Kiekkoliiga
Mitalistit – A-Liiga pudotuspelit
Chewits
Kiekon Vastaisuus
Liverpool Liverbirds
Lehdistötiedote

Adonikset - Viimeinen sävel

Paljon on tullut kirjoiteltua erilaisia stooreja tänne paitsioon, mutta tämä on kyllä ylivoimaisesti vaikein kirjoitettava kaikista niistä. Yritetäänpä nyt kuitenkin hieman valoittaa ulkopuolisillekin Adonisten menneisyyttä ja syitä lopettamispäätöksen takana.

Kahdeksan kautta Kiekkoliigassa ehdittiin pelaamaan, mutta jossain vaiheessa aika ajaa kaikista ohi ja niin on myös Adoille käynyt hiljaa, mutta tasaisen tappavasti. Useiden pelaajien muun elämän kiireet ja intressit ovat vieneet viime kausina sen verran paljon aikaa, että nyt nähtiin kauden alusta asti ajatuksissa muhinut lopettamispäätös parhaana ratkaisuna kaikkien kannalta. Itse siirryin Adonisten riveihin heti, kun joukkue nousi Kiekkoliigan alaisuuteen kaudella 1/2010. Itse joukkueesta en tiennyt silloin mitään ja erään Christian nimisen perusjampan lähettämä msg "tuutko Adoihin" kesken tärkeiden regihunttien, ei herättänyt vielä minkäänlaista kuvaa joukkueesta. Nopeasti joukkueeseen tryoutille tultuani huomasin kuitenkin, että kyseessä oli yhteishengeltään vertaansa vailla oleva joukkue, joka osasi jopa vielä pelata. Ensimmäinen kausi Adoissa menikin äärimmäisen hyvin ja tuloksena olikin runkosarjan kakkostila heti silloisen hegemoniavastustajan eli PePo:n jälkeen.

Kausi 2/10 oli ensimmäinen Adonisten kausi 1. Divarissa ja tavoitteeksi asetettiin ensimmäisestä kaudesta alkaen liiganousu, mutta ensimmäisellä kaudella PePo oli otteluvoitoin 3-1 parempi liigakarsinnoissa. Noista otteluista jäi parhaiten mieleen lähes kuusieräinen toinen karsintaottelu, jonka PePo lopulta pystyi kääntämään kolmannessa jatkoerässä 1-0 voitoksi. Tuo ottelu jää ainankin omiin kirjoihin kaikista kovimpana puolustustaisteluna, mitä tässä pelissä on joutunut tai saanut kokea.

Tästä ei kuitenkaan erityisemmin lannistuttu, vaan tavoitteet asetettiin myös seuraavilla kausilla liiganousuun. Vuoronperään liigakarsinnoissa tuli kuitenkin lähtö Heaven Elevenin, Raversin, Hollowin ja Helsingin Jokerien toimesta. Varsinkin kauden 3/2011 karsintatappio Helsingin Jokereille hienon runkosarjan jälkeen, oli todella kova isku joukkueen sisällä, ja taisipa allekirjoittanutkin muutaman ärräpään ja lopettamisilmoituksen ilmoittaa. Kauteen 1/2012 lähdettiinkin sitten jo enemmän asenteella "no pelataan nyt tää kaus ja katotaan mitä tulee."

Vaihtelevan kauden jälkeen liigakarsinnat menivät kuitenkin tällä kertaa jopa yllättävän hyvin ja karsintalohkon kakkostilalla heti paikallisvastustaja Old & Notoriouksen jälkeen, saavutettiin pitkään unelmoitu nousu liigaan kaudelle 2/2012. Viimeisen divarikauden aikana oli kuitenkin jo huolestuttavia merkkejä ilmassa, että joukkueessa ei ehkä ole enää samanlaista paloa ja kiinnostusta pelaamista kohtaan, mitä se oli ollut monella aikaisemmalla kaudella. Toiveissa oli kuitenkin, että liiganousu nostaisi jälleen mielenkiinnon uuteen nousuun.

