Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Lehdistötiedote

Pedon polku

HIFK:in perinteiseen tyyliin paljon dramatiikkaa sisältänyt kausi sai vieläkin dramaattisempien karsintojen jälkeen hienon päätöksen, kun joukkue nousi liigaan. Luonnollisesti suunnitelmat kauden kulusta vesittyivät jo ensimmäisellä puoliskolla, kuten jokaisella neljällä Kiekkoliigakaudella on käynyt.

Kun ensimmäistä kierrosta oli jäljellä 7 peliä, kävi selväksi, että kyseiset pelit jouduttaisiin pelaamaan ilman Herraa ja Fiolduria. Tuuraajiksi löydettiin Apari ja KRS. Vielä kun -kessu- lunasti aktiivisuuslupauksensa, oli joukkue valmis seuraavaan muutokseen.
Luottoliberot Inca ja santoz suuntasivat muualle pelisysteemiä rukatessa. Puolustusvastuu siirtyikin pääasiassa turhikselle. Rinkiin nostettiin myös harkkapelejä varten aluksi hommattu sanfor, sekä uusi värväys Boocha, joilla kummallakaan ei ollut aikaisempaa liigakokemusta. Lisäksi harkka-aktiivisuutta lisättiin Jakudalla ja Ribeirolla.

Pelaajavalmentaja-Goljatin yllättävänkin hyvät otteet ja ilmiömäiset käsilukot nostivat HIFK:in taistelemaan divarin kärkisijoista. Maalierolla tippuminen kolmannelle sijalle toi karsinnoissa vastaan Darran. Nightmaren hyytyminen takasi otteluparin voittajalle suoran nousun liigaan. Kasvaneet odotukset tyrmättiin täysin, kun kahden pelin jälkeen joukkue oli selkä seinää vasten. Epätoivoinen tilanne vaati epätoivoisen ratkaisun, joka tosin pelaajatilanteen takia oli ainoa mahdollinen. Ensimmäistä kertaa sarjapelihistoriassaan Pedot lähtivät estämään vastustajan peliä ja kyttäämään virheitä. Kolmen puolustajan taktiikka toi ensiksi niukan yhden maalin voiton. Toinenkin ottelupallo onnistuttiin selvittämään samalla taktiikalla, kun viidennen erän lopussa Darra-verkko soi ottelussa toisen kerran Boochan siniviivalämärin säestämänä. Valitettavasti ratkaisevaa ottelua ei saatu pelattua, vaan HIFK julistettiin voittajaksi johtokunnan päätöksellä.

Suoran nousun sijaan hoidettavaksi tuli ylimääräinen VZEM-ottelusarja. Ensimmäinen ottelu onnistuttiin hoitamaan niin ikään samalla tavalla kuin kaksi edellistä kamppailua. Toisen pelin alun puppeloinnin jälkeen kessun tiivistämä perinteikäs "***** voitetaan ku lähetään kunnon kokoonpanolla hyökkäämään" -peli-idea otettiin käyttöön. Nousu tasoihin ja jatkoaikamaali toivat kolme ottelupalloa, joista ensimmäinen hyödynnettiin maali-iloittelulla.


"Rankin ollessa matalimmillaan vähän päälle 800 joukkue oli jo hajoamisen partaalla." - Ote Stonden muinoin laatimasta historiikista.

2.divarikarsintoja edeltävän kuukauden ja neljän Kiekkoliigakauden välisenä aikana HIFK:istä on siirtynyt kuluvalle tai seuraavalle kaudelle samalle (2) tai ylemmälle (14) sarjaportaalle 16 kertaa ison roolin pelaaja. Vastaavasti 20 pelaajaa on tehnyt Kiekkoliigadebyyttinsä joukkueessamme.

Kirjoittanut: HIFK
Julkaistu 30.03.2008 02:12
Luettu: 431 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.