Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Lehdistötiedote

NF1V

Yksi vuosi kerkesi jo vierähtää Nordic Frostin taivalta ja kaksi kautta keretty lätkiä Divari-kentillä. Vuoteen mahtui paljon ja ajattelin koota hetkiä matkastamme.

Kun olin kerennyt pitää pari - kolme vuotta taukoa pelaten vain satunnaisesti, ajattelin tehdä paluun kiekkoon kun parempi internet-yhteyskin sitä tuki. Nimimerkki '06-vuodelta oli valitettavasti ehtinyt jo poistua. Ei auttanut kuin luoda uusi ja aloittaa nollista (huom. ei pakitus). Pari viikkoa kerkesin lätkiä ja harjoitella ilokseni ilman joukkuetta, kun tajusin että se jokin puuttuu. Olin kerennyt pyörittää joukkuetta Techno Team entisellä nimimerkillä noin viiden vuoden ajan. Joukkueen pyörittäminen oli muodostunut osaksi kiekko-identiteettiäni enkä osannut olla ilman. Siispä Nordic Frost sai alkunsa!

Jatkaen siitä mihin jäinkin, pelaajien hankinta tapahtui public-värväyksillä. Alku ajoilta remmissä on vielä mukana wanhat toverit Narkki, mitsu, SEXYKURRI, sekä pari muuta paluun tehnyttä. Pelailimme paljon 3vs3-pelejä rankingin seilatessa sitä mukaa kuin pelaajia tuli ja meni. Vähitellen runko yritti hieman vakiintua ja yhteinen sävel alkoi löytyä pikkuhiljaa. Eräänä iltana allekirjoittaneen silmiin tarttui teksti pelin erätauolla divarikarsinnoista. Ajatus surrasi seuraavat päivät kovasti asian tiimoilta. Olimme pelanneet korkeintaan kymmenen 4vs4-peliä, joskin olleet voitollisia osissa niistä. Pian alkoikin kolmen viikon pitkä ja kivinen tie kohti karsintoja. Liigakokemusta oli vain parilla pelaajalla, allekirjoittaneellakin vain nimeksi asti, ja loputkin olivat korkeintaan keskinkertaisia kolmuritaitureita. Perustimme Whatsapp-ryhmän ja aloitimme päämääräisen harjoittelun. 4vs4-pelit joukkueella kolminkertaistuivat, mutta olivat sellaista pakkopullaa ja sähellystä jokaiselle, että usko meinasi kadota. Viimeisenä viikonloppuna sai eritoten kannustaa pelaajia jatkamaan siinä uskossa, että Johtokunta huomioisi äärimmäisen yrittämisemme.

Joukkue ei tosiaan kerennyt olla kolmeakaan kuukautta pystyssä, kun Johtokunta onneksemme antoi mahdollisuuden nuorelle ja kokemattomalle joukkueelle Divarikarsinnoissa. Tämä oli unelmien täyttymys kiekon saralla itselleni, saada mahdollisuus viedä oma joukkue liigakentille ja vieläpä siihen perinteisimpään. Muu joukkuekin oli mielissään suuresta yllätyksesta, kun kolme muuta hakijaa jäi syystä tai toisesta ulos karsinnoista. Lista muista kiven kovista joukkueista toki sai mietteliääksi jokaisen alku riemun jälkeen, vaikka kuusi seitsemästä pääsisikin edessä häämöttävään Divariin.

Karsintojen neljäs päivä ja joukkueen ensimmäinen liigaottelu. Vastaan asettuu HC TeamJoukkue, jota emme muistaakseni olleet voittaneet vielä kertaakaan harjoitteluissa. Kädet tärräten kolmen erän sumputuksen jälkeen saimme hankittua ensimmäisen pisteen ja loi uskoa tulevaan. Uskottu tärkein pelimme Pehmoja vastaan oli kuitenkin suuri pettymys, eikä kantti kestänyt. Arvioimme Pehmot "helpommaksi" vastustajaksi, mutta he veivät lopulta helposti kokemuksella turhautuneen ja kokemattomasti rynnivän joukkueen. Karsinnat etenivät viimeiseen päivään ja lähtökohdat olivat erittäin epämiellyttävät. Olimme pisteen edellä Double It:iä, joka ei loppujen lopuksi merkinnyt juuri mitään, koska häviöön ei ollut varaa. Lisäksi en itse pystynyt pelaamaan tuolloin ollen matkoilla. Ensimmäisen pelin tulos Kauniita ja Rohkeita vastaan lyttäsi pelaajat aivan maahan. Loppu illan hankaluudet vain pahensivat asiaa, kun loput vastustajat olivat valmiita pelaamaan vasta myöhään ja erinäisten esteiden vuoksi emme tuntuneet saavan millään neljää kokoonpanopelaajaa linjoille. Täytyi itsellä siirtyä serkun luokse illaksi "paremman" netin äärelle, jolla pääsisi edes sisään kiekkoon ja organisoimaan tilannetta paremmin. Lopulta Narkki ilmestyi paikalle esteistä huolimatta ja vastaan asettui Marquette, tuore Proleaguen mestari. Vaihtopenkiltä sai hermostuneena katsella peliä, mutta heti avaus erän jälkeen olimme 2-0 johdossa. Toisessa erässä vihulaiset ryhdistäytyvät ja tulivat tasoihin ja kolmanteen erään lähdettiin selkä seinää vasten. Vaikka Marquetet tuntuivatkin olevan mestaruus-tunnelmissa, en vähättele yhtään joukkueen suoritusta. Joukkue puolustus toimi ja 13.15 lentävät ensin hatut voittomaalin tehneelle SirEgolle (juge) ja lopulta allekirjoittanut tipahtaa tuoliltaan 13:44, kun mitsu niittaa Egon syötöstä lukemiksi 4-2. Pelin jälkeen Double It kieltäytyy pelaamasta viimeistä ottelua sen ollessa merkityksetön ja näin neljällä pisteellä Nordic Frost etenee Divariin yli kaikkien epäilyjen!

