Foorumi

Yahoo! Fantasy Hockey 2008-09
Anonymous

07.09.2008 18:40
Kyllä! Se on taas täällä! Nimittäin kaikkien ilmaisten fantasypelien kuningas, Yahoon NHL-fantasy.

Kyseessä on siis eräänlainen NHL-fantasypeli, mutta tämä poikkeaa aika paljon suurimmasta osasta muita vastaavia. Tässä ei ole mitään "palkkakattosysteemiä", jota pelaajien yhteishinta ei saa ylittää, vaan joukkueet määräytyvät draftin perusteella.

Draft

Ennen draftia jokainen manageri listaa pelaajat siihen järjestykseen, jossa hän haluaa nämä joukkueeseensa. Pelaajat listataan Pre-rank players-toiminnolla, jossa on valmiina Yahoon tekemä järjestys, mutta on tietenkin suositeltavaa että jokainen tekee oman listansa. Listauksessa on myös exclude players-toiminto, johon voi laittaa pelaajat, joita ei missään tapauksessa halua joukkueeseensa. Draft suoritetaan Yahoon toimesta näiden listojen perusteella, kuitenkin niin että joukkueessa on tarvittava määrä pelaajia jokaiselle pelipaikalle. Yksi pelaaja voi siis edustaa vain yhtä joukkuetta liigaa kohti. Draft järjestetään sitten joskus hamassa tulevaisuudessa, kun liigan johtaja (sivullekirjoittanut) on tyytyväinen joukkueiden määrään, ja jokainen on ehtinyt tehdä oman pre-rankinsa.

Kokoonpanot

Joukkueessa on 20 pisteitä keräävää pelaajaa: 2 maalivahtia (G), 6 puolustajaa (D), 4 keskushyökkääjää (C), 4 vasenta laitahyökkääjää (LW) ja 4 oikeaa laitahyökkääjää (RW).  Näiden lisäksi joukkueessa saa olla neljä varapelaajaa (Bench), jotka eivät kerää pisteitä.

Pelaajien paikkaa voi vaihtaa päivittäin, eli esim. pelaavan pelaajan vaihtaminen pelaamattoman tilalle on mahdollista joka päivä. Tämän takia kokoonpanoja kannattaa vaihtaa lähes joka päivälle. Tämä ei toki tarkoita sitä, että sivuilla on vierailtava joka päivä, vaan kokoonpanot voi laittaa etukäteen joka päivälle erikseen. Itse esimerkiksi laitan kokoonpanot kerran viikossa viikoksi eteenpäin. Päivää voi vaihtaa pelaajalistan yläpuolelta kokoonpanosivulla. Muistakaa kuitenkin painaa Submit changes-kohtaa aina yhden päivän kokoonpanot laitettuanne.

Loukkaantumisen sattuessa voi manageri laittaa loukkaantuneen pelaajan IR-listalle, johon mahtuu 2 pelaajaa,  ja ottaa vapaista pelaajista jonkun tilalle. Tällöin joukkueessa saa siis tilapäisesti olla 1-2 pelaajaa enemmän kuin normaalisti, mutta kun pelaaja otetaan pois IR-listalta, poistuu myös tämä ylimääräinen paikka. Tämä tarkoittaa sitä että joku on potkittava pois vapaiden pelaajien listalle.

Pelaajavaihdot

Pelaajia voi yrittää vaihtaa toisen joukkueen kanssa tekemällä trade-ehdotuksen. Pelaajat, jotka jäävät draftissa valitsematta, joutuvat vapaiden agenttien listalle, josta mikä tahansa joukkue jossa on tilaa voi hankkia itselleen pelaajia.

Pelaajat jotka ovat saaneet potkut jostain joukkueesta päätyvät ns. waiver-listalle kahden päivän ajaksi. Tämän kahden päivän aikana liigan muut joukkueet voivat yrittää hankkia pelaajan itselleen. Jos halukkaita joukkueita on useampi, päätyy pelaaja joukkueelle jolla on korkeampi waiver-ranking. Waiver-ranking on aluksi ensimmäisen kierroksen draft-järjestys käännettynä. Tämän jälkeen waiver-pelaajan hankkinut joukkue putoaa aina listan viimeiseksi. Kahden päivän jälkeen pelaajat, joita mikään joukkue ei ole halunnut, päätyvät vapaiden pelaajien listalle. Waiver-sääntö koskee myös kesken kauden peliin lisättäviä pelaajia, esim. monia tulokkaita.

