Foorumi

Ja taas raporttia Supercupin alkulohkojen peleistä+Välierät
Anonymous

11.05.2005 12:25
Pikaisella aikataululla aloitettu historian toinen Supercup alkoi myöhemmin tutuksi tulleella tuloksella, eli tasapelillä, jossa GWB ja Habs eivät saaneet keskinäistä paremmuuttaan selvitettyä.
Hieman myöhemmin samana iltana pelattiin odotettu ottelu Veljekset Mysiinien ja Pelijengin välillä, joka kaikkien yllätykseksi kääntyi Pelijengin selkeään voittoon. Ottelun ajankohta oli ehkä hieman liian aikainen (klo 21)ja pelaajat valittelivat lagia, mutta toisaalta sama lagi vaivasi kyllä molempia joukkueita. Katsojia ottelulla oli n. nelisenkymmentä, joka selkeästi viittaa siihen ettei turnaus ole aivan tavoittanut nuorempien katsojien mielenkiintoa kiekkoliigan tavoin.

Myöhemmin samana iltana alkoikin sitten tapahtua kun Jatkoaika pyyhki puolustuksestaan tunnetulla GWB:llä lattiaa (4-0) ja sitten vielä myöhemmin yöllä otti tiukan pelin päätteeksi voiton Habseista. Kuten Viidakon sananlasku kuuluu "Kun norsulauma villiintyy savannilla ja simpanssit hakkaavat kiviä luilla, ei Jatkoaikaa voi voittaa yöllä". Kahdella yöpelillä Jatkoaika varmisti jatkopaikkansa ja jätti traumatisoituneet kiekkoliigajoukkueet nielemään sappeansa.

Toisessa lohkossa Malpon paikallaolo-ongelmat hidastivat pelitahtia, mutta ehtivätpähän Pelijengi ja Penetrators pelata vielä tasapelinkin aloituspäivän iltana.

Tämän jälkeen turnaus siirtyikin vapputauolle, jonka jälkeen pelin pariin palattiin hieman väsyneissä merkeissä. Jatkoaika ei vieläkään päässyt eroon Zambolaatio-möröstään ja jäi toistamiseen nollille Zamboja vastaan (edellisen kerran edellisen Supercupin välierissä).
Liekö vappu venähtänyt hieman ylipitkäksi osalla, vai missä syy, kun vappupäivänä ei kuitenkaan muita pelejä saatu pelatuksi.

Viikolla kuitenkin alkoi tapahtua, Zambolaatio kaatoi panoksettomassa pelissä GWB:n ja otti selkeän lohkovoiton puhtaalla pelillä.
Malpo heräsi vihdoin ja otti tiukan pelin päätteeksi voiton verivihollisestaan Pelijengistä, lisäksi Malpo pelasi tasapelin Penetraattorien kanssa.
Vielä kun Penetraattorit pelasivat tasan Mysiineitäkin vastaan, oli Pohjola-lohkon tilanne kutkuttavan jännittävä ennen viimeistä peliä Malpon ja Mysiinien välillä.
Pelijengi oli jo jatkopaikkansa onnistunut varmistamaan, mutta Malpo, Mysiinit ja Penetraattoritkin vielä olivat kaikki kiinni toisessa jatkopaikassa.
http://ja-liiga.coreportal.fi/nayta.php?action=otteluennakko&oID=143
Yllä olevassa ennakossa mahdolliset tulokset on esitetty ja kuten tilastoista näkyy, Mysiinit olivat vielä viimeiseen asti kiinni jatkopaikassa (rangaistuslaukaukset Penetraattorien kanssa), mutta pari minuuttia ennen loppua DjBobo pääsi kaventamaan pelin ja sekä Malpo että Mysiinit tippuivat.

Kalevala-lohkossa perinteiseen tapaan isot ja suuret kaatuivat ja "FHR-palkinnon" lohkon jumbosijasta pokkasi GWB, joukkue jolta odotettiin kovin paljon.

