Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Lehdistötiedote

Vide et Crede, keke

Summeri pärähtää, ajan –ja paikantaju katoaa hetkeksi. Onnitteluviestejä alkaa vilistä silmissä ja tiimikaverit räjähtelevät liitoksistaan. Pelijengi on juuri voittanut Kiekkoliigan mestaruuden!

Runkosarja

Runkosarja oli sujunut mahtavasti ja tiimin sisällä alkoivat mestaruuspuheet levitä, eikä vähiten Arton suusta kuultuna. Olimme heti MalPon jälkeen toisena. Kaikki oli sujunut niin mallikkaasti, että tuntui josko tämä voisi olla meidän kausi.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaan asettui etukäteen ajateltuna ”ihan ok” Leijonat, ja lähdimme hyvillä mielin hakemaan Pelijengin ensimmäistä pudotuspelivoittoa.

Puolivälierä - Pohjolan Leijonat.

Siniviivapommi uppoaa jatkoajalla vastustamattomasti maaliin ja huomaamme olevamme 0-2 otteluvoitoin tappiolla ja selkä seinää vasten. Vaikka pystymme pitämään kiekkoa ja luomaan hyviä maalitilanteita, maaleja ei synny millään ja vastustaja tuntuu iskevän jokaisesta paikastaan. Miikka kirosi katsomossa, kun vanha tunne palasi kummittelemaan. Näinkö tässä taas käy?

Kolmas peli etenee taas jatkoajalle ja heti alkuunsa varmistava puolustajamme koksu käy iskemässä voittomaalin. Sen jälkeen meitä ei oikein enää pysäyttänyt mikään. Vaikka kaksi seuraavaa peliä olivat suhteellisen tasaisia, olimme nyt vahvempia henkisesti ja uskoimme voittoomme. Tästä eteenpäin meitä tulisi olemaan vaikea pysäyttää.

Välierä - Kouvolan Sabres

Viime kaudella meidät pudottanut Sabres oli erityyppinen vastus, joka pyrki hallitsemaan kiekollista peliä enemmän, ja sehän sopisi meille. Jokainen peli oli äärettömän tasainen eikä maalipaikkoja ollut tarjolla. Lopulta taistelimme sarjasta jatkoon lukemin 3-1.

Finaali - SSK

Fiilikset olivat korkealla, vastassa legendaarinen SSK! Heti ensimmäisessä pelissä käy ilmi, että pahin esteemme on tullut vastaan vasta finaalissa. SSK:n keskialueen trap pakottaa meidät usein ahtaaseen paikkaan ja menetykseen vaarallisesti jo keskialueella. Lisäksi kärkipari Lac-Letti on mielettömässä liimavireessä eikä kiekkoa saa juuri millään riistettyä pois. Katsomon peelot aiheuttavat lagia taputtamalla ja koksulla ei toimi vetonappi. Toisella jatkoajalla tulee kylmä suihku ja seuraavaan osaotteluun lähdettään lievästi piestyinä, muttei sentään murrettuina.

Toiseen matsiin päätämme laittaa uutta vanhaa kentälle Arton muodossa, ehkäpä pelinrakenteluun löytyisi lisää rentoutta? No ei tietenkään löydy, vaan joukkueet jatkavat tarkkaa peliään ottelun venyessä peräti 8. erään ennen kuin räkämaali ratkaisee. Lirppu iskee ja henkinen ote siirtyy Pelijengille. Arto huokaisee helpotuksesta.

Kolmas ottelu on ehkä parasta Pelijengiä koskaan. Kaikki vaan toimii ja tuloksena 3-0 voitto lopussa jopa hieman leikitellen. SSK kuitenkin taktikoi ovelasti ja kieltäytyy vastoin sopimusta pelaamasta enää uutta perään venyttäen sarjan sunnuntaille. Edessä oli siis turhauttava viikonloppu ratkaisuja odotellessa.

Neljäs peli ja aloitamme maalinteon. Nage iskee kiekon maaliin toisessa erässä ja jännityksen hetket lähestyvät, kun kolmas erä alkaa. Peliä on reilu minuutti jäljellä, kun SSK ottaa pullin, joka kostautuu pian Epäilyksen siirtäessä kiekon tyhjiin, 2-0. 27s jäljellä ja SSK tekee väkisin kavennuksen. Eihän ne enää tasoita, eihän? EI, Lirppu iskee vielä tyhjiin ja juhlinta voi alkaa!

Vartti myöhemmin Koksu nauttii sikaristaan, Arto korkkaa Glenfiddichin, Justi halaa maailmaa…kukin fiilistelee omalla tyylillään, mutta keitä nämä uudet mestarit oikeastaan ovat ja mitä heistä tiedetään? Seuraavassa kauden pelaajistamme lyhyt katsaus.

