Kovien jengien kausi - 4/2004

Artikkeli
Kiekkoliigan kauden 4 alkuun on aikaa hieman alle kolme tuntia. Jotkut joukkueet pelaavat harjoituspelejä ja hierovat taktiikoitaan tai sulauttavat uusia vahvistuksia joukkueen pelityyliin.



12 joukkueen liiga tuo kaksi uutta mielenkiintoista tekijää. 8 joukkueen playoffit - sekä (vihdoin) divariin putoamisen pelotteen. Mikään näistä joukkueista ei aio antaa periksi helpolla. Kaikki ovat kovia, ja ketään ei pompoteta (ei varmaan ainakaan kovin pahasti ;)).



FHR



Viime kauden neljäs nousija on mielestäni liigan altavastaaja - en usko että heillä on saumaa edes pudotuspeliviivan yläpuolelle. Vaikka puolustuksessa huimasti kehittynyt Poro24 pelaakin hyviä otteluita toisensa jälkeen, ei yhden hyvän miehen panos puolustuksessa riitä. Hyökkäyspäässä Pilli ja Ipa tekevät onnistuessaan pahaa jälkeä, mutta muut tiimit tekevät takuulla vielä pahempaa.



Tsernobilit



Sekasortoinen lauma Tsernobilit on ihmetyttänyt viime aikoina moneen otteeseen. Ensin lähti tähtipakki D-Fence, ja sen jälkeen Soli. Pahoja menetyksiä, en tiedä mitä jörrillä pääkopassaan liikkuu. Joukkue jäänee Tihonovin ja ShadowT:n varaan tuloksissa. Joukkueen taival pysähtyy puolivälierissä.





HC Humba



Kiekon parhaan pakin omaava HC Humba on liigassa vahvoilla. Puolustuspää toimii, hyökkääjät osaavat tehdä maaleja. Joukkueen alhainen keski-ikä ei tähän vaikuta, vaikka joskus siltä näyttääkin peleissä. Miinuksena porukalle tulee ylimääräinen syöttely, joka saattaa näyttää hyökkäyksessä hienolta, mutta on kuitenkin liian helposti katkaistavissa. Välieriin asti pääsevät - mutta siitä eteenpäin?



Löysät Boys



Liigan hyökkäävin joukkue lähtee liigaan heikoista asemista. Hyökkäys toimii, mutta puolustus meinaa sen mukana unohtua - maaleja tulee, mutta minkäs teet, jos vastustaja reputtaa kaksi kertaa enemmän. Jos Ozolinsh on poissa, joukkue on täysin aseeton puolustuksessa. Hyökkäys voisi olla ehkä vielä hieman kovempi... slut? Joukkue jää ulos pudotuspeleistä.



KEA



Reenaustaan lisännyt KEA on keskivertotiimi tämän päivän liigassa. Hyökkäys on hyvä Keskisen johdolla, mutta puolustus on kysymysmerkki. Kuka ottaa vastuuta? Se nähdään kauden aikana. Jos pakin paikalla on asiansa osaava ihminen, niin KEA nähdään varmasti pudotuspeleissä.



TT



Vanhusjengi kasassa, jonkin verran taitoa. PakkiH on yhä hyvä puolustaja, Piku kelvollinen hyökkääjä. Joukkueen suunnalta on kuitenkin kuulunut huolestuttavia juttuja. Viime peleissä ratkaisijana on toiminut hyökkäävä puolustaja Blizk - sehän on hienoa, mutta onko porukalla potentiaalia toimia joukkueena hyvin ja voittaa ratkaisevia otteluita? Jää nähtäväksi. Panos ei kuitenkaan riitä pleijareihin, luulen ma.



HC BL



Mielenkiintoinen porukka, joka voi yllättää. Joukkue on monelta suunnalta tasainen - hyökkäys on ok, ja puolustus vähintään samantasoinen. Yhtään suurta nimeä joukkueesta ei enää löydy, kun Kovalchuk on pudonnut täysin kelkasta, ja Mackikaan ei ole enää tutussa vedossa. Onneksi werade kuitenkin siivoaa tilannetta puolustuksessa, ettei ihan turpaan oteta. On putoajien joukossa - ellei yllätä.



HC PU



Creakin (Vopat) lippulaiva seilaa tasaisen varmasti pleijareihin. Kada ja myerz hyökkäyksessä, puolustuksessa muutama hyvä pelaaja, ja paketti on kasassa. Puolustus voisi olla parempikin, mutta kovan hyökkäyksen ohella voi heikompikin esitys riittää. Runkosarjasijoitus on ehkä kuudes - pleijarit stoppaavat aika pikaisesti.



Habs



Viime kauden nelonen Habs on hankkinut ainakin yhden vahvistuksen - juntin - joka on kova maalitykki. Jude, Psycho ja Orr pelaavat myös hyvää peliä monessa paikassa, joten menestys voi olla tälläkin kaudella hiuskarvan varassa. Nelossija voi korottua vaikka hopealle asti - ei olisi ihme.



HCH



Sekaannuksesta kärsinyt jengi on Nomadicin lähdön jälkeen järjestäytynyt uudelleen, ja peli on vähitellen uomissaan, vaikka korjaamista on vielä paljon. Hyökkäysrintamalta löytyvät Soli, Tenkrat ja Vihko. Enemmän puolustavassa roolissa ovat olleet (ja tulevat olemaan) Tulppu, Koli, Iiro ja Pyörälä. Jos peli saadaan kuntoon, välierät ovat realistinen tavoite, vaikkei niin korkealle kauden alussa tähdätäkkään.



Hobiitit



Kauden 3 hopeajoukkue on todella heikoilla. Pasi ja Omiisi jättivät Hobiitteihin ison raon, jota on ollut todella vaikea korjata. Hurtaj tuli tiimiin... mutta ei ole puoliakaan Pasista, saati sitten molemmista Mysiineistä. Hobiittien kohtalo riippuu paljon epron pelistä. Pystyykö hän lähes yksin pitämään porukkaa pystyssä? En usko, putoaminen voi olla lähellä.



Ukrainan Rajut



Mestarijoukkue Ukrainan Rajut lähtee kauteen kovaa, ja suuri osa mestarijoukkueesta on jäljellä. Korppi, gylle ja Angkarn tekevät loistavaa työtä, ja mestaruus ei ole tälläkään kaudella kaukana. Tästä porukasta kannattaa seurata Anzi23:a. Jätkä yrittää kovasti comebackkia, ja toivottavasti hänet nähdään ratkaisemassa huippupelejä viimeistään kauden lopulla.



Liiga on liian tasainen siihen, että rupeaisin veikkaamaan neljää parasta. Ne neljä parasta selviävät reilun kuukauden sisällä - kiitos että jaksoitte lukea, jännittävää kautta 4/2004.  8)
Tietoja
Kirjoittanut: Tenkrat
Julkaistu: 08.08.2004 22:33
Luettu: 1623 kertaa

Kommentit (0)

Ei vielä kommentteja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.