Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Lehdistötiedote

Mutkien kautta Divariin

Fresno Falconsin tarina on hyvin nuori, mutta menestyksellinen. 3/2009 kauden alussa minä (Mor) ja Charge päätimme pitkän kaavailun jälkeen koota vihdoin kolmivuotinen kakkosnicktiimi ykkösnimimerkeiksi. Luonnollisesti meillä oli hirveä hoppu saada runko kasaan, koska tavoitteenamme oli ilman muuta kauden päätteeksi 2.divarikarsinnat. Osittain tuurin ja osittain loistavien puhetaitojemme avulla saimme mukaan aban, Reton ja Kaunan. Pelasimme pitkään tämän viisikon kanssa ja viikko-kaksi myöhemmin Ayoso, Madden ja Liisa94 lupautuivat myös tulla joukkueeseen ensiksi kakkosnimimerkeillään ja  sitten kauden jälkeen  ykkösnimimerkeillä.

Pelitahtimme oli erittäin kova ja fiilis korkealla, ainoa huolenaihe oli tietysti nämä 2.divarikarsinnat ja huoli siitä valittaisiinko meidät mukaan karsintoihin. Olimme kuitenkin hyvin lyhyen ajan olleet kimpassa (tosin kakkosnickeillä jo vuosia) ja karsintoihin haki mukaan erittäin kovia jengejä.  Yksi mies tämän lyhyen ajan sisään kerkesi kuitenkin lähteä, sillä Reto päätti napata varusteet mukaansa ja siirtyä pelaamaan PePon riveihin. Tästä huolimatta valinta kuitenkin osui kohdallemme ja siitä olemmekin erittäin kiitollisia Johtokunnalle. Karsinnoissa pelit sujuivat loistavasti ja kuudesta karsintapelistä napsahti tilille kuusi voittoa. Näin matkamme suuntautui kohti 2.Divaria…

Sitten alkoikin ongelmat. Liisa94 tiedottaa koneen menevän hajalle ja joutuvansa pitämään taukoa ainakin muutaman kuukauden. Liisan poissaolon myötä harkkapelit alkoivat vähenemään ja pelasimme oikeastaan vain divaripelejä – huonolla menestyksellä. Pelit olivat yhtä vuoristorataa, emmekä saanneet missään vaiheessa peliä pidettyä kasassa täyttä 18 minuuttia. Jouduimme värväämään mukaan apuun ystävämme Lichin, ennen kaikkea Kiekko Cupin takia, koska yksinkertaisesti runsainen pelimäärä ja aktiivisuus eivät riittäneet sillä kokoonpanolla alkuunkaan. Ensimmäisen kierroksen jälkeen tulos oli kaikkea muuta mitä halusimme. Majailimme juuri ja juuri playoffs-viivan yläpuolella. Siinä kohtaa olikin peiliin katsomisen paikka. Ennakkoonhan olimme kuvitelleet taistelevamme PePon kanssa runkosarjan voitosta ja muut joukkueet tulisivat siinä mukana, mutta toisin kävi…

Toiselle kierrokselle lähimme aivan uudella ilmeellä. Saimme loistavan ilouutisen, kun Liisa94 kertoi palaavansa takaisin kehään. Liisan paluun myötä peli alkoikin rullaamaan ja voittoja alkoi satelemaan. 11 pelistä yhdeksän voittoa ja runkosarjan jälkeen sijoituskin näytti jo hieman paremmalta. Neljänneltä sijalta lähdettiin Divarikarsintoihin ja vastaan asettui valintaprosessien jälkeen Sharks.

Lähdimme erittäin luottavaisin mielin Sharkseja vastaan, sillä runkosarjassa Sharks ei tuottanut meille ongelmia ja molemmat pelit kaadoimme yhteismaalierolla 12-3. Oletimme tietysti, että pelaamme pelit kokoonpanolla Charge-Mor-Ayoso-Liisa94 niin kuin lähes kaikki muutkin toisen kierroksen ottelun, mutta Ayoson kiireitten vuoksi jouduimme aloittamaan sarjan erilaisella kokoonpanolla. Charge laitettiin hyökkääjäksi ja alemman puolustajan paikkaa hoiti Kayna.

