Puolivälieräennakko HuHu – OKC

Artikkeli

Meillä on sadetta, hyisen kylmä syyssää ja talvikin koputtelee jo kohta ovella. Viimeiset lehdetkin putoilevat puista leijaillen rännän kosteuttamaan maahan. Mutta meillä on myös Kiekkoliigan pudotuspelit. Kesätauon jälkeinen kausi on tuntunut etenevän ainakin kirjoittajan mielestä tähän pisteeseen asti nopeiten kuin koskaan. Liigan runkosarja pysyi jälleen kerran uskollisena dramatiikallensa eikä tälläkään kaudella selvitty loppuun asti ilman kaatumisia. Suurimman shokkiyllätyksen tarjosi PePo, joka ei pystynyt pelaamaan loppuja pelejään ja siten karsiutui pudotuspeleistä. Mutta siitä huolimatta Liigassa saadaan kuin saadaankin startattua pudotuspelit kahdeksan ehjän joukkueen selvitettyä tiensä pudotuspeleihin.

 

Kolmanneksi runkosarjassa sijoittunut Huittisten Huima saa puolivälierissä vastaansa runkosarjan kuudenneksi sijoittuneen Oklahoma City Thunderin. Hissijoukkueenakin tunnettu Huittisten Huima palasi täksi kaudeksi Liigaan ehkä kovimpana kuin koskaan vietettyään kaksi edellistä kautta Divarissa. Kauden alussa liigaennakossa HuHu veikattiin sijoittumaan sijalle viisi runkosarjan päätteeksi, mutta huomioitiin, että sijoitus saattaa todellisuudessa olla parempi kuin ennakossa arvioitu vitossija, niin kuin se lopulta olikin. Huittiset kuuluvat ehdottomasti nykykiekon kärkinimiin, mutta siitä huolimatta heillä on vähäinen kokemus Kiekkoliigan korkeimman sarjatason pudotuspeleistä. Historiansa kolmansiin Liigan pudotuspeleihin valmistautuvalla HuHulla ei ole helppo paikka, kun vastaan asettuu välillä ailahteleva, mutta kiveäkin kovempi ja kylmäpäisempi Oklahoma City Thunder.

Oklahoman runkosarja oli täynnä ylä- ja alamäkiä, eikä jlon johtama OKC tämän kauden runkosarjassa yltänyt samalle tasolle kuin mihin se on saattanut aikaisempina kausina parhaimmillaan yltää. Viidettä kautta putkeen Kiekkoliigan Liigassa pelaava Oklahoma City Thunder on jokaisena kautena selvittänyt tiensä pudotuspeleihin, ollut kolmena kertana pronssiottelussa, joista palkintona kaksi pronssista mitalia kaulassa. On varmasti selvää, että Oklahomalle ei kelpaa minkään muun värinen mitali paitsi se kirkkain. Oklahomalla on tykistönsä puolesta siihen kaikki mahdollisuudet, mutta tähän asti annetut esitykset eivät vielä anna tarpeeksi viitteitä sen toteuttamiseen. HuHu – OKC –pari tulee olemaan, ainakin ennalta katsottuna, puolivälieräpareista tasaisin ja kiihkein, kun HuHun motivoitunut joukko lähtee hakemaan sitä ensimmäistä mitalia Liigasta OKC:n tähdätessä siihen kirkkaimpaan.

Kokonaisvaltaisuudellaan Huima?

Ensimmäinen asia, joka tulee pelillisesti mieleen Huittisten Huimasta, on heidän yhtenäinen ja tiivis joukkuepelaaminen. Huittisten pelaavassa kokoonpanossa jokainen omaa hyvät yksilölliset taidot ja pystyvät hyödyntämään niitä tukemalla siten joukkueen kokonaisvaltaista peliä tehdessään joukkueesta kompaktin kokonaisuuden. Tähän kun lisätään vielä joukkueen erinomaisen nopea syöttelypeli ja vaarallisuus hyökkäyspäässä, voidaankin kysyä, että mitä muuta voisi voittavalta joukkueelta toivoa? Nostaisin Huittisista erityisesti esiin peliä loistavasti rytmittävän Luccin sekä mailataituri Winnikin. Näiden kahden sankarin lisäksi LoiB on tärkeässä roolissa hyökkäyspään viimeisellä kolmanneksella tapahtuvissa ratkaisuissa. Puolustuspäähän Huittisilla on kaksi vahvaa vaihtoehtoa pitämään tulppaa kiinni sekä tuomaan viimeisen lisäyksen Huittisten joukkuepeliin: LeeSweatt ja Thomas73. Mielenkiintoista on nähdä, kummalle näistä herroista lankeaa vastuu Huittisten alakerran puhtaanapidosta. Joukkueen kokoonpanosta löytyy myös Relm (Archuleta), joka pelasi runkosarjassa ainoastaan kaksi peliä. Kysymys kuuluukin siis, että päästävätkö Huittiset puolivälieräsarjassa tämän salaisen aseensa irti vai luottavatko he niin sanottuun luottokokoonpanoonsa, joka on tähänkin asti näyttänyt pärjäävän vallan mainiosti ilman lisävahvistuksia.