Pisteytys

Pisteytyssysteemejä on valittavissa kolme erilaista, mutta päädyin valitsemaan Kiekkoliiga-kimppaan ns. Head-to-Head-pisteytyksen. Tämä tarkoittaa sitä että joka viikolla jokainen joukkue pelaa jotain toista joukkuetta "vastaan". Näissä otteluissa voitto ratkaistaan 12 kategorian perusteella, jotka tässä liigassa ovat kenttäpelaajien osalta maalit, syötöt, pisteet, +/-, jäähyminuutit, ylivoimapisteet, alivoimapisteet ja laukaukset maalia kohti sekä maalivahtien osalta voitot, maalikeskiarvo, torjuntaprosentti ja nollapelit. Se joukkue, joka voittaa useammassa kategoriassa, on voittaja. Yksi "ottelu" kestää viikon.

Liiga

Liigan nimi on siis Kiekkoliiga. Toivon että liigaan saadaan mukaan mahdollisimman monta aktiivista manageria, jotka jaksaisivat käydä tarkistamassa joukkueensa tilan edes kerran viikossa. Joukkueiden maksimimäärä on 20, mutta mikä tahansa pienempi parillinen määräkin kelpaa.

Liigaan liittymisessä kysytään muistaakseni ID-numeroa ja salasanaa, jotka löytyvät alta muun infon seasta.

League ID#:   348
League Name: Kiekkoliiga
Password: munqrunq
Custom League URL: http://hockey.fantasysports.yahoo.com/league/kiekkoliiga
Draft Type: Autopick Draft
Max Teams: 20
Scoring Type: Head-to-Head
Max Moves: No maximum
Max Trades: No maximum
Trade Reject Time: 2
Trade End Date: March 12, 2009
Waiver Time: 2 days
Can't Cut List Provider: Yahoo! Sports
Trade Review: Commissioner
Post Draft Players: Follow Waiver Rules
Min Games Played: 3
Weekly Deadline: Daily - Tomorrow
Start Scoring on: Week 1
Roster Positions: C, C, C, C, LW, LW, LW, LW, RW, RW, RW, RW, D, D, D, D, D, D, G, G, BN, BN, BN, BN, IR, IR
Stat Categories: G, A, P, +/-, PIM, PPP, SHP, SOG, W, GAA, SV%, SHO

Otan vastaan parannusehdotuksia näihin asetuksiin.
Yahoo! Fantasy Hockey 2008-09
Anonymous

07.09.2008 21:17
Hapuajat tulee kolmannen kerran peräkkäin mukaan ja ehdottomasti parantaa viime vuoden huonoa sijoitusta!!!!
Yahoo! Fantasy Hockey 2008-09
Anonymous

26.09.2008 14:48
NHL-kausi alkaa pian. Liigassamme on tällä hetkellä 13 joukkuetta ja tarvitsemme parillisen määrän joukkueita liigaan, joten yritän mainostaa tätä vielä sen verran että se 14. joukkue löytyy. Toki enemmänkin saa liittyä jos siltä tuntuu, kaikki parilliset luvut kelpaavat 20 joukkueen maksimiin asti. Tämä tarkoittaa myös sitä että jos liigassa on vielä joskus sunnuntaina esim. 15 joukkuetta, joudun valitettavasti potkimaan uusimman joukkueen pois parillisen määrän saavuttamiseksi. Nämä nyt jo liigassa olevat 13 joukkuetta sekä seuraavaksi liigaan liittyvä ovat turvassa. Luotan että saan jostain ainakin sen yhden joukkueen kaivettua jolloin 14 joukkueen sarja saataisiin täyteen.

