Hot/Not - 3/14 1. jakso

Artikkeli




"Yllättäen" ykkösvalinta tulisille hiilille on viimeisimpiä kausia dominoinut PePo. Kyseessä on liigan ainoa joukkue, jonka ottelusivu ei sisällä punaisia ottelutuloksia. Lähes kaikki ottelut on pelattu samalla, tiiviillä neljän pelaajan kokoonpanolla. Tämä sama nelikko teki myös viime kaudella tuhoa liigassa. Tällä hetkellä pelattuna 7 ottelua, joista kaksi tasapeliä ja loput pelkkiä voittoja. Vastustajan päässä verkko on heilunut peräti 34 kertaa, omassa päässä vasta 10. Lienee selvää, että PePo on edelleen yksi liigan ja koko kiekon parhaimmista joukkueista jokaisella osa-alueella puolustuksesta hyökkäykseen ja peliformaatista toiseen. Tekeekö PePo kuin "harit" 1vs1-liigassa ja nappaa jo neljännen kultamitalin peräkkäin?



Kapin, illmacin ja Zudorimon johtama Metallurg aloitti kautensa täysin erilaisissa merkeissä kuin viime kaudella. Ensimmäiset kahdeksan ottelua ilman ainuttakaan tappiota. Sitten tuli Brutal Killers, jonka puolustus oli näemmä liikaa ja ottelu päättyi harvinaisen vähämaalisesti 1-0. Joukkue pelaa tasaisesti ja saa onnistumisen toisensa jälkeen. Yli 2.0 pistettä/ottelu, ja maalintekoprosenttikin on varteenotettava. Jos tahti pysyy samana, tässä voi olla yksi kiinnostava vaihtoehto mitalipeleihin. Sinne varmasti kokenut MM tähtääkin.



Neljästä tappiostaan huolimatta Voodoo Peoplen voi laskea kuumimpien liigajoukkueiden joukkoon. Johtokuntalaisia pursuva joukkue on selvästi erilaisella asenteella - ja pelaajakokoonpanolla liikkeellä tällä kaudella. Maaliero 13 pelistä ei hivo korkeuksia, mutta voitoistahan tässä pelataan. Voodoo Peoplesta ei voi pahemmin nostaa ketään yksilöä esille, sillä kokoonpano on tasaisen vahva, ja joukkuepelaaminen on etusijalla. Hämmentävän tasainen kausi on odotettavissa, joten VP voi yllättää ja salakavalasti jälleen hiipiä pudotuspeleihin. Tässäkö on uusi PePon haastaja?



Ehdottomasti divarin eliittiin ja habanerojoukkueisiin kuuluu yllättäjä Delirium Tremens. Divariennakossa DT sijoitettiin aikalailla häntäpäähän, vaan ei ollut itse joukkue samaa mieltä divariennakon arviosta. DT'n ottelutilasto pistää hieraisemaan silmiä. Todella tasaisia otteluita takana, muiden muassa divarijumbolle Olympic Fitnessille tasapeli, kuten myös Exodukselle ja goatse pojille. Sitten toisaalta, voittoja on napsittu The Oldtimersista, Helsingin Jokereista ja Roversista. Joka tapauksessa tätä joukkuetta voidaan pitää yhtenä nykydivarin mielenkiintoisimpana joukkueena. Lienee ehdokas välieriin.



Itselleni Nemesiksestä tutut pelaajat ovat jälleen kimpassa. Viimeksi The Oldtimers on nähty divarijäillä vuonna 2011, tarkemmin kausilla 1/11 ja 2/11. Sieltä löytyy 4. divarin kuudes sija ja 3. divarin neljäs sija. Tällä kaudella tavoite on todennäköisesti saada mitali kaulaan. Tähän mennessä Oldit on onnistunut haastamaan divarin kärkijoukkueet. Saldona tähän mennessä 7 voittoa ja yksi ainut tappio em. Delirium Tremensille. Puolustuspään huippuosaaminen antaa mahdollisuudet jopa divarin voittoon. Hyökkäysosaamista joukkueeseen tuo tuttu (tutka)pari Vesa ja jhny. Mikäli tälläisellä pelillä jatketaan, tämä joukkue menee pitkälle - mahdollisesti jopa loppuun asti.



Suoraan divariin päässyt uusi tulokas HC Lightning on tähän mennessä vakuuttanut otteillaan. Yhdeksästä ottelusta täyden pistepotin salamat ovat haalineet seitsemän kertaa, ja ovat aivan ennakkosuosikin The Oldtimersin peräpäässä kiinni. Joukkue herättää mielipiteitä myös Kiekkoliigan kommenttiosastolla, tarkemmin sanottuna HC Lightning - Löylynheittäjät -pelin kommenteissa. Sitä ei voi kuitenkaan kieltää, etteikö tämä joukkue järkyttänyt kiekkokansaa. Jos hienosti alkanut kausi jatkuu samalla tapaa, kauden lopussa saattaa salamoida...



Naga Morich. Yksinkertaisesti tämä pelaaja on Scovillen asteikolla selvästi miljoonissa. 4 pistettä/ottelu kertoo kaiken. Pistepörssissä kaikkein paras p/o -tilasto, joukkuetoveri peipi aivan siinä takana. Äärimmäisen vaarallinen kaksikko kentällä, jonka pysäyttämiseen tarvitaan harin tapainen mestaripuolustaja. Valitettavasti harikin pelaa PePossa, joten sen voi sulkea pois. Vaarallisia laukauksia ja erinomaista pelinlukua. Vyöryykö PePo ja miktok jälleen uuteen mestaruuteen?