Huittisten pelissä vaikuttaisi olevan siis kaikki ainakin näennäisesti kunnossa. Joukkueena pelaaminen on siis Huittisten selkeä ykkösvahvuus, mutta se ei pelkästään riitä Oklahoman kaltaisen joukkueen kaatamiseksi. HuHu tarvitsee peliinsä lisää yllätyksellisyyttä halutessaan edetä tästä parista välieriin. Vaikean paikan tullen sitä yllätyksellisyyttä saattaisi löytyä käyttämällä esimerkiksi aiemmin tekstissä mainittua salaista asetta. Loppupelissä HuHun kaltaisen joukkueen etenemisen tässä parissa ratkaisee sen hetkinen pelimentaliteetti ja henkinen valmius pelihetkellä. Kaiken muun osalta HuHu on täysin valmis pistämään ranttaliksi tässä otteluparissa.

Oklahoman kaupungissa ukkostaa

Vietetään hetki pelittömissä asioissa ennen kuin mennään pelillisiin asioihin tämän joukkueen kohdalla. Oklahoma oli taas jälleen kerran runkosarjan aikana otsikoissa, kun ensin tuli Tapaus OKC, sitten Tapaus jlo ja sitten vielä pelaamattomista miinuspisteitä. Elääkö Oklahoma näiden tapausten kautta vai olisiko Oklahomalla jo useitakin kulta- tai hopeamitaleja ilman näitä jatkuvia kommelluksia? Nimittäin pelillisesti Oklahoma on aivan Liigan kärkikastia, ollut jo monta kautta. jlo on erityisesti tunnettu menestyksestään imagokyselyiden miinuskuninkaana, mutta olisiko jo aika selättää se henkinen epävarmuus ja ottaa se omakseen, sillä jlo kuuluu kiekkovarmalla puolustamisella hyvänä päivänä Kiekon parhaisiin puolustajiin, huonona päivänä taas sitten…noh, kyllä te tiedätte ja niin tietää jlo itsekin. Oklahoman leirissä sää on ollut siis myrskyistä. Vaikuttaako se pelisuorituksiin kentällä?

Kaikesta huolimatta Oklahoma City Thunder on yksi kovimmista nimistä tämänkin kauden Liigan pudotuspeleissä. Alakerran herrana ja avauspelin kapellimestarina toimiva jlo pitää huolen OKC:n puolustuspelistä, kun taas kokenut maalinsylkijä stem ihastuttaa maalintekotaidoillaan hyökkäyspäässä. Pistepörssin yhdeksänneksi ja maalipörssin kolmanneksi sijoittuneen hyökkääjän harteilla lepää vastuu Oklahoman suoriutumisesta hyökkäysalueella. Tukea kaksinkertaiselle Liigan kultamitalistille, stemille, antaa tutkapari pati, joka tunnetaan myös rääväisestä suustaan peliavujensa lisäksi. Oletettavaa on myös, että kokenut konkari Bisc omaksuu jälleen roolinsa ylemmän puolustajan paikalla ja tulee ottamaan vastuun Oklahoman pelinrakentelusta. OKC:lla on taitavia yksilöitä, mutta kuinka yhtenäiseksi he saavat hiottua oman joukkuepelinsä, kun vastassa on todella tiivistä joukkuepeliä pelaava HuHu?

Veikatut aloituskokoonpanot

 

Mikä on lopputulema?

Kaiken huomioon ottaen yleisön on syytä odottaa todella tasaista kamppailua näiden kahden joukkueen välillä. Runkosarjassa HuHu ja OKC kohtasivat toisensa kaksi kertaa. Ensimmäisessä ottelussa Oklahoma City Thunder veti pidemmän korren voittaen kotonaan 5-4, mutta toisessa ottelussa aivan runkosarjan lopulla HuHu murskasi Oklahoman lukemin 10-2. Molemmilta joukkueilta löytyy omat aineksensa jatkoonpääsyyn tästä otteluparista, mutta kumpi joukkue osaa hyödyntää niitä paremmin silloin, kun kiekko tipahtaa ensimmäisen kerran jäähän ja ottelusarja saa alkunsa?

 

Mitä seurata?

Huittisten tiivis joukkuepeli – Seuraa, miten HuHu liikuttaa ja syöttelee joukkueena ja luo joukkuekavereilleen maalintekopaikkoja. Ulkopuolisen katsojan näkökulmasta tähän seikkaan perustuu nimittäin HuHun pelin sydän ja juuri se taktiikka on onnistuessaan avain voittoon.

Oklahoman henkinen kantti – Ihanteellinen tilanne Oklahomalle on se, että he tekevät otteluissa ensimmäisen maalin sillä heitä on vaikea voittaa takaa-ajajan asemasta. Mikäli tämä ihanteellinen asetelma ei toteudu, kestääkö Oklahoman pelaajien pääkoppa vai hajoaako se tuhansiksi säpäleiksi Huittisten painaessa maalia toinen toisensa jälkeen OKC:n turhautuessa.