Laitan Draft Statuksen readyksi viimeistään sunnuntaina, joten tehkää viimeiset viilaukset rankingeihinne. Saatan laittaa readyn jo huomenna jos meillä on sopiva määrä joukkueita. Saatan myös sulkea liigan osallistumisilta vaikka jo tänään sopivan määrän varmistamiseksi.
Yahoo! Fantasy Hockey 2008-09
Anonymous

26.09.2008 16:06
Neljästoista joukkue löytyi. Muutin maksimijoukkuemääräksi 14, joten jos joku haluaa vielä liittyä niin suosittelen pikaisesti etsimään toisenkin halukkaan. Tässä tapauksessa voin muuttaa määrää kuuteentoista. Yksittäisiä joukkueita en ota enää mukaan.

Draft Status menee readyksi huomenna, joten viimeistelkää rankinginne.
Draft-tulokset viiltävine analyyseineen
Anonymous

29.09.2008 09:18
Draft on suoritettu ja nyt seuraa hieman tuloksia ja raporttia siitä:

- Ykkösvarauksen sai kryykerin Kattilatehdas, joka valitsi Alexander Ovechkinin. Sidney Crosby oli viime vuoden tapaan draftin kakkosvaraus.

- Ensimmäisen kierroksen suurin yllätys oli ehkä Marty Turcon valinta koko draftin toisena maalivahtina ja yhteensä kahdeksantena varauksena. Mitään viime kauden kaltaisia alexandersteenejä ensimmäisellä kierroksella ei kuitenkaan nähty.

- Edellisessä kohdassa mainittu Alexander Steen sai tänä vuonna odottaa ottajaansa 19. kierrokselle ja 265. varausvuoroon asti.

- Viime kauden draftin ykkösvaraus Miikka Kiprusoff oli tälläkin kertaa korkeimmalla numerolla varattu suomalainen, mutta tämä varaus tapahtui vasta toisella kierroksella koko draftin 25. pelaajana.

- Kipperin jälkeen seuraavat varatut suomalaiset olivat kolmannella kierroksella mennyt Olli Jokinen, viidennen kierroksen Niklas Bäckström ja Saku Koivu sekä kuudennella kierroksella itselleen joukkueet löytäneet Valtteri Filppula, Kari Lehtonen ja Teemu Selänne.

Lopuksi vielä ensimmäisten kierrosten varaukset:

Round 1
1. Alexander Ovechkin Kattilatehdas
2. Sidney Crosby Hapuajat
3. Evgeni Malkin Knights of C...
4. Dany Heatley Rupusakki
5. Martin Brodeur Naaraat
6. Ilya Kovalchuk Pelikaanit
7. Joe Thornton Gunners
8. Marty Turco Botswana Bab...
9. Shane Doan Tuhlaajapojat
10. Roberto Luongo Blades of Sk...
11. Evgeni Nabokov Hipit HT
12. Jarome Iginla HC Running B...
13. Henrik Zetterberg Mensa Club F...
14. Pavel Datsyuk Villähteen V..

Round 2
1. Jason Spezza Villähteen V...
2. Marian Hossa Mensa Club F...
3. Daniel Alfredsson HC Running B...
4. Vincent Lecavalier Hipit HT
5. Nicklas Lidstrom Blades of Sk...
6. Derek Roy Tuhlaajapojat
7. Jean-Sebastien Giguere Botswana Bab...
8. Rick Nash Gunners
9. Patrick Kane Pelikaanit
10. Henrik Lundqvist Naaraat
11. Miikka Kiprusoff Rupusakki
12. Marc-Andre Fleury Knights of C...
13. Dion Phaneuf Hapuajat
14. Marian Gaborik Kattilatehdas

Round 3
1. Sergei Gonchar Kattilatehdas
2. Martin St. Louis Hapuajat
3. Ryan Getzlaf Knights of C...
4. Johan Franzen Rupusakki
5. Paul Stastny Naaraat
6. Jonathan Toews Pelikaanit
7. Brian Campbell Gunners
8. Patrick Marleau Botswana Bab...
9. Marc Savard Tuhlaajapojat
10. Brad Richards Blades of Sk...
11. Olli Jokinen Hipit HT
12. Mike Richards HC Running B...
13. Eric Staal Mensa Club F...
14. Chris Osgood Villähteen V...
Yahoo! Fantasy Hockey 2008-09
Anonymous

30.09.2008 11:10
Noniin, on taas aika pelotella vastustajia omilla ketjukokoonpanoilla!! Nyt on onneks sopiva määrä joukkueita viime kauden 20:een verrattuna ja joukkueet näyttäisi olevankin aikaslailla kovempia viime kauteen nähden.

