Ennakoiva katsaus kauteen 3/2004

Artikkeli
28.6 se pyörähtää jälleen käyntiin! Liiga ja nyt myös Divari, tässä minun arvioni siitä kuinka tulee käymään.







HCH

HCH:n Hyökkäys on vertaansa vailla tässä liigassa. Tenkrat-Hossa kaksikko on todella vaarallinen ja jommankumman näistä herroista ollessa poissa on tilalle laittaa vielä Heatley, joka missä tahansa muussa tiimissä olisi ehdottomasti tähti, on nyt vain peliaikaa kärkkyvä hyökkääjä, tosin erittäin hyvä sellainen. HCH puolustus on kauan ollut vain yhden kortin varassa, nimeltä Kada. Nomadic on ollut kadoksissa jo jonkin aikaa. HCH on kuumeisesti etsinyt pakkia ja tätä kirjoittaessa kokelaana ovat olleet Göran ja Villan, joista Göranilla on paremmat mahdollisuudet nousta luottopakiksi.



HCH karvaa kärkkäästi kahdella hyökkääjällä, sekä hyökkäys että puolustuspäässä. Hyökätessä syötöt löytävät kanssapelaajat murhaavalla prosentilla ja tähän kun lisätään yksilöiden huima taito sekä laadukkaat vedot on tulos murhaavaa. HCH pyrkii siis lähtemään hyökkäykseen heti saatuaan kiekon ja hyökkäykset pyritään viemään maalille, eikä vie sitä kiekkoa nurkkiin pyörimään.



HCH tulee yltämään helposti Pudotuspeleihin ja taistelee selkeästi myös mestaruudesta. Jos joukkue johonkin kaatuu, se on yli-innokas hyökkäyspeli.



Hyökkäys *****

Puolustus  ***

Taktiikka  ***



Tähdet            : Tenkret, Hossa, Heatley, Kada

Luottopelaajat:

Rivimiehet     : Nomadic, Göran, Villan





HC BL

Joukkue yltänee helposti pudotuspeleihin. Joukkue tasapainoinen kokonaisuus, josta löytyy niin maalinteko taitoa kuin puolustuspään osaamista. Jasoniten liittyminen joukkueeseen vahvistaa hyökkäyspään peliä huomattavasti entisestään, sekä tuo oman panostuksensa myös puolustus peliin. Macki ja Kovalchuk ovat pelottavan kovia hyökkääjiä, vaikka ehkä Koval ei niin pelottava ole lähiaikoina ollutkaan.



En juuri ole HC BL:n pelejä nähnyt, enkä oikein sen takia tiedä heidän taktiikastaan juuri mitään. Heikko muistikuva olisi, että he olisivat jossakin vaiheessa käyttäneet vastahyökkäystä ja menetettyään kiekon hyökkäyspäässä, kääntyivät heti kaikki omaan päähän. Mutta tämä on vain heikko muistikuva ja onkin suurella todennäköisyydellä väärä.



Hyökkäys ****

Puolustus ****

Taktiikka ****



Tähdet            : Macki, Kovalchuk, (Jasonite)

Luottopelaajat: Metro, Varvio, Wänämönen, Werade

Rivimiehet     : Jokeri65, Boomhauer





Habs

Viime kaudella minut yllättänyt joukkue voisi yltää myös tällä kaudella pudotuspeleihin, mutta jää kuitenkin niukasti niiden ulkopuolelle. Myerz, Orr, Clash ja lienee ne jotka ratkaisevat pelit Habsille. Myerz maaleillaan, Orr maaleilla ja maalipaikkojen luonnilla ja Clash puolustuksen lukkona.

Habs puolustaa hyvin kahdella tai jopa kolmella. Periaatteessa habs näyttäisi pelaavan ns. 1-1-1 peliä, mutta se ei ole aivan sitä vaan pikemmin 1-2. Myerz aloittaessa karvauksensa jo ylhäältä asti, vaikeuttaen vastustajan pelin avausta, toisen hyökkääjän pitäessä keskikentän puolustajan ollessa omalla sinisellä. Puolustaja nousee hyvin, hyvin harvoin hyökkäyksen tueksi, pysytellen lähinnä punaviivan paikkeilla.



Hyökkäys ***

Puolustus ***

Taktiikka ***



Tähdet            : Myerz

Luottopelaajat: Orr, Veivari, Clash

Rivimiehet     : Psycho, Jude, J4N1





Hobiitit

Pudotuspeleihin mahtuu vain neljä joukkuetta, mutta Hobiitit on ilmeisemmin yksi näistä neljästä jotka sinne yltävät. Zizou ja Epro hyökkäyksessä, Hooni puolustuksessa, siinä se. Asu paikannee melko hyvin Hoonia, mutta Sozz lienee hieman hukassa. Yuizyä emme tällä kaudella ilmeisesti juuri näe, mikä onkin harmi, ainakin Hobiiteille. Hobiitit hyökkää ja puolustaa hienosti joukkueena ja se onkin heidän suurin salaisuutensa. Jos joukkue pystyy pelaamaan parhaalla miehistöllään koko kauden, on viimeinen pudotuspelipaikka heidän, mutta käsittääkseni jonkin sortin mustia pilviä on horisontissa. Toivon parasta ja pelkään pahinta.



