Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Lehdistötiedote

Punakoneen selviytyminen ja uudelleensyntyminen

Ei ole täältääkään suunnalta kuulunut mitään pitkään aikaan, kun pitkäaikainen johtajamme Samsonov menehtyi äkillisesti kaksi vuotta sitten, eikä muista ole ollut kirjoittamaan mitään järkevää. Nyt olisi sopiva aika raottaa vähän tulevaisuutta sekä summata viime kausi, joka oli melkoista pakkopullaa ja pyristelyä koko joukkueelta. Mutta ei tämä pelkästään alamäkeä ole ollut, sillä off-seasonilla joukkue koki täydellisen muodonmuutoksen tehtyään radikaaleja muutoksia ensikauden tulevaan kokoonpanoon.

Viime kauden farssi

Jo viime kaudella yritimme saada hieman lisäpotkua peleihin, ottamalla kokoonpanoon intin selvittäneen stemin, mutta ei vain joukkue saanut samanlaista pelifiilistä harjoituspeleihin, mitä oltiin totuttunu näkemään aiemmilta kausilta. Jos viikossa saatiin pelattua 1-2 harkkapeliä, niin se oli jo erinomainen suoritus. Ei tämä vielä joukkuetta huolestuttanut suuremmin, mutta kun kausi pyörähti käyntiin niin kyllä se totuus kolahti kuuppaan kuin metrinen halko, joka tuntui kuin olisi vienyt viimesetkin ilon rippeet tästä koko touhusta. Toisaalta ymmärtäähän sen, että ei joukkueen sisällä tullut hirveitä hurraa huutoja pelien jälkeen, kun kaveri riepotteli Punakonetta kuin sitä kuuluisaa paskasta lakanaa mättämällä järjestäen 5-8 maalia Metallurgin verkkoon. Pahimmillaan omassa kaapissa kiekko kävi 12 kertaa Turtlesin toimesta, mikä on melko surkuhupaisaa liigaottelussa, jossa tavoitteena on taistella viimeiseen sekuntiin asti ja selviytyä ottelusta edes jotenkuten kunnialla.

Kauden edetessä tuntui, että jokainen pelaaja katosi maan alle ja pyrki unohtamaan koko pelin. Kuten aiemmilla kausilla Metallurg on pelannut todella aktiivisesti liigapelit alta pois ilman suurempi ongelmia, niin kyllä edellinen kausi oli täynnä vaikeuksia. Deadline päivät olivat yhtä myrskyä, kun kaveruksista ei ollut kuulunut aikoihin mitään. Lukemattomat viestit ja selvittelyt, että saadaanko ukkoja edes paikalle, jotta vältyttyisiin rangaistuksilta ja saataisiin vietyä kausi loppuun ilman sanomista. Välillä jo sai miettiä onko pelaajisto edes elossa vai hukuttamassa pelistä aiheutuneita murheita viinalla tai hakemassa iloa ja nautintoa maksullisista naisista, kun totusti täällä ei ilman rahaa saada naista poislukien pelaajaa nimeltä Apari, joka siirtyikin kauden aikana edustamaan Los Angeles Kingsiä.

Mutta loppu hyvin kaikki hyvin, Metallurg yllätti itsensä ja kotiyleisön selvittämällä tiensä playoffeihin, joka lässähti totuttuun tapaan ensimmäiselle kierrokselle. Kuitenkin todella vaikean kauden jälkeen päätimme, että tämä oli tässä Metallurg Magnitogorskin osalta ja jokainen jatkaisi omia polkujaan.

Tunnelin päässä valoa

Ei kauaakaan, kun asiat etenivät siihen, että mitä jos kuitenkin jatkaisimme vielä, kun pelaajamarkkinoilla oli tarjolla erittäin kovia pelimiehiä. Myllyllä divariin pyrkivät kokeneet kiekkotaiturit xiit, peipi ja apina houkuttelivat itse allekirjoittaneen Zudorimon sekä Metallurgia pitkään edustaneen Kapin mukaan remmiin. Tovin Myllyssä pelailtua saimme muilta Kiekkoliigan pelaajilta pientä herättelyä, että eikö järkevin ratkaisu olisi koko porukan siirtyä Punakoneeseen ja jatkaa siellä liigaa, kun siihen oli oiva mahdollisuus. Joukkueen sisällä tämä idea kävikin kaikkien mieleen kuin nyrkki silmään ja koko kööri siirtyi Metallurgin väreihin.

Tämä täydellinen muutos onkin antanut aivan uuden piristysruiskeen joukkueelle, joka pelaa nyt jatkuvalla syötöllä harkkapelejä laittamalla pelitaktiikat ja kuviot täydelliseen kuntoon, jotta ollaan valmiina tulevaan kauteen ja sitä kautta hakemaan parempaa menestystä. Ensivaikutelma uudesta kokoonpanosta on todella hyvä, kun alakerran lukkoina ovat taitavat kiekkolliset puolustajat xiit ja Kap. Ylemmänpuolustajan paikalla peliä pyörittää pehmeäkätinen apina, joka pystyy mättämään maaleja ja tarjoilemaan Kuopion tutkaparille Zudorimolle ja peipille maalipaikkoja. On sanomattakin selvää, että konkaripelaaja peipiltä on luvassa odottaa häikäseviä suorituksia kaukalossa. Summa summarum kaikki on taas hyvin Punakoneen sisällä, joukkue odottaa malttamattomana ensi kautta päästäkseen näyttämään kyntensä ja taistelemaan halutusta Kiekkoliigan mestaruudesta.

Lopuksi koko joukkue toivottaa kaikille mukavaa vuoden jatkoa ja kiihkeitä kiekkovääntöjä!

Terveisin Zudorimo ja koko muu Metallurgin porukka!

Kirjoittanut: Metallurg Magnitogorsk
Julkaistu 08.02.2015 12:48
Luettu: 1148 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.