Mestareiden esittelyt:

koksu:

Suuressa roolissa. Tämä Riihimäen jättiläinen nauttii keskittymistä avittavan sikarin ennen isoja pelejä ja on kuin kotonaan tiukoissa tilanteissa. Pelasi kauden jokaisen pelin ja nousi viimeistään nyt kiekon parhaiden alempien puolustajien aateliin. Koksu on omalle tiimilleen hyvin lojaali ja kaikessa tekemisessä mukana suurella sydämellä. Ja kun tälle kaudelle tarvittiin toista valmentajaa Arton ollessa puolen kaudesta poissa, koksu hoiteli homman täydellisesti.

Epäilys:

Ilman muuta kiekon parhaiden hyökkäävien puolustajien joukkoon kuuluva nerokas pelaaja, joka oli erittäin onnistunut hankinta. Valitettavasti on palaamassa takaisin alempiin divisiooniin, joten toivotamme onnea valitsemallasi tiellä, ja kiitos.

Justi:

”Superjusti” oli lempinimensä veroinen jälleen tälläkin kaudella. Harjoituspelit eivät tätä kaunista poikaa niin kiinnosta, mutta kilpapeleissä meno onkin todella kovaa! Pystyy yksin ratkaisemaan pelejä. Hyvänä esimerkkinä välieräsarjan ottelu Kouvolaa vastaan, jossa Justi harhautteli koko kentän ja kävi tekemässä ottelun ainoan maalin. Ehdottomasti kiekon top5 1994 syntyneiden pakkien joukossa!

PWNAGEr:

Pelijengissä on pitkät perinteet playmakerin pelipaikalle, ja Arton korvaajaa etsittiinkin kauan, kunnes se sitten vaan löytyi. PWNAGEr, tai vaan ”Nage” kuten tuttavien sekä yli 1800 rankkisten kesken kutsutaan, pitää animesta, lonkeroista sekä sarkastisista huomautuksista.”Terveen” egon omaava kukkolan kovin kukko ja suuri pelaaja.

Femma:

Joukkueen pentu, reipas pilluhurtta ja divarin maalikuningas, joka pelasikin hyvän tulokaskauden runkosarjassa, mutta pleijareissa joutui tiukan peluutussysteemimme uhriksi. Osoitti kuitenkin hyvää asennetta ja kannusti tiimiä loppuun asti. Femman parhaat hetket ovat vielä edessä.

Perkele:

Elämänsä suurimman haasteen voittanut nuori miehenalku pelasi muutaman pelin tällä kaudella, mutta tulee jatkossa toivottavasti pelaamaan paljon enemmän. Suuri lahjakkuus, joka voi motivaation säilyessä vielä olla yksi parhaista.


Lirppu:

Kolme kautta liigassa Pelijengi etsi sitä sopivaa snaipperia joukkoonsa, mutta tarpeeksi hyvää ei löytynyt millään. Esimerkiksi viime kaudella pudotuspeleissä lopulta väännettiin kahden playmakerin voimalla, ja eihän se toiminut. Off-seasonilla sitten etsintä jälleen jatkui. Katseet kiinnittyivät liigakarsinnoissa loistaneeseen pelaaja nimeltä Lirppu, joka oli tehnyt lähes kaikki joukkueensa maalit. Juuri tällaista pelaajaahan me tarvitsemme! Tämän kummempaa tarkkailua kyseisen pelaajan suhteen ei tehty, vaan kutsu kävi testille. Parin kieltäytymisen jälkeen vastaus oli lopulta myönteinen eikä kummankaan osapuolen ole tarvinnut katua.

Rohkenisimme jopa väittää, että Lirppu oli ratkaisevin tekijä mestaruuden tiellä, sillä nyt viimeinen palapelin osa oli löytynyt. Huikea laukaus ja kokonaisvaltainen pelinäkemys ovat tämän keken aseet.

Turo:

Kova konkaripakkimme on lopettelemassa uraansa, mutta kävi vääntämässä yhden pelin tällä kaudella. Vanha sotaratsu ansaitsee ilman muuta oman kultansa! Kiitokset Turolle usean kauden verran joukkueen eteen tehdystä työstä.

Special thanks

Pelijengi ei ole pelkästään tämän kauden pelaajien luomus, vaan pitkän taipaleen aikana sydänvertaan tiimille vuodattaneiden lista on laajempi. Erityiskiitoksen ansaitsevat Vlad, Bonk, Tonzales, D-fence, M.Bartek, Joska, Letti, Cassidy, Shar, Ukki, Zorero ja Waldo.


Tunti myöhemmin. Viskilasi täyttyy neljättä kertaa, ja Arto katsoo ikkunasta ulos kohti taivaanrantaa. Oulun pimeydessä Miikka nauttii vielä ensimmäistä oluttaan. Täyttymyksen tunne on suuri. Pitkään tehty työ on antanut lopullisen palkintonsa ja on juhlan aika.

Vide et Crede, keke. Vide et Crede.


- Arto & Miikka

Kirjoittanut: Pelijengi
Julkaistu 31.03.2008 22:32
Luettu: 531 kertaa

Kommentit
Kommentointi suljettu.