Karsintojen päätyttyä menetimme valitettavasti tärkeän pelaajamme Eskon (Putin) henkilökohtaisten syiden vuoksi ja myöhemmin SirEgokin jätti meidät jatkaen toisessa liigassa. Onneksi karsintojen aikana hankittu but (joq) toi paljon kokemusta ja näkemystä kokemattomaan runkoomme ja kehitti peliämme paljon eteenpäin. Lisäksi kauden puolivälin tienoilla joukkueeseen hakeneet unix, pitkän uran tehnyt Conquerors konkari, sekä Ude, vankka-ankka AMD:stä, vahvistivat entisestään hyökkäystämme. Läpi ensimmäisen kauden kokoonpano oli kuitenkin kovin hajanainen. Pelaajia kävi kokeilulla ajoittain jopa liigakentillä, jotta deadlineista selvittiin ja joukkueen paidassa pelasi kauden aikana jopa 12 eri pelaajaa. Eniten pelejä pelasivat unix - but - Ude - Colossus ja ainokaiseksi plussapalloksi jäi piristysruiske Narkki. Kausi 2/15 oli vaikea ja toi ainoastaan kolme voittoa muista häntäpään joukkueista, mutta oli kuitenkin hyvin opettavainen koko joukkueelle. Päädyimme pudotusuhan alle sijoittuen runkosarjassa sijalle #11, mutta lopettaneiden joukkueiden määrä oli niin suuri, että meidät päätettiin pitää mukana ja kesän jälkeen karsijoita nousi suoraan ensi kaudelle mukaan.

Kiekkokaveriksi muodostunut pimeä siirtyi kauden jälkeen Pehmoista meille ja johdatti joukkuetta läpi kesän Kiekko Cup X:n, kun itse olin työlomalla poissa kotoa. Heti ensimmäiselle kierrokselle vastaan asettui taitava Toronto, joka ei antanut paljoakaan mahdollisuuksia päästää meitä jatkoon. Kaksi ottelua ja ulos.

Kesätöiden aikana pohdin jo divaripaikasta luopumista, kun pimeä jätti hetkellisesti joukkueemme ja kausi oli alkamassa turhan aikaisin jotta kykenisin johtamaan joukkuetta, kun moni muukin oli nyt epäaktiivisempi kesämenojen vuoksi. Lopulta kuitenkin päätimme yhdessä lähteä mukaan, kun paikka kerta oli auki. Alkoikin jälleen pienimuotoinen kokoaminen kohti tulevaa kautta 3/15. Onneksi ystäväni SEXYKURRI oli edellisen kauden jälkeen vihdoin saapunut takaisin Suomeen ja houkuttelu harjoittelun pariin alkoi. Samalla siirryin itse pykälän ylöspäin ylemmän puolustajan tontille, kun Ude jättäytyi hiljaiseloon huutelemaan satunnaisesti Whatsappiin. Alemmaksi puolustajaksi haki kauden alussa moni pelaaja joista Maya oli aktiivisuudellaan, jota joukkueemme eniten tarvitsi, kirkkain ja oli kauden läpi ykköspuolustajamme, kun KURRI yritti vielä päästä takaisin pelin saloihin mukaan. Palacion aktiivisuus oli ajoittaista ja jäi siksi varapuolustajaksi taidoistaan huolimatta. Hyökkäyksessä hääräsi aktiivisimmin pimeä. Kokoopano ei tälläkään kaudella päässyt vakiintunut kokonaan, kun hyökkäyspari vaihteli pelien mukaan. Loppukaudesta kelkkaan mukaan hypännyt Schmidt oli juurikin oikea pelaaja nostamaan joukkueen ojasta ja joukkueesta tuli yhtenäisempi kuin koskaan. Valitettavasti he ehtivät tehdä pahuuksia pimeän kanssa ainoastaan kuuden pelin ajan, kun pimeä päätti lopettaa pitkän kiekkouransa. Kaudesta 3/15 jäi käteen vähän kokonaisvaltaisempi kausi kuin edellisestä, mutta jälleen kohtasimme liikaa ongelmia erityisesti useiden lopettamisien johdosta. Runkosarjasijoitus oli edelliskautta yhden parempi laajentuneessa Divarissa, #10.

Uuteen alkavaan kauteen Nordic Frost lähtee vuoden kokemuksia rikkaampana ja kovempana kuin koskaan. Alakerran muurista vastaa upeassa pelivireessä oleva SEXYKURRI. Itse johdatan joukkueen peliä ylempänä puolustajana, johon viime kauden tuoma kokemus antaa paljon näkemystä. Hyökkäys onkin edelleen joukkueen suurin kysymysmerkki tulevalle kaudelle, kun se joudutaan kasaamaan lähes kokonaan uudestaan. Suurimmat kanditaatit ovat pelin pariin palannut Djokovic, sekä joukkueeseen positiivisen paluun tehnyt juge, mutta tilanne on avoin vielä kaikille. Kausi 1/16 ja pudotuspeleissä nähdään!

- Colossus

Kirjoittanut: Nordic Frost
Julkaistu 23.11.2015 13:07
Luettu: 3043 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.