Kausi 2/2012

Edelliseltä kaudelta jääneet epävarmuustekijät realisoituivat Adonisten historian ensimmäisen liigakauden alla. Harjoituspelien aktiivisuus oli huonolla tasolla ja tarvittavien vahvistustenkin löytäminen oli hankalaa, sillä tiedossa oli, että meillä oli korkeintaan viisi pelaajaa kasassa, jotka ovat edes jollain tasolla motivoituneita pelaamaan aktiivisesti. Kausi lähtikin huonosti käyntiin, joka tietenkin aiheutti entisestään motivaation tippumista. Huonot otteet pelikentillä eivät kuitenkaan ole olleet läheskään suurin tekijä huonoon aktiivisuuteen, vaan moni Adonispeluri ei vaan yksinkertaisesti enää nauti pelin pelaamisesta samalla tavalla mitä ennen. Yleensä asiasta mistä ei enää nauti 100 % teholla, niin silloin myöskään jälki ja tulos ei ole 100 % tasolla. Mitään ei kuitenkaan voi ottaa pois kovilta vastustajilta, jotka ovat jokaisessa pelissä ansainneet täysin voittonsa.

Otteluita on myös pelattu välillä jopa lähes väkipakolla, josta on kuitenkin nostettava kaikille Adoniksille isoa virtuaalisilinteriä, sillä pelaajat ovat olleet täysin yksimielisiä siitä, että pelit hoidetaan aina ajallaan pois, vaikka pelaaminen ei aina maistuisikaan niin herkulle. Tavoitteena on loppukaudella pelata myös jäljellä olevat viisi ottelua mahdollisimman nopealla aikataululla pois, jotta päästään ansaitulle kesälomalle, ainankin kiekon parista.

Kiitosta pitää antaa myös joukkueen selkärangalle, sillä vaikka tulokset ovat olleet lohduttomia, niin ottelut on aina yritetty pelata silti täydellä höyryllä viimeiseen asti. Myöskään liigajumboille usein koituvaa kohtaloa, eli tärkeiden pelaajien hoppauksia ei ole nähty, mikä on ehkä allekirjoittaneelle ollut niitä harvoja todella positiivisia asioita kuluneessa kaudessa.

Kahdeksan kauden aikana Kiekkoliigassa on koettu monia hienoja voittoja ja sydäntä riistäviä tappioita, mutta silti eniten joukkueessa on arvostettu muiden joukkueiden palautetta Adonisten imagosta ja käytöksestä. Se on todella lämmittänyt vähän vanhempienkin miesten kylmää sydäntä, että kanssapelaajat ovat arvostaneet joukkueemme edesottamuksia korkealle, vaikka pelillisesti ei koskaan olla oltukaan mikään ihan taitavin poppoo. Näistä kunnianosoituksista pitää siis kiittää muita joukkueita ehdottomasti.

Henkilökohtaisella tasolla pitää sanoa, että Adonikset tulee jäämään varmasti kaikin puolin parhaimmaksi joukkueeksi, missä olen tässä yksinkertaisen mahtavassa pelissä pelannut/tulen pelaamaan. Varsinkin hienosti joukkuetta vuodesta 2007 asti johtanut Christian ansaitsee nöyrät kiitokset hienon peliseuran tarjoamisesta harvoille ja onnekkaille pelaajille.

Tosiasiassa Adonikset eivät olisi olleet kuitenkaan mitään ilman hienoa liigaa ja muita hienoja joukkueita ja pelaajia. Monista pahimpien kilpailijoiden pelaajista onkin tullut todella mukavaa juttuseuraa ihan kiekon ulkopuolistenkin asioiden parissa ja tästä halutaan muutamia erityiskiitoksia jakaa myös. Yksittäisiä pelaajia emme halua nostaa esille, mutta joukkueista esillenoston ansaitsevat Adonisten monikautiset ystävyysjoukkueet, Old & Notorious ja Fc Kilpailijat. Hienoja miehiä joukkueen täydeltä nämä porukat. Adonikset kiittävät vielä kerran kaikkia joukkueen vanhoja ja nykyisiä pelaajia, sekä tietenkin kaikkia kanssavastustajia ja myötävaikuttajia hienoista kausista ja vuosista Kiekkoliigassa. Kiitos.

- Greippi ja Adonisten joukkue.

Olemme kiekkopolkumme kulkeneet ja parhaamme tehneet,
esimerkkiä yrittäneet näyttää, ja taitojamme käyttää,
kunnioitusta saimme ja muille sitä jaimme,
voittoja haimme, paljon tappioita myös saimme,
vuodet samassa porukassa huhkimme,
riemunhetkiä koimme ja kliseitä hoimme,
nyt kanssapelaajia nöyrästi kiitämme ja heidät muistoihin liitämme,
polte kentällä loppui, nyt kesän poltetta jo odotamme,
sillä aika lopettamisen koittanut on,
edessä haasteet erilaiset, toimet uudet toisenlaiset.

Kirjoittanut: Adonikset
Julkaistu 24.04.2012 19:38
Luettu: 830 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.