Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Lehdistötiedote

Me

Tutut pelaajat tuoreessa joukkueessa, mitä tapahtui ja miksi.
Narrilaumajupakat, mitä tapahtui ja miksi.
Ykkösdivariin nousemista ja pistepörssin voittamista, mitä tapahtui ja miksi.
Koska kysymyksiä ja käsiteltäviä asioita on melkoinen määrä, on hyvä aloittaa menneisyyden läpikäyminen aikajärjestyksessä, jotta mitään ei unohtuisi matkan varrelta.

Eletään kauden 3/2010 loppupuolta. Huittisten Huimissa pelityyliä onnistuttiin muuttamaan hyökkäyspäässä toimivammaksi muutamilla värväyksillä ja jatkuvalla tilanteiden puimimisella, tilanteita käytiin läpi joukkueen kesken otteluiden jälkeen ja tällä rasittavalla tyylillä tulosta alkoikin tulemaan. Kiekkokontrolliin pyrittiin ja siinä jokseenkin onnistuttiin. Ilmapiiri joukkueessa oli kuitenkin tulehtunut, sillä tiimin sisällä oli kaksi ryhmittymää: uudet ulkopaikkakuntalaiset ja wanhat alkuperäiset Huittisten kuvernöörit. Wanhat HuHulaiset eivät olleet mielissään viimeisimmistä värväyksistä eikä käytöksestä. Myöskin luottamus päävastuuhenkilöön oli mennyt - sekä värväyksien tekemisessä että kickien antamisessa. Joukkue oli pistetty pystyyn jo aikojen alussa irlien toimesta ja nyt "uudet" pelaajat koettiin uhkana jengin säilymiselle. Tuoreet epähuittilaiset haluttiin ulos; kontrolli joukkueeseen haluttiin samalle tasolle kuin se oli ollut kaikki aiemmatkin vuodet. Huomionarvoista on, että tällöin joukkueen kokoonpanossa oli 2 wanhaa arvostettua huittislaista (ja näistä toinen oli ilmoittanut halunsa lopetella kiekon pelaamisen) ja näiden kahden vastuulle olisi jäänyt kauden loppuun vieminen.

Uudet värvit olivat vieneet läpi edellisen ja sen hetkisen kauden eikä tilannetta koettu reiluna kenellekään, jos uurastus olisi pitänyt jättää kesken vieläpä juuri ennen karsintoja. Tilanne vain pahentui eikä sanaharkoilta vältytty. Piti tehdä valintoja, sillä alkuperäisjäsenet halusivat tiimin takaisin itselleen eivätkä loppupeleissä välittäneet sarjapaikastakaan. Sakke päävastuuhenkilönä teki johtokunnan luvalla uuden joukkueen kylkeen, jonne kaikki epähuittiset siirtyivät. Pisimmän ajan päätöksen tekemisen kanssa puntaroi rage, joka ei ollut mielissään asioiden käänteistä ja henkilöiden tavoista hoitaa ongelmatilanteet. Kausi kuitenkin haluttiin viedä loppuun samalla aktiivisella porukalla ja lopulta Ravers oli syntynyt.

Karsinnat pärähtivät käyntiin ja vastaan asettui Pohjolan Titaanit. Ensimmäisen kohtaamisen ratkaisu venyi aina toiselle jatkoajalle Raversien varovaisuuden, osaamattomuuden, Titaanien hyvän joukkuepelaamisen ja loppupeleissä miiq:n hyvien torjuntojen johdosta. Maali kuitenkin saatiin punnerrettua ja saimme tärkeän otteluvoiton lukemin 2-1. Seuraavissa otteluissa Titaanit päättivät pelata ilman ap:ta ja ottelut kääntyivätkin meille puhtaalla pelillä lukemin 3-1 ja 7-1. Toisella kierroksella mittasimme paremmuutta Helsingin Jokereiden kanssa. Jatkoimme tappiotonta sarjaa voittamalla ottelut 3-1, 5-2 ja 3-2. Viimeisessä pelissä stbk rikkoi yksin pelityyliämme niin pahasti, ettei voitto ollut varma. Viimeisessä erässä olimme tappiolla, mutta Gaizka onnistui tasoittamaan pelin ja jatkoerällä Gaizka pääsi läpiajoon ja Ravers nousi ykkösdivariin. Kausi oli pelillisesti onnistunut: maaleja päästettiin kaikista kakkosdivarin joukkueista vähiten, Sakke voitti pistepörssin ja pelaajia valittiin ööllstäärs-otteluun. Johtopäätöksenä oli, että peli toimi molempiin suuntiin. Keskialueen pelaamisessa oli tosin jatkuvasti härdelliä ja kuri ajoittain katosi. Pakka kuitenkin pysyi kasassa jokseenkin loistavasti eikä korvien välissä tapahtunut romahdusta. Vaikeuksia ottelujen järjestämisessä oli ja kiitämme erityisesti Helsingin Jokereita kärsivällisyydestä. Sakke oli päättänyt muuttaa läheiseen metsään larppaamaan ja pakkasikin kaikki tarvittavat asiat laatikoihin aina hamamasraudoista Guntherin julisteeseen asti. Sakke väänsi pelit lattialla istuen itämaiseen nörtteilytapaan heti kun ehti.

