit onnistuvat käyttämään paikkansa paremmin. Sarja ratkeaa viidennen ottelun ensimmäisessä jatkoerässä Daasamanin toimesta ja näin ollen Jokerit etenevät finaaliin Oklahoman päätyessä neljättä kertaa pronssiotteluun.

Tule seuraamaan jännitysnäytelmää, kun OKC ja Jokerit kohtaavat torstaina 25.5. n. klo 20 alkaen!

 

VEIKKAUSKILPAILU

Nyt myös te rakkaat pelaajat pääsette veikkaamaan sarjan lopputulosta! Kommentoi alle veikkauksesi seuraaviin kysymyksiin:

1) Sarjan lopputulos?
2) Eniten pisteitä tekevä pelaaja ottelusarjassa?
3) Sarjan maaliero?

Oikein kaikkiin kolmeen kysymykseen ensimmäisenä vastannut kuittaa itselleen kaksi (2) pelimerkkiä. Jos täysin oikeaa vastausta ei löydy, valitaan ensimmäisenä vähintään kahteen oikein vastannut.

Tietoja
Kirjoittanut: sharb
Julkaistu: 23.05.2017 18:32
Luettu: 1694 kertaa

Kommentit (15)

tättäpupu, 23.05.2017 18:57
3-0 stem 10+3 14-3
Spears, 23.05.2017 19:04
2-3 Archuleta 10-12
Trn, 23.05.2017 19:52
2-3 Kucherov 12-17
snidi, 23.05.2017 20:03
2-3 Daasaman 9-20
Fice, 23.05.2017 20:07
0-3 KatyPerry 3-15
Lupaschuk, 23.05.2017 20:15
0-3 Archuleta 4-21
veikka, 23.05.2017 22:33
1-3 Archuleta 8-19
jlo, 23.05.2017 23:17
3-0 Bisc 3-0
Yan, 24.05.2017 11:56
3-1 daasaman 12-17
bartowski, 24.05.2017 14:46
1-3 Kucherov 11-14
Sane, 24.05.2017 18:42
2-3 Archuleta 15-24
jönssi, 24.05.2017 18:57
0-3 joninho 0-5
perälä, 25.05.2017 12:18
2-3 Kucherov 12-10
Hjerpe, 25.05.2017 19:52
3-1 jlo 11-8
Hjerpe, 25.05.2017 19:52
3-1 jlo 11-8

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.