Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Lehdistötiedote

Young Thundering Herd

Paljon on touhu muuttunut niin sarjassa kuin joukkueen sisälläkin niistä ajoista kuin pelasimme ensimmäiset runkosarjamittelömme kiekkoliigan alaisuudessa. Ensimmäiset 2.divarikarsinnat joissa kävimme piipahtamassa pelattiin jo lähemmäs neljä vuotta sitten. Lopultahan vaadittiinkin ainoastaan neljät vai viidet karsinnat kunnes sympaattiset vastustajat luultavasti tahallaan hävisivät muutaman ottelun ja näin päästiin säälistä itse sarjaan.

Nyt tilanne on kuitenkin se, että Helsingin Jokerit on viidenneksi vanhin joukkue kiekkoliigan alaisuudessa ja yksi niistä kuudesta joukkueesta jotka on luotu vuoden 2004 puolella (Narrilauma, Darra OY, Patriots, Pelijengi, Voodoo People). Kausia meillä ei kuitenkaan ole takana kuin vasta kahdeksan ja näistäkin ainoastaan pari kautta ylimmällä sarjatasolla. Kato on kuitenkin käynyt varsin ankarana ja uutta verta on virrannut kalkkeutuneisiin verisuoniin varsin sopivasti.

Onhan se luonnollista, että muutoksia on tapahtunut kausien saatossa ja toimintansa lopettavien kiekkoliigajoukkueiden lista kasvaa jatkuvasti. Puhumme kuitenkin varsin pitkästä ajanjaksosta ihmisen elämässä. Helsingin Jokerit täytti päättyneen vuoden lokakuussa jo viisi vuotta ja hiljattain pelattiin myös 5000. ottelu.

Allekirjoittaneelle tuleva kausi on kymmenes kiekkoliigan alaisuudessa ja näillä näkymin mahdollisesti viimeinen täysi kausi. Monta kautta joukkuetta kipparoineena ja joukkueen luoneena täytyy sanoa, että kauden 1/10 joukkue tulee olemaan hyvin erilainen kuin mitkään edelliset rosterit. Vuosien 2004-2007 aikana joukkueessa pelanneita ei löydy kokoonpanosta ainuttakaan ja vuoden 2008 puolella pelanneitakin on ainoastaan yksi. Kokemusta jos mitataan ottelumäärissä niin itselleni on kertynyt 201. ottelua kiekkoliigan alaisuudessa kun taas koko alkavan kauden muu joukkue on heilutellut hiirtä 253. sarjapelin verran.

Oma rooli on siis varsin selvä jo tässä vaiheessa. Huutelen viltistä neuvoja miten asiat pitäisi tehdä, koska en vielä viiden vuoden jälkeenkään osaa niitä itse tehdä kuitenkaan. Tulee mieleen eräs mäkihyppykommentaattori neuvoineen. Joukkueena lähdemme muutenkin varsin leppoisin mielin ja vaatimattomin tavoittein kauteen. Itse näen asian niin, että kaikki tavoitteet on jo saavutettu. Noustiin kuin noustiinkin muinoin 2.divariin ja sieltä aina liigan playoffseihin asti. Nyt lähinnä pelaillaan vain. Nuorisolla on kuitenkin tapana haluta pärjätäkin ja tämä tuonee muutaman voitonkin jengin sarakkeeseen. Pahoittelen jos antamissani luvuissa ja tilastoinneissa on virheitä tai jos unohdin 2004 listalta jonkin joukkueen. Onnea jokaiselle joukkueelle kauteen ja kiitos koko Helsingin Jokerien puolesta menneistä vuosista ja kausista.

-Tomekki

Kirjoittanut: Helsingin Jokerit
Julkaistu 11.01.2010 08:37
Luettu: 441 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.