Pohjola-lohko siis ratkesi Pelijengin ja yllätysjoukkue Penetraattorien eduksi, mikä sinänsä tuli suurimmalle osalle puun takaata, kukaan tuskin osasi odottaa että kolmella tasapelillä voisi päästä jatkoon.
Pohjola-lohkossa yksikään joukkue ei "tehnyt Löysiä" eli hävinnyt kaikkia pelejään, mutta FC MalPolle on annettava kunniamaininta jumbosijasta, odotukset kun olivat jo yhden lisäpystin hankkimisessa (Puulaaki, Divari, Supercup ja joskus ehkä Kiekkoliiga).
Huipputasaisessa lohkossa kaikki joukkueet päätyivät kolmeen pisteeseen ja jäljelle jäikin keskinäisten otteluitten ja maalierojen vertailua jatkoonmenijöitten selvittämiseksi.

Habsien Nikosso vei alkulohkojen pistepörssin hienoisella erolla kanssapelaajiinsa nähden.

Välieriin siis selviytyivät Zambolaatio ja Jatkoaika, sekä Pelijengi ja HC Penetrators.
Välieräparit olivatkin varsin kutkuttavia, Jatkoaika kohtasi Pelijengin ja Zambolaatio Penetraattorit.

Välierät

Jatkoaika-Pelijengi-ottelusta tulikin varsinainen yllätysnäytelmä, kun molemmat joukkueet lähtivät otteluun hieman vajaamiehisinä. Pelijengiltä puuttui kenties vain henkistä johtajuutta Arton muodossa, kun taas Jatkoaika lähti peliin ilman ykköspakkejaan rapsteria ja Mauskaa, peluuttaen juuri pitkältä sairaslomalta tullutta Rick_Nashia Sundancen parina. Kuitenkin kuten totuttua, Pelijengi ei kestänyt paineita ja Jatkoajan henkinen ylivoima painoi ottelun alusta asti Pelijengin päätyyn, allekirjoittaneen tehdessä ottelun avausmaalin.
Shokkialun jälkeen Pelijengi alkoi kuitenkin pelaamaan ja vyörytti kentälle parin vuoden verran liiga- ja divarikokemusta ja saikin pelin tasoihin ennen erätaukoa.
Toisessa erässä Jatkoajan epäonnistunut syöttö päätyi suoraan maalin edustalla Bartekille, joka syötti nopeasti kiekon Mataharille, Turolle, joka tälläsi kasvattiseuraansa vastaan 2-1 johtomaalin.

Kello kuitenkin lähenteli keskiyötä, kaukana Bengalin viidakoissa kuului rytmikästä luitten kolahtelua ja kiekon suurin ja kaunein pisti vitosvaihteen silmään. Ottelun sankariksi nousi Poljagor, joka käytti vähät paikkansa tehokkaasti ja Turoa alistaen iski ensin ottelun tasoihin ja hetkeä myöhemmin vielä Jatkoajan johtoon.
Jatkoajan 3-2 johtoasemassa siirryttiinkin erätauolle ja lopulta maalittoman, muttei todellakaan tilanteettoman, kolmannen erän lopussa Jatkoaika sai säilytettyä johtoasemansa.

Jatkoajan kohuapu Renberg kärsi koko ottelun ajan pääsärystä ja ei ollut aivan oma itsensä, joten entistäkin enemmän voitto oli taas osoitus siitä mihin pitkäjänteinen omien pelaajien kehittäminen voi joukkueen viedä.

Toisessa välierässä kohtasi Cupin hallitseva mestari ja selkeä ennakkosuosikki Zambolaatio, sekä hieman epävarmasti pelannut Penetrators, joka nyt ensimmäistä kertaa oli tilanteessa jossa tasapeli ei ollut vaihtoehto.
Ottelusta löytyy raportti Ja-liigan sivuilta

http://ja-liiga.coreportal.fi/nayta.php?action=cupottelu&oID=145

Hallitseva mestari siis kaatui heikohkoon puolustuspeliin ja finaalissa kohtaavatkin todelliset yllätysjoukkueet Jatkoaika ja HC Penetrators.
Ennakkosuosikkia otteluun on vaikea määritellä, mutta tiukka peli odotettavissa jokatapauksessa.
Ajankohta Finaalille on luultavimmin Torstaina 12.5 kello 22 jälkeen, luultavasti lähempänä 23:a.

SuperCup säilytti siis taas yllätyksellisyytensä ja osoitti divarin ja liigan tasoerojen olevan mitättömiä, siinä missä viime kerralla FHR ja Löysät Boys osoittautuivat todellisiksi Jumboiksi ei tällä kertaa nähty samanlaista keskinkertaisuutta, vaan ennätyksellisen tasainen turnaus.

Vastaa

Kirjaudu sisään, jotta voit vastata.