Sharks – Fresno Falcons : Game 1 (4-3)

Sharksit pääsevät heti alkuun muutaman maalin karkumatkalle ja ovat selkeästi valmiimpia otteluun. Meidän viimeisestä harkkapelistä oli jokunen päivä ja kaikki huitelivat viikonlopun jossain muualla. Tämä näkyi ja Sharks vei ensimmäisen pelin nimiinsä lukemilla 4-3. Loppukiri oli hyvä, mutta tulos jäi puuttumaan.

Fresno Falcons – Sharks : Game 2  (1-2)

Kaikki tiesivät meidän puolella, että pelin on parannuttava huomattavasti, jotta voitto ottelusta saataisiin. Yhtä hirveällä tavallahan tämäkin peli alkoi ja Sharksien salamamaalien jälkeen taululla taas komeilivat 0-2 lukemat vierailijoiden hyväksi. Maalien jälkeen peli muuttuikin täysin meille ja tilanteita aukeni jatkuvalla syötöllä – tuloksetta. Lopussa otimme maalivahdin pois ja onnistuimme kavennuksessa, mutta sen lähemmäksi emme päässeet. Vastustajan joukkueen pelaajakin ihmetteli, että miten ihmeessä maalivahti otti sellaisia torjuntoja.

Sharks – Fresno Falcons : Game 3 (4-5)

Kuoleman ottelu. Ei ollut epäselvää, mitä seuraisi, jos tästä pelistä turpaan tulisi. Ilmapiiri oli tietenkin kireä, mutta yksi ilonaihe oli kuitenkin Ayoson saapuminen paikalle. Fiilikset alkoivat hieman nousemaan, kunnes allekirjoittanut sössii alkuminuuteilla vastustajalle avausmaalin. Tästä seurasi sitten toinen ja kolmaskin maali ja ensimmäinen erä oli loppumaisilla, kun puoli ilmaiseksi saimme 3-1 kavennusmaalin erän viimeisellä sekunnilla. Hieman toi uskoa takaisin touhuun, kunnes omissa jälleen kerran helisi – tilanne 4-1. Sitten alkoi jälleen kerran tämä kirivaihe, mutta tällä kertaa tuloksen kera. Maali-maalilta saimme Sharkseja kiinni ja minuutti ennen loppua menimme rinnalle ja ohi.

Fresno Falcons – Sharks : Game 4 (6-5ja.)

Veitsi kurkulla –menetelmä jatkui. Peli oli voitettava, jos halusi jatkaa vielä pelejä yhden ottelun verran. Tuttu kaava jatkui, kuten aikaisemmissakin otteluissa Sharks vastasi avausmaalista. Saimme kuitenkin onnenkantamoisella pelin tasoihin, mutta pelin hallinta säilyi Sharkseilla. Sharksit latoivat maaleja maalitoisensa jälkeen taululle ja loppujen lopuksi tilanne oli jo 1-5, kun kaksi erää oltiin pelattu. Rehellisesti voidaan sanoa, että lopetimme pelaamisen ja tiedustimme, että kesälomaan oli aikaan kuusi peliminuuttia. Kuin ihmeen kaupalla saimme kuitenkin heti erän alkuun muutaman nopeahkon maalin, jotka johtuivat myös osittain Sharksien hölmöilystä, sillä maalihetkillä saattoi heillä olla jopa kolmekin pelaajaa meidän alueella, kun kiekko oli jo toisessa päässä. Aloimme tietenkin taas pelaamaan kunnolla, kun olimme vain muutaman maalin päässä ja kun Sharksitkin tajusivat tämän – peli oli jo tasan. Tasalukemista mentiin myös jatkoille ja sarjan ainoa jatkoajalle mennyt peli ratkesikin melko nopeasti, kun reboundin seurannut laukaus upposi Sharks-pakin suojuksista omaan verkkoon.

