Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Lehdistötiedote

Mitä pimeämpi yö, sitä kauniimpi aamu.

Sanottakoon että Hailaiva on toisen kiekkodivari -kautensa aikana kokenut monenmoista. On ollut hetkiä kun peli kulkee ja tulosta syntyy... Ja hetkiä... No sanotaanko ettei aivan yhtä valoisia.

Suurimpana ongelmana menestyksen tiellä ovat selvästikkin olleet kesä ja suuri vaihtuvuus pelaajarosterissa. Sharksin viimekauden kokoonpanosta ei ollut jäljellä allekirjoittaneen lisäksi jäljellä oikeastaan ketään muuta. Kiinnostusta pelailuun (nimenomaan pelailuun, sillä eihän se miltään pelaamiselta edes näyttänyt) ei juurikaan ollut, ja väkeä oli vaikea saada paikalle. Aktiivisuus oli luokkaa peli viikossa.

Kauden ensimmäiset kolme peliä heijastivat selvästi joukkueen motivaatiota. Heaven Eleveniltä kaheksan nolla takkiin ja jopa itse jouduin harkitsemaan uudelleen kauden loppuun asti viemistä. Pelaajat vaihtuivat jatkuvasti, tryouttejä kävi kokeilemassa kaveri jos toinenkin, ja peli näytti lähinnä puolikkaan kaukalon juniorikiekkoilulta - peli pyöri vain toisessa päässä (eikä vaikea arvata kummassa).

Kuitenkin paljo työtä joukkueen eteen tehneenä sain jostakin kaivettua esille viimeisetkin motivaation rippeet, ja parilla pelaajahankinnalla alkoi suunta sarjassakin kääntyä ylöspäin. Viimekauden kiekkoliigadebytoijat Luciano (ja myöhemmin moy) palasivat pukemaan Sharksin pelipaidan taas ylleen ja pelissä alkoi olla jotain järkeä. Muutama voittokin tilille kertyi ja sarjataulukossa sijoituttiin reilusti viivojen yläpuolelle. Ihan hyvin ottaen huomioon erittäin surkean alkukauden ja sen, että ylipäätään lähtö kauteen tapahtui miinuspisteen pakkaselta. Suuri hatunnosto Markolle (KipeäMieli - SickMind) jonka aktiivisuudella oli suuri rooli joukkueen pystyssä pysymisen kanssa. Myös kiekkoskeneissä lähes täysin tuntemattoman Nempan rooli joukkueen alakerran luutijana nousi merkittävään arvoon. Otettakoon huomioon, ettei kaverilla ollut juurikaan kokemusta kovemmista joukkueista tai peleistä, suoriutui hän sarjapeleistä (joita hän muun joukkueen tavoin lähinnä vain pelasi) pääosin erittäin mallikkaasti!

Kuten usein tuntuu, myös Sharksin nousu karsintaviivojen yläpuolelle (parhaillaan kolmen parhaan joukkoon) oli vain väliaikaista. Lucianon potkut käytösongelmien takia aiheuttivat suorastaan dominomaisia seurauksia; aktiivisuus romahti, pelin taso huononi - mikä puolestaan johti uusiin hoppauksiin. Delpolle ja Pyylille loputon suo sai riittää, ja kaverit päättivät vaihtaa maisemaa. Täytyypä todeta, etten yhtään ihmettele kyseistä ratkaisua. Vaatii tosiasiassa melko rautaista hermoa saada peli pidettyä jollain tavalla kasassa, kun pelaajia näkyy paikalla ehkä kerran viikossa (ja nekin eri aikaan).

Loppukausi sujuikin lähinnä räpeltäessä pelit pelatuiksi deadlineihin mennessä. Kaksi miinuspistettä yhdestä pelaamattomasta ottelusta meinasivat tiputtaakin Haijengin kokonaan karsintaviivojen alapuolelle. Taistelutasapeli Löylynheittäjiä vastaan kauden viimeisessä pelissä takasi kuitenkin karsintapaikan ykkösdivariin ensikaudelle, ja varman paikan vähintään kakkoseen. Aktiivisuus ja pelaajien taitotaso tähän aikaan vuodesta huomioon ottaen, voin hyvillä mielin sanoa: Tästä on hyvä jatkaa.

Seuraavaksi edessä vielä räpeltäminen divarikarsinnoista, ja sen jälkeen tiukka valmistautuminen seuraavaan kauteen. Aktiivisuudessa tulisikin olla selviä paranemisen merkkejä, ja kun siihen lisätään vielä muutama vireillä oleva pelaajahankinta, on Sharks varmasti tulossa ensi kaudella kovempaa kuin pitkään aikaan aikaisemmin. Pelaajisto uudistuukin ensikaudelle varmasti taas melkoisesti. Aktiiviset ja kovat pelaajat ottakaa siis ihmeessä yhteyttä, sillä ensi kauden sarjatasosta riippumatta Hailauma tulee ja kovaa!

Kiitos kivasta kaudesta ja pahoittelut aktiivisuutemme aiheuttamista ongelmista muille joukkueille!

-Vujtek

Kirjoittanut: Sharks
Julkaistu 29.07.2010 23:08
Luettu: 416 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.