Toissa kaudella hopealle sijoittunut Hapuajat lähtee jälleen odottavaisin mielin tulevaan kauteen ja aikoo ehdottomasti parantaa viime kauden 7.sijaa joka oli suuri pettymys. Kaksi edellistä kautta loistavilla senttereillä varusteltu Hapuajat ei eroa sentteriosastollaan tänäkään kautena, viime kauden sentterit Gomez ja Bergeron häärivät myös tällä kaudella Hapu-paidassa. Harmilisesti Lecavalieria en saanut tämän vuoden jengiin, mutta uskoisin nuoren Crosbyn hoitavan hänen roolinsa! Viime kaudella huonosti pelannut Kyle Wellwood saa seuraajakseen Montrealin tähtösen Tomas Plekanecin. Oikeat laitahyökkääjät ovat tällä kertaa selvästi heikoin lenkki, kun siellä ei Martin St.Louisin lisäksi löydy ketään kovien pelien miestä, paitsi George Laraque tuo luultavasti tarvittavat määrät jäähyjä. Viime kauden Hapuajoista jäi jäljelle Gomezin ja Bergeronin lisäksi puolustaja Sami Salo sekä hyökkääjät Sergei Samsonov ja Erik Cole.

Hapu-kentällisiin:

Andrei Kostitsyn - Sidney Crosby - Martin St.Louis
Erik Cole - Scott Gomez - Michel Ouellet
Cristopher Higgins - Patrice Bergeron - Georges Laraque
Jussi Jokinen - Tomas Plekanec - Glen Murray

Dion Phaneuf - Joni Pitkänen
Kimmo Timonen - Marek Zidlicky
Shane O'Brien - Sami Salo

Pascal Leclaire
Niklas Backstrom
(Manny Legace)

Ylimääräisinä ovat: Sergei Samsonov, Mark Parrish, Bobby Holik

edit: näköjään joku ehti ensin nappaamaan okposon :(
Playoffsit alkavat
Anonymous

17.03.2009 15:12
NHL:n runkosarjaa on enää muutama viikko jäljellä ja se tarkoittaa että runkosarjan loppuun päättyvässä Fantasyssa siirrytään pudotuspeleihin jo nyt.

Sarjataulukko:

1.     Naaraat   172-69-35   .687   379
2.   Knights of Cydonia 171-82-23 .661 365

3.   Hipit HT 154-99-23 .600 331
4.   Hapuajat 128-110-38 .533 294
5.   Rupusakki 124-116-36 .514 284
6.     Mensa Club Finland   125-124-27   .502   277  

7.   HC Running Blood 115-133-28 .467 258
8.   Blades of Skates 112-131-33 .466 257

9.   Kattilatehdas 112-132-32 .464 256
10.   Botswana Baboons 104-137-35 .440 243
11.   Pelikaanit 104-140-32 .435 240
12.   Villähteen Vauhti 99-142-35 .422 233

13.   Gunners 97-147-32 .409 226
14.   Tuhlaajapojat 93-148-35 .400 221

Ensimmäinen jatkopeliviikko (16.3.-22.3.)

Playoffs:
Hipit - Mensa Club 9-2
Hapuajat - Rupusakki 3-5

Consolation:
Kattilatehdas - Vauhti 7-5
Baboons - Pelikaanit 2-9

Toinen jatkopeliviikko (23.3.-29.3.)

Sijat 1-4:
Naaraat -  Hapuajat 3-6
Knights of Cydonia - Mensa Club Finland 11-1

Sijat 5-6:
Rupusakki - Hipit HT 5-5 (Rupusakki voittoon tehtyjen maalien perusteella)

Sijat 7-10:
HC Running Blood - Pelikaanit 5-6
Blades of Skates - Kattilatehdas 8-2

Sijat 11-12:
Botswana Baboons - Villähteen Vauhti 4-6

Finaalit (30.3.-12.4.)