Uusi kausi oli alkamassa 1/2011 ja pelityylimme muuttui taas. Aiemmin olimme pyörittäneet kolmella melkeimpä omalla alueella ja lyhytpassipelillä haimme rauhallisesti vauhtia yhden pelaajan kärkkyessä ja pakottamalla vastustajan alimpia pakkeja liikkeelle. ragen kädettömyys kiekollisessa pelissä korostui ja siirryimme suorempaan, nopeampaan peliin. Edellisenä kautena värvättyjen entisten ACA-miesten (Gaizka & viileä) seuraksi tuli Shabe, aikoinaan HuHusta HiPyyn hopannut Rodr siirtyi leiriimme ja tämä onnistui jonkin ajan kuluttua ylipuhumaan Rubin seuraksemme. Sitten tanner tärisi jälleen, mutta tällä kertaa pelillisten toimien ja käyttäytymisen johdosta ja maineemme koki kolauksen.

Ottelu Narrilaumaa vastaan sujui alavireisesti, toisessa erässä Narrilauman paremmuus ja oma tehottomuus vei Narrilauman johtoon. Viimeisessä erässä isketään pitkää vastustajan lagatessa, sillä Narrilauman pelaajalta katkeaa sähköt, hermot palaa, homma ei toimi, Gaizka tekee lagimaalin, annetaan takaisin, tuomarilta kysytään lupaa pelata neljällä kolmea vastaan, lupa saadaan, peli tasoitetaan ja kaikki joukkueessa olevat haukutaan peeloiksi - jopa ne jotka eivät olleet onlinessa. Jälkiviisaus on parasta viisautta, mutta kysymys kuuluukin, miksei kenelläkään välähtänyt pyrkiä pelaamaan ottelun viimeistä erää täysin uudelleen, ja jos välähti niin miksei sitä sanottu publalla. Oletusarvona olisi ollut se, että johtokunta tukee asiallista käyttäytymistä ja reilua peliä, jonka johdosta säännöistä olisi voinut poiketa. Näin ei kuitenkaan käynyt. Ei tuomari, emme me eivätkä vastustajan pelaajat huomioineet tätä vaihtoehtoa. Vastoin runkosarjaottelun kommenttien provoiluja myönnämme rikkoneemme yleisiä arvostettuja herrasmiessääntöjä, joita toivomme kaikkien kunnioittavan. Emme myöskään pyri piiloutumaan tuomarin päätöksen taakse, sillä kyllähän ne Nürnbergin oikeudenkäynnit osoittivat, ettei voi sokeasti seurata toisten päätöksiä ja siten välttää seuraukset omalla kohdalla. Vaikea tästä mitään hyvää on etsiä, mutta nähtävästi olemme luoneet varoittavan esimerkin pelien pelaamiselle alusta loppuun asti harkkapeliperiaatteella, sillä ei siellä pitkää erää isketä. Toivottavasti kaikilla pelaajilla on tästä eteenpäin kirkkaana mielessä, että hyvä käytös ja asiallisuus ajavat pelien voittamisen pystyyn satanolla. Ja kyllähän se kuulostaa tekopyhältä, mutta on hyvä muistaa, ettei päätöstä ollut tekemässä kaikki Raversien pelaajat eikä tekoa hyväksytty. Sen kanssa kuitenkin joudutaan elämään ja kaikki saavat kantaa oman kortensa kekoon ja nauttimaan tulevan imagokyselyn miinuksista.

Loppuun vielä muutamia ajatuksia kiekkoliigan nykyisestä suuntauksesta. On hyvä huomata, että johtokunta pyrkii muokkaamaan sääntöjä ja peliaikataulutuksia pelaajille paremmin sopiviksi. Kommunikointia on lisätty ja mahdollisuuksia ottaa yhteyttä johtokuntaan on paranneltu erilaisten kyselyiden avulla. Toivottavasti kehitys ei lopu tähän. Onsejännä myös huomata, kuinka kaksdeenettilätkä saa aikaan suuria tunteita eikä kyse enää ole pelkästä rennosta neppailusta, vaan sen huomoimisesta, että ruudun toisella puolella on oikeita ihmisiä. Aivan kuten mistä tahansa harrastuksesta voi innostua niin sama pätee kiekko.tk:ssa: se herättää tunteita, ärsyttää, naurattaa jne.. Vaikka kuinka olemme kiinnostuneita oman tason kohottamisesta ja pelillisestä kehityksestä, ei tule unohtaa ihmisiä päätteiden toisella puolella. Kyse on kuitenkin neppailusta joillekin eikä sen takia ole suotavaa jatkuva päänaukominen kiekossa tai hävityn ottelun jälkeen kiehuminen otteluraportin kommenteissa. Äftergeimin voi tehdä toista kunnioittavalla tavalla. Pyrimme itse omalta osaltamme jatkossa ajamaan hyvää mieltä ja kiwaa fiilistä kiekkoympyröihin. Toivomme tämän romaanin tapaisen lehdistötiedotteen valottaneen joukkueen historiankulkua. Töitä riittää maineen palautuksen saralla ja lisäksi on tämä ykkösdivarissa pärjääminenkin työn alla. Raversin nörtit toivottavat muiden joukkueiden raamikkaille putkimiehille mukavaa talvenjatkoa ja leppoisia etelänmatkoja!

Kirjoittanut: Ravers
Julkaistu 18.01.2011 23:28
Luettu: 1846 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.