 

Osa-alueiden arviointi

Hyökkäys
Huittisten Huima
Oklahoma City Thunder

Puolustus

Huittisten Huima
Oklahoma City Thunder

Kokemus
Huittisten Huima
Oklahoma City Thunder

Joukkuepeli
Huittisten Huima
Oklahoma City Thunder

Ennakoitu pelivireys
Huittisten Huima
Oklahoma City Thunder

Haastattelut

Haastattelussa Huittisten Huiman vastuuhenkilö Lucci:

Lähdette joukkueenne historian kolmansiin Liigan pudotuspeleihin. Mitkä ovat tavoitteenne tämän kauden pudotuspeleissä ja millä tavoin lähdette niitä toteuttamaan?

- Tavoitteet ovat asetettu niinkin pitkälle, kuin mestaruuteen. Osataan pelata hyvin yhteen, niin ratkaisevaksi jää sitten yksilöiden suoritukset. Jokainen kun ottaa alle hyvän pelivireen, niin sen pitäisi riittää jo pitkälle.

Teille asettuu puolivälierissä vastaan Oklahoma City Thunder. Mitä ajatuksia kyseinen joukkue herättää teissä ja mitkä ovat ne ratkaisun avaimet voittoon heistä?

- Kova sarja tulossa. Peleistä tulee joko todella tiukkia tai sitten ne voivat hajota täysin ja päättyä monen maalin eroon. Mitään erityistä ei kokeilla, vaan pyritään olemaan hieman heitä parempia, mikä voi tässä sarjassa helposti näkyä monen maalin erona tulostaululla.

Moni on varmasti huomannut, että muuan Archuleta (Relm) on palannut kiekko.tk:n pariin pienen tauon jälkeen. Aiotteko peluuttaa häntä vai kannustaako hän tällä kertaa katsomon puolelta?

- Lähtökohtaisesti pelataan tutulla HuHu-porukalla. Jos joku ei pääse paikalle, niin Leta voidaan siinä tapauksessa nähdä kentällä.

 

Haastattelussa Oklahoma City Thunderin jlo:

Tämän kauden runkosarja ei ollut ehkä se paras mahdollinen teiltä. Minkälainen joukkueenne formi ja kunto on nyt, kun tosipelit alkavat?

- Runkosarja meni juuri niin kuin me odotettiin ja varmaan miten kaikki muutkin odotti. Joukkueessa kaikesta huolimatta ihan hyvä fiilis ja poffeihi päätetty lähtee taistelee täysii :D

Teille asettuu puolivälierissä vastaan Huittisten Huima. Mitä ajatuksia kyseinen joukkue herättää teissä ja mitkä ovat ne ratkaisun avaimet voittoon heistä?

- Huittinen on varmaan pahin mahdollinen porukka jos mietitään niiden pelityylin ja meidän pelityylittömyyden kannalta. Ei oikee olla ikin jaksettu stoppailla pakituksessa tai pitää omii äijii ni saa nähä mitä tuleman pitää. Kaikki varotusmerkit on ilmassa et homma repee lapasesta.

Oklahoma City Thunder on päätynyt neljissä pudotuspeleissä kolmena kertana pronssiotteluun. Onko nämä pudotuspelit nyt se kerta, kun Oklahoma marssii vihdoinkin sinne finaaliin? Millä taktiikalla se onnistuu?

- Pelityyliä tai taktiikkaa meillä ei tunnetustikkaan ole, mut jos kasetit ei hajoa ja stem upottaa jokasen vetonsa sisää ni ohuet saumat löytyy viiä kuka tahansa.


Oma veikkaus:
Ottelusarjasta tulee äärimmäisen tiukka, mutta siitä huolimatta isomaalisia ja suurella maalierolla päättyviä otteluita tullaan myös näkemään. Sarja venyy aina viidenteen peliin asti ja siellä HuHulla kestää lopulta henkinen selkäranka paremmin ja näin ollen HuHu etenee ensimmäistä kertaa välieriin.

Tietoja
Kirjoittanut: sharb
Julkaistu: 27.10.2016 21:24
Luettu: 1716 kertaa

Kommentit (9)

Tempura, 27.10.2016 21:26
hyvä sharb
sharb, 27.10.2016 21:41
kiitos Teemu
Ratakses, 27.10.2016 22:50
hyvä ennakko!
Sydis, 28.10.2016 13:29
Oli ihan pakko kirjautua sisälle.Hiton hyvä ennakko!
vekara, 28.10.2016 13:37
Kultainen kynä: sharb
selänne10, 28.10.2016 16:55
Vau.
Hotti, 29.10.2016 13:22
Loistava ennakko! Hyvä sharb <3
sharb, 29.10.2016 14:34
Kiitos kaikille!
Spears, 30.10.2016 19:58
Wow. Sanattomaksi vetää nämä sharbin kirjoitukset! Lähetin sinulle pelimerkin arvokkaasta ja mainioista ennakoista! Mahtavaa työtä!!

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.