Ottelu 9. sijasta: HC Running Blood - Kattilatehdas 3-7
Ottelu 7. sijasta: Pelikaanit - Blades of Skates 4-8

Pronssiottelu: Naaraat - Mensa Club Finland 6-5

FINAALI: Hapuajat - Knights of Cydonia 5-6


Loppusijoitukset:

1. Knights of Cydonia
2. Hapuajat
3. Naaraat

4. Mensa Club Finland
5. Rupusakki
6. Hipit HT

7. Blades of Skates
8. Pelikaanit
9. Kattilatehdas

10. HC Running Blood
11. Villähteen Vauhti
12. Botswana Baboons

13. Gunners
14. Tuhlaajapojat
Kausi ohi
Anonymous

14.04.2009 13:58
NHL:n runkosarja päättyi Suomen aikaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, mikä tarkoitti myös Yahoo! Fantasy Hockey-kauden päättymistä. Tiukan finaalin jälkeen voittajaksi selviytyi sivullekirjoittaneen joukkue Knights of Cydonia. Finaalissa kaatui Hapuajat lukemin 6-5. Pronssin nappasi runkosarjan voittanut Naaraat.

Mestaruus oli Churchmoor Crabsina ennen tunnetun Knights of Cydonian kolmas neljän kauden aikana. Viime kaudella tuli ainoa tahra tilastoon, kun HC Running Blood jätti Crabsin hopealle ja aiheutti osaltaan nimenmuutoksen joukkueelle.

Mitalistit kautta aikojen:
2005-06: Churchmoor Crabs, Piippumiehet, Black Cobra
2006-07: Churchmoor Crabs, Hapuajat, The Saints
2007-08: HC Running Blood, Churchmoor Crabs, Blades of Skates
2008-09: Knights of Cydonia, Hapuajat, Naaraat
Yahoo! Fantasy Hockey 2008-09
Anonymous

14.04.2009 15:17
Perkules taas hopeelle, ens kerralla sit kultaa

Tiukkaa oli kyl ku menin johtoonkin siinä loppuvaiheille. Mokkejen voitot oli tasan ja sulla pelas vikalla kierroksella Thomas ja meikäläisellä ei ketää, ni siinä olikin voitto sit taattu :/
Yahoo! Fantasy Hockey 2008-09
Anonymous

14.04.2009 19:00

Perkules taas hopeelle, ens kerralla sit kultaa

Tiukkaa oli kyl ku menin johtoonkin siinä loppuvaiheille. Mokkejen voitot oli tasan ja sulla pelas vikalla kierroksella Thomas ja meikäläisellä ei ketää, ni siinä olikin voitto sit taattu :/



Niin ja tasatilanteessakin olisin voittanut sillä ensimmäinen tie-breaker on tehdyt maalit.

In the event that a playoff game ends in a tie, the deadlock is broken using the following system:

  1. Most team goals.
  2. Most team assists.
  3. Lowest team GAA.
  4. Highest team SV%.
  5. Most team wins.
  6. Most team shutouts.
  7. Most team powerplay points.
  8. Most team shots on goal.
  9. Most team penalty minutes.
 10. Most team plus/minus.
 11. Random "coin flip."

If a team does not meet the minimum goalie games requirement used in the league, they lose any tiebreakers involving goalie statistics.

Yahoo! Fantasy Hockey 2008-09
Anonymous

14.04.2009 19:56
Juuh, muuten miks tänä vuonna ei ollu alotusvoitot yhtenä sarakkeena? Ens vuoden ehdotuksiin ehdotan nyt ainakin sen!
Yahoo! Fantasy Hockey 2008-09
Anonymous

15.04.2009 15:21

Juuh, muuten miks tänä vuonna ei ollu alotusvoitot yhtenä sarakkeena? Ens vuoden ehdotuksiin ehdotan nyt ainakin sen!



Pienensin kategoriamäärää täksi kaudeksi ja mm. aloitusvoitot jäivät karsinnan uhriksi eikä kukaan nostanut mekkalaa siitä ennen kauden alkua. Ensi kaudelle mietin taas uudestaan mitkä kategoriat otan mukaan, ja nyt yleisöpalautteen myötä pitää harkita mm. aloitusvoittojen ottamista mukaan taas.

Vastaa

Kirjaudu sisään, jotta voit vastata.