Foorumi

Kiekkoliiga.netin käyttäjien salasanat kräkätty
Anonymous

13.10.2007 14:42
Päivitetty 18.10.

Sivustomme käyttäjät ovat niiden yli 78 000 suomalaisen käyttäjätunnuksen joukossa, joiden salasanat on kräkätty suomalaisen kräkkerin toimesta. Salasanat on listattu MD5-hasheina tekstitiedostoon, joka löytyy mm. Muropaketti-keskustelupalstalta. On siis erittäin tärkeää, että vaihdatte nykyiset salasananne!


POLIISI PIDÄTTÄNYT TIETOMURROSTA EPÄILLYN

Poliisi tavoitti tietomurrosta epäillyn nuorukaisen keskiviikkona. Keskusrikospoliisin mukaan pienen paikkakunnan nuori mies näyttäisi olevan jutun päätekijä, mutta KRP ei pysty vielä varmistamaan asiaa. Epäilty yritti murtautua myös Kiekko.tk -sivuston tietokantaan, joista jäi lokitiedostoon jälki. IP-osoitteen perusteella pystyttiin jäljittämään liittymä, puhelinnumero sekä kotiosoite. Kiekkoliiga.net tekikin yhteistyötä Jouko Pynnösen kanssa. KRP:n mukaan tutkinnan johtaminen pidätykseen on osittain Pynnösen antamien tietojen ansiota. Epäilty on paljastunut pitkän linjan "kikettäjäksi".

Kiekkoliiga on pahoillaan tietoturvavuodosta ja kotisivujen turvallisuutta on nyt päivitetty. Kannattaa kuitenkin muistaa perussäännöt salasanoissa eli vähintään 8 merkkiä, sisältäen isoja ja pieniä kirjaimia sekä numeroita ja mahdollisesti myös erikoismerkkejä.

Digitoday
Pynnösen blogikirjoitus

Vastaa

Kirjaudu sisään, jotta voit vastata.