Otteluraportit: Kaudet 1-4/2004

Artikkeli
FHR - Höpelöt Apinat

Kiekkodivarin avausottelussa vastakkain olivat FHR ja Höpelöt Apinat. Ottelu oli katsottavaksi varsin kehno, paikkoja oli molemmilla vähän ja syöttöpeli hyökkäyspäässä kangerteli. Apinoiden peli oli sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa läpi ottelun parempaa.

10 katsojaa oli vaivautunut paikalle katsomaan ottelua.

Pelistä ei odotettu dramaattista jännitysnäytelmää, vaan FHR:n voittoa rutiinipelillä.

FHR:n pakkina toimi Poro24. Hyökkäyspäässä häärivät Ipa ja Vihko.

Höpelöiden Apinoiden puolustuksesta vastasi Kolikko. Hyökkääjinä Exercitum ja Strbak.

Ensimmäinen erä meni tasaisessa päästä päähän kiekossa, jossa kummallakaan ei ollut kovia maalipaikkoja.

Toisessa erässä peliä ehdittiin pelata puoli minuuttia, kun Exercitum järjesti Strbakille avopaikan. Mies ei erehtynyt, vaan siirsi Apinat johtoon 0-1. Minuuttia myöhemmin Ipa latasi p-pisteen siniviivan puoleiselta kaarelta tolppaan, ja Vihko oli päästä reboundiin, mutta Apinapuolustus selvitti tilanteen. 9 minuutin kohdalla Exercitumilta karkasi kiekko kuin vahingossa maalin eteen Strbakille, mutta puolustus peitti vedon. Toinen erä päättyi Apinoiden 0-1 johdossa.

Kolmannen erän alussa Exercitum pelasi Poro24n puolustuksessa täysin pihalle. Maalivahti nappasi vedon, mutta jatkotilanteesta avaus kimposi suoraan Exercitumille; 0-2. Yleisön riemuksi 11 minuutin kohdalla Vihko ja Ipa pelasivat hienosti yhteen, ja Ipa siirsi kiekon maaliin 1-2, ja peli näytti saavan hienon lopun. Haaveet trillerilopusta murenivat hieman, kun Strbak pääsi vetämään vapaasti maalin edestä. Poro24 oli hieman myöhässä peittämässä, ja kiekko maalissa. 1-3, ja pari minuuttia 3. erää jäljellä. Viimeisellä minuutilla Apinat sai vielä maalipaikan, mutta veto suuntautui kohti maalivahtia. Ottelu päättyi Höpelöiden Apinoiden voittoon 1-3.

Höpelöiden vähäiset hyökkäykset olivat teräviä ja varmoja. Montaakaan harhasyöttöä ei tullut, lähes joka kerralla saatiin vetopaikka aikaan. Kolikko hoiti hommansa pakissa hyvin, peitti vedot ja kerkesi moneen paikkaan.

FHR oli mielestäni pettymys. Hyökkääjien vedot suuntautuivat jatkuvasti kohti vastustajien pelaajia tai ohi. Syötöt jäivät myös hieman vähiin, vaikka ainut maali syntyikin syöttötilanteesta. Pakki Poro24 ei säväyttänyt. Useissa tilanteissa Apinoiden hyökkääjät jäivät täysin vapaiksi, ja monta vetoa jäi peittämättä. Mm. 1-3- osuma.
Kirjoittanut: Tenkrat
Julkaistu: 28.06.2004 13:32
Luettu: 1353 kertaa