Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Lehdistötiedote

Ihmeitä tapahtuu.

Kyllä, näin pääsi käymään. Kaikista ennakko-odotuksista huolimatta HC Roikkulämy pelaa Kiekkoliigan playoffseissa tällä kaudella. Monien mutkien ja vastoinkäymisten kautta joukkue teki aivan sensaatiomaisen nousun viimeisen päivän aikana, ja nousi kalkkiviivoilla niin HIFK:n kuin myös LT:nkin ohi.

Tosiaan kauden aikana joukkueen johtajalle kertyi harmaita hiuksia pelaajien (pakkien) vaihtaessa maisemaa vähän väliä. Kuitenkin loistavien manageritaitojensa ansiosta, hän onnistui saamaan joukkueestaan juuri ratkaisevalla hetkellä kaiken mahdollisen irti ja lopputulos on tiedossa. Paineet olivat kovat, ja hän kesti ne mestarillisesti. Aloittaessaan kiekon 2004 kesällä, ei hän villeimmissä unissakaan (jotka ovat joskus todella villejä) pystynyt kuvittelemaan pelaavansa joskus playoffseissa. Nyt se on totta.

Kuitenkaan managerimme ei yksin playoff-paikkaa saavuttanut, ja niinpä pieni katsaus Roikkulämyn kauden pelaajiin.

Pakit:

blore: Kiekkoliigan alaisista peleistä kokematon ylempi pakki, joka tiedostettiin pieneksi riskiksi ennen kauden alkua. Kuitenkin ensimmäisellä puoliskolla pelasi todella pirteästi ja oli joukkueen aktiivisimpia pelaajia saalistaen tasaiseen tahtiin pisteitä. Tiukan pelaamisen lomassa pelurin kone kuitenkin sanoin sopimuksensa irti ja näin aktiivisuus ja kiinnostus romahti. Pelasi toisella puoliskolla vain kaksi ottelua, mutta silti tärkeä pelaaja joukkueessa.

Jakuda: Kesken kauden värvätty entinen HIFK-peluri osoitti pelitaitonsa kauden aikana. Pelasi todella vakuuttavasti pelistä toiseen puolustuksen pohjalla ja hän oli se pelaaja, johon muu joukkue pystyis luottamaan. Todella varmaa peruspeliä ilman riskejä, juuri sitä mitä alemmalta puolustajalta sopiikin odottaa. Joukkueen aktiivisimpia pelaajia koko ajan, ja pelasikin puolet kauden otteluista. Tärkeä pelaaja, jonka taidoille on käyttöä jatkossakin.

Joki: Ei aktiivisuudella häikäissyt, mutta oli toisella kierroksella hyvässä vireessä, auttaen joukkuetta keräämään muutamat tärkeät pisteet. Siirtyi kuitenkin ratkaisuhetkillä Genesikseen, lähes samalla murskaten Roikkulämyn mahdollisuudet playoff-paikkaan. Hyvä pelaaja, mutta ilkeä temppu aivan kauden loppuun.

.jorma.: Ei ollut kovinkaan aktiivinen, osittain bloren viedessä tämän ylemman pakin peliaikaa. Erimielisyyksien takia sai lähtöpassit kesken kaiken, mutta kerkesi näyttämään taitojaan myös peleissä. Hyvä pelaaja, mutta hiukan ikävä asenne.

VSicak3: Vanha sotaratsu ei jaksanut kiinnostua kiekosta, ja pelasikin todella harvoin. Ei ole ehkä enää vanhojen aikojen tasolla, mutta kohtuullista peruspeliä alemmalta pakilta, niin kuin pitääkin.

Rewl: Värvättiin kesken kauden, mutta aktiivisuus ei riittänyt kesäkaudella mihinkään. Kaivettiin haudasta viimeisenä päivänä, ja pelasikin huikeat puolitoista ottelua, ollen tärkeä tekijä viimeisen päivän kirissä. Aktiivisuuden noustessa tärkeä pelaaja.