Hyökkäys ****

Puolustus ***

Taktiikka ****



Tähdet              : Zizou

Luottopelaajat: Epro, Hooni, Yuizy

Rivimiehet     : Asu, Sozz





UKRR

Yoni on yksi tämän hetken parhaimpia pitkien syöttöjen, eli avaus syöttöjen antaja liigassa/koko kiekko.tk:ssa. Tästä syystä epäilenkin Yonilla olevan suuri rooli tämän kauden UKRR:ssa. Yoni osaa myös tehdä maaleja, mutta se vastuu ei kaadu pelkästään hänen vastuulleen, kun joukkueesta löytyy Korppi ja myös Manzan. Jo nämä herrat riittäisivät viemään joukkueen pudotuspeleihin, mutta sitten takalinjoille on iskeä sellainen lukko kun Gylle, niin alkaa lyyli kirjoittaa. On ihme jos rajuja ei pudotuspeleissä nähdä. Vielä kun rosterista löytyy Angkarn, Anzi23 ja Mauritz, ei tasokkaista pelureista ole pulaa.



Hyökkäys *****

Puolustus ***

taktiikka ****



Tähdet            : Korppi, Yoni, Manzan

Luottopelaajat: Angkarn, Gylle

Rivimiehet     : Mauritz, Anzi23





HC PU

Jotenkin penkkiurheilijat eivät sytytä, joukkue on jotenkin hajuton, väritön ja mauton. En silti lähtisi heitä aliarvioimaan. Uskon PU:n taistelevan pudotuspelipaikasta viimemetreille asti, enkä nyt olisi yllättynyt vaikka sinne yltäisivät.



Maalinteko taitoa sekä puolustus taitoa kyllä löytyy, mutta jotenkin tuntuu, että sitä pelin luojaa ei löydy. Vopat ja Halkimo lienee jonkin sortin pelillisiä johtajia ja uskoisin myös Vahalahden nostavan kauden mittaan profiiliaan, kuinka korkealle nämä herrat sitä nostavat, riippuu myös paljon joukkueen menestys. Silti Gunnar ja Säkkikin ovat kovan luokan pelureita ja Mapis tulee nousemaan kansan tietouteen tällä kaudella.

Joukkue tulee hyötymään suuresti näistä aliarvioinneista ja siihen heidän pitäisikin iskeä. Jos pitäisi nimetä mustahevonen tälle kaudelle, se olisi HC PU.



Hyökkäys ***

Puolustus ***

Taktiikka **



Tähdet            : Vopat

Luottopelaajat: Blizk, Vahalahti, Halkimo, Säkki, Gunnar

Rivimiehet     : Mapis





KEA

Keskinen on tällä kaudella todellakin suuressa osassa, ehkä liian suuressa osassa, kantaen vastuun maalipaikkojen luomisessa sekä itse maalien tekemisessä. En ole joukkuetta juuri yhdessä nähnyt viime aikoina, joten epäilenkin onko joukkue valmis tähän kauteen. Preasher on ehdottomasti liigan parhaita puolustajia, mutta on täysin selvää että pelaamattomuus tulee näkymään otteissa.

Tämä kaikki ei tiedä hyvää ja olen melko varma, että Kea tulee tällä kaudella jäämään ulos pudotuspeleistä, mikä on harmi.



Taitaa käydä niin, että KEA joutuu kauden lopuksi jopa taistelemaan liigapaikastaan, eikä ole niin selvää että sen pystyisi pitämään. Sillä Divarista on nousua kärkkymässä monia erittäin kovia tiimejä.



Hyökkäys **

Puolustus *****

Taktiikka *



Tähdet          : Keskinen, Preacher

Luotto          : Cyrus

Rivimiehet   : Afro, Mäkelä, Sollo, Torso





TT

Takapenkin Tytöt on kokenut todellisen kasvojen uudelleen kohotuksen, uusia pelaajia on tullut ja mennyt, mutta nyt joukkue on lopullisessa kokoonpanossaan. Täysin selvää on, että Tyttöjen peli ei ainakaan vielä aivan alkukaudesta voi olla parhaimmillaan. Kysymys kuuluukin, saako TT pelinsä valmiiksi ajoissa?

Uudet pelaajat ovat juuri sitä mitä haettiinkin, mutta yhteispeli etsii vielä itseään. Jos peli löytää uomansa ajoissa, pelaa Tytöt viimeisestä pudotuspelipaikasta. Muuten joukkue joutuu keskittymään pitämään liigapaikkansa.

Paljonvartioina ovat joukkueen maalienteosta päävastuun kantavat Piku ja Legion6 ja puolustuksessa PakkiH:n on nostettava tasoaan nykyisestään. Joukkueesta toki löytyy hyökkäykseen vielä Neithan ja Rolsku, joilta odotetaankin paljon kauden edetessä, sekä pakkeina Koli ja Pikkis saanevat myös vastuuta.



Hyökkäys **

Puolustus ***

Taktiikka ***



Tähdet            : -

Luottopelaajat: Piku, Legion6, PakkiH

Rivimiehet     : Koli, Rolsku, Pikkis, Neithan



Sarjataulukko kaudenlopuksi voisi näyttää tältä:

8)

HC BL

HCH

UKRR

Hobiitit

HC PU

Habs

TT

KEA





Luku ohje!!!!

Erotteluni tähti, luotto ja rivipelaajiin ei tarkoita, että Rivimiehet olisivat huonoja peljaajia. Jos tälläinen väärä mielikuva on päässyt syntymään!



Hyökkäys, Puolustus ovat kuvausta joukkueen näidenalueen osaamisesta jne.

Taktiikka ei kuvasta pelkästään joukkueen käyttämää taktiikkaa, vaan esim. joukkueen valmiutta voittaa, joukkuehenkeä, perinteitä ja tietenkin taktiikan toimivuutta. Eli se on sellainen yleinen, jossa on kaikki muut osa-alueet!



Jos tämä nyt mitään selvensi!
Tietoja
Kirjoittanut: PakkiH
Julkaistu: 26.06.2004 00:12
Luettu: 1498 kertaa

Kommentit (0)

Ei vielä kommentteja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.