Kahdessa kerroksessa - liiga ja divariennakot 3/2004

Artikkeli
Ensimmäinen kahden sarjatason kausi vierähtää käyntiin 1.7. Liigasta tulee tasaisempi, ja taktiikat ovat ratkaisevassa osassa. Divari tulee olemaan Tsernobilien hallintaa, koska he ovat ainoa joukkue, jolla on kentällä samaan aikaan 4 maalivahtia.



Liiga - kahdeksan kovan koitos



HCH - tasainen tähtisäkki



Viime kauden mestari omaa takuulla liigan kovimman hyökkäyspään. Kolmikko Heatley-Hossa-Tenkrat jyrää tasaisesti saadessaan yhteispelin toimimaan. Aluksi Heatleyn siirron jälkeen mentiin alamäkeen, mutta otteluiden kuluessa peli on parantunut. Jospa siitäkin vielä selvitään. Puolustuspäässä Kada on varma pakki, mutta häntä on huhuttu FHR:ään.

Varma pleijaritiimi.



Arvio runkosarjaan: 2.

Playoffs: 1-2



Tähdet: Heatley, Hossa, Tenkrat



Hobiitit - jännä porukka



Hopeajoukkue Hobiitit on vahvoilla alkavallakin kaudella. Joukkueessa on tasaisia maalintekijöitä... Zizou, epro. Tässä porukassa kukaan ei ole ylitse muiden, eikä välttämättä tarvitsekaan olla. Tasaisuus joukkueessa on hyväksi ja parantaa henkeä. Yksi kovimmista mestarisuosikeista.



Arvio runkosarjaan: 3.

Playoffs: 3-4



Tähdet: -



HC BL - kovat sällit



BL on tiukka tiimi, josta löytyy pari huikeaa maalintekijää. Kovalchuk on ehkä hieman lannistunut ajan mittaan, ja ohi on mennyt Macki, joka pistää verkot tötterölle käsittämättömistä paikoista. Puolustuspään tilanne näyttää hyvältä - monta pelaajaa, jotka ovat kykeneviä tarkkaan puolustuspeliin. Tulee nousemaan korkealle mitaleita jaettaessa.



Arvio runkosarjaan: 1.

Playoffs: 1-2.



Tähdet: Macki



HC PU - Mikä?



Neljänneksi jätetty tiimi on kysymysmerkki monessa mielessä. Onko maalintekijää? Onko pakkia? Onko monitoimiseen peliin kykenevää pelaajaa? Vaikea sanoa. Mieleen nousee Vahalahti, mutta muut pelaajat eivät muistu mieleen. Himmeä joukkue jäänee ulos pleijareista.



Arvio runkosarjaan: 6.



Tähdet: -



TT - pakka sekaisin



TT:n alamäki oli alkanut jo ennen kuin Heatley nakattiin ulos porukasta. Se ei ainakaan tilannetta parantanut, sillä nyt kokoonpanossa ovat oudot nimet, joiden taidoista ja tyylistä ei ole joukkueellakaan kuulemma mitään tietoa. Divariin putoaminen lähellä.



Arvio runkosarjaan: 8.



Tähdet: PakkiH



UKRR - nouseva aurinko



Sensaatiomaisesti HCH:n cupissa pudottanut UKRR on nostanut tasoaan. Cupin voitto ei ole kaukana, ja valmistautuminen alkavaan kauteen on meneillään. Korppi, ManZan ja Yoni ovat kaikki kovia pelaajia. En usko, että pystyvät pelaamaan huippuotteluita yksi toisensa jälkeen. Yksi playoff-tiimeistä, mutta jää pronssiotteluun.



Arvio runkosarjaan: 4.

Playoffs: 3-4



Tähdet: ManZan, Korppi



Habs - korttipakka ilman kuninkaita



Vakuuttava Habs pelaa varmasti hyvän runkosarjan. Playoffeihin tällä tiimillä ei kuitenkaan näin kovassa seurassa ole asiaa, vaikka Veivari ja Orr ovatkin kovia jätkiä. Loppumiehistö on tasaista kymppiä, ja kelpo porukka onkin kasassa. Kuninkaat tästä kuitenkin puuttuvat, ja ilman niitä on vaikea säväyttää kovin useasti.



Arvio runkosarjaan: 5.



Tähdet: -



KEA - kupla



Keskisen poissaolo upotti KEA:n. Nyt stara on taas kuvioissa mukana, ja kelvollisia esityksiä voidaankin odottaa. Muu porukka on kuitenkin vähän heikkotasoista, joten mitaleille ei ole mitään asiaa.



Arvio runkosarjaan: 7.



Tähdet: Keskinen



Divari - Tutun ja tuntemattoman väliasema



FHR - Pettymys



Kova FHR putosi divariin viime kauden tuloksena. Ylijumala Poro24:n johdolla noustaan liigaan ensi kaudeksi varmuudella.



Nousija.



HC Rävelöt - Vahvistunut



Rävelöt ovat kovasti vahvistuneet. Tämä tiimi on divarin kärkikamppailussa mukana.



Löysät Boys - Divarin nyyp nro 1.



LB on kova jengi. Myös kärkikahinoissa, ja voipi yllättää ja nousta liigaankin. Itse veikkaan heitä sijalle 3.



Kalma HC



Viime kauden heittopussi on parantanut peliään. Saa nähdä minne se riittää.



Divarista putoaja.



Tsernobilit - Divarin nyyp nro 2.



Naurettavalla taktiikalla pelaava Tsernoporukka on vahva nousijasuosikki. Heille haluaisin muistuttaa, että jääkiekossa kentällä on vain 1 maalivahti.



Mahd. nousija.



Höpelöt Apinat - Divarin nyyp nro 3.



Keskiverto porukka, joka pelannee divarissa myös seuraavan kauden. Potaitchuk on hyvä pelaaja.



Narrilauma - uinujat testissä



Viime kauden aktiivisuusongelma Narrilauma on ehkä hieman vahvistunut, mutta on heikoilla. Voi pudota pois divaristakin.



Putoaja.



HC Humba - Cupin kovanaama



Hyvä joukkue voi olla nousija. Saa nähdä, kykeneekö porukka vahvaan peliin läpi kauden. En usko.



Jatkaa divarissa seuraavallakin kaudella, luulen.



Tähän mennessä olen nähnyt monenlaista ennakkoa - useita eri sijoituksia useille eri joukkueille, monet niistä kaukaa haettuja. Loppujen lopuksi levein materiaali ja yhteispeli ratkaisee, liigassa näitä joukkueita on muutama, kuten divarissakin.

  Taktiikat ovat mielenkiintoisia. Erilaisia hyökkäyskuvioita kannattaa kehittää, sillä nykyisten puolustajien ohi ei enää pääse kovin helposti yksin. Toivottavasti sekä divarissa että liigassa nähdään maalirikasta hokia, josta ei puutu jännitystä.



Areenalla tavataan.



-Tenkrat-
Tietoja
Kirjoittanut: Tenkrat
Julkaistu: 22.06.2004 19:10
Luettu: 1431 kertaa

Kommentit (0)

Ei vielä kommentteja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.