Kashmir: Hoppasi kesken kauden paaneihin, eikä kerinnyt pelaamaan kuin kaksi ottelua Kiekkoliigassa. Hyvä pelaaja, mutta joukkueuskollisuudessa selkeästi parannettavaa.

jugi: Pitkään Roikkulämyssä kiekkoillut loistava ylempi pakki, jolta odotettiin tehoja tälläkin kaudella. Päätti kuitenkin lopettaa aktiiviuransa, ja näin ollen vain kaksi ottelua. Huikea peluri, jota joukkue jää kaipaamaan. Hyvät jatkot hänelle.

Mackin: Huijari? j

Peyja: Värvättiin viime hetkellä paikkaamaan puolustuspelaajien puutteesta kärsivää joukkuetta. Pelasi kuitenkin vain kolme ottelua, ollen kuitenkin viimeisenä päivänä aktiivinen ja loistavassa vireessä. Ratkaisi playoff-paikan tehdessään viimeisen maalin (onesta) Kauhavan reppuun. Käyttöä löytyy aktiivisuuden ollessa kohdallaan.

Hyökit:

owner:Aktiivisuus ei riittänyt kuin neljään otteluun ja niissäkin vaatimattomat tehot. Ennen kauden alkua soviteltiin tärkeämpää roolia, ei kuitenkaan pystynyt sitä lunastamaan. Taitava pelaaja silti.

Nikosso: Joukkueen varajohtaja, joka oli ensimmäisellä puoliskolla todella aktiivinen, pelatenkin varsin mukiinmenevästi. Ihmissuhdesotkut Kauniiden ja Rohkeiden tyyliin kuitenkin saivat tämän herkän pelurin psyykkeen sortumaan ja näin aktiivisuus romahti toisella jaksolla. Viimeisenä päivänä teki kampäkin ja oli nostamassa joukkuetta playoffeihin.

Goljat: Ennen kauden alkua hänen odotettiin jäävän vähäiselle peliajalle muiden hyökkääjien rohmutessa peliajan. Toisin kuitenkin kävi. Oli joukkueen aktiivisimpia pelaajia läpi kauden, varsinkin toisella jaksolla lähes koko muun joukkueen nukkuessa. Paransi peliää kuin sika juoksuaan, ja löysivät tikru2:sen kanssa yhteisen sävelen kauden mittaan. Hieno pelaaja, joka osoitti olevansa kullanarvoinen pelaaja joukkueelleen.

tikru2: Ensimmäinen kausi joukkueen johtajana. Kukaan ei odota mitään (paitsi tippumista 1.divariin). Pelaajia vaihtuu pitkin kautta, mutta yksi mies säilyy, pelaa, taistelee, raataa, tekee pisteitä (!). Ehdottomasti koko kauden aktiivisin, tehokkain, paras pelaaja joukkueessa. Ei jättänyt ketään kylmäksi raataessaan käsittämättömät 16 ottelua. Pelasi Roikkulämyssä tutuksi käynyttää "alempaa hyökkääjää" ja siihen nähden huikeat tehot. 11 maalia 7 syöttöä kertyi saldoksi. Otti sen sankarin viitan, mikä hänen täytyi ottaa. Viimeinen päivä kruunasi kauden. Kaksi ottelua 6 tehopistettä ja aivan uskomaton esitys Kauhavaa vastaan, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Ehdottomasti joukkueen tärkein pelaaja, jota joukkue saa kiittää playoff-paikastaan aina hautaan asti.

Tässä "lyhyt" mutta ytimekäs tiivistelmä HC Roikkulämyn hienoista pelaajista. Mutta kausi ei ole vielä ohi. Kuukauden tauon jälkeen Roikkulämy palaa haastamaan runkosarjan voittajan Kouvola Sabresin. Ennakkoon tilanne näyttää selvältä, Sabres vie ja Roikkulämy vikisee. Aika kuitenkin näyttää, pystyykö joukkue venymään taas tiukan paikan tullen.

Kiitos kaikille pelaajille ja joukkueille ketä vastaan tuli kauden mittaan pelattua. Myös pahoittelut HIFK:lle, että jäivät pienimmällä mahdollisella marginaalilla pihalle. Terveisiä myös äidille ja sämpylälle, minkä söin ennen ratkaisevaa Kauhava-peliä.

Kirjoittanut: HC RoikkuLämy
Julkaistu 01.07.2008 14:31
Luettu: 391 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.