Sharks – Fresno Falcons : Game 5 (2-8)

Fiilis oli uskomaton. Nousimme kahdessa ottelussa huikeasti rinnalle ja ohi. Aurinkokuningas Tamin termi sopii loistavasti tähän kohtaan: “Hockey is a momentum game.” Momentumi oli meillä. Turhautuneisuus näkyi vastustajan leiristä, kun taas meillä oltiin jo varmoja ottelun voitosta. Niinhän siinä kävikin. Ensimmäisen kerran koko ottelusarjassa teimme avausmaalin, toisen maalin ja myös kolmannenkin maalin. Peli oli ensimmäisestä sekunnista lähtien hallussamme ja hoidimme homman kotiin. Hirveästi näyttävämmällä tyylillä ei Divariin olisi voinut nousta.


Tämän fiilingin keskellä heitetään loppuun vielä vähän kommenttia pelaajistamme jotka pääosin kentällä nähtiin tällä kaudella.

Ayoso: 18 runkosarjan ottelua ja Divaripaikan pelastaja. Oli mukana koko kauden ja pelasi loistavalla tasolla. Ennen kaikkea Liisan tulon myötä myös pistesarake alkoi kohenemaan, kun thö tutkapari saapui vierelle. Aikaisemmilla kausilla pelannut ylemmän puolustajan paikkaa, mutta tämä kausi hyökkääjän paikalla. Nousujohteinen kausi ja kullanarvoinen pelaaja Fresnoille.

Charge: Joukkueen tuki ja turva. Niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Mukana lähes kaikissa runkosarjan otteluissa ja pelaa pelistä toiseen erittäin perusvarmaa puolustuspeliä ja paikkailee toisten virheitä loistavasti. Alkukausi hankalaa, kuten koko muullakin joukkueella ja otteet parantuivat huikeasti kauden edetessä.

Kayna: Hieman vähäisempi pelimäärä, mutta ei pidä yhtään olla huomioimatta. Monelle saattaa olla kysymysmerkki tämän kaverin taso, mutta tämän kauden ottelut todisti sen, että pärjää tällä tasolla loistavasti. Hieman erityylinen pelaaja Chargen kanssa, koska tykkää pitää kiekkoa ja vähän jekutella vastustajan hyökkääjiä. Hyvä kausi tältä meidän järkälepuolustajalta.

Liisa94: Sankari. Tuli hätiin ratkaisun hetkillä ja nosti joukkueen suosta. 10 ottelua ja pistekeskiarvo peliä kohden näyttää lukemaa 5. Kiekon ehdottomasti parhaimpia hyökkääjiä ja ilman muuta joukkueen MVP. Tekee maaleja armottomalla prosentilla ja auttaa loistavasti omassa päässä. Ihannepelaaja joukkueelle. (ps. en ole rakastunut Liisaan)

Madden: Pelasi ensimmäisen kierroksen kokonaan ja olikin ainoa, joka oikeastaan laittoi pillit pussiin. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Mattia ei liiammin kiekossa näkynyt. Kaikesta huolimatta loistava pelaaja ja erittäin vaarallinen. Ayoson tapaan vaihtoi pelipaikan ylemmästä puolustajasta hyökkääjään.

Mor (by Charge): Oli mukana jokaisessa Fresno Falconsin pelaamassa pelissä Kiekkoliigan alaisuudessa. Vantaan nuorikolli pelasi ensimmäisen täyden kauden ylemmän puolustajan paikalla. Loistava kausi kaiken kaikkiaan. Peli kulkee ylöspäin Liisan ja Ayoson kanssa paremmin kuin hyvin. Puolustustaidotkin parani mitä pidemmälle kausi eteni.


Fresno Falcons kiittää kaudesta ja toivottaa onnea myös muille nousijoille.

Kirjoittanut: Fresno Falcons
Julkaistu 29.03.2010 00:09
Luettu: 517 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.