Sama tilastomasiina kaikille liigoille?

Artikkeli
Olen kehittänyt jo pidemmän aikaa uutta tilastomasiinaa liigoja varten. Projekti on vielä kesken eikä sen valmistumisesta ole sen tarkempaa tietoa, mutta tavoitteena olisi saada järjestelmä valmiiksi viimeistään tammikuussa 2016. Tilastomasiinaa tehdessä heräsi ajatus siitä, että pitäisikö kaikki liigat pyöriä samassa tilastomasiinassa?



Järjestelmä toimisi niin, että liigat käyttäisivät samaa tekniikkaa ja toimisivat samassa tilastomasiinassa. Jokaisella liigalla olisi erilainen ulkoasu, mutta toiminnot olisivat samanlaisia. Kaikkien liigojen ei olisi kuitenkaan pakko käyttää kaikkia tilastomasiinaan tehtyjä ominaisuuksia (esim. Hall of Fame pelkästään Kiekkoliigalla). Liigat toimisivat kuitenkin tulevaisuudessakin erillisinä liigoina, eli liigojen yhdistämisistä tässä ei ole kyse.



Uudistuksesta olisi hyötyä sekä käyttäjille että liigan pyörittäjille. Samat käyttäjätunnukset voisivat toimia jokaisen liigan sivulla ja jatkossa voisi tarjota koostetilastosivua, jossa olisi kyseisen pelaajan tilastot kaikista liigoista. Teknisesti ajatellen liigojen taustalla olisi vain yksi järjestelmä, joten tehdyt uudistukset voisi ottaa helposti käyttöön kaikissa liigoissa. Järjestelmään voisi myös joskus tulevaisuudessa lisätä vanhojen liigojen sivuja. Uudesta tilastomasiinasta olisi myös suuri hyöty varsinkin Eliittiliigalle ja Pro Leaguelle, joiden tilastomasiinoissa on kriittisiä toistuvasti esiintyviä bugeja sekä puutteita ominaisuuksista.



Ajatus tällaisesta järjestelmästä on heitetty ilmoille Kiekkoliigassa, Eliittiliigassa sekä Pro Leaguessa (KiekCom ei ole ainakaan tällä hetkellä mukana suunnitelmissa, mutta kaikki on mahdollista ottaa mukaan). Tähän kirjoitukseen voi kommentoida mitä mieltä uudistuksesta olisi. Keksiikö joku esimerkiksi haittapuolia, mitä tällaisesta yhdistämisestä voisi syntyä? Samalla voi ehdottaa uusia ominaisuuksia, joita tilastomasiinassa voisi olla.
Tietoja
Kirjoittanut: Teemu
Julkaistu: 04.11.2015 00:14
Luettu: 1478 kertaa

Kommentit (0)

Ei vielä kommentteja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.