HC Tyrmäyksen selkäranka, joka huippusuorituksillaan pitää joukkuetta niukasti pudotuspeliviivan paremmalla puolella. Hjerpe tunnetaan todella vaarallisista riskeistään sekä liimausyrityksistään. Onnistuu kuitenkin yleensä näissä, mikä tuo joukkueelle hurjan edun. Pistepörssin #1 tällä hetkellä, mutta kunhan PePo ja muut kärkijoukkueet alkavat pelaamaan pelejä, asia saattaa muuttua. Takonut 19 maalia ja saanut 12 syöttöpistettä 11 ottelussa. Tälläisiä tilastoja ei voi jättää huomioimatta.



Metallurgin pitkäaikainen konkari ja kirjoitushetkellä pistepörssin #2 on selvä valinta kuumimpiin pelaajiin. Kap on pelinrakentaja, quarterback, kuten Amerikkalaisessa jalkapallossa sanotaan. Mainio pelisilmä ja onnistuneet laukaukset on yhtä kuin menestys. Menestystä se joukkueelleen on tuonutkin. Nakannut vajaa kolmasosan joukkueensa maaleista, ja ollut mukana suurimmassa osassa syöttämässä. Näkee hyvin syöttöpaikat, vastustajan on syytä olla varuillaan.



Löylynheittäjien tehokas tutkapari. Löllärien kausi tähän mennessä ei ole ollut helppo. Tappioita on enemmän kuin voittoja, ja +/- -tilasto on hieman pakkasen puolella. Kuka kutsutaan? PAGUEL ja pimeä! Ongelma lienee puolustuksessa, sillä tämä kaksikko on tehnyt hyvää jälkeä kentällä. PAGUEL johtaa pistepörssiä, ja pimeä siinä tarraa perästä kiinni. Pitäkää silmällä näitä kahta, sillä tässä on todelliset tehotyt.. tehopojat.



Tämä pelaaja on lähiaikoina tullut enemmän ja enemmän kiekkokansan tietoisuuteen. Pistepörssissä ei eroa muista puolustajista, mutta kentällä hän on aivan toinen tapaus. Kahdeksassa pelatussa ottelussa vain 10 päästettyä maalia. Pysyy mainiosti divarin huippuhyökkääjien mukana, ja pitää 2vs1-syötöt shokeeraavan hienosti aisoissa. Yksi divarin ykköspuolustajista, ellei liioittelematta paras.





Ankat ovat päivänselvä ykkösvalinta pakastimeen. Kausi ei ole vielä edes puolivälissä, ja maaliero näyttää raatelevat lukemat -31. Kaksi tasapeliä ja tasapisteissä Drunken Leprechaunsien kanssa. Kaikkein shokeeraavinta on joukkueen tehottomuus. Seitsemän pelattua ottelua ja kuusi tehtyä maalia. Ensimmäiset kolme ottelua ja nolla maalia. Jos jotain ei ala tapahtumaan, joukkue saattaa väistyä alemmalle sarjatasolle jotta joku uusi, tuore joukkue pääsee kokeilemaan isojen poikien liigassa. Anaheimin taru on tulossa päätökseen?



Lähes samassa jamassa Ankkojen kanssa. Viime kaudella onnistui nappaamaan kuudennen sijan runkosarjassa. Nyt näyttää siltä, että sijat, joista taistellaan, on 10-13. Toki kausi on vasta alussa, mutta näiden kahden joukkueen tilanne näyttää vakavalta. Lennart teki hienon paluun viime kaudella, mutta nyt näyttää jo vähän hyytyneen. Näiden irkkujen ei edes tarvitse varautua talveen, sillä meno on todella kylmää jo nyt.



Olympic Fitnessin kausi näyttää menevän samaa rataa kuin edellinenkin, raiteilta ei ole poistuttu. Edes FantasyHockeyn pelaajan, Bastardin, vaihto tänne ei näyttänyt muuttavan asiaa. Saldona 3 tasapeliä ja loput häviöitä, joista osa rumia yli viiden maalin tappioita. Pääsijainen tavoite on kaikkien todennäköisyyksien mukaan säilyttää divaripaikka ja välttää jumbosija. Se on realistinen tavoite.



FaHon alkukausi ei ole ollut suoraa ja huoletonta. Ensin vastaan tuli kuravalli nimeltään Team Sahara, joka takoi joukkueen aikalailla maanrakoon lukemin 5-0. Pari onnistumista tuli vielä ensimmäisissä peleissä, mutta viimeiset kuusi peliä ovat olleet alamäkeä. Vaikuttikohan Bastardin lähtö negatiivisesti sekä Olympic Fitnessiin että FaHoon? Kurssi on parasta kääntää valoa kohti ja pikaisesti, mikäli mielivät samanlaiseen tulokseen kuin viime kaudella.
Tietoja
Kirjoittanut: Falco
Julkaistu: 04.09.2014 19:09
Luettu: 2228 kertaa

Kommentit (0)

Ei vielä kommentteja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.